Showing posts with label Omega Guard. Show all posts
Showing posts with label Omega Guard. Show all posts

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan


Set Kurus Shaklee Paling Berkesan
Stress sangat bila berat susah nak turun. Bila badan banyak spare tyre, perut buncit, sukar nak cari baju seluar yang sesuai dengan saiz badan, nak pakai baju seluar sedia ada, ketat pula. Memang stress dibuatnya.

Atul sendiri pernah rasa keadaan ini, terutamanya bila pakaian yang dipakai buat kita rasa tak selesa. Nasib baik ada set kurus Shaklee. Set kurus Shaklee sangat membantu Atul dapatkan berat asal kembali dan kekal langsing. Macam dalam gambar dibawah ni

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan
Beberapa bulan je dapat berat asal balik setelah amalkan Set Kurus Shaklee

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan
Masih boleh pakai baju yang sama walaupun selepas 5 tahun dengan Set Kurus Shaklee

Jadi, entry kali ini, Atul nak kongsikan kepada semua cadangan set kurus Shaklee yang paling berkesan yang telah banyak merealisasikan impian orang ramai untuk kurus dan dapatkan berat badan yang ideal.

Atul percaya, berat ideal dan bentuk badan yang cantik merupakan impian setiap insan. Lebih seronok apabila kadar BMI berada pada paras normal, dan kita mempunyai tubuh badan yang sihat. Hendak melakukan aktiviti harian pun sangat seronok. Secara tidak langsung risiko untuk dapat penyakit berbahaya akibat berat badan berlebihan juga sangat rendah.


Set kurus Shaklee terbahagi kepada tiga langkah utama


Langkah 1 - Bakar atau pecahkan lemak


Lecithin

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan
Diekstrak dari soya tanpa penggunaan bahan pewarna, pemanis atau pengawet. Membantu proses memecahkan lemak dalam tubuh dengan lebih efisen.

Fungsi Lecithin dalam set kurus Shaklee

👉 Berfungsi mengemulsikan lemak yang luar biasa (ayat mudahnya berfungsi untuk memecahkan lemak) kepada saiz yang lebih kecil supaya ia mudah disingkirkan

👉 Membantu memecahkan lemak dan mengurangkan mengurangkan saiz zarah lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah sehingga membuatkan lemak terapung dan tidak melekat pada salur darah.

👉 Membantu menghalang pembentukan lemak baru dari makanan yang kita makan jika digabungkan dengan Alfalfa Complex.

👉 Membantu Mengurangkan paras kolesterol jahat dan meningkatkan kolesterol baik (HDL) serta membantu mengawal paras triglycerides

👉 Lecithin Shaklee mampu memecah lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman.

1 botol Lecithin, 180 softgel tahan untuk kegunaan 1 bulan. (RM55) (Sertai kami untuk dapatkan lebih penjimatan)


Omega Guard

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan

Omega Guard  membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di kawasan laut dalam. Untuk pengetahuan semua, minyak ikan Omega 3 terbukti dapat membantu kita untuk mendapatkan berat badan yang ideal.

Fungsi Omega Guard dalam set kurus Shaklee

👉 Minyak ikan omega 3 berfungsi membantu pembakaran lemak termendap. Sebab itu kalau Lecithin dan Omega digabungkan, proses untuk kurus dan turunkan berat badan lebih cepat dan berkesan

👉 Membantu membakar lemak yang telah lama dan degil dalam tubuh seperti yang berada di bawah kulit, dalam salur darah, lemak yang menyelaputi organ

👉 Membantu meningkatkan paras hormon Leptin, iaitu sejenis hormon yang mengawal selera makan. Hormon Leptin juga meningkatkan metabolisme tubuh sekaligus membantu tubuh membakar lemak dengan lebih cepatMakin rendah tahap Leptin, makin cepat kita rasa lapar.

