Showing posts with label Youth Skincare. Show all posts
Showing posts with label Youth Skincare. Show all posts

Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan



Youth Mask Shaklee
 merupakan antara produk penjagaan wajah terbaru yang telah dilancarkan pada bulan Jun 2019 yang lalu.

Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan
Youth Mask Shaklee

Youth Mask Shaklee direka untuk membantu menangani masalah kulit sambil menawarkan banyak nutrien yang bermanfaat kepada kulit agar kelihatan lebih muda jelita.

Antara tiga manfaat utama yang akan diperoleh apabila menggunakan Youth Mask Shaklee adalah
  • Cepat
  • Efisen
  • Menenangkan

Produk ini didatangkan dengan 2 jenis mask iaitu:
  • Purifying Clay Mask (Warna hitam)
  • Hydrating Gel Mask (Warna Emas)

Berikut merupakan info untuk setiap jenis mask

Youth Purifying Clay Mask

Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan
Youth Mask Shaklee: Purifying Clay Mask

Fungsi Purifying Clay Mask
  • Bertidak untuk menyahtoksin dan membersihkan kulit
  • Bertindak untuk menyerap dan menyingkirkan bahan pencemar, kotoran, dan sebum berlebihan
  • Membantu meminimumkan penampilan liang pori, kulit yang lebih licin

Bahan utama Purifying Clay Mask
  • Campuran tiga jenis tanah liat yang kaya dengan mineral
  • Serbuk arang yang halus
  • Abu gunung berapi dari Pulau Jeju yang bersih di Lautan Pasifik

Direka khas untuk mereka:
Kulit berminyak / kulit mudah berjerawat


Youth Hydrating Gel Mask

Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan
Youth Mask Shaklee: Hydrating Gel Mask

Fungsi Hydrating Gel Mask
  • Bertindak mengembalikan seri wajah
  • Bertindak untuk melembapkan kulit
  • Melega dan menyegarkan untuk kulit segar dan berseri

Bahan utama Hydrating Gel Mask
  • Asid hialuronik
  • Jus daun aloe
  • Gabungan pelbagai herba seperti Cantella Asiatica dan ekstrak Chamomile

Direka khas untuk mereka:
Kulit kering dan selalu terdedah dengan penghawa dingin


Cara Penggunaan Youth Mask

Cara Penggunaan Youth Mask

Bila hendak digunakan?
Ikuti cara rawatan wajah sgera, pada bila-bila masa dan di mana sahaja dengan Youth Mask


Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan

Detoks Kulit Anda
Selepas seharian terdedah kepada pencemaran, gunakan Purifying Clay Mask untuk membuang kekotoran.

Dapatkan yang terbaik daripada keduanya
Gunakan Purifying Clay Mask pada zon-T dan Hydrating Gel Mask pada bahagian pipi.

Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan

Kekalkan kelembapan sepanjang hari
Penghawa dingin boleh menyebabkan kulit menjadi kering. Legakan kulit kering dengan Hydrating Gel Mask!

Jerawat? Tiada masalah!
Gunakan Purifying Clay Mask sebagai rawatan setempat pada kawasan berminyak dan berjerawat serta gunakan Hydrating Gel Mask pada bahagian yang lain


Petua untuk Kulit Berusia



Guna keduanya secara berturutan
Gunakan Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask secara berturutan pada hari yang sama untuk spa wajah segera di rumah!

Guna secara berselang-seli
Gunakan Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask secara berselang seli untuk menambahkan nutrien dan kelembapan


Tips Cantik dengan Youth Mask

Lihat tutorial cara pemakaian Youth Mask




Apa kata mereka yang telah menggunakan Youth Mask Shaklee?

Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan

Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan

Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan


Baca: Info lengkap tentang Set Penjagaan Kulit Youth


Untuk maklumat lanjut berkaitan Youth Mask Shaklee, boleh hubungi Atul di 0195733761 atau klik gambar di bawah ini

Youth Mask Shaklee Fungsi dan cara penggunaan

---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761



Continue Reading

Testimoni Youth Skincare: Pigmentasi Pudar, Kulit Glowing


MasyaAllah, kesan yang sangat mengagumkan, dan sangat berbaloi setelah komited menggunakan Youth Skincare.

Nak tahu apakah kesan positif itu? Teruskan membaca perkongsian Atul dibawah ini tentang kisah ibu Mertua Puan Humairak Farhana selepas konsisten menggunakan Skincare Youth.

"Meh sini Ana nak kongsi testimoni fresh mak mertua Ana sendiri.
Tahun lepas memang Mak ada tanya pasal Shaklee Skincare. 
Memang tepatlah pada masanya.
Memang Youth tengah 'hangat' masa tu.

