Showing posts with label Set Detox. Show all posts
Showing posts with label Set Detox. Show all posts

Testimoni Detox: Turun 5kg Dalam Masa 2 Minggu

Assalamualaikum, hai! Kali ini Atul ingin kongsikan feedback seorang cikgu yang mana beliau berjaya turunkan berat dalam masa 2 minggu dengan hanya menggunakan set detox Shaklee.

Testimoni Detox: Turun 5kg Dalam Masa 2 Minggu

Nini #gengdetox yang dah berjaya turun 5kg dalam masa 2 minggu. Dari 64kg ke 58.5kg.๐Ÿคฉ

๐Ÿ˜ซ Sakit tumit
๐Ÿ˜ซ Cepat lenguh
๐Ÿ˜ซ Tak fit, dan
๐Ÿ˜ซ Sangat cepat marah dekat #chefaryan.

Waktu ni, Nini sedar Nini kena do something! Bila kita tak selesa dengan fizikal Kita, memang susah tau nak jalani hari hari. Nak pilih seluar pun bercinta punya lama ๐Ÿ˜ญ

Ya, Nini memang ambil suplemen set detox Shaklee. Tapi percayalah, kalau kita makan berapa banyak produk pun tapi lifestyle kita masih sama, memang berat tu akan bertambah jugak.

Dalam 2 minggu ni, Nini amalkan banyak minum air + makan buah. Setiap kali Rasa lapar, minum Dulu, makan buah sikit, kalau Masih lapar baru ambil carbo.

Sekarang target Nini nak kurangkan inci. Jadi nini akan mulakan senaman tambahan selain zumba.
Nini mula ambil set detox yang paling paling paling murah,

Alfalfa → 5 biji sehari (Sebotol Ada 700biji)
Herb-lax → 2 biji sehari (Sebotol Ada 120 biji)

Hampa nampak? Cikgu Nini mula dengan set paling jimat tapi tahan sampai berbulan bulan. Sekarang ja baru tambah Omega Guard - 2 biji sehari (Sebotol ada 90 biji)

Percayalah, 7 hari pertama memang akan terseksa sebab nak didik mental dan perut untuk makan sikit. Tapi kalau nini boleh, hampa mesti boleh.

Jangan perlekehkan diri sendiri! Dosa tau.

Alhamdulillah 5kg hilang, sekarang fokus untuk kurangkan lemak di kaki๐Ÿ’ƒ

Testimoni Detox: Turun 5kg Dalam Masa 2 Minggu
Testimoni Detox: Turun 5kg Dalam Masa 2 Minggu

Sekarang ada baki lagi 2 Bulan, untuk Nini capai berat 52kg. Itu berat badan ideal nini. Doakan Nini ya๐Ÿค—

Nini tak dilahirkan kurus langsing tinggi bak Barbie. ๐Ÿ’ƒ
Nini sejenis berisi dan sangat cepat naik lowerpart kalau tak jaga makan".๐Ÿ

Sapa geng ngan Nini? Meh pm. Kita bagi sihat dan ringan seperti Nini.๐Ÿคฉ

Testimoni sebenar oleh Suzieyani Dahlan

#gengdetox

Berminat untuk hilang berat dengan cara sihat sebenar atau mahu dapatkan supplement untuk hilangkan berat badan? Boleh hubungi Atul dengan klik gambar dibawah ini.

Testimoni Detox Turun 5kg Dalam Masa 2 Minggu

-------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid88@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Testimoni Detox: Hilang 14kg Dengan Cara Sihat Sebenar


Testimoni Detox: Hilang 14kg Dengan Cara Sihat Sebenar

Hilang 14kg dengan cara sihat sebenar
Boleh tengok beza original
2015 tu anggaran berat Jacky Bass (JB) ialah 78kg
2019 tu pula berat JB ialah 64kg

Testimoni Detox: Hilang 14kg Dengan Cara Sihat Sebenar
Testimoni Detox: Puan Jacky Bass Hilang 14kg

Kenapa saya katakan proses transformasi JB ni proses yang sihat?
Salah satu sebabnya dia tak melalui proses yang extreme untuk kurus

Dulu saya kenal JB ni dia suka makan (bukan kuat tau)
Biasalah tu, semua orang suka makan kan?