Minyak ikan mengandungi asid docosahexaenoic asid lemak omega-3, atau DHA, dan asid eicosapentaenoic, atau EPA, yang mungkin mengurangkan selera makan pada subjek yang berlebihan berat badan dan gemuk, menurut kajian yang dilakukan oleh penyelidik dari University of Navarra di Sepanyol

👉 Pengambilan Omega 3 merangsang sensitiviti insulin dalam darah. Lebih sensitif sel-sel tubuh kepada insulin, lebih sukar untuk lemak disimpan. Apabila kadar insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. Insulin rendah juga bantu kawal gula. Gula berlebihan menyebabkan kita sukar untuk turunkan berat badan

👉 Lagi berkesan apabila pengambilan minyak ikan omega 3 disertakan lebih banyak senaman kerana ia akan menyebabkan pembakaran lemak lebih pantas dan berkesan. Omega 3 yang di ambil sebelum bersenam akan meningkatkan pengaliran darah ke otot-otot. Sekaligus menyebabkan kadar metabolisma meningkat, kesannya lebih banyak kalori terbakar. Hasilnya berat badan pun berkurangan.

Kajian di Jepun dan Czech Republic mencadangkan Omega-3 dapat menghalang pembentukan lemak pada badan dan menyatakan Omega-3 dapat membakar lebih banyak lemak.

👉 Menghalang penghasilan hormon cortisole yang menggalakkan penyimpanan lemak.

👉 Memperbaiki kadar gula dalam darah supaya mempunyai lebih tenaga untuk bersenam.

👉 Menambah kadar penghasilan serotonin sekaligus memberitahu otak bahawa kita rasa kenyang (Keadaan ini dapat membantu mengawal selera makan)

1 botol Omega Guard mengandungi 90 softgel tahan untuk kegunaan 1 bulan. (RM136.25) (Sertai kami untuk dapatkan lebih penjimatan)


Langkah 2 - Buang, detox atau singkirkan lemak


HerbLax

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan

HerbLax mengandungi campuran tumbuhan semulajadi termasuk daun senna, yang digunakan secara tradisional sebagai laksatif semula jadi.
HerbLax akan menampakkan kesan dalam masa 8-12 jam selepas pengambilan.

Fungsi Herblax dalam set kurus Shaklee

👉 Merangsang pergerakan usus untuk melancarkan proses perkumuhan semula jadi tubuh.

👉 Membersihkan najis yang tersekat dan tersimpan lama dalam tubuh

👉 Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut

👉 Membantu masalah sembelit

👉 Mengempiskan perut

👉 Melawaskan pembuangan air besar.

👉 Membantu masalah tidak hadam dan pergerakan usus yang tidak sihat.

👉 Membantu menyingkirkan toksin dalam usus termasuk lemak dan lender yang melekat di dinding usus dan sangat diperlukan untuk proses detox

👉 Membersihkan usus secara keseluruhan

1 botol HerbLax mengandungi 120 tablet tahan hampir 2 bulan. (RM57.50) (Sertai kami untuk dapatkan lebih penjimatan)


Alfalfa Complex

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan
Alfalfa Complex adalah Shaklee Signature Formula yang asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada 1950-an. Ditanam di kawasan subur, Antelope Valley, California. Alfalfa merupakan satu tumbuhan yang renek. Afalfa Complex Shaklee dihasilkan dari daun Alfalfa yang premium dan sangat berkualiti tinggi. 

Fungsi Alfalfa Complex dalam set kurus Shaklee

👉 Membantu menyingkirkan lemak & kolesterol

👉 Dalam Alfalfa ada saponin, saponin berfungsi seperti span yang bertindak "menarik kolesterol dalam darah.

👉 Penggunaan jangka panjang iaitu pengambilan alfalfa selama 8 minggu secara konsisten membantu menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol yang mampu mengurangkan penyakit jantung, strok dan darah tinggi

👉 Bertindak sebagai fiber yang membawa keluar lemak-lemak yang sudah dipecahkan dan dibakar oleh Lecithin dan Omega Guard. Hasilnya perut akan kembali kempis.

👉 Alfalfa merupakan agent detox tubuh secara kesuluruhan iaitu detox usus, darah dan hati. Detox adalah proses menyingkirkan toksin-toksin dalam badan. Hasilnya badan lebih bertenaga, berat turun dan kulit pun sihat

👉 Alfalfa juga membantu mengembalikan kenormalan badan yang berasid, hilangkan toksin dalam badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

Alfalfa mempunyai 2 saiz

🌱 Alfalfa Complex (330 tablet) tahan hampir 2 bulan (RM57.50)(Sertai kami untuk dapatkan lebih penjimatan)

🌱 Alfalfa Complex (700 tablet) tahan hampir 5 bulan (RM102.50)(Sertai kami untuk dapatkan lebih penjimatan)

 

Langkah 3 - Bina otot, elak menggeleber, diet sihat, bertenaga dan elak lapar


Energizing Soy Protein (ESP)

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan

ESP Shaklee
 merupakan makanan kesihatan berasaskan protein soya yang tidakdiubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) dan dihasilkan di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP). ESP Shaklee juga diiktiraf seluruh dunia kerana memiliki kajian klinikal yang sangat ekstensif & komprehensif serta mempunyai kualiti protein yang sangat tinggi yang pernah dihasilkan.

