Showing posts with label Testimoni Vivix. Show all posts
Showing posts with label Testimoni Vivix. Show all posts

Produk Shaklee Berjaya Merawat Kulit Muka Yang Breakout Teruk

Produk Shaklee Berjaya Merawat Kulit Muka Yang Breakout Teruk | Siapa sangka dulu kulit muka yang sihat, licin dan bersih tiba-tiba 'breakout' teruk. Kalau setakat sebiji dua jerawat itu perkara normal, ini tidak, 'breakout' gila-gila sampai nak berhadapan dengan orang ramai pun malu, hingga hilang keyakinan terhadap diri sendiri.


Produk Shaklee Berjaya Merawat Kulit Muka Yang Breakout Teruk

Punca muka Fyna 'breaktout' disebabkan hormon. Tapi Alhamdulillah setelah mengamalkan produk shaklee yang ini, masalah kulit muka Fyna yang rosak dapat dirawat dan kini Fyna telah bebas dari masalah kulit muka yang 'breakout' teruk. Kulit muka Fyna kini kembali sihat, licin, gebu dan semakin cantik. 

Nak tahu bagaimana cara Fyna merawat kulit muka yang breakout dengan produk Shaklee? Teruskan membaca sharing ini ya. 👇👇


Perkongsian Fyna Bagaimana Produk Shaklee Berjaya Merawat Kulit Muka Yang Breakout Teruk


Bismillahirahmanirrahim. Hopefully sharing akak ni memberi manfaat.. 🤲🏻🤲🏻

Sebenarnya byk kali tau fikir, nak ke x post pasal ni. Tp Insyaallah post akak ni just nak share ngn korang how shaklee memberi impact yg besar dlm idop akak.

Rasa byk sgt mende nak share smpai x tau nak start yg mana dlu. 😅

Ok back to 2018, masa ni muka akak start teruk, out of no where je tiba2 muka breakout gila2.. masa ni mmg hormon x stable and awal2 prergnant yg no2, but Allah lebih syg kan anak mama, akak miscarriage nak masok 12 weeks. Al-fatihah (dibaca utk anak syurgaku)

Start after miscariage ni mmg lagi teruk! Naik yg smapi nanah2 tu. Even u can see in the left picture. 😖😖 Masa ni akak boleh ckp yg akak xde confident lansung. Zero! Sbb ape tau, I’ve tried clinical skincare beli kat pharmacy time tu but my skin become more worst!

Masa ni dia punya level confident tu mmg kelaot, even nak jumpa kawan rapat pun x nak. I’m avoiding to meet people masa n, Kalau balik KL pun balik rumah parents and in law je..

Igt lagi masa tu, Sbb rindu sgt nak jumpa kawan2, and kebetulan dorg ade arrange event baby shower for one of my close friend jugak, punya lah kakak ngko ni gigih, akak siap hire MUA utk make up tau.. Sbb nak sgt join event tu 1 la kan,,tp more to kepada xrela nak biar org

Tgk muka terok mcm ni. Kalau igt balik mmg rasa mcm hapooo tau.😫😫

So bila dah mcm tu, xkan nak buat jee kan, so akak pun ambil la initiative sendiri, akak start Very basic punya set cantik Shaklee, ESP + VITAMIN C.. akak amek ni consistently tau! Akak ade try vivix lepas kecek husband time tu, tp 1 botol tu akak makan sikit2 lama gilaa..tp mmg ckp Vivix mmg power. Makan sikit2 berbulan2 pun effect dia stilll menjadi! Nampak sgt perubahan..

Nak jadi cerita pulak pasal youth Skincare ni.. akak ni mmg dah lama nau dah usha Youth ni.. dari pada dia start launch lagi, dlm Pertengahan tahun 2017 x silap.. x igt dah.. tp mmg slalu gila la tgk org pakai ni ape semua.. andd kebetulan sgt, masa tgh berakout ni, tgh promo tau 1set yg akak berkenan sgt tu! Ya allah nak cerita punya lah gigih,akak siap main kutu weyh Sbb nak beli punya pasal. Nampak x gigih? Mmg gigih sgt weyh.. Kalau igt balik nak tergelak pun ade. 😂😂

Dah beli set ni masa dpat tu, ya allah aku tenung jap set tu! Haha first time ever I’ve spent a lot of money on skincare! Like a lot of money ok? Hahaha mmg excited sgt nak try!!

