Showing posts with label Ostematrix. Show all posts
Showing posts with label Ostematrix. Show all posts

Sumber vitamin D dan fungsinya

Sumber vitamin D dan fungsinya


Sumber vitamin D dan fungsinya Vitamin D merupakan salah satu vitamin yang sangat diperlukan oleh tubuh untuk memastikan tubuh berada pada tahap yang baik.

Fungsi vitamin D

Fungsi vitamin D pada tubuh adalah untuk membantu dalam penyerapan kalsium. Vitamin D mampu mencegah tulang dari berlakunya Osteoporosis. Ini kerana tugas vitamin D adalah memaksimumkan penyerapan dan penggunakan kalsium yang menjadi mineral penting kepada sistem tulang dan gigi manusia. Vitamin D juga akan mengekalkan paras kalsium dan fosfat untuk proses penghasilan tulang yang normal.

Sumber vitamin D dan fungsinya
Risiko terkena Osteoporosis jika kurang vitamin D

Baca: Nutrien untuk bina tulang yang kuat

Menurut SEANUTS Malaysia (2013), sebanyak 50% kanak-kanak kekurangan vitamin D dalam tubuh. Keadaan ini mungkin kerana kebanyakan kanak-kanaksangat memilih makanan, tidak gemar minum susu dan mereka banyak menghabiskan masa di dalam rumah seperti bermain video game, menonton televisyen daripada bermain diluar rumah untuk mendedahkan diri kepada cahaya matahari untuk menghasilkan vitamin D secara semulajadi.

Sumber vitamin D

Sumber utama untuk mendapatkan vitamin D secara percuma dan paling mudah adalah daripada cahaya matahari. Vitamin D boleh dihasilkan oleh tubuh sendiri apabila kulit terkena cahaya matahariHanya memerlukan pendedahan muka, tangan, kaki atau belakang badan selama 5 hingga ke 10 minit kepada cahaya matahari tanpa menggunakan pelindung matahari antara jam 9 pagi ke 2 petang, sebanyak dua kali seminggu biasanya akan membekalkan vitamin D yang dapat memenuhi keperluan harian.

Sumber vitamin D dan fungsinya
Sumber: Public Health Malaysia

Selain dari cahaya matahari, vitamin D boleh diperolehi daripada sumber makanan seperti susu, ikan sardine, telur, sayur berdaun hijau dan keju.

Sumber vitamin D dan fungsinya


Bagi anda yang bekerja dalam bangunan, jarang terdedah dengan cahaya matahari, anda boleh mengamalkan pengambilan suplemen yang menadungi vitamin D.

Menurut Washington Post, Manfaat vitamin D juga boleh diperoleh melalui pengambilan suplemen.

Salah satu cadangan suplemen yang boleh anda amalkan adalah OsteMatrix Shaklee. OsteMatrix Shaklee mengandungi vitamin D3 sebanyak 100ui per kaplet.

Sumber vitamin D dan fungsinya


Istimewanya OsteMatrix Shaklee ini, selain vitamin D, ia juga mengandungi lagi 6
nutrien penting termasuk kalsium, magnesium, zink, kuprum, mangan, dan boron untuk membantu membina ketumpatan tulang. Kaplet bersaiz kecil, mudah ditelan.

Mesti baca: Info menarik tentang OsteMatrix

Kesimpulannya, vitamin D adalah vitamin larut lemak. Tubuh sangat memerlukan vitamin D untuk memastikan penyerapan kalsium secara maksima. Kekurangan vitamin D dalam tubuh akan menyebabkan kepadatan dan kualiti tulang berkurangan, jadi risiko untuk berlakunya Osteoporosis sangat tinggi. Oleh itu, pastikan mengambil vitamin D sehari mengikut sarananpengambilan nutrisi (RNI) yang dicadangkan oleh Kementerian Kesihatan.

Sumber vitamin D dan fungsinya
Sumber: Bahagian Pemakanan, KKM


Read More

Testimoni OsteMatrix: Tulang Pinggul Tumbuh Selepas 2 Minggu

Ya Allah Ya Allah Ya Allah 😭😭😭

19hb Feb 2020

Atul dapat panggilan dari Puan Nina,
Katanya nak beli supplement untuk emaknya
Emaknya kini sudah berusia 70 tahun
Emaknya jatuh bilik, lalu patah tulang pinggul bahagian kanan.

Telah dibawa ke sebuah hospital swasta
Tulang pinggul yang patah tu hancur (Kiranya kawasan yang patah tu tiada tulang)


Testimoni OsteMatrix: Tulang Pinggul Tumbuh Selepas 2 Minggu
Gambar Ehsan Google
Kata Puan Nina, 7hb Mac 2020 nanti, doktor nak X-ray emaknya, untuk tengok progress tulang yang patah tu macam mana.

Kata puan Nina lagi, doktor ada bagi cadangan supaya emaknya ambil makanan tambahan berasaskan kalsium. Bila ditanya pada dokotr, d
oktor cadangkan ambil jenama Shaklee, kerana bagus untuk tulang.


Lalu Atul pun cadangkan kepada puan Nina untuk ambil OsteMatrix Shaklee.


Testimoni OsteMatrix: Tulang Pinggul Tumbuh Selepas 2 Minggu

21hb Februari 2020

Pada tarikh ini, Puan Nina confirm beli OsteMatrix untuk Emaknya.

8hb Mac 2020

Semalam Puan Nina call lagi. Suaranya ceria sedikit berbanding pertama kali call dahulu. Nak tahu kenapa? Katanya

"Emak dah Xray semalam & doktor bagitahu...
Tulang pinggul emak, sudah tumbuh lebih 50% dalam masa 2 minggu sahaja selepas amalkan OsteMatrix setiap malam. Jangkaan doktor, emak terpaksa gunakan wheelchair selama 3 bulan, berkurang ke 2 bulan sahaja sebelum memulakan fisioterapi"

Alhamdulillah... Alhamdulillah... Alhamdulillah... dengan izin Allah Allah yang Maha Menyembuhkan.


Kata puan Nina semalam, doktor sendiri tidak menjangka, pertumbuhan tulang bagi ibunya yang berumur 70 tahun secepat ini.


Selain dari itu, kata puan Nina lagi,
Ibunya bagitahu

"Badan emak rasa lebih selesa, kurang sakit-sakit membadan dan setiap pagi pasti akan membuang walaupun tidak sakit perut"

Testimoni OsteMatrix: Emak puan Nina


Alhamdulillah, seronok Atul rasanya dapat bantu mereka yang memerlukan pertolongan.


Bagaimana OsteMatrix dapat membantu pertumbuhan tulang dengan cepat?



OsteMatrix merupakan supplement terbaik untuk kesihatan tulang, kerana OsteMatrix mengandungi kecukupan nutrien pembina tulang yang diperlukan oleh tubuh.

Tahukah anda? Apabila umur meningkat, tubuh akan kehilangan tulang dengan lebih banyak berbanding tulang yang dibina. Jadi, adalah penting untuk bekalkan tulang dengan nutrien pembina-tulang yang lengkap dan berkualiti

Untuk pengetahuan anda. kenapa OsteMatrix shaklee dikatakan supplement terbaik untuk kesihatan tulang kerana, OsteMatrix bukan sekadar KALSIUM. Dalam OsteMatrix mengandungi kesemua di bawah ni:-

OsteMatrix mengandungi KALSIUM. Fungsinya membina blok-blok untuk tulang. Ia merupakan sumber semulajadi yang mudah diserap

Dalam OsteMatrix juga ada MAGNESIUM. Magnesium bertugas untuk membantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkan tulang.

VITAMIN D juga terdapat dalam OsteMatrik. Tugasnya untuk meransang Penyerapan kalsium.

OsteMatrix juga mengandungi BORON, bertindak untuk membantu metabolisme tulang

Serta mengandungi MANGAN, TEMBAGA DAN ZINC. Tiga nutrient yang terkandung di dalam OsteMatrix berfungsi untuk mengaktifkan enzim yang membantu dalam kepadatan dan kekuatan tulang.

Testimoni OsteMatrix: Tulang Pinggul Tumbuh Selepas 2 Minggu

Jadi, inilah sebab kenapa OsteMatrix dapat membantu pertumbuhan tulang dengan cepat kerana OsteMatrix merupakan supplement kesihatan tulang yang terbaik kerana ia mengandungi nutrien-nutrien penting untuk membina ketumpatan tulang yang sihat dengan lebih sempurna.

Oleh itu, jika anda ada masalah tulang retak, tulang patah, serta mencegah daripada berlakunya Osteoporosis, supplement terbaik yang dicadangkan untuk anda amalkan adalah OsteMatrix Shaklee.

Wajib baca: Fakta tentang Osteporosis


Pesanan Ikhlas: Tindakbalas setiap individu adalah berbeza. Anda dinasihatikan untuk mendapatkan naihat dari Doktor bertauliah sepenuhnya sebelum menggunakan mana-mana produk Shaklee. Produk ini juga bukan bertujuaan untuk mendiagnos, mencegah, merawat dan mengubati, Ini adalah iklan produk supplement.



Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di http://atulhamid.wasap.my

------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Read More

Testimoni OsteMatrix: 3 sebab Kenapa Suka Dengan OsteMatrix


OsteMatrix Shaklee telah memikat ramai pengguna Shaklee sehingga jatuh cinta dengannya. Berikut merupakan testimoni OsteMatrix daripada mereka yang telah mengamalkannya. Baca 3 sebab kenapa mereka suka dengan OsteMatrix.

Testimoni OsteMatrix 3 sebab Kenapa Suka Dengan OsteMatrix


Bahagian 3


Testimoni OsteMatrix: 3 sebab Kenapa Suka Dengan OsteMatrix
Testimoni OsteMatrix: Puan Hurul Ain

Testimoni OsteMatrix: 3 sebab Kenapa Suka Dengan OsteMatrix
Testimoni OsteMatrix: Puan Nadiah Suhaidi



Testimoni OsteMatrix: 3 sebab Kenapa Suka Dengan OsteMatrix
Testimoni OsteMatrix: Puan Nani Rahayu NoordinTestimoni OsteMatrix: Puan Mahfuzah Abd Salam

Testimoni OsteMatrix: 3 sebab Kenapa Suka Dengan OsteMatrix
Testimoni OsteMatrix: Puan Fatimah ZakariaTestimoni OsteMatrix: Puan Shakira Ismail

Rasa seperti mahu cuba amalkan OsteMatrix sekarang juga setelah membaca testimoni-testimoni dan sebab kenapa mereka suka dengan OsteMatrix Shaklee. Memang sangat-sangat wow!




PENAFIAN:
Semua testimoni di atas adalah berdasarkan pengalaman pengguna produk Shaklee sendiri, dan setiap tindakbalas atau hasil setiap individu adalah berbeza. 


Jadi, jika berminat dengan OsteMatrix? Hubungi Atul di 019.573.3761 atau klik je icon Whatsapp di sebelah kiri blog ini.

---------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Read More

Testimoni OsteMatrix: 3 Sebab Kenapa Suka OsteMatrix Shaklee


Perkongsian testimoni OsteMatrix daripada mereka yang telah mengamalkannya dan jatuh cinta terhadap OsteMatrix Shaklee. Ketahui 3 sebab kenapa mereka sukakan OsteMatrix.

Testimoni OsteMatrix: 3 Sebab Kenapa Suka OsteMatrix Shaklee

Bahagian 2


Testimoni OsteMatrix: 3 Sebab Kenapa Suka OsteMatrix Shaklee
Testimoni OsteMatrix: Puan Liyana Nur Fithal

Testimoni OsteMatrix: 3 Sebab Kenapa Suka OsteMatrix Shaklee
Testimoni OsteMatrix: Puan Jacky Bass




Testimoni OsteMatrix: 3 Sebab Kenapa Suka OsteMatrix Shaklee
Testimoni OsteMatrix: Puan Ida Rashid

Testimoni OsteMatrix: 3 Sebab Kenapa Suka OsteMatrix Shaklee
Testimoni OsteMatrix: Puan Melissa Raffur
Testimoni OsteMatrix: Puan Noor Zawani Suhaimin

Testimoni OsteMatrix: 3 Sebab Kenapa Suka OsteMatrix Shaklee
Testimoni OsteMatrix: Puan Syahida Ali

Rasa seperti mahu dapatkan OsteMatrix sekarang juga setelah membaca perkongsian sebab-sebab kenapa mereka sukakan OsteMatrix Shaklee. Memang sangat-sangat wow!




PENAFIAN:
Semua testimoni di atas adalah berdasarkan pengalaman pengguna produk Shaklee sendiri, dan setiap tindakbalas atau hasil setiap individu adalah berbeza. 


Jadi, jika berminat dengan OsteMatrix? Hubungi Atul di 019.573.3761 atau klik je icon Whatsapp di sebelah kiri blog ini.

---------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Read More

Testimoni OsteMatrix: 3 Sebab Kenapa Mereka Suka OsteMatrix

Terbukti ramai yang telah jatuh cinta dengan OsteMatrix. Di sini Atul kongsikan beberapa testimoni OsteMatrix yang telah memberikan 3 sebab kenapa mereka sukakan OsteMatrix Shaklee.

Testimoni OsteMatrix 3 Sebab Kenapa Mereka Suka OsteMatrix


Bahagian 1


Testimoni OsteMatrix: 3 Sebab Kenapa Mereka Suka OsteMatrix
Testimoni OsteMatrix: Puan Ainniah Zulkefli

Testimoni OsteMatrix: 3 Sebab Kenapa Mereka Suka OsteMatrix
Testimoni OsteMatrix: Puan Suraya Mohammad


Testimoni OsteMatrix: 3 Sebab Kenapa Mereka Suka OsteMatrix
Testimoni OsteMatrix: Puan Shieda Balqis

Testimoni OsteMatrix: 3 Sebab Kenapa Mereka Suka OsteMatrix
Testimoni OsteMatrix: Encik AbdRahman Daros
Testimoni OsteMatrix: Puan Siti Khadijah Ibrahim
  
Testimoni OsteMatrix: 3 Sebab Kenapa Mereka Suka OsteMatrix
Testimoni OsteMatrix: Puan Baizura Bahar

Baca juga: Manfaat OsteMatrix

Rasa seperti mahu dapatkan OsteMatrix sekarang juga selepas membaca perkongsian sebab-sebab kenapa mereka jatuh cinta dengan OsteMatrix Shaklee. Memang sangat-sangat wow!



PENAFIAN:

Semua testimoni di atas adalah berdasarkan pengalaman pengguna produk Shaklee sendiri, dan setiap tindakbalas atau hasil setiap individu adalah berbeza. 


Berminat dengan OsteMatrix? Hubungi Atul di 019.573.3761 atau klik je icon Whatsapp di sebelah kiri blog ni 

---------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Read More

Manfaat OsteMatrix: Membantu Masalah



OsteMatrix merupakan supplemen tambahan kalsium yang lengkap. Formulanya unik yang mana OsteMatrix mengandungi Kalsium + Magnesium + Vitamin D + Boron + Mangan + Kuprum + Zink. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan yang lebih optimum oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Terdapat banyak manfaat yang akan diperoleh jika mengamalkan OsteMatrix Shaklee setiap hari.

Manfaat OsteMatrix: Membantu Masalah


Berikut merupakan manfaat OsteMatrix yang mampu membantu masalah seperti


 Sembelit 

Manfaat OsteMatrix: Membantu Masalah

Magnesium di dalam OsteMatrix berperanan melegakan otot dalam usus dan juga mampu melembutkan najis bagi membantu melancarkan pergerakan najis


 Ibu Mengandung 

Manfaat OsteMatrix: Membantu Masalah

Ketika hamil, bayi akan mengambil sedikit kalsium dari si ibu. Oleh it, OsteMatrix membantu menambahkan kalsium dalam menu diet harian si ibu



 Ibu menyusu 

Manfaat OsteMatrix: Membantu Masalah

Keperluan kalsium yang lebih tinggi daripada biasa buat si ibu yang menyusukan anak. OsteMatrix membantu membekalkan kalsium yang mencukupi untuk si ibu




 Insomnia 

Manfaat OsteMatrix: Membantu Masalah

OsteMatrix membekalkan kalsium dan magnesium yang mencukupi dengan memberikan tidur yang lebih lena dan berkualiti



 Senggugut 

Manfaat OsteMatrix: Membantu Masalah

Kalsium membantu masalah haid, meringankan sakit sewaktu haid, sakit kepala dan pitam. Malah ia juga menggalakkan tidur yang lebih selesa dan lena


 Menguatkan Tulang 

Manfaat OsteMatrix: Membantu Masalah

OsteMatrix membekalkan kalsium bagi membantu mengelakkan masalah osteoporosis, menguatkan kuku, gigi dan sistem saraf.



 Migrain 


Manfaat OsteMatrix: Membantu Masalah

OsteMatrix Shaklee sebagai bekalan magnesium untuk mengawal pergerakkan di dalam salur darah, mengurangkan rasa sakit serta melegakan tekanan saraf yang menjadikan punca migrain. Ia juga memberi kelegaan terhadap ketegangan otot, memberi tidur yang lena dan berkualiti


 Kejang Kaki 


Manfaat OsteMatrix: Membantu Masalah

Kekurangan Kalsium dan Magnesium boleh menjejaskan keseimbangan elektrolit keseluruhan, yang boleh menyebabkan kejang kaki berlaku

Oleh itu, OsteMatrix mengandungi Kalsium, Magnesium dan Vitamin D yang diperlukan
oleh tubuh membantu mengekalkan tekanan darah yang normal, mengecutkan otot dan membantu mengurangkan masalah kejang kaki.



Jadi, inilah antara manfaat OsteMatrix yang mampu menyelesaikan masalah yang anda hadapi.

Berminat untuk dapatkan OsteMatrix, boleh hubungi Atul di 019.573.3761 (Tekan untuk Whatsapp)

----------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Read More