Showing posts with label Wanita. Show all posts
Showing posts with label Wanita. Show all posts

Koleksi testimoni GLA Complex: Wanita Menopause

Assalamualaikum semua ;)

'Menopause' dengan wanita memang tidak dapat dipisahkan. Cuma ia akan berlaku selepas berusia 45 tahun dan ke atas. Kadang-kadang ada juga wanita yang mengalami 'menopause' seawal 40-an, dan ada juga yang lewat baru megalaminya. Banyak faktor yang mempengaruhi jika seseorang wanita itu mengalami 'menopause' di usia awal 40-an seperti penyakit autoimun (penyakit darah), penyakit tiroid, kencing manis atau sebab yang belum diketahui.

Baru-baru ini Atul ada baca satu artikel tentang 'menopause'. Dalam artikel tu ada bagitahu tentang tanda-tanda umum yang dapat mempengaruhi wanita semasa menghadapi 'menopause' serta akibat daripada tanda-tanda yang mempengaruhi 'menopause' itu, akan menyebabkan berlaku pula perubahan emosi dan mental.


Walaupun 'menopause' tidak asing bagi wanita berusia, namun untuk mengalami situasi ini, amatlah ganjil bagi seorang wanita kadangkala boleh menyebabkan kebimbangan dan takut untuk berhadapan dengan situasi ini . Oleh itu, persediaan yang rapi amatlah diperlukan agar dapat sentiasa bersedia untuk menghadapinya.

Sebagai seorang wanita, anda tidak perlu bimbang dan takut kerana terdapat makanan tambahan yang boleh membantu melegakan ketidakselesaan akibat tanda-tanda 'menopause'. Ia membantu badan anda untuk menggunakan estrogen dengan lebih berkesan dan  mengurangkan tanda-tanda 'menopause'.

Oleh yang demikian, wanita yang bakal 'menopause' perlulah mengamalkan makanan tambahan yang mengandungi Asid Gamma Linolenik dan Omega-6 yang bertindak dalam membantu masalah tanda-tanda 'pra-menopause'. 

Dan makanan tambahan tersebut adalah GLA Complex ShakleeUntuk wanita yang bakal, sedang atau telah 'menopause' dikategorikan wajib untuk mengambil GLA Complex ini.

Disini Atul sertakan beberapa Testimoni GLA Complex untuk wanita 'menopause'.

KOLEKSI TESTIMONI GLA COMPLEX: WANITA MENOPAUSE


Testimoni 1

KOLEKSI TESTIMONI GLA COMPLEX: WANITA MENOPAUSE


Testimoni 2

KOLEKSI TESTIMONI GLA COMPLEX: WANITA MENOPAUSE

Testimoni 3

KOLEKSI TESTIMONI GLA COMPLEX: WANITA MENOPAUSE

Testimoni 4

KOLEKSI TESTIMONI GLA COMPLEX: WANITA MENOPAUSE

Testimoni 5

KOLEKSI TESTIMONI GLA COMPLEX: WANITA MENOPAUSE

Sekiranya berminat untuk dapatkan GLA Complex untuk membantu melegakan tanda-tanda 'menopause', anda boleh hubungi Atul bila-bila masa sahaja atau buat pesanan sendiri disini (Beli sekarang)

Untuk info atau order, boleh hubungi Atul di +60195733761 atau klik pada gambar dibawah 

KOLEKSI TESTIMONI GLA COMPLEX: WANITA MENOPAUSE


---------------------------------------------------------------


LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761


Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen.


Continue Reading

WANITA & MASA: 6 TIPS PENGURUSAN MASA


WANITA & MASA: 5 TIPS PENGURUSAN MASA
Kawan-kawan nak masa lebih tak?

Memang tak dinafikan, masa kita ada 24jam saja, tidak ada seorang pun dapat masa yang lebih, tapi kadang-kadang kita tetap rasa tak cukup masa kan? Walaupun kadag-kadang cukup pulak. 🤔 pelikkan? Tapi lebih banyak rasa tak cukup masa & kalau boleh nak lebih banyak masa. Betul tak? Ada tak yang macam ni? 🙋🏻🙋

Tidak kira samada awak wanita yang bekerja atau yang bergelar suri rumah. Masing-masing perlukan masa untuk siapkan segala kerja yang ada tapi tetap juga ada kerja yang tertangguh, sampaikan kadang-kadang boleh jadi penat & stress, terkejar-kejar sampai boleh menangis 😭 dibuatnya. Betul tak?

