TESTIMONI DETOX: CARA KURUSKAN BADAN DAN PERUT BUNCIT

Bila Lemak Ko Melebih Ke Perut !

TESTIMONI DETOX: CARA KURUSKAN BADAN DAN PERUT BUNCIT

Kisah Kak Ija sendiri. Kak Ija nak Share dengan korang semua

Berat Kak Ija 70kg dengan ketinggian 149cm.

Korang boleh bayangkan tak kak Ija saiz badan macam mana? Korang rasa comel ke tak dengan saiz macam tu?

Bagi kak Ija dah macam serupa ayam katik dah. Jalan pun dah macam peguin.

Ada suatu hari tu, Kak Ija suruh abang Kak Ija tangkap gambar kak Ija, bila tengok balik, pasal apa tak comel, tak cantik. Suruh tangkap lain pun rupa tu juga tak ada perubahan. Ada sesuatu yang tak kena kat gambar ni ☹️

Ada sekali tu, adik sepupu tangkap gambar dari belakang.
Terkejut tengok! "Ya Allah... Aku kah itu?"
Boleh tanya dia balik...seolah tak dapat nak terima keadaan Kak Ija masa tu

Pergi mana-mana orang sekeliling tegur

"Ni ija ke? Kenapa "sihat" sangat?"

"Ija pregnant ke?"

"Pasal apa perut nampak buncit ni!"

Haa, nampak tak? Orang sekeliling kak Ija ambil berat.. ambil tahu apa yang berlaku?

Nak lindung macam mana? dah terang-terang rupa badan kita gitu. Tabah jela

Sampai nak jalan-jalan turun ke kedai ada masanya kak Ija malu. Malu bila ada yg tegur.

Itu baru fizikal kita.

Tak cukup badan. Muka pun bermasalah. Jerawat bermaharajalela membiak kat muka ni.

Orang cakap, badan berisi ni ternak toksin. Toksin banyak boleh menyebabkan hormon pun TAK STABIL.

Jadi, sana sini lah jerawat tu tumbuh kan.


Sejak badan berisi, Kak Ija rasa badan cepat letih. Tidur macam tak pernah cukup. Asyik ngantuk je. Duduk je boleh tertidur tau. Jalan sikit dah penat. Badan pun berbau.

Jadi....

Kak Ija start diet. Kurangkan pengambilan makanan. Tapi rasa tak bestkan buat sendiri. Kak Ija Join geng-geng Shaklee DETOX. Mula group dari satu ke satu group.

Sampai lah group terakhir ni, group detox Shaklee yang diterajui Master Shaklee kak Ija, Master Firdhaus. Ramai orang-orang kuat detox yang bagi kami semangat. Tengok semangat dan testimoni mereka, kita pun rasa semangat jugak.


Alhamdulillah..

Sejak Join detox Shaklee.... Kawal permakanan, dan ambil suplemen kak Ija boleh turunkan berat badan dengan cepat. Dari berat 70kg kini berat kak Ija dah jadi 57.4kg je.

Walaupun tak secepat sepantas org lain. Tapi Kak Ija boleh lihat perubahan kak Ija.

Baju lama-lama dah boleh sarung kembali. Kawan-kawan pun cakap ketaranya kak Ija yang dulu dan sekarang.

Bukan saja badan tapi kulit muka pun rasa lebih sihat. Jerawat pun dah tiada tau.


Kalau ada pun masa hormon tak stabil. Adat lah perempuan kan☺. Tapi tak lama pun, cepat le jugak jerawat tu kecut balik.

Nak tau tak suplement apa kak Ija ambil?

Kak Ija ambil Omega, Alfalfa, Herb-Lax, ESP, Lecithin.

Paling best Alfalfa dan Herb lax. Setiap pagi mula lah memerut. Memerut sampai ke petang pun ada. Sampai nak kentut pun takut. takut lain yg keluar hahaha!!


Seronokkan bila kita kongsi kisah kita. Jadi kenapa korang takut nak berubah. Korang kena bertindak sendiri. Jangan fikir nak kurus sebab nak cantik. Tapi fikirkan kesihatan yang kita dapat.

Testimoni sebenar: FB Azliza Sahin

Jadi, korang rasa nak kuruskan badan dan hilangkan perut buncit macam Kak Ija ni, bolehla hubungi Atul untuk konsultansi lanjut.



0 comments:

Post a Comment