Tapi sejak dia aktif berlari, saya perasan dia pun sama macam saya; suka cari route dulu lepas tu baru makan. Hehe

Saya sempat tanya apa rahsia amalan harian dia mendapatkan berat ideal baik tu

Katanya

Breakfast saya ESP + telur rebus @ sandwich

Lunch saya makan nasi setiap hari sebab nak tenaga, tapi since mula running memang tak boleh makan banyak. Suku-suku separuh je masa lunch.

Dan sebab saya selalu running malam, dinner saya memang awal & makan lauk-lauk, tak ada nasi. Sebab nak lari tu takleh perut penuh.

Shaklee intake pula

Shaklee
Omega Guard
➤ CoQ-Trol
➤ Performance Drink
➤ ESP
➤ Ostematrix
➤ Vita C
➤ Alfalfa

Tengoklah komitmen JB sekarang
๐Ÿ‘Jaga makan
๐Ÿ‘Kuat berlari sebagai pilihan senaman dia
๐Ÿ‘Makan supplement untuk tambah keperluan nutrisi harian dia

Pabila dia enjoy
Efek lemak pun makin kurang dengan jayanya
Enjoy baru lah fun dan tak stress

Pada mereka yang ada di Kuala Terengganu, boleh lah contact Jacky Bass untuk join dia berlari dan tips kurus dengan sihat

Team #gengLari
#s2uFamilies
#gengDetox ➡ FB Geng Detox / Website Geng Detox


Berminat untuk hilang berat dengan cara sihat sebenar ataukan dapatkan supplement untuk hilangkan berat badan? Boleh hubungi Atul dengan klik gambar dibawah ini.


-------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid88@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Testimoni Set Kurus Shaklee - Berat Hilang 15kg


Testimoni Set Kurus Shaklee - Berat Hilang 15 KG


Jom baca perkongsian puan Shima, bagaimana beliau hilang berat sebanyak 15 kg dengan Set Kurus Shaklee.

Testimoni Set Kurus Shaklee - Berat Hilang 15 KG

"Dari Oktober macam tu, saya ambil ESP, Lecithin dan Alfalfa memang dari awal. Omega saya selang-selang ambil, Herblax saya mula lambat sikit dalam bulan 12, sebab saya monitor pengambilan Herblax sebab anak ketiga masih menyusu. So far ok alhamdulillah.

Saya share sikit ye . Saya suka guna basic dalam principle Shakee sendiri.

1) Exercise regularly

  • Saya memang ada exercise cuma agak jarang sabab anak-anak kecil lagi, cuma dekat rumah kadang-kadang saya exercise, tak heavy tapi uruskan anak pun dah berpeluh. Kadang-kadang saya jalan kaki je petang-petang, saya czer jadi saya berjaga-jaga sikit. Yang bagus, praktislah hari-hari ye untuk yang mampu.


2) Eat healthy

  • Mula-mula saya buat IF, tapi cuma bertahan 1 minggu. Haha yang ni siapa buat keep it up. Saya memang kuat makan plus asyik rasa nak makan, maybe sebab menyusukan anak (salahkan anak lagi). Cuma lepas saya tak continue IF tu, saya still control nafsu makan, sugar saya cut, minyak-minyak saya kurangkan, kafein saya stop, kadang-kadang tercheat tu biasa, paling penting lepas dah telan macam-macam saya takkan lupa ambil Omega dan Herblax.


3) Supplement wisely

  • Yang ni, saya mula-mula dalam Oktober ke November, effect lambat sikit, tapi saya sangat yakin dengan produk Shaklee. 100% yakin, saya takde mix produk lain. Saya konsisten je. Alhamdulillah lepas tu sangat sangat sangat berkesan dan membantu. Jangan skip dan konsisten kalau boleh . Banyakkan air kosong.


Testimoni Set Kurus Shaklee - Puan Shima

Supplement yang diambil
Alfalfa : 5 biji siang, 5 biji malam
Lecithin : 3 biji siang, 3 biji malam
Herblax : 3 kali seminggu, 4 biji setiap kali
ESP : Setiap pagi
Omega : 3 biji sehari

Jadi, anda rasa ingin kuruskan badan dan turunkan berat seperti Puan Shima ini, boleh hubungi Atul untuk konsultansi lanjut di  +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

-------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Promosi Shaklee Oktober 2019



Bulan Oktober ini, Shaklee menawarkan beberapa promosi hebat esklusif untuk anda yang baru hendak mencuba produk Shaklee atau pernah mengamal dan mengguna produk Shaklee. Berikut merupakan item promosi yang Shaklee tawarkan:


Promosi Shaklee Oktober 2019: Ostematrix

Untuk promosi ini, dengan setiap pembelian 3 botol Ostematrix, diskaun 5% akan diberikan. Harga selepas diskaun adalah RM174.56 (Harga Normal: RM183.75)


Baca Juga:
Ostematrix bukan sekadar kalsium
Ostematrix Nutrisi terbaik untuk tulang yang sihat


 Ketahui 3 Cara Menjadi Ahli Shaklee dan Kelebihan Jika Mendaftar
 Ketahui 3 Cara Menjadi Ahli Shaklee dan Kelebihan Jika Mendaftar



Promosi Shaklee Oktober 2019: YOUTH Mask (Youth Purifying Clay Mask + Youth Hydrating Gel Mask)

Yeay! promosi YOUTH Mask dilanjutkan lagi hingga ke bulan ini.


Promosi Shaklee Oktober 2019


Seperti bulan yang lepas, dalam promosi ini, Shaklee menyediakan 2 jenis Mask iaitu;
  • Purifying Clay Mask (warna hitam)
  • Hydrating Gel Mask (warna gold)

Dengan setiap pembelian Youth Mask Set (mana-mana 2 mask) pada harga RM 297.50, anda juga akan dapat:

  • PERCUMA YOUTH Facial Brush
  • PERCUMA YOUTH Beg Organza
  • PERCUMA Kad cara penggunaan YOUTH Mask


Mask ini membantu anda menangani masalah kulit serta memberikan kulit anda nutrien supaya kelihatan lebih sihat muda dan jelita.



Promosi Shaklee Oktober 2019: Kempen Prove It. Live It. Share It.

Dalam promosi ini, Shaklee memperkenalkan program terbaru untuk anda semua. Program ini dilangsungkan selama 2 bulan iaitu Oktober hingga November 2019.


Program ini bertujuan untuk membantu kita mendapatkan kesihatan yang baik melalui Cleanse Set. Dalam masa yang sama memberitahu kita tentang pentingnya detox.


Disamping itu juga, Shaklee turut memberi peluang kepada anda untuk jana pendapatan dengan mengajak lebih ramai lagi orang untuk sihat bersama, sekaligus membantu anda mengembangkan perniagaan.


Terdapat dua (2) set yang ditawarkan dalam promosi ini, iaitu:



Jom Detox Set

Harga promosi adalah RM465 ( Harga Normal : RM500)



Jom Vivix Set

Harga promosi adalah RM 590 (Harga Normal : RM656.25)




Nota Tambahan:
Untuk Cinch Shake, anda boleh pilih antara 3 pilihan rasa iaitu coklat / vanila / latte.

Setiap pembelian set ini, anda juga layak terima
- Modul detox by Shaklee
- Dimasukkan dalam group detox

Baca info lanjut tentang:
Kempen Prove It. Live It. Share It.
Testimoni Detox Shaklee


Menarikkan promosi Oktober ini?

Jika berminat untuk dapatkan salah satu atau semua promosi item, boleh whatsapp Atul di 0195733761 atau klik sahaja gambar di bawah ini



Continue Reading

Testimoni Detox: Hilang 15 KG Dalam Masa 9 Minggu

"Sayangi nikmat sihat, sebab sihat itu kaya nilainya" Mendalamkan?
Ikuti kisah Encik Firdhaus, bagaimana beliau boleh hilangkan berat sebanyak 15kg dalam 9 minggu!


Testimoni Detox Hilang 15 KG Dalam Masa 9 Minggu
Testimoni Detox: Master Firdhaus

Memula saya join Shaklee saya memang dah semangat besar baik dari segi motivasi dan fizikal


Saya pun ambil set kurus Shaklee semata-mata tanpa amik tahu gaya hidup sihat baik dari segi kawal kalori, bersenam dan membuat pilihan supplement bijak

Pada awal 2015 saya buat checkup dengan doktor dan didapati saya ada bacaan darah tinggi dan kolestrol yang lebih dari had selamat

Saya mula pikir panjang. Baru 30 tahun tapi dah ada sakit macam orang 60 tahun. Unfit pulak tu. Doktor dah prescribe ubat. Pergh tak sanggup

Kehidupan saya berubah pada bulan 6 tahun yang sama
saya ada join kelas fit dengan Kevin Zahri anjuran MyFaWa Farah Wahida di HQ

Disitu saya belajar teknik betul hendak kurus dengan sihat

  1. Belajar cara kawal kalori baik suku suku separuh
  2. Exercise yang efektif (circuit training)
  3. Pilihan supplement untuk cukupkan nutrisi dan cepatkan proses turun berat badan

Saya apply dan dalam masa 9 weeks saya berjaya turun 15kg

Kemudian set Detox Shaklee bersama program Detox 7 hari - 30 hari diperkenalkan tahun 2016 caranya sama macam apa saya buat pada tahun 2015

Maka saya jadikan rutin 1-2-3 itu sebagai rutin harian gaya hidup saya sendiri

Alhamdulillah disaat ini saya menikmati kesihatan baik dengan BMI normal dan saya cegah sebelum parah

Semestinya mencegah itu lebih murah dr merawat sakit

Jadi sayangi nikmat sihat kita semua ya

Sebab sihat itu kaya nilainya

-mD-
Detox Trainer
gengdetox.com

Tq Iffah Anuar penyokong kuat suruh kurus dan keluarga yang sentiasa doakan kesihatan dan kesejahteraan

Nota: kini saya aktif menjadi Detox Trainer buat semua yang nak detox secara sihat dr rumah dgn rutin mudah senang dan efektif. Alhamdulillah lebih 300kg secara jumlah dah bantu kawan-kawan dan pelanggan berjaya turun berat dan kurus dgn sihat. Tq Allah swt mudahkan urusan semua


Testimoni sebenar: Encik Firdhaus Zulkifli (Beliau juga merupakan Master Shaklee Atul)


Jadi, anda rasa nak kuruskan badan dan turunkan berat seperti Encik Firdhaus ni, bolehla hubungi Atul untuk konsultansi lanjut. Hanya klik gambar dibawah untuk mulakan konsultansi.
Testimoni Detox: Hilang 15 KG Dalam Masa 9 Minggu

---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid88@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761


Continue Reading

Testimoni Detox: Cara Kuruskan Badan Dan Perut Buncit

Bila Lemak Ko Melebih Ke Perut !

TESTIMONI DETOX: CARA KURUSKAN BADAN DAN PERUT BUNCIT

Kisah Kak Ija sendiri. Kak Ija nak Share dengan korang semua

Berat Kak Ija 70kg dengan ketinggian 149cm.

Korang boleh bayangkan tak kak Ija saiz badan macam mana? Korang rasa comel ke tak dengan saiz macam tu?

Bagi kak Ija dah macam serupa ayam katik dah. Jalan pun dah macam peguin.

Ada suatu hari tu, Kak Ija suruh abang Kak Ija tangkap gambar kak Ija, bila tengok balik, pasal apa tak comel, tak cantik. Suruh tangkap lain pun rupa tu juga tak ada perubahan. Ada sesuatu yang tak kena kat gambar ni ☹️

Ada sekali tu, adik sepupu tangkap gambar dari belakang.
Terkejut tengok! "Ya Allah... Aku kah itu?"
Boleh tanya dia balik...seolah tak dapat nak terima keadaan Kak Ija masa tu

Pergi mana-mana orang sekeliling tegur

"Ni ija ke? Kenapa "sihat" sangat?"

"Ija pregnant ke?"

"Pasal apa perut nampak buncit ni!"

Haa, nampak tak? Orang sekeliling kak Ija ambil berat.. ambil tahu apa yang berlaku?

Nak lindung macam mana? dah terang-terang rupa badan kita gitu. Tabah jela

Sampai nak jalan-jalan turun ke kedai ada masanya kak Ija malu. Malu bila ada yg tegur.

Itu baru fizikal kita.

Tak cukup badan. Muka pun bermasalah. Jerawat bermaharajalela membiak kat muka ni.

Orang cakap, badan berisi ni ternak toksin. Toksin banyak boleh menyebabkan hormon pun TAK STABIL.

Jadi, sana sini lah jerawat tu tumbuh kan.


Sejak badan berisi, Kak Ija rasa badan cepat letih. Tidur macam tak pernah cukup. Asyik ngantuk je. Duduk je boleh tertidur tau. Jalan sikit dah penat. Badan pun berbau.

Jadi....

Kak Ija start diet. Kurangkan pengambilan makanan. Tapi rasa tak bestkan buat sendiri. Kak Ija Join geng-geng Shaklee DETOX. Mula group dari satu ke satu group.

Sampai lah group terakhir ni, group detox Shaklee yang diterajui Master Shaklee kak Ija, Master Firdhaus. Ramai orang-orang kuat detox yang bagi kami semangat. Tengok semangat dan testimoni mereka, kita pun rasa semangat jugak.


Alhamdulillah..

Sejak Join detox Shaklee.... Kawal permakanan, dan ambil suplemen kak Ija boleh turunkan berat badan dengan cepat. Dari berat 70kg kini berat kak Ija dah jadi 57.4kg je.

Walaupun tak secepat sepantas org lain. Tapi Kak Ija boleh lihat perubahan kak Ija.

Baju lama-lama dah boleh sarung kembali. Kawan-kawan pun cakap ketaranya kak Ija yang dulu dan sekarang.

Bukan saja badan tapi kulit muka pun rasa lebih sihat. Jerawat pun dah tiada tau.


Kalau ada pun masa hormon tak stabil. Adat lah perempuan kan☺. Tapi tak lama pun, cepat le jugak jerawat tu kecut balik.

Nak tau tak suplement apa kak Ija ambil?

Kak Ija ambil Omega, Alfalfa, Herb-Lax, ESP, Lecithin.

Paling best Alfalfa dan Herb lax. Setiap pagi mula lah memerut. Memerut sampai ke petang pun ada. Sampai nak kentut pun takut. takut lain yg keluar hahaha!!


Seronokkan bila kita kongsi kisah kita. Jadi kenapa korang takut nak berubah. Korang kena bertindak sendiri. Jangan fikir nak kurus sebab nak cantik. Tapi fikirkan kesihatan yang kita dapat.

Testimoni sebenar: FB Azliza Sahin

Jadi, korang rasa nak kuruskan badan dan hilangkan perut buncit macam Kak Ija ni, bolehla hubungi Atul untuk konsultansi lanjut.



Continue Reading