And lepas dah guna.. I realise that my money worth every single cents. Betul. Sbb akak amek masa 6 month utk habis kan semua brg yg akak dpt tu. Ade few item mcm moisturizer habis in 3-4 month mcm tu. But still.. berbaloi!!!


Produk Shaklee Berjaya Merawat Kulit Muka Yang Breakout Teruk

Akak every time igt or cerita kat customers on this mesti meremang. Sbb akak ade pengalaman breakout teruk sgt tau.. so I can feel you guys yg ade mslh ni..

Bg akak ape pun before kau rawat yg luaran ni, rawat dlu yg dalaman. Tu bg akak lah.. setiap org kan lain2 pemikiran.. 😊😊

So skrg utk focus on Skin, akak x tinggal dah ESP + Vitamin C + Vivix and Youth Skincare ❤️❤️

Akak mmg obses dgn Shaklee Sbb sgt membantu dlm my skin healing process tau! Alhamdulillah.. and now shaklee dah tlg. Akak dalam menjana income pulak.. 🥰🥰

Since akak dah mmg in this Shaklee world, akak nak ajak korang ramai2 rasa effect ni! Rasa Sihat with shaklee yg confirm2 Selamat utk semua.. korang nak SEHAT, Nak CANTIK, Nak JANA INCOME, I’m welcoming you guys..

So korang if nak dpt kan Product or nak Cari duit lebih jgn segan2 contact akak k? kakak bantu sehabis baik insyallah.. 😘😘

Testimoni: Fynarashidah Tengku Dyan

ESP + VITAMIN C + VIVIX + YOUTH SKINCARE ❤️❤️
#shakleeeffect


Produk Shaklee Berjaya Merawat Kulit Muka Yang Breakout Teruk

Jadi, buat anda yang mempunyai masalah kulit muka breakout atau rosak, berpunca dari salah guna produk kecantikan, gangguan hormon atau lain-lain penyebab, anda boleh ikhtiar dengan produk Shaklee di atas ini untuk merawat kulit muka yang rosak atau breakout teruk itu.

Set Penjagaan Luaran

Skincare Youth: Set PenjagaanKulit yang sangat sesuai untuk semua kulit wanita di asia. Eh, lelaki pun boleh guna ya.

Baca disini untuk ketahui info-info tentang set Penjagaan Kulit Youth Shaklee

Set Kesihatan Dalaman

Vivix: Vivix Shaklee mengandungi nutrisi yang kaya dengan antioksidan yang berkuasa seperti sebatian polifenol, yang mampu membaiki kerosakan kulit dari dalam serta membantu mengurangkan keradangan dan seterusnya menjadikan kulit lebih berseri.

Baca info: Bagaimana Polifenol dalam Vivix membantu Kulit lebih sihat dan berseri


ESP: ESP Shaklee membekalkan protein soya berkualiti tinggi berasaskan tumbuhan untuk kulit yang lebih sihat dan kelihatan muda. Protein berfungsi untuk memperbaharui sel kulit pada kadar yang optimum. Protein merupakan blok asas untuk kulit serta menggalakkan penghasilan, pertumbuhan, dan perkembangan sel-sel kulit yang sihat.

Mesti baca: Bagaimana ESP Shaklee bantu kulit sihat dan cantik


Vita C Plus: Peranan vitamin C penting sebagai perlindungan antioksidan. Vitamin C juga berfungsi untuk menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan daripada radikal bebas, membantu penyembuhan luka dan menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit.

Cara untuk dapatkan Produk Shaklee untuk merawat kulit muka yang breakout teruk 👇


Anda boleh menghubungi Atul di 0195733761 (Klik untuk Whatsapp) atau;

Klik disini untuk membuat pembelian secara kad kredit atau kad debit (Hubungi 0195733761 jika ada masalah pembelian)


Atul Hamid | 0195733761
Pengedar Shaklee Anda
ID Shaklee: 1077444

Continue Reading

Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin

Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin

Disini Atul kongsikan koleksi testimoni Vivix ibu berpantang selepas bersalin. Ibu-ibu ini ada yang bersalin secara normal dan ada juga yang bersalin secara pembedahan (Ceaser). Jom baca apa kata ibu-ibu selepas bersalin yang berpantang dengan Vivix Shaklee.


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Indira Ananth


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin

"Saya anak 1st Ceaser tak kenal Shaklee lagi.

No 2 pun ceaser , minum Vivix , luka baik dalam 2 minggu, rasa cergas sangat-sangat. Orang tegur nampak macam tak pantang.

Masa yang 1st, luka ambil masa sebulan, baru nak baik."


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~ 
Puan Syahida Ali



"Syida pun berpantang dengan set hamil shaklee fullset masa anak pertama dan kedua. Cumanya anak kedua syida add on Vivix. Orang memang tegur cergas dalam pantang.

Ena datang lawat Syida masa anak kedua cakap muka tak pucat langsung macam bukan tengah pantang. Luka dalam 2 minggu dah baik dan tak sakit dah. Syida bersalin normal kedua-dua anak. 

Masa bersalinkan anak kedua ini, kena jahit banyak sikit dari anak pertama sebab doktor terpaksa gunting dan koyak juga la, sebab anak dah lemas time tu."


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Idayu Rosli




"Saya bersalin baru ni pun emergency czer. Serius takut nak menghadapinya sebab tiada pengalaman czer. Tekad beli Vivix sebab baca pengalaman orang yang berpantang dengan Vivix ni best.

Alhamdulillah luka cepat baik, tiada kesan pun luka tu, nampak macam garisan halus je sekarang. Pantang pun tak rasa macam bersalin czer, rasa macam bersalin normal ja. Lepas 3 minggu siap boleh mandikan dan menjaga kakak-kakak si baby (3 dan 2 tahun). 

Doktor pesan jangan angkat benda berat, haaa itu memang jaga sampai sekarang."


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Ainniah Zulkefli



"Ain pun yang last ni sempat berpantang dengan Vivix dalam 2 minggu camtu. Perhabis Vivix masa pantang, sebab tinggal sikit je.

Ini first time ceasar, luka kat kulit cepat kering. Hari kedua husband tegur dengan terkejutnya.

"Dan cantum elok kulit dan kering".

Masa tu first time pantang ambik Zinc jgak. Siapa-siapa nak bersalin terus suggest berpantang dengan Vivix & Zinc juga

Risau juga sebab seminggu tu keluar masuk hospital (baby prem) & banyak sungguh bergerak sana sini"


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Shieda Balqis



"Shieda masa 1st czer, pada hujung 20an, tak ambil Vivix. Hanya ambil set berpantang dan add on zinc. Luka pun cepat sembuh dan kering.

Untuk 2nd czer, usia 30an, Shieda ambil Vivix. Rasa sakit czer kedua lebih sakit dari yang pertama. 

Tapi Alhamdulillah asbab ambil Vivix rasa sakit tu kurang. Luka pun cepat kering. Badan pun rasa bertenaga sampai terlupa tengah pantang.

Pengalaman tak boleh lupa, czer ketiga ni, muntah-muntah lepas czer. Sebelum ni tiada. Masuk makanan je muntah. Sampai menggigil tak bertenaga sebab makanan semua keluar. Doktor dan nurse risau sebab nampak muka pucat sangat malam tu lepas 6 jam puasa.

Dan Shieda ada talesmia. Hb memang low. Malam tu jugak ambil vivix dan esok pagi nurse cakap muka dah tak sepucat semalam. Luka pun cepat kering dan baik"


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Aeinna Musa



"Ena nak kongsi pengalaman ena sendiri. Ada beza berpantang dengan set Berpantang shaklee  bersama Vivix dengan tak. Dua-dua ena dah rasa.

Masa berpantang anak first tak ambil apa-apa suplemen, luka bersalin lambat sangat baik. Even sebulan dan lepas berpantang pon kadang-kadang datang lagi rasa ngilu tu.

Bila amal set berpantang Shaklee termasuk vivix, dalam masa seminggu dah tak rasa pape kat tempat jahit. Tapi Ena still jalan slow juga. Kena jaga juga. 

Sendiri rasa pelik dan teruja bila luka cepat baik. Badan cepat recover, bertenaga, dan kulit pon makin berseri.

Ramai tegur. Ena tak macam baru lepas bersalin jer."


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Sue Hassan



"Nak share jugak pengalaman bersalin ambil Vivix dan Zinc


Bersalin anak kedua Sue ambik Vivix & Zinc je. Saja taknak ambik set pantang yang biasa tu. Nak tengok kesan dia camana. Sebab masa anak first Sue ambil complete set pantang tu tanpa Vivix & Zinc. Masa tu Zinc discontinue kan.

Rasa memang lain. Luka cepat sembuh then pernah kena tegur dengan nurse & orang melawat kata tak nampak macam berpantang. Cergas & boleh duduk bersila elok je

Masa bersalin anak kedua ni tumpah darah. Koyakan pun banyak padahal baby kecik je. Then demam pula lepas bersalin tu. Kena transfuse darah 2 pek. Memang lembik sungguh la. Ambil Vivix terus lepas transfer masuk wad tu.

Rasanya ambil vivix lagi best dari ambik complete set pantang shaklee tu. Mahal tapi berbaloi sangat. Sebab luka dalam 2 minggu tu memang elok dah. Tak sakit."


Teruja tak baca perkongsian ini. Jadi, inilah antara Koleksi Testimoni Vivix bagi Ibu Berpantang Selepas Bersalin. Ibu-ibu ini sangat berpuasa hati setelah berpantang dengan Vivix.

Jadi, apakah yang perasaan anda? Mesti anda juga ingin berpantang dengan Vivix Shaklee kan? 

Mesti Baca:



Sekiranya berminat untuk dapatkan Vivix atau ingin berpantang dengan Vivix untuk proses berpantang kali ini, boleh hubungi Atul di 019.573.3761 (Klik untuk Whatsapp)

--------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Testimoni Vivix: Ketuat


TESTIMONI VIVIX KETUAT

Selama ni saya hanya tahu ketuat ni hanya tumbuh di kaki aje. Saya tahu ianya berakar dan perlu ada ubat khas kena selalu sapu supaya ia tanggal dengan sendiri. Doktor kata ia susah nak hilang sebab ada akar.

Testimoni vivix ketuat
bukan gambar sebenar: ehsan dari Google

Baru ni saya dapat mesej ada orang nak beli Vivix, kebetulan customer dapat no saya dari ahli keluarganya. So saya tanya la mengapa beliau mencari Vivix.

So ahli keluarga ni pun buka cerita....dia bawa balik Vivix masa menunaikan umrah sebelum ini. Kebetulan dia bawa untuk rasa bertenaga sepanjang di sana. Jadi ada la ahli keluarganya yang diberi rasa Vivix tu. Bukan sekali dua tapi selama ada di sana, sahabat saya ni akan share Vivix dengan ahli keluarganya.

Balik Malaysia salah seorang ahli keluarga sahabat saya ni bukalah cerita. Rupanya beliau ada penyakit macam ketuat yang tumbuh di badan dan kakinya. Bukan sedikit tapi banyak.Puas dah makan ubat doktor dan sapu krim yang disarankan. Ia tetap tumbuh dan makin lama makin banyak. Bertahun beliau menderita akibat penyakit ini.

Oleh sebab tu pesakit ni akan sentiasa memakai pakaian bertangan panjang dan seluar yang tertib kerana tak mahu ahli keluarga dan kawan-kawan melihat penyakitnya.

vivix

Namun selepas balik Umrah, benda yang tumbuh itu terhenti seketika. Manakala yang selama ini hidup atas kulit tangan dan kakinya menjadi hitam malah ada yang gugur dengan sendirinya. Allahu akhbar. Rasa nak nangis kerana baru terjumpa yang beliau rasa menjadi penawarnya.

Maka beliau membuat keputusan nak beli Vivix sebotol untuk lihat kesan yang lebih baik. Alhamdulillah, penyakit yang macam ketuat di atas kulitnya dah tidak tumbuh lagi. Yang lama dah mati dan kehitaman. Malah dah banyak yang gugur dengan sendiri.

Sebenarnya asbab aje Vivix ni,kerana  Allah juga yang beri keizinan untuk sembuh. Alhamdulillah berkat sabar dia jumpa penawar yang dicari brtahun lamanya. Wallahu alam.

Moga pesakit ini terus sembuh dan sentiasa dalam rahmat Allah selalu. Amin.

Testimoni diatas kredit kepada Master Norita

Mesti Baca:

Info Ketuat


Nota: Produk ini bukan bertujuan mencegah, merawat, mengubat dan mengdiagnosis sebarang jenis penyakit. Ini adalah suplemen.



Continue Reading

GLAUKOMA BOLEH MENYEBABKAN BUTA KEKAL

GLAUKOMA BOLEH MENYEBABKAN BUTA KEKAL

Assamualaikum wbt. Untuk entry kali ini, Atul ingin kongsikan pengalaman bapa kepada seorang doktor yang mana bapa beliau telah mengamalkan VIVIX setelah disahkan mengalami masalah Glaukoma iaitu masalah melibatkan mata yang boleh mengakibatkan buta kekal.

Apa itu GLAUKOMA?

GLAUKOMA
GLAUKOMA

Glaukoma merupakan penyakit mata yang menyebabkan kerosakan pada saraf optik. Saraf optik merupakan laluan yang membawa imej yang dilihat ke otak. Sekiranya tidak dirawat, ianya boleh merosakkan saraf optik secara perlahan-lahan sehingga mengakibatkan kebutaan yang kekal.


GLAUKOMA
GLAUKOMA

Glaukoma boleh menyerang sesiapa sahaja. Walaubagaimana pun, terdapat beberapa faktor yang berkait rapat dengan peningkatan risiko  untuk mengidap glaukoma. Ini termasuk:

  • Faktor usia: semakin meningkat usia, risiko menghidapi glaukoma meningkat.
  • Bangsa: Keturunan African dan Cina
  • Mempunyai ahli keluarga yang menghidapi glaukoma
  • Tekanan bola mata yang melebihi tahap normal iaitu melebihi 22 mmHg (Hipertensi ocular)
  • Rabun jauh (miopia)
  • Menghidapi Hipertensi / Darah Tinggi
  • Menghidapi Diabetes Mellitus / Kencing Manis
  • Menghidapi ‘Migraine'
  • Menggunakan ubat mengandungi steroid secara berterusan (samada topikal mahupun  sistemik)
Jika nak tahu lebih detail tentang Glaukoma, jom baca disini → INFO GLAUCOMA @ TENTANG GLAUKOMA

Testimoni Vivix Untuk Masalah Glaukoma

Apa yang menarik perhatian Atul adalah selain masalah Glaukoma yang semakin baik, masalah rambut bapa Dr. Ain yang dulunya botak licin, kini sudah mulai tumbuh  Alhamdulillah. Bestkan?

Jom baca untuk tahu kisah bapa Dr. Ain berkaitan Masalah Glaukoma & Vivix

"DULU BOTAK LICIN BOLEH BUAT CERMIN. KINI TIDAK LAGI. EWAH.

Dulu, boleh kira dengan jari, ada berapa helai rambut putih (uban) ayah. Rambut hitam toksah cerita, yilek kot. Ya la, botak licin berkilat boleh buat cermin kot! (sori ayah TERmengata depan2 😜)

Bulan Oktober 2016, ayah di-diagnosed glaucoma. Haru biru hidup ayah. Kami 'penonton' pun turut terasa ke-susah hati-an ayah. Sapa la tak risau kalau diberitahu yang salah satu komplikasi glaukoma ialah buta!

Jadi, Ain bagi ayah Vivix sebagai ikhtiar sihatkan mata. Ayah konsisten sampai sekarang walaupun agak lambat nak rasa kesan Vivix ni kata ayah. Ya la, Vivix ni bukan ubat, tapi suplemen yang menyihatkan dari dalam.

Ain cerita kat ayah pasal Telomere Study. Takkanlah anak dia ni nak memudaratkan ayah sendiri kan. Ada bukti sains lagi. Itulah sebabnya ayah yang tak pernah percayakan suplemen, terus 'setia' dengan Vivix.

Baru ni ke rumah ayah, ayah bagitau yang 'kilat2' kat mata (kata pakar mata, ianya disebabkan aging) dah hilang. Pressure dalam mata (intraocular pressure) pun maintain normal so far. Alhamdulillah syukur...

Dan tiba2 ayah tunjuk belakang kepala ayah. Mak ooii, terkejut Ain, sebab hampir separuh kepala ayah sekarang dah penuh rambut baru hitam2! 😱

Ayah suruh ambik gambar. Inilah hasilnya. Tersengih2 kerang busuk ayah, kepala yang dah sekian lama botak, akhirnya penuh rambut hitam.

TESTIMONI VIVIX
TESTIMONI VIVIX

Sapa la tak suka, kalau makin berumur makin 'muda'. Hihihi... 😜

Bukan rambut ayah je tau. Mak yang consume Vivix beberapa bulan kemudian dari ayah, pun rambut hitam dah mula nak menguasai kepala mak.

Bai2 rambut putih (uban). You wont be missed. And please dont come back. Hihihi 😜"


Alhamdulilah. Begitulah perkongsian dari Dr. Ain tentang bapanya dengan Vivix.

Apakah yang anda rasa? Seronokkan apabila orang yang kita sayang semakin sihat & ceria. Alhamdulillah

Nak tahu lebih detail tentang hebatnya VIVIX Shaklee? Jom baca di sini


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di http://atulhamid.wasap.my

-----------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading