Koleksi Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit

Cirit birit sangat menyiksakan terutamanya apabila perlu berulang ke tandas banyak kali. Cirit birit juga akan menyebabkan kehilangan cecair dalam badan. Tambahan lagi jika waktu itu sedang mengembara. Habis segala perancangan terganggu, dan adakalanya boleh menyebabkan kehilangan 'mood' untuk teruskan aktiviti yang dirancang.

Bagaimana Nutriferon bantu atasi masalah cirit birit?

Cirit birit terjadi disebabkan jangkitan kuman pada usus yang disebabkan oleh sejenis organisma dikenali sebagai bacteria Escherichia coli (e.coli 0157) Jangkitan itu menyebabkan seseorang mengalami gejala keracunan seperti sakit perut, cirit birit serta pendarahan ketika membuang air besar.

Cirit birit berterusan menandakan seseorang itu berkemungkinan mengalami gejala awal radang usus

Jadi, disebabkan cirit birit berlaku berpunca daripada jangkitan kuman, dan ramuan yang terkandung dalam Nutriferon sangat membantu untuk melawan jangkitan seperti
  • Bunga safflower - Memperkuat keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman
  • Bunga Japanese Honeysuckle  - Menentang pencerobohan virus dan kuman
Itulah sebab bagaimana Nutriferon Granules berupaya membantu mengatasi masalah cirit birit.



Di bawah ni merupakan koleksi testimoni pengguna Nutriferon yang telah mendapat tindak balas positif dalam membantu mereka atasi masalah cirit birit

Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit 1#: 

"Nak dijadikan cerita 2 hari lepas KakRehan tak sihat tu. Al kisah KakRehan kena cirit birit dan muntah-muntah. Kejadian berlaku petang Ahad.
Pagi ahad tu kami dah gerak balik nak flight ke KL bersama mak mertua ikut sekali. Kat airport lama juga kat sana. Badan dah mula rasa tak best ingat perut masuk angin. Masa tu dah telan 1 sachet Nutriferon.
Kemudian kami ke rumah kak ipar di KL untuk pick dia. Kami semua plan ke Bentong tidur sana semalaman. Sebelum sampai rumah kak ipar perut dah rasa lain macam. Suruh suami berhenti di Rnr masa tulah buang dengan jayanya hamik kau cirit.
Dalam kereta badan dah gigil seram sejuk dah. Kat rumah kak ipar pun sakit perut membuang lagi. Minum esp sebab nak alas perut. Makan nasi taknak takde selera langsung sebab perut kosong habis. Badan dah lemah.
Lepas minum esp tekak rasa mual dan pergi bilik air muntah 3 kali keluar macam air paip segala isi dalam perut. Badan rasa tak sedap. Terus bancuh nutriferon lagi. Suami tanya ok tak. Kita pun ok jelah tak nak spoil plan ke Bentong.
Dalam kereta so far takde rasa nak membuang dan nak muntah. Sampailah rumah abang ipar. Cuma badan penat sebab hidrasi. Rehatkan diri dan minum banyak air.
Alhamdulillah syukur sangat dengan izin Allah cirit tak melarat. Maybe salah makan kat kampung tu. Tapi taktau makan apa. Sebab mak mertua,suami dan anak tak kena. Baby mujur tak cirit juga.
Mujur memang standby 1st aid Nutriferon asbab dengan izin Allah cirit tak melarat. Imun booster kami sekeluarga. Benda tak jangka. Alhamdulillah sebelum suami cirit pun makan nutriferon cepat oknya.
KakRehan highly recommended Nutriferon untuk standby travel. Sesuai untuk anak setahun ke atas. Biasa anak selsema,demam or batuk pun bagi. Ni cirit pun boleh juga. In shaa Allah ikhtiar. Alhamdulillah serasi dengan kami sekeluarga.
Eh panjang cerita..hihi.. ada habis baca ke.."