Fungsi ESP dalam set kurus Shaklee

ESP Shaklee membantu badan kurus melalui tiga cara

👉 Diet yang sihat

ESP Shaklee berasaskan protein tumbuhan iaitu kacang soya Non Gmo yang lengkap dengan 9 jenis asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh .  ESP Shaklee dikenali sebagai diet yang sihat kerana kaya dengan protein, bebas lemak, bebas kolesterol, dan kaya dengan kalsium

👉 Mengenyangkan

ESP Shaklee mempunyai indeks glisemik (GI) yang rendah iaitu 39. Kajian menunjukkan makanan yang mempunyai gi dapat mengurangkan rasa lapar dan memberikan rasa rasa kenyang yang lebih lama dan membantut menurunkan berat badan dan mengawal selera makan. Selain itu, ia juga membantu paras gula darah kekal stabil, membantu mengekalkan tenaga, dan mengekalkan kesihatan jangka panjang Protein lebih mengenyangkan daripada mana-mana karbohidrat atau lemak.

👉 membantu membina otot

Protein membantu pembentukan dan pembinaan otot. Otot membakar kalori, lebih banyak otot yang dimiliki, maka lebih banyak kalori tubuh dibakar. Dengan pengambilan protein secara konsisten, badan dilatih untuk membakar kalori secara berterusan dan meningkatkan metabolism dan pembakaran lemak. Lebih efektif apabila pengambilan protein digabungkan dengan senaman

1 canister ESP , 850 gram untuk kegunaan sebulan (RM161.25) (Sertai kami untuk dapatkan lebih penjimatan)


Cinch Shake Mix

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan

Cinch Shake adalah minuman berasaskan protein untuk menggantikan makanan (meal replacement) sepanjang proses menurunkan berat badan. Pengambilan cinch akan memberikan lebih kepuasan dan 
mengenyangkan!

Ia didatangkan dalam 3 perisa yang menyelerakan iaitu Chocolate, Cafe Latte dan Vanilla. Selain minum begitu sahaja, anda juga boleh pelbagaikan cara minum dengan mencampurkan buah-buahan segar, yogurt dan sebagainya.

Fungsi Cinch Shake dalam set kurus Shaklee

👉 Cinch shaklee sesuai sangat bagi sesiapa nak diet dan kuruskan badan. Cinch shake ni lengkap dengan segala protein.

👉 Cinch Shake mengandungi formula istimewa iaitu leucine. Leucine adalah sejenis asid amino penting. Fungsi leucine adalah menjaga jisim otot. Leucine bertanggungjawab untuk pertumbuhan otot dan mengekalkan pertumbuhan otot. Otot yang sihat membantu dalam pembakaran kalori.

Tubuh manusia tidak dapat menghasilkan leucine, jadi, ia mesti diperolehi dari sumber makanan yang lain. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa leucine bermanfaat dalam:

🌱 Menggalakkan pengeluaran otot.

🌱 Menyokong pertumbuhan otot tanpa lemak.

🌱 Menyokong pemulihan otot.

🌱 Mengurangkan keletihan otot selepas bersenam.

👉 Untuk dapatkan bentuk tubuh badan yang cantik, pengambilan diet harian yang mengandungi leucine sangat penting kerana setelah kehilangan berat dan lemak, leucine akan memastikan otot badan tidak jatuh dan menggeleber. Tugas leucine adalah membina otot semasa penurunan berat badan berlaku.

👉 Cinch Shake membantu mengurangkan selera makan bagi anda yang tidak boleh kawal nafsu makan

👉 Membantu membakar lemak yang berlebihan dan tidak diperlukan dalam badan serta mengurangkan inci pada badan dengan cepat

Istimewanya Cinch Shake ini, apabila anda tidak mahu makan nasi, anda boleh gantikan dengan mengambil Cinch Shake Shaklee sahaja.

1 canister Cinch Shake (RM181.25) (Sertai kami untuk dapatkan lebih penjimatan)

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan
Set Kurus Shaklee (Premium) Yang Paling Berkesan

Menarikkan setelah mengetahui bagaimana 3 langkah utama set kurus Shaklee berfungsi dalam membantu menurunkan berat badan.

Harga Set Kurus Shaklee (Premium) yang paling berkesan

Harga: RM520 (Harga Asal: RM649)

👉 Percuma Keahlian
👉 Percuma Penghantaran

= PENJIMATAN sehingga RM174

Whatsapp Atul untuk order atau rundingan berkaitan set kurus Shaklee dengan hanya klik gambar dibawah

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan

Baca juga:

Pilihan set kurus Shaklee yang selalu jadi pilihan ramai

koleksi Testimoni Set Kurus Shaklee yang telah berjaya dapatkan berat idaman mereka


Atul Hamid
Shaklee Business Leader
Read More

Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah

Kini, sana sini orang bercerita tentang penyakit Influenza A. Terutama sekali di laman media sosial dan media massa sehingga mengundang rasa bimbang terutamanya dikalangan ibu bapa

Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah

Apakah Influenza?

Influenza adalah sejenis penyakit berjangkit daripada pernafasan yang disebabkan oleh virus Influenza itu sendiri. Virus Influenza ada beberapa jenis seperti Influenza A, B, C yang boleh berjangkit kepada manusia dan haiwan.


Jenis-jenis Influenza

Influenza terdiri daripada A, B, C, dan D (Influenza D berlaku dikalangan haiwan antaranya seperti lembu dan khinzir)

Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah


Apakah Influenza A?

Virus Influenza A adalah ejen utama yang menyebabkan penyakit influenza dengan konfigurasi protein H dan N pada permukaannya. Ia juga merupakan sebahagian daripada Influenza bermusim. Ini disebabkan cara jangkitan, risiko jangkitan sama dengan jenis Influenza yang lain

Influenza A paling bahaya kerana boleh bermutasi (perubahan genetik) untuk menjadi virus Influenza A yang baharu yang lebih berbahaya. Virus ini bermutasi didalam badan haiwan dan akhirnya boleh memberi kesan kepada manusia. Antibodi tidak kenal virus Influenza A yang baru sebab virus itu telah bermutasi. Jadi, antibodi tersebut tidak dapat melawan virus Influenza A ini. Jadi, antibodi yang tidak kuat akan kalah dengan virus ini.


Bilakah Penyakit Influenza ini akan berlaku? Adakah pada musim-musim tertentu?

Untuk rantau yang beriklim sederhana (temperate region) antaranya seperti di negara Amerika Syarikat, Eropah, variasi penularan Influenza amat jelas iaitu pada musim sejuk.

Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah

Manakala, di negara Tropika antaranya seperti Malaysia, Indonesia, Thailand tiada penularan kemuncak Influenza ini tetapi lebih kepada berlaku sepanjang tahun.


Tanda-tanda dijangkiti Influenza

➤ Demam - Suhu tinggi melebihi 38⁰C
➤ Batuk - Batuk teruk, tidak berkahak pada peringkat awal
➤ Sakit Tekak - Sederhana ke teruk
➤ Selsema / Hidung berair / Berhingus - Tiada / Ringan
➤ Badan Letih Lesu - Teruk dan boleh berlarutan hingga 2 ke 3 minggu
➤ Sakit Membadan / Otot / Sendi - Sederhana ke teruk
➤ Bersin - Kerap
➤ Sakit Kepala - Sederhana ke teruk
➤ Cirit Birit dan sakit perut (Khusus dikalangan kanak-kanak)
➤ Muntah


Bagaimana boleh dijangkiti / Cara jangkitan Virus Influenza bermusim termasuk Influenza A adalah:

➤ Melalui titisan air (Droplets) - Melalui mulut dan hidung ketika bercakap, melalui batuk atau bersin daripada pesakit yang telah dijangkiti
➤ Melalui sebarang permukaan (Surface rector) individu yang telah dijangkiti seperti tangan pesakit


Tempoh jangka hayat virus Influenza yang telah dijangkiti

Virus Influenza yang dijangkiti pada pesakit pada satu-satu permukaan seperti tangan dan sebagainya boleh hidup selama 7 hari.


Golongan-golongan yang berisiko terkena jangkitan Influenza

➤ Warga tua 65 tahun dan ke atas
➤ Kanak-kanak berumur kurang daripada 5 tahun
➤ Ibu Mengandung 
➤ Orang awam yang menghidap penyakit kronik (Diabetes, Penyakit Jantung, Tekanan Darah Tinggi, Asma & sebagainya)
➤ Individu yang mempunyai daya ketahanan yang rendah (seperti pesakit kanser, penghidap HIV, pesakit yang menjalani rawatan kemoterapi, dan lain-lain)  
➤ Individu Obes


Komplikasi akibat virus Influenza

➤ Pneumonia
➤ Menyebabkan penyakit kronik sedia ada jadi bertambah teruk
➤ Kematian


Vaksin khusus yang melindungi diri daripada Influenza A?

Vaksin atau Pelalian khusus untuk Influenza yang turut meliputi Influenza A dinamakan Vaksin Influenza boleh didapati di fasiliti kesihatan swasta yang kini terdapat di pasaran.


Adakah pesakit Influenza perlu dikuarantin?

Secara amnya, Tidak. Tetapi individu yang telah dijangkiti dinasihatkan supaya berada dirumah, tidak ke tempat kerja atau ke sekolah, tidak berada ditempat awam, banyakkan berehat, minum air putih yang mencukupi, kerapkan membasuh tangan dan amalkan gaya hidup sihat


Langkah-Langkah Pencegahan

Jika dijangkiti, pesakit sepatutnya mengamalkan cara-cara pengawalan hidup yang lebih sihat seperti
➤ Mengekalkan tahap kebersihan yang optimum
➤ Kerap mencuci tangan dengan air, sabun dan cecair alkohol (jika tiada air dan sabun) dan mengamalkan etika mencuci tangan dengan betul
Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah

➤ Mengamalkan etika bersin yang sihat
Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah

➤ Mengamalkan etika selsema yang sihat
➤ Mengamalkan etika batuk yang sihat
➤ Mengamalkan gaya hidup yang sihat
➤ Elakkan berkongsi peralatan peribadi seperti tuala, sapu tangan dan lain-lain
➤ Jika ada gejala Influenza-Like Illness (ILI) dinasihatkan untuk tidak pergi ke tempat awam, tempat kerja atau ke sekolah
➤ Mesti mendapatkan rawatan segera di klinik atau hospital berhampiran
➤ Gunakan penutup muka (mask) dengan cara yang betul
Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah

Sumber:
Temubual antara Juruhebah RTM Perlis dengan Dr. Ikhmal Hakim Bin Abd. Rahman,
(Penolong Pengarah Kanan, Unit Kawalan Penyakit (Berjangkit), HTF, Perlis.)

Selain itu, adalah digalakkan untuk mengambil makanan tambahan (supplement) untuk menguatkan sistem imun tubuh (antibodi) sebagai langkah pencegahan awal. Antara supplement terbaik untuk meningkatkan sistem pertahanan tubuh daripada diserang virus adalah


Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah

Vitamin C
Merupakan komponen terpenting dalam sistem imun yang membantu merangsang penghasilan dan fumgsi sel darah putih untuk meningkatkan sisren imun. Kandungan antioksidan yang tinggi dalam vitamin C mengukuhkan ketahanan imun badan serta membantu dalam penghasilan sel imun sel. Sustained Release Vita-C Plus untuk dewasa dan Chewable-C Plus untuk kanak-kanak.

Omega Guard
Kandungan Omega 3 yang terdapat dalam Omega Guard mempunyai peranan dalam mengaktifkan sistem imun badan melawan Pathogen yang menyebabkan berlakunya serangan penyakit. Ia juga bagus untuk mencairkan kahak dan melegakan batuk serta membantu dalam perkembangan otak dan penglihatan mata.

Nutriferon
Diformulasikan dengan bahan-bahan semulajadi yang membantu menghasilkan Interferon untuk melindungi dan mengukuhkan ketahanan badan dalam melawan penyakit. Saintis berjaya membuktikan kandungan Honeysuckle dalam Nutriferon boleh mengubati virus Influenza. Honeysuckle bertindak seperti broadspectrum antivirus dan mampu melemahkan virus dalam badan. Seterusnya bantu melegakan batuk, selsema dan radang paru-paru. Ianya disediakan dalam bentuk serbuk sesuai untuk yang tidak suka tablet.

Vivix
Minuman botani yang dipenuhi dengan khasiat polifenol dan resveratrol. Juga kaya dengan antioksidan yang sangat bagus untuk meningkatkan sistem imun tubuh dari jangkitan dan serangan penyakit. Vivix berbentuk cecair, mudah ditelan dan memiliki rasa yang sangat sedap.

Berminat untuk dapatkan Set Tingkatkan Imun Tubuh atau produk Shaklee yang lain? Boleh hubungi Atul melalui aplikasi WhatsApp (Klik gambar dibawah ↴)


Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah

-----------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Read More

Bagaimana Vitamin Shaklee Bantu Pelihara Kesihatan Sendi Lutut


LUTUT adalah anggota yang sangat penting buat manusia. Lutut merupakan salah satu sendi terbesar dalam tubuh. Lutut manusia merupakan organ tubuh yang menyokong hampir keseluruh berat badan manusia. Terutamanya ketika anda berjalan, berlari, melompat, atau melakukan pelbagai aktiviti. Maka, tidak hairanlah kenapa lutut mudah mengalami kecederaan.


Bagaimana Vitamin Shaklee Bantu Pelihara Kesihatan Sendi Lutut


Oleh sebab itu, memelihara kesihatan sendi lutut adalah amat perlu. Jika lutut tidak di jaga dengan baik, pelbagai risiko akan muncul walaupun masih dalam usia muda.

Berikut merupakan cadangan nutrisi dan jenis vitamin Shaklee yang boleh membantu anda memelihara kesihatan sendi lutut.


Kalsium

Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Kekurangan kalsium akan menyebabkan tubuh berisiko mengalami pelbagai penyakit, antaranya seperti gangguan terhadap kesihatan sendi lutut. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tatapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.


Manakala magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. 

Walaupun ramai orang mengambil sumber kalsium setiap hari, tetapi pengambilan sumber magnesium masih tidak mencukupi dan ada juga yang tidak disertai dengan vitamin D.

Sebenarnya, “pemilihan sumber kalsium terbaik adalah yang mengandungi kalsium, magnesium & vitamin D. Ketiga-tiga nutrien ini bekerjasama dalam menggalakan penyerapan ke dalam tubuh kita" (Sumber: The Real Vitamin & Mineral Book)

Oleh itu, untuk mendapatkan sumber kalsium terbaik, anda boleh mengamalkan Ostematrix. 


Bagaimana Vitamin Shaklee Bantu Pelihara Kesihatan Sendi Lutut


Ostematrix mengandungi mengandungi 7 nutrisi lengkap seperti Kalsium, Magnesium, Vitamin D, Boron, Zink, Mangan dan kuprum yang diperlukan oleh tubuh:

Ostermatrix juga berfungsi untuk
  • Membantu mengekalkan kesihatan tulang
  • Membantu mengekalkan kesihatan sendi lutut
  • Membantu menguatkan tulang dengan meningkatkan ketumpatan tulang
  • Membantu memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot
  • Membantu mengurangkan risiko masalah arthritis.
Bagaimana Vitamin Shaklee Bantu Pelihara Kesihatan Sendi Lutut


Harga OsteMatrix: RM61.25 / 120 biji 



Vitamin B

Vitamin B terlibat dalam banyak proses biologi yang terdiri daripada pengeluaran sel darah merah, penjanaan tenaga dan saraf yang betul dan fungsi otot.

Kekurangan vitamin B12 boleh menyebabkan keletihan, kesulitan kognitif, kerosakan saraf dan anemia.

Vitamin B12 membantu dengan pelbagai masalah dan kekurangan, termasuk kesakitan sendi pada penghidap arthritis. Vitamin B12 adalah salah satu daripada lapan vitamin B.

Berikut adalah tiga cara vitamin B12 membantu orang dengan sakit sendi dan arthritis.
  1. Menurut Livestrong, vitamin B12 adalah penting untuk tubuh menghasilkan sel-sel darah merah yang baru dan sihat, yang membantu dalam pertempuran melawan anemia yang banyak mengalami penghidap arthritis rheumatoid
  2. Kekurangan vitamin B adalah lazim bagi mereka yang mempunyai arthritis rheumatoid. Dengan mengambil lebih daripada itu, pesakit boleh melawan radikal bebas yang merosakkan sel dan menyumbang kepada masalah seperti itu, kata WebMD.
  3. Sesetengah penyelidikan menunjukkan suntikan vitamin B12 dapat membantu mengurangkan bursitis, yang mana ia merupakan keradangan yang berlaku pada bahagaian sendi, yang disebut bursa. Kesakitan sedemikian berlaku di pinggul, lutut, siku, bahu, dan juga tumit.

Vitamin B yang bagus adalah yang lengkap dengan 8 jenis vitamin B. Anda boleh dapatkan sumber vitamin B daripada B-Complex Shaklee. 


Bagaimana Vitamin Shaklee Bantu Pelihara Kesihatan Sendi Lutut


B-Complex Shaklee lengkap dengan kesemua vitamin B yang diperlukan oleh tubuh. Malah, ianya mempunyai sistem penghantaran nutrien berpaten untuk meningkatkan penyerapan nutrien kritikal iaitu asid folik. Ini yang membezakan B-Complex Shaklee dengan jenama vitamin B lain yang berada di pasaran.

B-Complex dikenali sebagai vitamin saraf yang menenangkan kerana ia berupaya ransang pengeluaran hormon serotonin iaitu hormon gembira. Ini dapat membantu menenangkan dan melegakan tekanan akibat sakit sendi lutut serta membantu dalam melancarkan peredaran darah.

Harga B-Complex Shaklee: RM58.75 / 120 biji 


Asid Lemak Omega 3

Asid lemak Omega-3 adalah lemak yang sihat atau ‘baik’ yang diperlukan untuk menyokong fungsi tubuh.


Bagaimana Vitamin Shaklee Bantu Pelihara Kesihatan Sendi Lutut

Minyak ikan adalah satu bentuk asid lemak yang berasal dari tisu ikan yang berminyak. Ia mengandungi asid lemak omega-3, termasuk asid eicosapentaenoic (EPA) dan asid docosahexaenoic (DHA).


EPA & DHA berfungsi untuk mengurangkan keradangan dengan mengurangkan pengeluaran enzim yang menghakis rawan dan menyebabkan sakit sendi, terutamanya dibahagian lutut.

Omega-3 juga memainkan peranan penting dalam:
  • Mengekalkan ketumpatan mineral tulang
  • Menggalakkan pergerakan sendi, fleksibiliti, mengurangkan kekejangan, bengkak dan kesakitan
  • Mengurangkan keradangan dengan menyekat keradangan dan kemusnahan sendi yang kerap berlaku dalam arthritis
  • Bertindak sebagai pelincir untuk membolehkan sendi-sendi berkeriut serta bergerak dengan lancar.
  • Menggalakkan badan mengeluarkan cecair yang membantu mengawal keradangan
  • Mengurangkan kekakuan yang disebabkan oleh keradangan pada bahagian yang berlaku arthritis rheumatoid,

Untuk dapatkan sumber asid lemak omega yang lengkap dengan EPA dan DHA, anda boleh amalkan Omega Guard Shaklee.


Bagaimana Vitamin Shaklee Bantu Pelihara Kesihatan Sendi Lutut

Minyak ikan Omega Guard berfungsi
  • Melambatkan degradasi tulang rawan
  • Membantu mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi lalu membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi
  • Bertindak sebagai pelincir sekaligus membantu anda bergerak dengan lebih bebas dan lancar tanpa rasa sakit.
Bagaimana Vitamin Shaklee Bantu Pelihara Kesihatan Sendi Lutut
“Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja”
Harga Omega Guard: RM136 / 90 biji

Baca juga:


Kolagen

Kolagen adalah komponen utama tisu penghubung dalam badan yang memainkan peranan penting dalam memberikan sokongan dan keanjalan kepada tisu penghubung, seperti tulang rawan, tulang, tendon,  ligamen dan kulit. Walaupun kolagen sangat dikenali untuk kecantikan kulit, namun kolagen juga sangat memainkan peranan penting terhadap kesihatan sendi lutut.

Kekurangan kolagen akan mengakibatkan tulang lutut lebih besar daripada rangka lutut sehingga keradangan lutut terjadi. Sekaligus akan menyebabkan sakit sendi lutut berlaku

Antara fungsi kolagen terhadap sendi adalah:
  • Memberi keselesaan terhadap sendi
  • Menjaga rangka lutut
  • Memelihara tulang rawan daripada terhakis
  • Melancarkan pergerakan sendi lutut agar lebih selesa dan lancar.
  • Menguatkan tulang lutut
  • Kolagen bertindak meningkatkan fleksibiliti tulang dan sendi.


Sumber kolagen yang boleh anda amalkan untuk memelihara kesihatan sendi lutut anda adalah Shaklee Collagen Plus Powder (SCP)


Bagaimana Vitamin Shaklee Bantu Pelihara Kesihatan Sendi Lutut

Collagen Powder membekalkan kolagen premium 4,000mg Red Snapper Scales Collagen, yang sangat cepat diserap oleh tubuh.

Shaklee Collagen Powder juga menyediakan molekul yang kecil iaitu sebanyak 1000 dalton. Molekul kecil ini mempunyai penyerapan yang lebih tinggi dan memiliki kadar penyerapan paling optimum.

Kadar penyerapan yang maksima ke dalam tubuh sangat membantu proses baikpulih tulang rawan, otot dan ligamen pada lutut yang tidak sihat, sekaligus beri kelegaan pada sakit lutut tanpa sebarang kesan sampingan.

Harga Kolagen Shaklee: RM298 / 15 sachet

Baca :


Resveratrol (sebatian polifenol)

Resveratrol yang mengandungi sebatian Polifenol merupakan sumber yang kaya dengan antioksidan.

Resveratrol, sebatian polifenol, adalah sumber yang kaya dengan antioksidan dan kuat dengan ciri-ciri anti-radang yang luar biasa. Keradangan dan kesakitan memainkan peranan penting dalam patogenesis osteoartritis lutut (OA) dan boleh menyebabkan kerosakan tisu dan morbiditi.

Kajian dalam Journal Medicinal Food (2018) mendapati Resveratrol mungkin merupakan pilihan "tambahan" yang berkesan dengan meloxicam dalam rawatan pesakit dengan lutut sederhana hingga sederhana OA.


Cara paling mudah untuk dapatkan nutrisi yang mengandungi Resveratrol, sebatian Polifenol adalah dengan mengamalkan Vivix.


Bagaimana Vitamin Shaklee Bantu Pelihara Kesihatan Sendi Lutut

Campuran Sempurna Polifenol daripada botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu, telah memberikan spektrum polifenol unik yang dapat meningkatkan kesihatan dan jangka hayat sel.

Baca: Ramuan Vivix

Terdapat banyak kajian klinikal dan sains telah merekodkan bagaimana Resveratrol, sebatian polifenol dapat memberi kesan positif kepada sel-sel di dalam badan kita.

Resveratrol, sebatian Polifenol yang terkandung dalam Vivix dapat membantu:

  1. Membantu mengurangkan keradangan dan kesakitan bahagian sendi lutut
  2. Mengekalkan dan memperbaiki fungsi dan struktur sendi lutut.

Baca: Info tentang Polifenol

Seterusnya mengekalkan penyelengaraan yang baik pada sendi normal juga memberikan perubahan yang lebih baik terhadap kesan fisiologi kepada sendi termasuklah faedah yang positif daripada segi;

  • Membantu mengurangkan rasa sakit pada sendi lutut
  • Melancarkan pergerakkan dibahagian sendi lutut
  • Mengurangkan kekakuan (Stiffness) dan ketegangan dibahagian sendi lutut
  • Mengurangkan rasa ketidakselesaan di bahagian sendi lutut

Kandungan Elderberi Eropah yang terdapat di dalam Vivix juga digunakan secara tradisional untuk mencegah dan membantu masalah arthritis.

Minuman botani lazat ini lebih sesuai dan  mudah diambil terutama mereka yang sudah berumur. 

Harga Vivix: RM475 / 150 ml

Baca juga:
Cara Vivix Bertindak
Kebaikan Vivix


Sayangilah lutut anda, lutut yang sihat membantu melancarkan serta memudahkan pergerakan anda. Namun, jika kesihatan lutut mula terjejas, aktiviti harian anda juga turut terjejas. Mencegah lebih baik daripada mengubati.

Berminat untuk dapatkan cadangan vitamin Shaklee untuk pelihara kesihatan sendi lutut anda? 

Untuk dapatkan ebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli! (Klik Disini) atau anda juga boleh hubungi Atul dengan klik gambar di bawah ini


Bagaimana Vitamin Shaklee Bantu Pelihara Kesihatan Sendi Lutut

----------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Read More