Lepas study tentang kulit Mak, Mak pilih untuk luaran sebab Mak memang ada ambil vitamin juga untuk dalaman.

Skincare yang Mak pakai sebelum ni agak kurang sesuai dengan kulit Mak.
Jadi, 'suggest' Mak Shaklee Skincare.


Teruja rasa.
Tak sangka Mak memang dah tangkap foto sebelum dan selepas. Wow sangat.😊
Kesannya, 💖.


Testimoni Youth Skincare Pigmentasi Pudar, Kulit Glowing

Tengoklah sendiri pigmentasi di pipi Mak tu.
Semakin pudar dan kulit pun nampak 'fresh' dan 'glowing' gitu.👸
Dalaman jaga. Luaran pun kena jaga juga"

Testimoni sebenar Skincare Youth: Ibu Mertua Puan Humairak Farhana


Sebarang pertanyaan atau pesanan pembelian Youth Skincare, boleh whatsapp Atul di 019-5733761 atau klik gambar dibawah ini

Testimoni Youth Skincare: Pigmentasi Pudar, Kulit Glowing

---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Testimoni Youth Skincare: Jeragat

Hasil yang sangat "WOW"  dan sangat berbaloi setelah konsisten menggunakan Youth Skincare

Jom ikuti kisah Puan Salina iaitu Ummi kepada Puan Nadiah Suhaidi selepas menggunakan Skincare Youth di bawah ini.

Testimoni Youth Skincare: Jeragat


"Sejak 2017, kulit Ummi Nad start jadi macam gambar di sebelah kiri tu. Kulit Ummi Nad sebelum ni cerah dan tak bermasalah sangat.
Mungkin asbab makan ubat TB, dan kesan pemakaian skincare yang claim semulajadi tapi tak berapa semulajadi, dia jadi macam tu. Pakai skincare tu pula ada lah dalam 30 tahun. Memang setia dan konsisten sungguh Ummi Nad ni.

Birthday Ummi Nad tahun lepas, Nad hadiahkan Youth Skincare yang masa tu baru je dilancarkan.
Memang ambil masa skit bila pakai skincare yang totally semulajadi, bebas 1500 bahan kimia bahaya, dan ambil masa 8 tahun R&D ni.



Along the way tu, banyak juga cabaran. Nad kena beri motivasi pada Ummi Nad supaya terus konsisten dan believe in Youth Skincare. Almaklumlah skincare baru untuk Ummi selepas 30 years.

Alhamdulillah now berbaloi dah semuanya. March 2018 - now guna Youth. Molek dah kulit Ummi. Sekata dan cerah 🥰
Slowly, but surely" ❤️ 

Testimoni Skincare Youth: Ummi kepada Puan Nadiah Suhaidi


Testimoni Youth Skincare: Jeragat



---------------------------------------------------------------


LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Promosi Shaklee Julai 2019


Promosi Shaklee Julai 2019


Setiap bulan, Shaklee pasti menawarkan promosi hebat untuk penggunanya yang tersayang. Begitu juga dengan bulan ini. Promosi Julai 2019, Shaklee menawarkan banyak item menarik yang mana pasti akan membuatkan anda rasa sangat bertuah kerana terlalu banyak penjimatan yang bakal dapat.

Berikut merupakan senarai promosi Shaklee bulan Julai 2019:

Vita-C Sustained Release

Promosi Shaklee Julai 2019

Dengan setiap pembelian 3 botol Vitamin C Sustained Release, anda dapat PERCUMA 1 Chewable-C Plus (Jimat RM51.25)

Promosi Shaklee Julai 2019

Promosi Shaklee Julai 2019

Chewable-C Plus 

Promosi Shaklee Julai 2019

  • Mengandungi hanya 100mg vitamin C untuk tiap tablet
  • Sesuai untuk kanak-kanak dan dewasa
  • Membantu menghasilkan kolagen
  • Membaiki kulit jerawat
  • Membaiki struktur kulit
  • Meningkatkan sistem imun badan kanak-kanak dan dewasa
  • Membantu kurangkan loya dan muntah terutama ibu hamil dan ada mabuk laut/darat
  • Membantu memberikan kesegaran segera mereka yang mengantuk / memandu

Zinc Plus


Promosi Shaklee Julai 2019

Dengan setiap pembelian 3 botol Zinc Plus, anda dapat PERCUMA 1 botol Zinc Plus (Jimat RM56.25)

Promosi Shaklee Julai 2019

Promosi Shaklee Julai 2019

Baca juga:

Youth Mask

Promosi Shaklee Julai 2019

Ini adalah produk Youth terbaru daripada Shaklee. Ia baru sahaja dilancarkan di Malaysia pada bulan ini.  Setiap pembelian Youth Mask (2 item, Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask), anda akan dapat 

Promosi Shaklee Julai 2019

FREE Youth Facial Brush
FREE Youth Organza Bag
FREE Youth Mask Usage Guide.