Testimoni sebenar: Puan Raihan Idris


Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit 2#:

"Kin ambil sendiri sebab ceri beri. Dalam tempoh 24 jam, dah rasa kesan positif.

Masa tu, memang taktahu pun Nutriferon bagus untuk diarrhoea. Tapi tawakal je sebab tak tahan sangat.

Sekarang ni, siapa-siapa sakit perut kat rumah tu, suruh kemam Nutriferon tu."

Testimoni Sebenar: Puan Syikin Yazid Lim


Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit 3#:

" 1 bulan perut kita berehat cerna makanan macam-macam..

Tiba-tiba dalam masa satu hari kau tibai semua benda.. Mana tak terkejut perut kau..

So, penyelesaiannya...

Nutriferon..

Nasib baik ada abang & kak ipar..

Jadi yang balik atau pergi rumah terbuka yang tibai macam2 makanan boleh la simpan kalau ada emergency."

Testimoni Sebenar: Fadzil Padel adik ipar Puan Raihan Idris


Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit 4#:
"Tadi Nu'man cirit birit kot. Lain macam je bau

Saya da nervous. Kang keluar, banyak pulak adegan dia berak tak tentu hala

Masa Nunu dulu, setiap 30 minit kena berhenti. Kesiab Nunu pucat masa tu. Kurus. Lastly Nenek kata cuba bagi ubat cacing. Lepas bagi ubat cacing, alhamdulillah okay dia.

Masalah Nukman, dah bagi ubat cacing hari tu

So tadi, saya terus ambil 2 sachet Nutriferon bagi dia. Kunyah la dia nutriferon tu

Alhamdulillah dah tak berak

Settle masalah

Nutriferon help me a lot!

Nutriferon tengah promo. Anda helps a lot untuk orang cirit birit"

Testimoni sebenar: Puan Anis Ibrahim


Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit 5#:


"Al kisahnya encik suami ni malam tadi tak boleh tidur gara-gara cirit birit. Katanya muntah-muntah dan berapa belas kali kot masuk toilet.

Tengah malam baru wife dia teringat ada Nutriferon, bagilah 2 sachet, telan.
Alhamdulillah dengan izin Allah terus stop cirit

Risaulah juga melarat ke harini. sebab nak balik Klang ni. Kang tak pasal-pasal menyinggah toilet. hehehe harini totally sihat walafiat

Kesimpulannya makan tu beringat-ingat ye.. hehe Nutriferon memang 1st aid harus ada pengganti ubat or panadol..

Sekian sharing ikhlas dari hakaq.."

Testimoni sebenar: Puan Raihan Idris


Nota Kaki:
Untuk makluman, semua testimoni adalah berdasarkan pengalaman pengguna shaklee sendiri, dan kesan tindak balas terhadap tubuh seseorang adalah berbeza. Anda dinasihatkan untuk dapatkan nasihat pakar atau doktor terlebih dahulu sebelum mencuba atau mengamalkan makanan tambahan seperti yang di cadangkan.


Berminat untuk dapatkan Nutriferon Granules untuk atasi masalah cirit birit yang sedang anda alami, boleh hubungi Atul di 0195733761 atau klik gambar di bawah ini.


---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Tips dan Tindakan Semasa Musim Jerebu



Apabila negara dilanda jerebu, ini menunjukkan tahap kualiti udara di kawasan itu telah tercemar. Justeru, setiap individu dinasihati supaya sentiasa berjaga-jaga dan mengambil langkah-langkah pencegahan bagi mengurangkan kesan ke atas kesihatan mereka.

