Showing posts with label GLA Complex. Show all posts
Showing posts with label GLA Complex. Show all posts

Testimoni GLA Complex: Cyst Ketika Hamil Kecut Selepas Sebulan


“Share lah Nad. Ramai ibu mengandung ada cyst / fibroid”

Begitulah respon kawan Nad, seorang doktor perubatan bila dapat tahu cyst Nad masa pregnancy kali ni kecut in 6 weeks.

Baiklah, ini pengalaman Nad. Nad akan kongsikan apa ikhtiar Nad untuk kecutkan cyst.

Pregnancy kali ke-4 ni berbeza sungguh dari yang sebelum-sebelum ni. Tak pernah pun ada cyst masa pregnant atau tak pregnant. Kali ni Allah nak bagi Nad pengalaman tu. Alhamdulillah. Bolehlah kongsikan dengan kalian kan 😊

Masa pregnant 8 weeks, doktor detect ada cyst. Size around 2 cm. Doktor yang check up dan sonographer both cakap tak perlu risau, sebab cyst ni biasanya kecut dalam 2 minggu.



Testimoni GLA Complex: Cyst Ketika Hamil Kecut Selepas Sebulan


Checkup 12 weeks, cyst makin membesar lagi 1 cm. Hati dah tak keruan. Tapi doktor kata masih ok lagi. As long as bawah 5 cm.



Testimoni GLA Complex: Cyst Ketika Hamil Kecut Selepas Sebulan



Esoknya, Nad mula add on 1 biji GLA Complex to the supplement routine (Set Hamil Shaklee)

Testimoni GLA Complex: Cyst Ketika Hamil Kecut Selepas Sebulan


2 weeks after that, checkup dan scan, Alhamdulillah ada perkembangan positif, dah makin kecil cyst nya! Nad teruskan lagi supplements Set Hamil Shaklee + GLA Complex.
4 weeks kemudian, checkup, dah takde terus dah cyst tu.
Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Testimoni GLA Complex: Cyst Ketika Hamil Kecut Selepas Sebulan


Terima kasih Allah. Lega rasa hati. Baby pun berkembangan seperti usianya 💕
Sejak confirm cyst dah tak ada, Nad stop GLA Complex dan teruskan dengan Set Hamil Shaklee macam biasa.

Sumber: Testimoni Puan Nadiah Suhaidi

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda yang mengalami isu seperti puan Nadiah ni ya ❤️

Baca juga:
Info tentang GLA Complex
Testimoni GLA Complex



Untuk info atau order, boleh hubungi Atul di +60195733761 atau klik pada gambar dibawah 

Testimoni GLA Complex: Cyst Ketika Hamil Kecut Selepas Sebulan

---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Koleksi testimoni GLA Complex: Wanita Menopause

Assalamualaikum semua ;)

'Menopause' dengan wanita memang tidak dapat dipisahkan. Cuma ia akan berlaku selepas berusia 45 tahun dan ke atas. Kadang-kadang ada juga wanita yang mengalami 'menopause' seawal 40-an, dan ada juga yang lewat baru megalaminya. Banyak faktor yang mempengaruhi jika seseorang wanita itu mengalami 'menopause' di usia awal 40-an seperti penyakit autoimun (penyakit darah), penyakit tiroid, kencing manis atau sebab yang belum diketahui.

Baru-baru ini Atul ada baca satu artikel tentang 'menopause'. Dalam artikel tu ada bagitahu tentang tanda-tanda umum yang dapat mempengaruhi wanita semasa menghadapi 'menopause' serta akibat daripada tanda-tanda yang mempengaruhi 'menopause' itu, akan menyebabkan berlaku pula perubahan emosi dan mental.


Walaupun 'menopause' tidak asing bagi wanita berusia, namun untuk mengalami situasi ini, amatlah ganjil bagi seorang wanita kadangkala boleh menyebabkan kebimbangan dan takut untuk berhadapan dengan situasi ini . Oleh itu, persediaan yang rapi amatlah diperlukan agar dapat sentiasa bersedia untuk menghadapinya.

Sebagai seorang wanita, anda tidak perlu bimbang dan takut kerana terdapat makanan tambahan yang boleh membantu melegakan ketidakselesaan akibat tanda-tanda 'menopause'. Ia membantu badan anda untuk menggunakan estrogen dengan lebih berkesan dan  mengurangkan tanda-tanda 'menopause'.

Oleh yang demikian, wanita yang bakal 'menopause' perlulah mengamalkan makanan tambahan yang mengandungi Asid Gamma Linolenik dan Omega-6 yang bertindak dalam membantu masalah tanda-tanda 'pra-menopause'. 

