Showing posts with label Set Kurus Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Set Kurus Shaklee. Show all posts

Testimoni Set Kurus Shaklee - Berat Hilang 15kg


Testimoni Set Kurus Shaklee - Berat Hilang 15 KG


Jom baca perkongsian puan Shima, bagaimana beliau hilang berat sebanyak 15 kg dengan Set Kurus Shaklee.

Testimoni Set Kurus Shaklee - Berat Hilang 15 KG

"Dari Oktober macam tu, saya ambil ESP, Lecithin dan Alfalfa memang dari awal. Omega saya selang-selang ambil, Herblax saya mula lambat sikit dalam bulan 12, sebab saya monitor pengambilan Herblax sebab anak ketiga masih menyusu. So far ok alhamdulillah.

Saya share sikit ye . Saya suka guna basic dalam principle Shakee sendiri.

1) Exercise regularly

  • Saya memang ada exercise cuma agak jarang sabab anak-anak kecil lagi, cuma dekat rumah kadang-kadang saya exercise, tak heavy tapi uruskan anak pun dah berpeluh. Kadang-kadang saya jalan kaki je petang-petang, saya czer jadi saya berjaga-jaga sikit. Yang bagus, praktislah hari-hari ye untuk yang mampu.


2) Eat healthy

  • Mula-mula saya buat IF, tapi cuma bertahan 1 minggu. Haha yang ni siapa buat keep it up. Saya memang kuat makan plus asyik rasa nak makan, maybe sebab menyusukan anak (salahkan anak lagi). Cuma lepas saya tak continue IF tu, saya still control nafsu makan, sugar saya cut, minyak-minyak saya kurangkan, kafein saya stop, kadang-kadang tercheat tu biasa, paling penting lepas dah telan macam-macam saya takkan lupa ambil Omega dan Herblax.


3) Supplement wisely

  • Yang ni, saya mula-mula dalam Oktober ke November, effect lambat sikit, tapi saya sangat yakin dengan produk Shaklee. 100% yakin, saya takde mix produk lain. Saya konsisten je. Alhamdulillah lepas tu sangat sangat sangat berkesan dan membantu. Jangan skip dan konsisten kalau boleh . Banyakkan air kosong.


Testimoni Set Kurus Shaklee - Puan Shima

Supplement yang diambil
Alfalfa : 5 biji siang, 5 biji malam
Lecithin : 3 biji siang, 3 biji malam
Herblax : 3 kali seminggu, 4 biji setiap kali
ESP : Setiap pagi
Omega : 3 biji sehari

Jadi, anda rasa ingin kuruskan badan dan turunkan berat seperti Puan Shima ini, boleh hubungi Atul untuk konsultansi lanjut di  +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

-------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

6 SEBAB KENAPA PERLU KURUS



Kenapa Perlu Kurus

Kalau diberi pilihan, anda nak gemuk atau kurus? kalau jawapan Atul, Atul pilih untuk jadi kurus dan memiliki badan yang langsing. Ini kerana banyak sebab yang boleh menyokong kepada jawapan pilihan Atul.

Walapun Atul tahu, ada sesetengah orang tidak kisah memiliki badan besar, asalkan sihat dan cantik dihadapan penciptanya. Mungkin betul apa yang dikatakan oleh mereka, namun begitu, yakinkah anda apabila berbadan besar dan gemuk, anda tidak mempunyai masalah? Sebagai contoh untuk mereka yang berbadan besar dan gemuk, andaikan jika suatu hari nanti anda jatuh sakit sehingga tidak mampu untuk bangun sendiri walaupun hanya untuk pergi ke tandas, apakah bantuan yang dapat diberikan oleh orang sekeliling anda? Sedangkan, mereka sendiri tidak berupaya untuk memimpin atau mengangkat anda ke tandas disebabkan tubuh anda yang besar itu? Bolehkah anda bayangkan?

Oleh itu, pada pendapat peribadi Atul, memilik badan yang kurus lebih banyak kebaikannya berbanding berbadan besar. Di sini Atul sertakan sebab kenapa perlu kurus dan miliki badan yang langsing?

  • Kesihatan yang baik. Gemuk memang kelihatan comel tetapi ia berisiko tinggi untuk mengundang dan menghidapi penyakit kronik antaranya seperti  Penyakit kardioviskular (berkaitan dengan jantung), strok (angin ahmar), paras kolestrol darah yang tinggi, tekanan darah tinggi, diabetes (kenicng manis), sakit di bahagian bawah belakang badan, sukar bernafas, masalah berkaitan usus, penyakit hati, kegagalan fungsi buah pinggang, osteoartritis spina  (tulang belakang),  pinggang, lutut atau berkaitan dengan sendi serta cepat letih.

    Apabila badan dipenuhi dengan lemak, bermacam-macam jenis penyakit berminat untuk hadir dalam diri anda. Apabila anda telah disahkan memiliki penyakit kronik, bermulah episod yang mana anda perlu jalani rawatan, ambil ubat mengikut arahan yang diarahkan. Sedangkan anda mempunyai pilihan untuk amalkan hidup gaya sihat. Jadi, inginkah anda menjadi salah seorang individu yang mempunyai penyakit kronik? Tidakkah anda kasihani pada diri anda itu? Walaupun begitu, bukan Atul nak kata orang kurus tidak mengalami penyakit. Tetapi risiko untuk orang kurus adalah rendah berbanding mereka yang memiliki badan yang besar dan gemuk

  • Aktiviti harian lebih teratur dan lancar. Apabila badan anda kurus dan lansing, secara automatik aktiviti harian anda lebih teratur dan lancar. Pergerakan anda akan menjadi lebih cepat kerana badan anda ringan. Apabila badan ringan, anda lebih mudah untuk melangkah. Stamina pun kuat, serta anda boleh melakukan aktiviti seharian tanpa rasa lelah dan tidak cepat ‘pancit’.

  • Mudah untuk melakukan ibadah. Inilah salah satu sebab kenapa anda perlu berbadan kurus. Apabila badan anda kurus, secara tidak langsung badan menjadi ringan, dan ini akan memudahkan anda untuk melaksanakan ibadah dengan sempurna tanpa sebarang gangguan. Sebagai contoh, anda mudah melakukan solat yang diwajibkan tanpa perlu risau masalah seperti sakit lutut menyerang ketika sedang solat.

  • Badan lebih cergas dan aktif. Memiliki badan yang kurus menjadikan tubuh anda lebih ringan. Dengan itu menjadikan badan anda lebih mudah untuk bergerak aktif dan melakukan aktiviti kecergasan seperti yang dimahukan.

"Seperti Abdul Jalil Abdullah, Warga emas yang telah berusia 73 tahun yang dikenali sebagai pok (Pakcik) yang mana beliau masih lagi cekap  memanjat pokok duku seperti orang muda. Rahsia yang beliau amalkan adalah memastikan memiliki tubuh badan kekal langsing dan tidak boleh terlalu besar, agar badan lebih seimbang setiap kali memijak dahan pokok duku" Sumber: AstroAwani



  • Meningkatkan keyakinan diri. Selalunya mereka yang berbadan besar seringkali diejek hingga hilang keyakinan diri. Mereka selalu diejek berdasarkan bentuk tubuh mereka yang besar seperti panggilan “gemuk”, “boyot” dan banyak lagi panggilan yang tidak sedap didengari. Sebabkan inilah mengapa anda perlu kurus. Apabila anda kurus, mereka tidak lagi akan mengejek anda dan secara tidak langsung, anda boleh meningkatkan keyakinan diri anda apabila berdepan dikhalayak ramai.

  • Penampilan lebih bergaya. Apabila memiliki badan yang kurus dan tubuh yang langsing, anda lebih mudah untuk mengenakan gaya yang lebih sesuai kerana dipasaran lebih mudah untuk mencari pakaian untuk mereka yang berbadan kurus berbanding untuk mereka berbadan besar. Pelbagai saiz dan fesyen boleh didapati tanpa perlu membuat tempahan mengikut saiz yang dikehendaki. Secara tidak langsung, anda boleh berjimat kerana untuk ekstra saiz memerlukan ekstra bayaran dan ekstra kain.
Banyakkan kebaikan yang boleh anda peroleh jika memiliki tubuh badan yang kurus dan langsing. Jadi, adakah anda ingin membiarkan tubuh anda terus membesar dan berada dikalangan mereka yang obesiti yang mana terdedah dengan pelbagai risiko penyakit?

Jawapan di tangan anda. Sekiranya anda buntu untuk menurunkan berat badan, anda boleh cuba dapatkan konsultansi daripada mereka yang pakar seperti gengdetox.com atau anda boleh hubungi Atul untuk dapatkan pandangan dan cadangan berkaitan makanan kesihatan yang sesuai untuk kurus seperti Set Kurus Shaklee.



Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my) atau sila klik gambar dibawah ini




---------------------------------------------------------------


LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Kedai Vitamin Kangar
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761


Continue Reading

LECITHIN


Lemak Sihat Yang Anda Perlukan
lecithin

Mineral membantu mengaktifkan enzim yang melaksanakan proses tubuh.

Lecitin dikenali sebagai pengemulsi semula jadi yang menguraikan lemak menjadi molekulmolekul kecil untuk penghadaman.

Lecitin juga ditukar menjadi asetilkolina di dalam tubuh anda, yang diperlukan untuk membantu mengekalkan tubuh yang sihat.

Tahukah Anda? Akademi Sains Kebangsaan menetapkan bahawa kolina penting dalam pemakanan kerana lecitin adalah bahan larut lemak yang dipanggil fosfolipid, yang terdiri daripada kolina dan inositol, dan ia boleh ditemui dalam semua sel hidup. Kedua-duanya merupakan komponen utama sel membran, yang mengawal aliran nutrien ke dalam dan ke luar sel.

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

Lecithin

Shaklee Lecithin diperbuat menggunakan sumber semula jadi daripada kacang soya.


FAKTA NUTRISI

Setiap kapsul (849.88mg) menyediakan:
Ramuan
Amaun Setiap Kapsul
Lesitin Soya
(Menyediakan 518 mg Lesitin)
530 mg

1 botol RM55.00 (Beli Sekarang)
180 biji
Saranan pengambilan: 6 biji sehari

KKLIU 0590/2017
MAL12015012NC

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Ini adalah iklan produk suplemen.


Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli! Klik di sini untuk cara menjadi ahli Shaklee.


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------


LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Kedai Vitamin Kangar
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761


Continue Reading