Tips dan Tindakan Semasa Musim Jerebu


23  tips dan tindakan yang boleh dilakukan semasa musim jerebu adalah:

1. Peka dengan laporan terkini Indeks Pencemaran Udara (IPU)

2. Dilarang melakukan pembakaran terbuka

3. Kurangkan aktiviti fizikal di luar rumah atau bangunan

4. Sentiasa cuba berada di dalam bangunan (indoor). Jika terpaksa berada di luar, anda dinasihatkan menggunakan penutup hidung dan mulut (mask) yang bersesuaian


Tips dan Tindakan Semasa Musim Jerebu


5. Elakkan aktiviti yang boleh meningkatkan pencemaran udara dalam rumah atau bangunan seperti merokok

6. Sentiasa pastikan persekitaran di dalam rumah atau bangunan bersih agar kualiti udara juga bersih

7. Tutup tingkap bagi mengurangkan asap jerebu masuk ke dalam rumah atau bangunan.

8. Apabila memandu, tutup tingkap rapat dan gunakan penghawa dingin. Pilih operasi (mode) kitaran udara dalaman

9. Sekiranya menunggang motosikal dan basikal, penutup hidung dan mulut (mask) hendaklah digunakan

10. Nyalakan lampu kenderaan apabila jarak penglihatan berkurangan

11. Banyak minum air kosong walaupun tidak terasa dahaga (Sekurang-kurangnya 8 gelas sehari)


Tips dan Tindakan Semasa Musim Jerebu


12. Basuh tangan, muka dan bahagian kulit yang tededah kepada jerebu dengan sabun dan air bersih

13. Jika mampu pasanglah alat penghawa dingin dan penapis udara (air filter/purifier) bagi menapis partikel halus dan menghalang kemasukan pencemaran udara dari luar

14. Sentiasa awasi kesihatan anak-anak kecil dan mereka yang menghidap penyakit seperti batuk, selsema, asma, sakit mata, sakit jantung atau penyakit paru-paru yang kronik kerana mereka lebih mudah terjejas akibat pendedahan kepada jerebu.

15. Dapatkan rawatan pakar di klinik atau hospital dengan segera jika keadaan penyakit bertambah buruk. Mereka juga hendaklah sentiasa mengambil ubat seperti yang dinasihatkan


Tips dan Tindakan Semasa Musim Jerebu


16. Sekiranya keadaan jerebu berterusan pada tahap berbahaya, mereka yang berisiko tinggi dinasihatkan keluar dari kawasan tersebut

17. Elakkan minum air berkafein, bergas dan beralkohol bagi mengelak kehilangan cecair dan nutrien keluar dari badan

18. Cuci baju yang terdedah kepada jerebu dan sebaiknya tak menyidai baju di luar rumah
.
19. Banyakkan makan buah-buahan dan sayuran yang kaya dengan vitamin C, vitamin E dan Omega 3 serta nutrisi-nutrisi lain bagi membantu melawan penyakit dengan menguatkan sistem imun badan. Buah-buahan dan sayuran juga mengandungi air yang boleh membantu mengurangkan pengambilan air.

20. Berhenti merokok kerana asap rokok boleh menyumbang kepada pencemaran udara dan membahayakan kesihatan

21. Masak makanan sendiri dan amalkan makan di rumah. Jika makan di luar, pilihlah tempat makan yang tertutup dan berada di dalam bangunan.

22. Kurangkan makanan tinggi garam yang boleh menyebabkan kehausan dan dehidrasi

23. Anda juga boleh mengambil makanan tambahan untuk tingkatkan sistem imun tubuh agar dapat melawan bakteria kesan daripada jerebu yang melanda.

Baca juga: Jerebu: Punca, Golongan Berisko, Tanda dan Gelaja serta Makanan Tambahan Cadangan Shaklee yang sesuai diambil pada Musim Jerebu


Atul doakan semoga tips dan tindakan semasa musim jerebu ini memberi manfaat kepada anda semua.


---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Jerebu: Punca, Golongan Berisiko, Tanda dan Gejala



September 2019, fenomena jerebu melanda Malaysia kembali. Banyak sekolah terpaksa ditutup kerana bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) menunjukkan pada tahap yang tidak sihat.

Jadi, apabila fenomena seperti jerebu ini terjadi, perkara utama yang perlu diberi perhatian adalah menjaga kesihatan. Ini kerana jerebu boleh menjejaskan kesihatan.

Jerebu: Punca, Golongan Berisiko, Tanda dan Gejala


Bagaimana jerebu berlaku?

Jerebu dikategorikan sebagai pencemaran udara. Jerebu berlaku disebabkan oleh adanya debu, habuk, asap dan zarah-zarah yang tidak boleh dilihat dengan mata kasar dan terapung-apung di udara atau di panggil partikel. Partikel-partikel ini mungkin berasal secara semula jadi ataupun kesan sampingan daripada aktiviti manusia. Kandungan yang terdapat dalam partikel-partikel boleh menjejaskan kesihatan kita kerana ia mengandungi pelbagai bahan toksik yang berbahaya.

Punca Jerebu berlaku
  • Pembakaran Secara Terbuka
  • Asap Dari Kilang
  • Asap Dari Kenderaan

Jerebu: Punca, Golongan Berisiko, Tanda dan Gejala



Indeks Pencemaran Udara (IPU)

IPU digunakan sebagai panduan untuk mengetahui kualiti udara dan kesannya terhadap kesihatan seperti berikut :-


Nilai IPU
Status
0 - 50
Baik
51 - 100
Sederhana
101 - 200
Tidak Sihat
201 - 300
Sangat Tidak Sihat
301 - 500
Berbahaya

Golongan Yang Berisiko Tinggi Mendapat Kesan Buruk Akibat Jerebu dari Segi kesihatan

Keadaan jerebu yang berterusan akan mendatangkan kesan buruk kepada semua orang terutama golongan yang berisiko tinggi iaitu :-
  • Kanak-kanak
  • Orang tua
  • Wanita hamil
  • Perokok
  • Mereka yang sentiasa bekerja di luar rumah, pejabat atau bangunan
  • Mereka yang mengalami penyakit seperti
    • > Penyakit obstruktif saluran pernafasan yang kronik
    • > Asma
    • > Radang paru-paru
    • > Sakit jantung
    • > Alahan
    • > Sakit tekak
    • > Sakit mata
    • > Batuk
    • > Selsema

Tanda dan Gejala Kesan Jerebu Kepada Kesihatan
Kesan-kesan yang akan dialami sekiranya terdedah secara berterusan terhadap ancaman jerebu adalah:


  • Terasa gatal-gatal di bahagian kerongkong dan batuk-batuk
Jerebu: Punca, Golongan Berisiko, Tanda dan Gejala
Sumber: Kementerian Kesihatan Malaysia

  • Terasa sukar untuk bernafas atau sesak nafas
Jerebu: Punca, Golongan Berisiko, Tanda dan Gejala
Sumber: Kementerian Kesihatan Malaysia

  • Mata terasa pedih, jadi merah dan berair
Jerebu: Punca, Golongan Berisiko, Tanda dan Gejala
Sumber: Kementerian Kesihatan Malaysia

  • Hidung berair dan kerap bersin
Jerebu: Punca, Golongan Berisiko, Tanda dan Gejala
Sumber: Kementerian Kesihatan Malaysia

  • Kulit badan terasa gatal-gatal
Jerebu: Punca, Golongan Berisiko, Tanda dan Gejala
Sumber: Kementerian Kesihatan Malaysia

  • Terasa sakit dada
Jerebu: Punca, Golongan Berisiko, Tanda dan Gejala
Sumber: Kementerian Kesihatan Malaysia

  • Sakit perut atau cirit-birit akibat makanan atau minuman terdedah kepada jerebu.
  • Badan rasa letih dan lenguh
  • Pening kepala

Dapatkan rawatan dan nasihat doktor di klinik berhampiran dengan segera sekiranya mempunyai tanda-tanda dan gejala seperti dinyatakan atau sakit akibat jerebu.

Tanda atau gejala ini dapat dikurangkan atau dielakkan jika kita menjaga kesihatan dengan betul pada musim jerebu ini. Lebih baik adalah dengan memastikan sentiasa berada di dalam rumah atau bangunan serta pastikan keadaan dalam rumah bersih.


Cara Menjaga Kesihatan Pada Musim Jerebu dengan Cadangan Suplemen Shaklee

Penjagaan lebih terhadap kesihatan diri amatlah perlu ketika musim jerebu ini. Terutamanya adalah dengan memastikan sistem pertahanan badan berada pada tahap yang terbaik dan optimum. Jika sistem pertahanan badan lemah, badan anda berisiko diserang penyakit lalu menjejaskan kesihatan.


Antara cadangan suplemen Shaklee untuk mengekalkan kesihatan pada musim jerebu adalah:


Jerebu: Punca, Golongan Berisiko, Tanda dan Gejala



NUTRIFERON (Trigger faktor imun badan apabila diserang penyakit)
  • Nutriferon dikenali sebagai penggalak sistem imun di mana ianya akan mengaktifkan sistem pertahanan badan untuk melawan serangan / jangkitan daripada bakteria
  • Ia adalah satu-satunya INTERFERON semulajadi di dunia. Kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk meransang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungkan pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.
  • Merupakan pengganti kepada paracetamol
  • Bertindak menguatkan sistem imun dalam masa 3 hari sahaja

Dengan keadaan jerebu sekarang ni, kita tak tahu apa yang kita sedut ke dalam paru-paru kita. Jadi, kita perlukan sistem pertahanan yang kuat untuk melindungi diri kita.


SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS 
  • Meningkatkan sistem imun badan melawan penyakit yang biasa melanda ketika musim jerebu ini seperti demam, selsema, bersin, dan batuk-batuk
  • Membantu sel darah putih menentang bakteria & kuman akibat jerebu.
  • Meningkatkan pemulihan alergik hidung, kulit, asma & simptom selsema akibat jerebu


CHEWABLE-C PLUS
  • Adalah vitamin C boleh kunyah yang sesuai untuk kanak-kanak dan yang sukar telan tablet
  • Meningkatkan sistem imun badan melawan penyakit yang biasa melanda masa jerebu seperti demam, selsema, bersin, dan batuk-batuk
  • Membantu sel darah putih menentang bakteria & kuman akibat jerebu.
  • Meningkatkan pemulihan alergik hidung, kulit, asma & simptom selsema akibat jerebu


PERFORMANCE DRINK
  • Merupakan air isotonik yang bagus untuk menghidrat badan, mengelak rasa lesu dan letih akibat kekurangan air semasa jerebu. Sesuai diminum satu keluarga termasuk ibu hamil.
  • Pengambilan Performance Drink boleh membantu mengelakkan dehidrasi atau kehilangan mineral daripada tubuh badan
  • Elak kelesuan akibat kekurangan air semasa jerebu. Jadi sangat sesuai dalam keadaan cuaca panas dan berjerebu macam sekarang ni
  • Membantu memberikan tenaga segera
  • Mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepatkan kadar penyerapan cecair dalam tubuh sekaligus akan mengatasi rasa dahaga


GARLIC COMPLEX
  • Sumber antibiotik semulajadi. Sangat bagus untuk mencegah atau membantu batuk cepat baik masa jerebu. 

OMEGA GUARD
  • Membantu meningkatkan kesihatan sistem pernafasan (dan paru-paru) dan imun tubuh. Terbaik untuk mereka yang ada mengidap asma, kulit gatal-gatal, eczema dan batuk. 
  • Membantu mengurangkan keradangan akibat ancaman jerebu

Sama-samalah kita menjaga kesihatan sebaik mungkin ketika musim jerebu ini agar bebas dari ancaman jerebu yang berbahaya sehingga boleh menyebabkan penyakit kronik seperti penyakit berkaitan sistem kardiovaskular.


**Produk ini bukan bertujuan untuk mencegah, merawat, mengubati atau mendiagnosis sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen


Berminat untuk dapatkan vitamin cadangan Shaklee untuk tingkatkan sistem imun? Hubungi Atul di 019-5733761 atau klik gambar di bawah ini


Jerebu: Punca, Golongan Berisiko, Tanda dan Gejala


---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Selamat Hari Malaysia 2019

Selamat Hari Malaysia 2019

Hari Malaysia merupakan sambutan untuk memperingati penubuhan persekutuan Malaysia pada tahun 1963. Iaitu penggabungan bersama Tanah Melayu, Sabah, Sarawak dan Singapura bagi membentuk Malaysia.

Setiap tahun, hari Malaysia akan disambut pada 16 Semptember. Pada tahun 2010, tarikh ini telah dijadikan sebagai cuti am bagi seluruh negeri di Malaysia bagi meraikan sambutan hari Malaysia.

Pada tahun ini, sambutan hari Malaysia telah jatuh pada hari Isnin, 16 September 2019.


Selamat Hari Malaysia.
Semoga negara Malaysia sentiasa aman, makmur, sejahtera dan terus maju.

Sayangi Malaysiaku

---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Testimoni Youth Eye Cream: Tiada Lagi Eye Bag dan Mata Panda


"Hanya 10 hari hasilnya sangat puas hati" -Puan Eina. 

Jom ikuti kisah Puan Eina ini. Atul pasti anda juga akan rasa teruja dan ingin menggunakannya.


"Korang ada masalah eyebag dan mata panda tak? Kalau ada, kita geng. Hehe 🤓

Eina memang ada masalah eyebag dan mata panda yang agak teruk sejak dulu lagi. Ia akan nampak lebih jelas, especially kalau tak cukup rehat dan tak cukup tidur. Eina pun selalu juga tidur lewat malam. So memang agak susahlah nak hilang 😬

Testimoni Youth Eye Cream: Tiada Lagi Eye Bag dan Mata Panda

Pernah pakai macam-macam eye cream sebelum ni, tapi progressnya sangatlah slow, even dah pakai lama dan konsisten pun tak ada perubahan.

So, bila Youth Skincare dari Shaklee keluarkan eye treatment ni, Eina agak excited nak cuba. Bertambah excited selepas lihat hasil dari pengguna-pengguna lain yang sangat mengagumkan tu. 😊

Ok, ini dia testimoni Eina sendiri selepas 10 hari menggunakan Youth Eye Treatment. Eina memang konsisten guna setiap hari iaitu waktu pagi dan juga malam sebelum tidur.

Testimoni Youth Eye Cream: Tiada Lagi Eye Bag dan Mata Panda

Hasilnya, eyebag dan mata panda dah kurang. Bertambah best lagi, bila garis-garis halus di sekitar mata pun nampak kurang.

Sekarang ni, even tidur lewat sekalipun, tak ada lah nampak eyebag tu teruk sangat. Sangat puas hati ok 😍

So, kalau korang tak jumpa lagi eye cream yang berkesan, silalah cuba Youth Restoring Eye Treatment ni. InsyaAllah dalam masa 7 hari dah boleh nampak dah kesannya" 😉  

Sumber: Facebook Puan Eina

Keliru dengan Pelbagai jenis eye krim di pasaran. Ketahui kenapa anda perlu pilih Youth Restoring Eye Treatment Shaklee?

Testimoni Youth Eye Cream: Tiada Lagi Eye Bag dan Mata Panda
Sebab mengapa perlu pilih eye cream Shaklee


Testimoni Youth Eye Cream: Tiada Lagi Eye Bag dan Mata Panda
Fungsi Eye Cream Shaklee perlu anda ketahui


Untuk sebarang pertanyaan mengenai atau pembelian YOUTH Restoring Eye Treatment, boleh whatsapp atul di 0195733761 atau klik gambar dibawah ini.

Testimoni Youth Eye Cream: Tiada Lagi Eye Bag dan Mata Panda


---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading