Testimoni Detox: Turun 5kg Dalam Masa 2 Minggu

Assalamualaikum, hai! Kali ini Atul ingin kongsikan feedback seorang cikgu yang mana beliau berjaya turunkan berat dalam masa 2 minggu dengan hanya menggunakan set detox Shaklee.

Testimoni Detox: Turun 5kg Dalam Masa 2 Minggu

Nini #gengdetox yang dah berjaya turun 5kg dalam masa 2 minggu. Dari 64kg ke 58.5kg.🀩

😫 Sakit tumit
😫 Cepat lenguh
😫 Tak fit, dan
😫 Sangat cepat marah dekat #chefaryan.

Waktu ni, Nini sedar Nini kena do something! Bila kita tak selesa dengan fizikal Kita, memang susah tau nak jalani hari hari. Nak pilih seluar pun bercinta punya lama 😭

Ya, Nini memang ambil suplemen set detox Shaklee. Tapi percayalah, kalau kita makan berapa banyak produk pun tapi lifestyle kita masih sama, memang berat tu akan bertambah jugak.

Dalam 2 minggu ni, Nini amalkan banyak minum air + makan buah. Setiap kali Rasa lapar, minum Dulu, makan buah sikit, kalau Masih lapar baru ambil carbo.

Sekarang target Nini nak kurangkan inci. Jadi nini akan mulakan senaman tambahan selain zumba.
Nini mula ambil set detox yang paling paling paling murah,

Alfalfa → 5 biji sehari (Sebotol Ada 700biji)
Herb-lax → 2 biji sehari (Sebotol Ada 120 biji)

Hampa nampak? Cikgu Nini mula dengan set paling jimat tapi tahan sampai berbulan bulan. Sekarang ja baru tambah Omega Guard - 2 biji sehari (Sebotol ada 90 biji)

Percayalah, 7 hari pertama memang akan terseksa sebab nak didik mental dan perut untuk makan sikit. Tapi kalau nini boleh, hampa mesti boleh.

Jangan perlekehkan diri sendiri! Dosa tau.

Alhamdulillah 5kg hilang, sekarang fokus untuk kurangkan lemak di kakiπŸ’ƒ

Testimoni Detox: Turun 5kg Dalam Masa 2 Minggu
Testimoni Detox: Turun 5kg Dalam Masa 2 Minggu

Sekarang ada baki lagi 2 Bulan, untuk Nini capai berat 52kg. Itu berat badan ideal nini. Doakan Nini yaπŸ€—

Nini tak dilahirkan kurus langsing tinggi bak Barbie. πŸ’ƒ
Nini sejenis berisi dan sangat cepat naik lowerpart kalau tak jaga makan".🍐

Sapa geng ngan Nini? Meh pm. Kita bagi sihat dan ringan seperti Nini.🀩

Testimoni sebenar oleh Suzieyani Dahlan

#gengdetox

Berminat untuk hilang berat dengan cara sihat sebenar atau mahu dapatkan supplement untuk hilangkan berat badan? Boleh hubungi Atul dengan klik gambar dibawah ini.

Testimoni Detox Turun 5kg Dalam Masa 2 Minggu

-------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid88@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Testimoni Youth Skincare: Masalah Kulit Jerawat Tiada Lagi


"Perubahan pada kulit muka sangat ketara apabila jerawat tak tumbuh, parut jerawat sudah hilang dan kulit muka makin lembut" - Testimoni Kak Jeki.
Masalah kulit berjerawat hilang, siapa tak suka, mestilah suka sangat-sangat. Kulit sihat, licin dan flawless, semestinya idaman setiap insan tidak kira lelaki mahupun wanita. Sama seperti tuan empunya testimoni dibawah ini. Dengan menggunakan Youth Skincare, masalah jerawat dikulit beliau kini tiada lagi.

Testimoni Youth Skincare: Masalah Kulit Jerawat Tiada Lagi


= ME BEFORE YOU-TH = ♥️

Kak jeki dah 7 bulan pakai skincare YOUTH, alang-alang nak bermula skincare baru, kak jeki snap gambar progress setiap bulan. Siap pergi skin analysis lagi sebelum start YOUTH Skincare, punya lah nak measure kesan skincare ni.

Maklumlah bila Shaklee cakap setelah 8 tahun mengkaji barulah diorang launch YOUTH ni, siapa yang tak teruja kan. 8 tahun kot saintis buat, lama tu!
.

Before YOUTH Skincare: Mar 2018

1) Jerawat silih berganti, surut 1 tumbuh lagi 1 yang baru, so agak geram dengan parut jerawat yang dah merata-rata.