Dan makanan tambahan tersebut adalah GLA Complex ShakleeUntuk wanita yang bakal, sedang atau telah 'menopause' dikategorikan wajib untuk mengambil GLA Complex ini.

Disini Atul sertakan beberapa Testimoni GLA Complex untuk wanita 'menopause'.

KOLEKSI TESTIMONI GLA COMPLEX: WANITA MENOPAUSE


Testimoni 1

KOLEKSI TESTIMONI GLA COMPLEX: WANITA MENOPAUSE


Testimoni 2

KOLEKSI TESTIMONI GLA COMPLEX: WANITA MENOPAUSE

Testimoni 3

KOLEKSI TESTIMONI GLA COMPLEX: WANITA MENOPAUSE

Testimoni 4

KOLEKSI TESTIMONI GLA COMPLEX: WANITA MENOPAUSE

Testimoni 5

KOLEKSI TESTIMONI GLA COMPLEX: WANITA MENOPAUSE

Sekiranya berminat untuk dapatkan GLA Complex untuk membantu melegakan tanda-tanda 'menopause', anda boleh hubungi Atul bila-bila masa sahaja atau buat pesanan sendiri disini (Beli sekarang)

Untuk info atau order, boleh hubungi Atul di +60195733761 atau klik pada gambar dibawah 

KOLEKSI TESTIMONI GLA COMPLEX: WANITA MENOPAUSE


---------------------------------------------------------------


LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761


Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen.


Continue Reading

5 Tanda-tanda menopause dan cara melegakan menopause


5 Tanda-tanda menopause dan cara melegakan menopause


Biasanya, menopause berlaku di kalangan wanita berusia 45 tahun – 55 tahun. Menurut data dari The North American Menopause Society, di Amerika Syarikat, usia wanita yang mengalami 'menopause' sekitar 51 tahun dan di Amerika, hampir 6000 wanita mencapai usia 'menopause' setiap hari.

Namun, ia juga boleh berlaku sebelum usia 40 tahun. Ini dikenali sebagai 'menopause' awal dan dikatakan terjadi hanya 1% sahaja kerana penyakit autoimun (penyakit darah), penyakit tiroid, kencing manis atau sebab yang belum diketahui.

Lima (5) tanda-tanda 'menopause' yang bakal mempengaruhi wanita semasa menghadapi 'menopause' ialah:

-          Menstruasi tidak teratur – berlaku ketidakseimbangan hormon

5 Tanda-tanda menopause dan cara melegakan menopause


-          Hot Flushes – Kadar hormon estrogen rendah

5 Tanda-tanda menopause dan cara melegakan menopause


-          Berpeluh pada waktu malam – berpeluh terlalu banyak dan sukar untuk tidur

5 Tanda-tanda menopause dan cara melegakan menopause


-          Vagina kering – Ini menyebabkan kegatalan dan hubungan seksual tidak selesa

5 Tanda-tanda menopause dan cara melegakan menopause


-          Mudah marah (Mood swings) – wanita menjadi lebih sensitive dan mudah tersinggung

5 Tanda-tanda menopause dan cara melegakan menopause


Akibat tanda-tanda yang mempengaruhi 'menopause' inilah menyebabkan berlaku pula perubahan emosi dan mental.

Antara perubahan emosi dan mental ialah
  • Perubahan mood (mood swing) – Mungkin seseorang wanita itu akan merasa mudah marah, cemas, kurang kesabaran dan depresi
  • Hilang keinginan – Sesetengah wanita mula merasa hilang keinginan untuk melakukan kegemaran dan cepat marah walaupun hanya perkara-perkara kecil
  • Cemas dan cepat panik – Denyutan jantung yang cepat, ketakutan tanpa sebab dan ketegangan adalah tanda-tanda perasaan cemas. Biasanya kecemasan berlaku dari beberapa jam hingga beberapa bulan
  • Depresi – Ia muncul kerana perasaan tidak bahagia dan putus asa
  • Kurang tumpuan – Sering lupa dalam sesuatu pekerjaan, tidak boleh berfikir dengan baik menunjukkan kadar estrogen yang rendah
  • Masalah ingatan – Akibat ketidakseimbangan hormone menyebabkan gangguan memori untuk jangka panjang mahupun jangka pendek

Walau bagaimanapun, penelitian yang dilakukan oleh The North American Menopause Society menunjukkan bahawa 80% wanita 'menopause' tidak mengalami penurunan kualiti hidup.


