Showing posts with label Dhiyaa Humayraa. Show all posts
Showing posts with label Dhiyaa Humayraa. Show all posts

Selamat Hari Lahir Sayang


Tanggal 13 Julai 2019, genaplah usia kakak 5 tahun.

Selamat Hari Lahir Sayang

Selamat Hari Lahir Puteri Ibu 🎂🎉

Ibu sentiasa menyayangi buah hati ibu hingga ke akhir hayat ibu.
Doa ibu tidak pernah putus buat anak-anak ibu
Semoga Allah sentiasa melindungi anak-anak ibu dunia akhirat

Sempena birthday kakak, ayah bawa mereka makan-makan di KFC tapi kek potong di rumah hehe

Ini antara gambar-gambar yang ada

Selamat Hari Lahir Sayang
Kek pilihan kakak

Selamat Hari Lahir Sayang
Adik tengok mana?
Selamat Hari Lahir Sayang
Kakak dan Aaqif


Selamat Hari Lahir Sayang
di KFC Bukit Lagi, Perlis

Selamat Hari Lahir Sayang
Feveret kakak

Selamat Hari Lahir Sayang
Kakak dan Adik

Alhamdulillah, walaupun simple, kakak happy, ibu, ayah dan adik pun happy tengok kakak happy.

Selamat hari lahir sayang ibu
Love You So Much!





Continue Reading

DHIYAA HUMAYRAA & NYANYIAN


DHIYAA HUMAYRAA & NYANYIAN

Teringat cerita masa pergi sekolah kakak aritu, dalam 'report card' kakak ada tertulis 3 untuk nyanyian lagu negeri Perlis

"wow markah penuh! siap hafal lagu negeri Perlis ni" kata ibu depan cikgu sambil tersenyum 😁

Cikgu kata, "Mereka kena nyanyi pagi2, itupun setiap hari Isnin je"

Ayah pulak cakap "ayah yang duduk nak masuk 13tahun di Perlis pun tak hafal2 lagi 😂😂"

Ibu & cikgu sama-sama gelak 😅 bukan ayah je, ibu pun tak hafal 🤣🤣

Tapi apa yang ibu nampak, kakak memang cepat tangkap & menghafal kalau versi nyanyian, membaca & berima ni, mungkin asbab masa ibu menyusukan kakak sampai umur 2tahun, setiap hari ibu amalkan Omega Guard tanpa 'skip'.

Yelah, dalam Omega Guard kan ada DHA yang berfungsi meningkatkan sel-sel otak, & membantu dalam meningkatkan IQ.

Kakak, kalau dengar je rentak lagu cumi-cumi pun kakak tahu dah lagu apa, belum yang lain2 lagi. 😅
Pastu cikgu cakap lagi, "tiap-tiap pagi, #DhiyaaHumayraa lead baca Al-Matsuraat"

😲 Terkejut ibu dengar, sebab kakak tak pernah cerita pun tentang ni. Tapi walaupun begitu, banyak lagi yang kakak kena belajar sebenarnya, jauh lagi perjalanan kakak. Apa yang ibu tahu, sejak kakak sekolah, memang banyak ibu belajar dari kakak ☺️

Dalam hati ibu, ibu syukur sangat-sangat. Ibu doakan kakak terus berusaha, rajin & berjaya didunia & akhirat.

❤️ Sayang anak ibu tiada penghujungnya di dunia akhirat


Continue Reading