2) Muka agak berminyak, nak keluar memang wajib pakai bedak nak cover minyak.

3) Jeragat jelas kelihatan.

Testimoni Youth Skincare: Masalah Kulit Jerawat Tiada Lagi

NOW with YOUTH Skincare

1) No more jerawat, seriously happy giler!

2) Parut jerawat lama almost hilang.

3) Muka dah tak berminyak, keluar rumah tak pakai bedak pun, yakin je. Kulit semakin moist & firm.

4) Jeragat samar-samar dah, tak jelas sangat macam dulu. Kak jeki tau jeragat ni memang skin problem yang paling mencabar, so keep on konsisten YOUTH.

Kak jeki memang recommend sangat-sangat YOUTH kat korang, boleh beli 1 set terus or beli satu-satu by item, harga memang mampu milik compare dengan skincare organic kat market yang kesan so so je.

Nak tanya dulu pun boleh, jangan malu-malu2. Contact je i πŸ™‚  ▶️ FB Kak Jeki

Testimoni → Puan Zakeyah
.
.
Special untuk anda semua, disini Atul sertakan gambar Kak Jeki yang terkini. Amacam?

Testimoni Youth Skincare: Masalah Kulit Jerawat Tiada Lagi

Semakin cantik, flawless dan berseri-serikan? Itulah hasilnya setelah konsisten menggunakan Youth Skincare produk keluaran Shaklee ini.

Berminat nak tahu lagi tentang Youth Skincare? Boleh baca di sini ↴

1. Info lengkap tentang setiap Produk Youth

2. Ramuan Youth Skincare

3. Testimoni Youth Skincare yang lain


Cara untuk mendapatkan Youth Skincare, sila klik gambar dibawah

Testimoni Youth Skincare: Masalah Kulit Jerawat Tiada Lagi


Continue Reading

Testimoni Detox: Hilang 14kg Dengan Cara Sihat Sebenar


Testimoni Detox: Hilang 14kg Dengan Cara Sihat Sebenar

Hilang 14kg dengan cara sihat sebenar
Boleh tengok beza original
2015 tu anggaran berat Jacky Bass (JB) ialah 78kg
2019 tu pula berat JB ialah 64kg

Testimoni Detox: Hilang 14kg Dengan Cara Sihat Sebenar
Testimoni Detox: Puan Jacky Bass Hilang 14kg

Kenapa saya katakan proses transformasi JB ni proses yang sihat?
Salah satu sebabnya dia tak melalui proses yang extreme untuk kurus

Dulu saya kenal JB ni dia suka makan (bukan kuat tau)
Biasalah tu, semua orang suka makan kan?

Tapi sejak dia aktif berlari, saya perasan dia pun sama macam saya; suka cari route dulu lepas tu baru makan. Hehe

Saya sempat tanya apa rahsia amalan harian dia mendapatkan berat ideal baik tu

Katanya

Breakfast saya ESP + telur rebus @ sandwich

Lunch saya makan nasi setiap hari sebab nak tenaga, tapi since mula running memang tak boleh makan banyak. Suku-suku separuh je masa lunch.

Dan sebab saya selalu running malam, dinner saya memang awal & makan lauk-lauk, tak ada nasi. Sebab nak lari tu takleh perut penuh.

Shaklee intake pula

Shaklee
Omega Guard
➤ CoQ-Trol
➤ Performance Drink
➤ ESP
➤ Ostematrix
➤ Vita C
➤ Alfalfa

Tengoklah komitmen JB sekarang
πŸ‘Jaga makan
πŸ‘Kuat berlari sebagai pilihan senaman dia
πŸ‘Makan supplement untuk tambah keperluan nutrisi harian dia

Pabila dia enjoy
Efek lemak pun makin kurang dengan jayanya
Enjoy baru lah fun dan tak stress

Pada mereka yang ada di Kuala Terengganu, boleh lah contact Jacky Bass untuk join dia berlari dan tips kurus dengan sihat

Team #gengLari
#s2uFamilies
#gengDetox ➡ FB Geng Detox / Website Geng Detox


Berminat untuk hilang berat dengan cara sihat sebenar ataukan dapatkan supplement untuk hilangkan berat badan? Boleh hubungi Atul dengan klik gambar dibawah ini.


-------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid88@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Tarikh Pembayaran Gaji Bulanan Bagi Tahun 2020


Tahun 2019 semakin hampir ke penghujungnya. Tidak lama lagi, tahun 2020 akan menjelma.


Adakah anda semua sudah bersedia dengan tahun 2020?


Memandangkan Surat Pekeliling Akauntan Negara berkaitan dengan tarikh dan peraturan pembayaran gaji bulan tahun 2020 telah dikeluarkan, jadi untuk memudahkan segala urusan anda pada tahun 2020, hari ini Atul ingin kongsikan tentang Jadual dan Tarikh Pembayaran Gaji Bulanan Kakitangan Awam Bagi Tahun 2020


Tarikh Pembayaran Gaji Bulanan Bagi Tahun 2020

Berdasarkan kepada Jadual Gaji 2020 yang dikeluarkan oleh Jabatan Akauntan Negara, terdapat 3 kali kakitangan awam akan menerima gaji awal iaitu Bulan Januari, Bulan Mei dan Bulan Disember.

Oleh itu, dengan adanya jadual ini, bolehlah anda membuat ringkasan pengurusan kewangan dengan lebih teratur dan sistematik agar semuanya berjalan dengan lebih lancar pada tahun 2020 nanti.


Berikut merupakan jadual tarikh pembayaran gaji tahun 2020:



Tarikh Pembayaran Gaji Bulanan Bagi Tahun 2020
Jadual tarikh pembayaran gaji tahun 2020

Disertakan juga bilangan hari antara tarikh gaji untuk bulan yang seterusnya:


Tarikh Pembayaran Gaji Bulanan Bagi Tahun 2020
Bilangan hari antara tarikh gaji untuk bulan yang seterusnya


Menerima gaji awal seperti di bulan Januari (Tahun Baru Cina), & bulan Mei (Hari Raya Aidilfitri) menyebabkan anda akan mengalami tempoh yang sangat kritikal kerana perlu menunggu waktu yang agak lama untuk bulan berikutnya. Oleh itu, plan & strategi kewangan hendaklah dirancang sebaik mungkin agar anda tidak mengalami masalah kewangan pada bulan tersebut.

Disini Atul sertakan juga, link E-penyata gaji untuk memudahkan anda membuat semakan penyata gaji secara dalam talian.


Semoga jadual dan tarikh pembayaran gaji bulanan untuk kakitangan awam 2020 ini dapat membantu anda membuat perancangan dengan lebih tersusun padan tahun 2020 nanti.



SELAMAT MENGHABISKAN SISA-SISA CUTI TAHUN 2019 DAN SELAMAT MENEMPUH TAHUN 2020 DENGAN JAYANYA πŸ˜Š


Continue Reading

Zinc Plus Shaklee - Fungsi, Keistimewaan, dan Manfaat



ZINK adalah salah satu mineral yang paling penting yang diperlukan oleh tubuh. Ia berfungsi sebagai blok bangunan utama untuk kira-kira 200 enzim yang diperlukan untuk pertumbuhan, pembiakan dan pembaikan sel dan mengawal respon metabolik tubuh. Tubuh manusia tidak mempunyai mekanisme penyimpanan zink, jadi penting untuk mendapatkan zink dalam diet harian untuk mengekalkan tubuh yang sihat.

Zinc sangat penting dalam mengekalkan fungsi badan yang betul, menyokong pertumbuhan sel untuk rambut, kuku, kulit yang sihat mempromosikan kesihatan tubuh.


Sumber Zink Dalam Pemakanan Harian
Setiap hari, Orang dewasa memerlukan 15mg zink dan 10mg untuk kanak-kanak, manakala keperluan akan meningkat semasa kehamilan atau laktasi.

Zink ini boleh didapati daripada pengambilan makanan-makanan seperti berikut:
✿  Tiram, Lobster, Ikan salmon
  Daging sapi
  Susu dan produk tenusu seperti keju
  Organ dalaman seperti hati
  Bijirin seperti gandum, 
  Biji labu kuning, seseme seeds
  Roti
  Kekacang
  Bayam, brokoli

Tetapi, selalunya kita pasti tidak akan dapat 100% kecukupan zink mengikut keperluan harian jika hanya bergantung kepada diet harian sahaja kerana kebanyakan zinc dalam makanan tu musnah semasa ia diproses. Oleh itu, pengambilan zinc tambahan amatlah diperlukan untuk memenuhi kecukupan zinc dalam tubuh.


Keistimewaan Zinc Plus Shaklee

Zinc Plus Shaklee - Fungsi, Keistimewaan, dan Manfaat

Satu tablet membekalkan 100% nilai harian yang diperlukan untuk zink. Dirumuskan dengan zinc gluconate dengan kadar penyerapan yang tinggi.

1 tablet Zinc Plus Shaklee adalah bersamaan :


Zinc Plus Shaklee - Fungsi, Keistimewaan, dan Manfaat

⏩ 3-5 tiram  ⏩ 3.75 kg bayam  ⏩ 6.25 g ayam  ⏩ 200 g biji labu


Tahukah Anda?
Zink gluconate adalah salah satu bentuk zink chelated terbaik. Ia lebih mudah diserap oleh badan. Supplement Zinc Plus Shaklee adalah formulasi yang menggunakan zink gluconate. 1 tablet Zinc Plus menyediakan keperluan lengkap zinc harian tubuh
Merujuk kajian dalam terbitan National Center for Biotechnology Information , kekurangan zinc hanya mengakibatkan risiko mudah badan kita terdedah kepada bakteria dan pathogen lebih tinggi. Kesannya? Kita mudah demam dan selesema.


Tanda-tanda kekurangan zinc dalam badan
  • Hilang deria rasa
  • Kurang fokus dan daya tumpuan
  • Selalu demam dan selesema
  • Kulit mudah terdedah kepada jerawat di usia melepasi remaja
  • Hilang selera makan
  • Luka lambat sembuh
  • Cirit birit kerap
  • Bintik putih pada kuku
  • Tompok botak di kepala
  • Sejarah kuantiti dan kualiti sperma menurun
  • Kurang nafsu seks

Manfaat Zinc Plus Shaklee
  •  Mengawal fungsi sistem imun badan.
  • Membantu dapatkan kulit yang sihat.Penting untuk penghasilan kolagen dalam badan dan menggalakkan kulit yang lebih lembut
  • Membantu mengelak pertumbuhan bakteria.
  • Membantu mengurangkan keradangan
  • Menggalakkan penyembuhan luka.
  • Kuatkan rambut.
  • Menggalakkan kesihatan Kognitif seperti memberi lebih fokus, meningkatkan proses pembelajaran dan menguatkan daya ingatan serta mencegah peyakit berkaitan usia
  • Membantu kesuburan dan sistem pembiakan yang sihat
  • Membaiki kesihatan prostat
  • Meningkatkan tenaga dan stamina.
  • Meningkatkan fungsi detoks

Siapa yang perlukan Zinc Plus?
  • Masalah luka lambat sembuh
  • Ada masalah kuku rapuh dan rambut rapuh cepat gugur
  • Memerlukan tenaga dan stamina yang lebih sepanjang hari (kerja berat dll)
  • Kurang nafsu seks
  • Ingin ikhtiar hamil dan dapatkan anak
  • Mengalami masalah kurang daya tumpu dan fokus
  • Selepas mengalami kemalangan
  • Ibu hamil
  • Ibu selepas bersalin
  • Ibu menyusu 
  • Mereka yang amalkan diet extreme
  • Mereka yang amalkan diet vegetarian

Perbezaan Supplement Zinc Plus Shaklee dengan jenama lain


Zinc Plus Shaklee - Fungsi, Keistimewaan, dan Manfaat

1 tablet membekalkan 100% nilai harian yang diperlukan untuk zink – 15mg Zinc  (as zinc Gluconate).
Dirumus dengan Zinc Gluconate yang mudah diserap oleh badan pada kadar yang tinggi
⏩ Zinc Gluconate berasaskan 100% tumbuhan yang diekstrak dari frementasi glukosa dari jagung
⏩ Diformulasi tanpa tumbuhan alfalfa
Sesuai untuk semua golongan dewasa


Fakta Nutrisi Zinc Plus Shaklee
Saiz Hidangan: 1 Tablet (689.00 mg)

Ramuan
Amaun Setiap Tablet
Calcium (as dicalcium phosphate)
121 mg
Zinc (as zinc gluconate)
15 mg

KKLIU:1609/2018     MAL18016152NC

Zinc Plus Shaklee
Harga: RM 56.25 (Beli Sekarang)
Sebotol mengandungi 120 tablet

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga!
Klik disini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Saranan Penggunaan:
Untuk orang dewasa sahaja. Ambil 1 tablet sekali sehari sebelum makan.


Testimoni Pengguna Zinc Plus Shaklee

Zinc Plus Shaklee - Fungsi, Keistimewaan, dan Manfaat
Testimoni Zinc Masalah Rambut Gugur

Zinc Plus Shaklee - Fungsi, Keistimewaan, dan Manfaat
Testimoni Zinc Luka Cepat Kering

Zinc Plus Shaklee - Fungsi, Keistimewaan, dan Manfaat
Testimoni Zinc Luka Cepat Kering

* Produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen.


Berminat untuk dapatkan Zinc Plus Shaklee?
Hubungi Atul di 019.573.3761 hari ini atau klik gambar dibawah untuk Whatsapp.

Continue Reading