Info menarik mengenai Youth Mask

Promosi Shaklee Julai 2019

Promosi Shaklee Julai 2019

YOUTH Skincare

Promosi Shaklee Julai 2019

Beli mana-mana produk skincare YOUTH dalam 1 resit sehingga cukup 200uv anda akan dapat Radiance C+E berharga RM412.50 secara PERCUMA

Antara produk skincare Youth yang boleh anda beli adalah:
  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Moisturizer spf 50
  • Night Ceam (Light / Rich)
  • Activating Serum 
  • Restoring Eye Treatment
  • Hydrating Gel Mask
  • Purifying Clay Mask


Shakleebaby

Promosi Shaklee Julai 2019

Beli salah satu produk Shakleebaby, anda akan dapat Diskaun 30%.

Manakala, beli mana-mana 3 item Shakleebaby, anda juga akan dapat PERCUMA tuala dan bag
Tetapi, hanya lotion dan massage oil sahaja yang ada stok, gentle wash telah kehabisan stock.

Baca juga:
Info Set Shakleebaby

Welcome set

Anda semua sangat bertuah kerana pihak Shaklee Malaysia telah melanjutkan lagi tempoh Promosi Welcome Set buat anda yang bukan ahli Shaklee dari 1 Julai 2019 hingga 30 September 2019



Promosi Shaklee Julai 2019

Untuk makluman, buat anda yang belum jadi ahli, dan berminat untuk menjadi ahli, inilah masa untuk anda rebut peluang keemasan itu kerana harga untuk 3 jenis set yang Shaklee offer ini adalah lebih rendah daripada harga ahli, dan sudah semestinya istimewa buat anda pengguna Shaklee. Bestkan?

1) Vivix Welcome Set



Promosi Shaklee Julai 2019


Dalam promosi ini Shaklee tawarkan 2 botol Vivix. Biasanya set ini berharga RM 760 untuk ahli / RM 950 untuk bukan ahli Shaklee. Tetapi istimewa untuk anda, ianya cuma RM 684 all in!

Kelebihan yang anda dapat dengan Vivix Welcome Set ini ialah:

  1. Penjimatan beli harga promosi Diskaun 10% dari harga Ahli (RM76)
  2. Penjimatan beli harga promosi dari harga Normal (RM266)
  3. Bonus Tunai RM 34
  4. PERCUMA Keahlian (RM 65)
  5. Penghantaran PERCUMA (RM 10)
  6. PERCUMA Vivix Paper Bag yang ekslusif
Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 451.

Jimat sangat kan!

Dengan pengambilan Vivix secara konsisten, inshaAllah ia dapat membantu badan kekal cergas dan bertenaga, malah wajah juga akan nampak lebih muda.

Vivix ini sesuai sangat untuk anda yang berumur 18 tahun dan ke atas, pasangan anda, ibu bapa, datuk & nenek anda serta mereka:
  • Yang  pentingkan kesihatan
  • Yang ada masalah kulit 
  • Yang nak kuruskan badan
  • Yang ada darah tinggi
  • Yang ada gout
  • Yang ada kencing manis
  • Yang ada masalah lutut
  • Yang cepat letih lesu
  • Yang aktif bergerak
  • Yang ada penyakit kronik (sebagai satu ikhtiar)

Baca juga:
Info tentang Vivix

2) YOUTH Welcome Set



Promosi Shaklee Julai 2019


Sekiranya anda baru hendak mencuba YOUTH Skincare, inilah masanya. 

Biasanya harga set ini ialah RM 680 untuk ahli / RM 850 untuk bukan ahli Shaklee, tetapi istimewa untuk anda, ianya cuma RM 612 sahaja.

Ada 4 items di dalam set ini:
  1. YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
  2. YOUTH Perfecting Skin Toner
  3. Age Defense Moisturizer SPF 50
  4. Advanced Renewal Night Cream (Rich/Light)

Kelebihan yang anda dapat dengan YOUTH Welcome Set ini ialah:
  1. Penjimatan beli harga promosi Diskaun 10% dari harga Ahli (RM68)
  2. Penjimatan beli harga promosi dari harga Normal (RM238)
  3. Bonus Tunai RM 29
  4. PERCUMA Keahlian (RM 65)
  5. Penghantaran PERCUMA (RM 10)
  6. PERCUMA Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
Jumlah penjimatan semuanya adalah RM 410.


3) Daily Essential Welcome Set


Promosi Shaklee Julai 2019


Kepada siapa yang baru nak mencuba supplement Shaklee, atau nak mula buat business Shaklee dengan kami, Atul cadangkan anda dapatkan promosi ini. Dalam set ni, terdapat 6 Produk Shaklee Best Seller dengan harga yang sangat berbaloi!

Untuk permulaan anda boleh cuba set ini untuk diri sendiri terlebih dahulu, kemudian bolehlah berkongsi cerita dengan ahli keluarga, kawan-kawan dan sesiapa sahaja.

Set ini sesuai untuk mereka seperti:
  • Ada masalah kulit
  • Yang mementingkan kesihatan
  • Pasangan yang berikhtiar untuk hamil
  • Ibu hamil 
  • Ibu berpantang (bonus boleh jaga badan dan kesihatan ibu anak)
  • Untuk seisi keluarga

6 produk dalam Promosi Daily Essential Welcome Set & kelebihan setiap set adalah :
  • Vitamin C - meningkatkan sistem imun badan, kurang demam selsema, mencantikkan kulit
  • ESP - memberi tenaga, mengenyangkan, kawal paras gula dalam darah, bagus untuk membaiki kulit jerawat dan parut, rendah lemak & tiada kolesterol serta sesuai untuk berpuasa
  • Vivix - suplemen yang mampu menembusi hingga ke peringkat DNA sel dalam badan, baik untuk kesihatan menyeluruh, awet muda dan cergas bertenaga
  • Vitalea Iron Formula - multivitamin lengkap dengan zat besi, bagus untuk masalah anemia, memberi tenaga, pelengkap nutrisi
  • Omega Guard - suplemen Omega 3, bagus untuk fungsi otak, menjaga kesihatan jantung, membakar lemak dan kolesterol
  • B-Complex - lengkap dengan asid folik (bagus untuk bakal ibu & ibu hamil), menukar makanan kepada tenaga, meredakan pening dan anti-stress vitamin

Kelebihan yang anda dapat dengan Daily Essential Welcome Set ini ialah:
  1. Penjimatan beli harga promosi Diskaun 10% dari harga Ahli (RM81)
  2. Penjimatan beli harga promosi dari harga Normal (RM204)
  3. Bonus Tunai RM 36
  4. PERCUMA Keahlian (RM 65)
  5. Penghantaran PERCUMA (RM 10)
  6. PERCUMA Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif

Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 397

Untuk keterangan lanjut mengenai promosi dan produk Shaklee yang lain, anda boleh hubungi Atul di +60195733761 atau klik pada gambar dibawah

Promosi Shaklee Julai 2019
--------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Kedai Vitamin Kangar
atau email di zatulzarida@gmail.com

atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

10 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE BERUMUR 40AN 50AN 60AN 70AN DAN 80AN



Tahukah anda, sesuatu yang menarik tentang YOUTH Skincare Shaklee ialah, ianya boleh digunakan oleh mereka yang sudah berusia 40 tahun ke atas! Menarik bukan? 

Sesuai sangat dengan namanya YOUTH, mestilah membantu memudakan mereka yang ingin kelihatan muda walaupun telah berusia.

Jadi, berikut merupakan 10 Testimoni YOUTH Skincare Shaklee buat mereka yang telah berumur antara 40-an, 50-an, 60-an, 70-an, dan 80-an. Wow! 


10 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE BERUMUR 40AN 50AN 60AN 70AN DAN 80AN
10 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE BERUMUR 40AN 50AN 60AN 70AN DAN 80AN
10 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE BERUMUR 40AN 50AN 60AN 70AN DAN 80AN
10 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE BERUMUR 40AN 50AN 60AN 70AN DAN 80AN
10 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE BERUMUR 40AN 50AN 60AN 70AN DAN 80AN
10 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE BERUMUR 40AN 50AN 60AN 70AN DAN 80AN
10 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE BERUMUR 40AN 50AN 60AN 70AN DAN 80AN
10 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE BERUMUR 40AN 50AN 60AN 70AN DAN 80AN
10 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE BERUMUR 40AN 50AN 60AN 70AN DAN 80AN
10 TESTIMONI YOUTH SKINCARE SHAKLEE BERUMUR 40AN 50AN 60AN 70AN DAN 80AN





Baca:

7 Sebab Memilih YOUTH Skincare Shaklee



Untuk keterangan lanjut mengenai produk Youth Shaklee, anda boleh hubungi Atul di +60195733761 atau klik pada gambar dibawah



---------------------------------------------------------------



LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761


Continue Reading