PUNCA REZEKI DI BLOK?

Pernah tak kita terfikir “Kenapalah rezeki aku macam tersekat ni?” Dah buat sehabis baik, tapi rezeki kita macam susah je nak masuk? Sebenarnya kita tiada hak pun untuk persoalkan tentang rezeki, sebab rezeki semua Allah yang bagi, tapi kadangkala terdetik juga dihati kecil kit…

IMPIAN ATUL HAMID #1

Pada usia 80 tahun, masihkah aku perlu bekerja? 😭  sedih rasanya bila mengenangkannya, bila melihatnya tanpa sedar menitis air mata ini. Di usia itu, Atul sendiri pun belum pasti samada akan sampai atau tidak pada waktu itu, tapi persiapan untuk hari tua, mesti difikirkan.  🤔 Itul…

KOLEKSI TESTIMONI GLA COMPLEX: WANITA MENOPAUSE

Assalamualaikum semua ;) ' Menopause ' dengan wanita memang tidak dapat dipisahkan. Cuma ia akan berlaku selepas berusia 45 tahun dan ke atas. Kadang-kadang ada juga wanita yang mengalami 'menopause' seawal 40-an, dan ada juga yang lewat baru megalaminya. Banyak fa…

MENOPAUSE: KENALI FASA BARU WANITA BERUSIA

Biasanya, menopause berlaku di kalangan wanita berusia 45 tahun – 55 tahun. Menurut data dari The North American Menopause Society , di Amerika Syarikat, usia wanita yang mengalami 'menopause' sekitar 51 tahun dan di Amerika, hampir 6000 wanita mencapai usia 'menopau…

WANITA & MASA: 6 TIPS PENGURUSAN MASA

Kawan-kawan nak masa lebih tak? Memang tak dinafikan, masa kita ada 24jam saja, tidak ada seorang pun dapat masa yang lebih, tapi kadang-kadang kita tetap rasa tak cukup masa kan? Walaupun kadag-kadang cukup pulak. 🤔 pelikkan? Tapi lebih banyak rasa tak cukup masa & kalau bole…