Tapi kalau betul caranya, masalah ini boleh dikurangkan sekaligus boleh diselesaikan. Macam kelmarin, dalam group support #Viktoria yang atul sertai ada mentor tanya "siapa ada masalah nak urus masa dan selalu cabarannya apa?"

Ramai juga kawan seperjuangan dalam group Viktoria yang ada masalah tentang masa ini, begitu juga dengan Atul, Atul pun ada juga masalah berkaitan dengan pengurusan masa ni.

Jadi disini Atul kongsikan beberapa tips yang Atul dapat dalam group Viktoria untuk dapatkan pengurusan masa yang baik.

Tips pengurusan masa:

1. Buku atau diari. Pastikan anda ada buku atau diari untuk buat catatan yang perlu

WANITA & MASA: 5 TIPS PENGURUSAN MASA


2. JadualPastikan anda ada jadual rutin harian atau mingguan, & ia bertujuan untuk merancang aktiviti yang hendak dilakukan. Disini kita boleh tahu adakah kita ada masa terluang arau tidak

WANITA & MASA: 5 TIPS PENGURUSAN MASA


3. To-Do-List. Senaraikan semua kerja yang hendak kita buat setiap hari, beri masa untuk setiap kerja yang hendak dilakukan, dan pastikan kerja yang dibuat siap atau berhenti ikut masa yang ditetapkan. Baru lah kerja kita akan teratur

WANITA & MASA: 5 TIPS PENGURUSAN MASA


4. Priority List. Maksudnya disini utamakan yang kita nak selesaikan dahulu. 

WANITA & MASA: 5 TIPS PENGURUSAN MASA

5. Tidur & bangun awal. Tidur antara jam 10 malam -12 malam (paling lewat) & bangun awal sebelum jam 5(paling lewat) untuk siapkan kerja yang tertangguh

WANITA & MASA: 5 TIPS PENGURUSAN MASA

> di sini bagi yang muslim boleh lakukan amalan sunat seperti solat Tahajud. Dengan lakukan solat Tahajud, kita akan rasa masa itu akan jadi lebih panjang dari biasa.

6. Buat semua diatas, mulakan hari ini juga.

WANITA & MASA 5 TIPS PENGURUSAN MASA

Tapi kalau ada kecemasan macam mana? Bukankah akan mengganggu jadual kita?
Sekiranya berlakunya kecemasan, utamakan hal kecemasan dahulu, jika sudah selesai, boleh selesaikan mengikut "priority list" kita dahulu, kemudian baru yang lain.

Nota tambahan, untuk muslimah, jika boleh perbanyakkan zikirullah seperti beristighfar dan sentiasa amalkan amalan solat Dhuha, insyaAllah masa yang singkat itu akan rasa lebih panjang dan semua urusan dipermudahkan dengan izin Allah.

Ingat ya, walaupun kita rasa tak cukup masa, perlukan masa yang lebih, namun paling penting adalah utamakan diri sendiri dahulu. Jika diri sendiri sihat, cukup nutrisi. InsyaAllah semua kerja dapat kita laksanakan dengan baik & cergas bertenaga. Secara tak langsung, kerja kita siap dalam masa yang ditetapkan.

Untuk dapatkan nutrisi yang dijamin semulajadi, selamat dan berkesan, anda boleh klik di sini.

Semoga bermanfaat 😊

#atulhamid #wanita 

Continue Reading

ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?


ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA

8 Mac, Sempena Hari Wanita Sedunia, pagi-pagi lagi dalam group #Viktoria, mentor mulakan perbincangan tentang topik Wanita.

Dan topik paling menarik yang dibincangkan “ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

Ya adalah jawapan Atul. Kenapa? Sebab Atul sendiri telah mengalaminya, dan Atul sendiri telah mengamalkan produk Shaklee ini dari tahun 2013 lagi.

Bermacam-macam #shakleeeffect yang telah Atul rasai terutamanya dari segi kesihatan, yang mana bermula dengan 'try to conceive', mengandung, dalam pantang, masalah resdung, jerawat, berat badan (sampaikan pakaian masa sekolah menengah pun boleh pakai lagi 😄 maintain tak berat?) & banyak lagilah shakleeeffect yang lain.

Untuk makluman semua, sehingga kini Atul masih mengamalkan produk Shaklee.

Di bawah ini Atul kongsikan lagi apa kata mereka tentang “ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

Anda pula bagaimana? jika anda juga ingin merasai seperti yang mereka rasa, boleh hubungi Atul untuk dapatkan produk Shaklee.


#atulhamid


#shaklee2u
#semangatbaru

Continue Reading