LEGAKAN TANDA-TANDA 'MENOPAUSE'

Buat wanita yang mengalami situasi ini, anda tidak perlu bimbang dan takut kerana terdapat beberapa cara melegakan menopause ini. Antaranya terdapat herba yang membantu melegakan ketidakselesaan akibat tanda-tanda menopause. Selain itu, ia membantu badan anda untuk menggunakan estrogen dengan lebih berkesan dan  mengurangkan tanda-tanda 'menopause'.

Usah bimbang, terdapat juga bahan yang selamat digunakan untuk melegakan gejala menopause seperti ekstrak semulajadi Vigna Radiata (kacang hijau) dan Eucommia Ulmoides (duzhong), sejenis herba cina tradisional yang digunalan sejak berzaman.

Selain itu, wanita yang bakal 'menopause' boleh mengamalkan makanan tambahan yang mengandungi Gamma-Linolenic Acid dan Omega-6 yang bertindak dalam membantu masalah tanda-tanda 'pra-menopause'. 

Salah satu makanan tambahan yang mengandungi Gamma-Linolenic Acid dan Omega-6 adalah "GLA Complex Shaklee". Untuk wanita yang bakal, sedang atau telah 'menopause' dikategorikan wajib untuk mengambil GLA Complex ini.

5 Tanda-tanda menopause dan cara melegakan menopause

Bagaimana GLA Complex Shaklee membantu wanita 'menopause' ini?

Antara fungsi utama GLA Complex ialah:
  1. Mengawal-selia estrogen dan testoteron - Semasa 'menopause', hormon estrogen turun secara mendadak. Pengambilan GLA complex membantu dalam penghasilan semula hormon estrogen. Selain itu hormon estrogen yang meningkat akan membantu pemulihan 'mood swing' yang biasa berlaku dikalangan wanita 'menopause'.
  2. Melambatkan 'menopause' - Memperbaiki keadaan 'menopaus' seperti hot flushes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone untuk kulit lebih muda.
  3. Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak sendi yang terjadi dari rheumatisma, artritis.
  4. Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur
  5. Pelangsingan dan menghalang berat badan - Pertambahan berat wanita 'menopause' juga agak membimbangkan. GLA membantu menurunkan kadar kolesteroljahat LDL, meransang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, dan mampu membantu menurunkan berat badan. Jadi, GLA Complex adalah sangat disarankan untuk wanita berusia terutamanya yang bakal, dan sedang menghadapi 'menopause'.
Baca juga:
Info tentang GLA Complex Shaklee


Untuk info dan order produk, boleh hubungi saya, Atul Hamid 0195733761 atau klik gambar dibawah untuk pautan whatsapp

5 Tanda-tanda menopause dan cara melegakan menopause

Kredit: Rapi Magazine

Continue Reading

GLA COMPLEX


GLA COMPLEX: PEMBANTU KHAS WANITA



Untuk mengekalkan kesejahteraan
Diformulasi khas untuk membantu wanita mengekalkan kesejahteraan menyeluruh sepanjang kitaran haid bulanan.

Jika anda mahukan keselesaan dan kesejahteraan menyeluruh sepanjang kitaran haid bulanan anda, GLA (Asid Linolenik Gamma) adalah jawapan yang anda cari. GLA adalah asid lemak penting Omega-6 yang digunakan oleh tubuh anda untuk menghasilkan prostaglandin – bahan yang membantu mengawal-atur pelbagai proses tubuh. Malah, ia amat bermanfaat untuk setiap wanita di semua peringkat umur.*


Keistimewaan Shaklee



Diperolehi daripada minyak borage, yang mengandungi GLA berkepekatan tinggi (17%-25%), tulen dan semula jadi dalam bentuk yang mudah diserap.

Diformulasi khas dengan gabungan GLA (asid lemak Omega-6), minyak biji bunga matahari (satu lagi sumber asid lemak Omega-6), dan vitamin E untuk mengekalkan kesejahteraan dan kesihatan kulit.


Fakta Nutrisi

Ramuan
Amaun Setiap Softgel
Minyak Biji Borage (Borago officinalis)
Minyak Biji Bunga Matahari (Helianthus annus)
(Menyediakan 216 mg Asid Linolenik &
90 mg Asid Linolenik Gamma)
500 mg
D-Alfa Tokoferol
(Menyediakan 15 IU vitamin E)
15 mg

Saiz Hidangan: 1 Softgel

1 botol RM91.25 (Beli Sekarang)

MAL12035070NC

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Ini adalah iklan produk suplemen.

GLA Complex
Kod Produk: 10620(60 softgel / 30 hidangan)

Saranan penggunaan:
Untuk dewasa sahaja. Ambil 1 softgel dua kali sehari selepas makan.
  

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli! Klik di sini untuk cara menjadi ahli Shaklee.


Untuk info atau order, boleh hubungi Atul di +60195733761 atau klik pada gambar dibawah 



---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

PROMOSI MAC 2019


PROMOSI MAC 2019

Sempena sambutan Hari Wanita Antarabangsa pada 8 Mac nanti, Shaklee melancarkan promosi istimewa buat anda yang cintakan kecantikan serta produk-produk yang sering menjadi pilihan wanita. Rasa istimewa dan beruntung sangatkan?

YOUTH BEAUTY TREATMENT SET

PROMOSI MAC 2019

1. Set A
Youth Restoring Eye Treatment + Youth Activating Serum
Harga RM656.25. Anda dapat E-Voucher RM50
(Tebus untuk belian seterusnya dengan minima RM100)

2. Set B
Youth Restoring Eye Treatment + Radiance C+E
Harga RM656.25. Anda dapat E-Voucher RM50
(Tebus untuk belian seterusnya dengan minima RM100)

Apabila anda dapat E-Voucher ini, anda boleh guna untuk belian produk Shaklee seterusnya dengan minima RM100 dalam satu resit, seronokkan? sebab masa ini, anda jimat 50% dari nilai belian RM100 tadi

Tapi E-voucher ini hanya boleh digunakan kepada ahli Shaklee sahaja. Jadi, Atul galakkan sangat agar anda mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan bayaran RM65 sahaja.

promosi mac 2019

Klik gambar untuk info lanjut mengenai keahlian Shaklee


promosi mac 2019

Klik gambar untuk info lanjut mengenai Youth Shaklee

Promosi seterusnya adalah Promosi Produk Supplement Shaklee
Ada 3 jenis promosi untuk bulan ini iaitu Vita-Lea, GLA Complex dan Ostematrix

PROMOSI MAC 2019


1. Vita-Lea (Multivitamin )

PROMOSI MAC 2019

Beli 4 botol Vita-Lea (Multivitamin )
Harga set ini ialah RM375. Anda dapat E-voucher RM30
(Tebus untuk pembelian seterusnya dengan minima RM100)


2. GLA Complex

PROMOSI MAC 2019

Beli 4 botol GLA Complex
Harga set ini ialah RM365. Anda dapat E-voucher RM30
(Tebus untuk pembelian seterusnya dengan minima RM100)
Klik untuk info mengenai GLA Complex


3. Ostematrix


PROMOSI MAC 2019

Beli 5 botol Ostematrix
Harga set ini ialah RM306.25. Anda dapat E-voucher RM30
(Tebus untuk pembelian seterusnya dengan minima RM100)
Klik untuk info mengenai Ostematrix


Untuk keterangan lanjut mengenai promosi dan produk Shaklee yang lain, anda boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)


---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

AHAD: PROMOSI 11.11 SHAKLEE


Ada apa dengan Ahad ini? Ahad ini 11.11 tahun 2018, Shaklee juga tidak ketinggalan untuk membuat Jualan Mega diskaun sebanyak 11% kepada barangan terpilih. Yeay!

PROMOSI 11.11.2018 SHAKLEE


Promosi Shaklee 11.11
PROMOSI 11.11.2018 SHAKLEE


2 x CoqTrol = RM 264 (jimat RM 32)
·                     Energy Booster
·                     Kesuburan Suami Isteri
·                     Kulit Cantik

PROMOSI 11.11.2018 SHAKLEE

2 x Carotomax = RM 137 (jimat RM 17)
·                     Kesihatan Mata
·                     Antioksidan

PROMOSI 11.11.2018 SHAKLEE


2 x GLA = RM 162 (jimat RM 20)
·                     Kesuburan Wanita
·                     Kulit Glowing

PROMOSI 11.11.2018 SHAKLEE


YOUTH Night & Day Cream RM 406 (jimat RM 50)
YOUTH Moisturizer SPF 50 UVA UVB + Night Cream 

PROMOSI 11.11.2018 SHAKLEE


Baca: Info Youth

Menarikkan promosi Jualan Mega dari Shalee buat anda semua. SjakNak dapatkan promosi istimewa ini?


Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli hari ini juga! Klik di sini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Anda juga boleh buat belian dengan hubungi Atul. (sila klik gambar)

 PROMOSI 11.11 SHAKLEE


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------


LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading