23 Kebaikan Vivix

23 Kebaikan Vivix



Dalam banyak-banyak produk Shaklee, produk yang ini merupakan yang paling premium.

Harganya premium, kerana kandungannya sangat eksklusif. Nak tahu apa kandungan Vivix?
Mesti baca: Ramuan Vivix

Dan yang paling teruja, kesannya, MasyaAllah sangat-sangat positif. Alhamdulillah.


Tahukah anda? Khasiat Vivix mampu menembusi hingga ke peringkat DNA sel.


Badan kita sendiri, terdiri daripada berbillion sel yang membina tisu, kemudian membina otot dan organ. Darah kita juga terbina daripada berbillion sel darah merah, sel darah putih, dan banyak lagi. Sel badan kita akan diganti lebih 300 billion sehari dan 200 juta setiap minit. Sel-sel yang rosak dan abnormal, jika tidak dirawat dan dibaiki akan menyebabkan ia merebak dan menjadi semakin teruk.

Inilah yang mengakibatkan penyakit-penyakit kronik seperti pelbagai jenis kanser, kerosakan buah pinggang, jantung dan lain-lain lagi.

Okay, jom kita selongkar apa kebaikan vivix.


Kebaikan Vivix
Kebaikan Vivix

23 kebaikan Vivix

1. Menggalakkan penuaan yang lebih sihat - awet muda dan anti penuaan.
2. Membantu mengelakkan kanser - memberi tenaga melawan kanser, merencatkan sel kanser dari terus merebak
3. Menurunkan risiko sakit jantung dengan melindungi jantung dan menggalakkan jantung bekerja dengan lebih efisyen.
4. Mengawal tekanan darah
5. Mengurangkan komplikasi akibat kencing manis/diabetis
6. Menurunkan rintangan insulin
7. Menyokong kesihatan sendi dan saraf termasuk bell parsy
8. Melambatkan simptom alzheimeir
9. Membantu pesakit parkinson
10. membantu mempercepatkan pemulihan pesakit strok dan angin ahmar
11. Meningkatkan kekuatan sistem imun
12. Menyahtoksin dari badan
13. Membantu mengurangkan habit merokok
14. Menggalakkan kesihatan keseluruhan badan
15. Mencantikkan dan meremajakan kulit
16. Membantu proses menurunkan berat badan
17. Menggalakkan proses detox dengan lebih berkesan.
18. Menggalakkan kesihatan keseluruhan
19. Anti oksida yang sangat kuat
Manfaat kepada kesuburan. Siapa ada masalah dapat anak boleh cuba
20. Mengawal kolestrol dalam darah
21. Membantu pemulihan DNA badan yang rosak kerana pencemaran
22. Merupakan Set kesuburan lelaki shaklee yang bagus untuk suami merokok
23. Membantu mereka yang menghidapi penyakit kronik

Vivix juga membantu menjaga dan memelihara
◆ Kesihatan Jantung
◆ Kesihatan otak
◆ Kesihatan sistem imun
◆ Kesihatan sendi
◆ Perlindungan antioksidan
◆ Peningkatan tenaga pada tahap sellular
◆ Memperbaiki kesihatan keseluruhan

Ada orang kata, orang sihat dan muda makan VIVIX tak nampak sangat kesan

Eh, Ye ke?

Sebenarnya bukan tak nampak kesan tetapi tidak dimamah usia. Maksudnya jika sesiapa yang makan Vivix sejak muda dan dan ketika sihat, jam usia umpama terhenti. Penuaannya berlaku dengan sihat dan lambat

Vivix kan melambatkan proses penuaan diperingkat selular


23 Kebaikan Vivix
Vivix


23 Kebaikan Vivix
Cara Vivix Bertindak

Semoga bermanfaat!

Mesti baca juga:
Info tentang Vivix
FAQ tentang Vivix



Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di http://atulhamid.wasap.my

-------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

7 HERBA TERPILIH: RAMUAN TUNGKU BAYI (TUAM BAYI)


Assalamualaikum wbt. Salam sayang buat semua  pembaca blog yang super osem ini


Hari ini Atul hendak berkongsi topik berkaitan tungku bayi / tuam bayi. Sebelum atul kupas isinya, Atul nak tanya, apa pendapat ibu sekalian, agak-agak masih relevankah tungku bayi / tuam bayi pada zaman yang serba canggih ini?

Tuam bayi / Tungku bayi

Sebelum teruskan cerita lagi, Atul nak minta maaf pada semua, sepatutnya topik ni, dah lama Atul kongsikan, tapi tertangguh atas sebab yang tak dapat dielakkan. Untuk makluman semua, Atul dah selamat bersalin pada 10hb Ogos 2017 aritu secara pembedahan. Atul bersalin awal sebulan dari tarikh sepatutnya. Kenapa Atul dibedah? Nanti Atul cerita lain ya? Tapi walau apapun, Atul redha, sudah ketentuan Illahi. Dan Atul bersyukur kerana Atul & anak selamat serta sihat Alhamdulillah. Ini adalah merupakan pengalaman berharga buat Atul.


Okay, berbalik pada cerita tuam bayi / tungku bayi ini, nasib baik Atul sempat siapkan tuam anak Atul. Atul cuma buat balik tuam anak Atul yang sulung. Buang mana yang dah tak elok, guna mana yang masih boleh diguna lagi. Anak Atul yang 1st dulu pun, Atul buat sendiri juga tuam / tungku bayinya. Bukan Atul taknak beli, tapi bila kita buat, kita buat dengan penuh kasih sayang, satu lagi, kita tahu apa isi kandungan dalam tuam / tungku bayi tu. Taklah kita rasa was-was. Nak guna pun seronok je kan?


Ha, macam mana ibu sekalian? Dah dapat jawapan? Relevan atau tidak tuam / tungku bayi pada zaman serba moden ini? Kalau YA, kenapa? Kalau TIDAK, kenapa?


Okay, ini pendapat Atul ye, yang mana tuam / tungku bayi ini masih lagi relevan dan sangat-sangat diperlukan, tak kira pada zaman lalu, zaman sekarang mahupun zaman akan datang. Ini kerana, dengan bertuam / bertungku ini, kita dapat rasai khasiatnya tersendiri.

Antara KEBAIKAN BERTUNGKU / BERTUAM adalah:

✔ Memberikan lebih keselesaan kepada bayi
✔ Mengelakkan dari terjadinya kembung perut pada bayi
✔ Menghangatkan bayi selepas mandi atau waktu sejuk
✔ Meredakan lebam bayi selepas dicucuk
✔ Mengelakkan berlakunya angin pasang (hernia) pada bayi lelaki
✔ Melancarkan peredaran darah
✔ Membuang angin dari dalam tubuh
✔ Membantu bayi tidur lebih lena & kurang menangis
✔ Meredakan bengkak susu (pada ibu)


Kebaikan bertuam bayi / bertungku bayi

Jadi, sangat perlukan tuam / tungku bayi ini. Tak kira zaman dan waktu bila pun 😊


Untuk posting kali ini, Atul nak share tentang cara buat tuam / tungku bayi sendiri atau dipanggil TUAM / TUNGKU DIY berserta herba terpilih yang Atul gunakan untuk buat tuam / tungku bayi ini.


7 HERBA TERPILIH: RAMUAN TUAM BAYI / TUNGKU BAYI

Tuam bayi / Tungku bayi: Jintan Hitam / Habbatussauda
Tuam bayi / Tungku bayi: Lada Hitam
Tuam bayi / Tungku bayi: Halba

Tuam bayi / Tungku bayi: Halia Bara / Halia Merah Kering

Tuam bayi / Tungku bayi: Bawang Putih

Tuam bayi / Tungku bayi: Biji Ketumbar

Tuam bayi / Tungku bayi: Biji Sawi


KHASIAT RAMUAN

1. Jintan Hitam / Habbatussauda
- Bersifat antibakteria
- Meningkatkan sistem imunisasi
- Membantu melancarkan pembuangan angin dalam badan
- Mengurangkan masalah perut kembung
- Membantu masalah pencernaan
- Menghangatkan badan

2. Lada Hitam
- Kaya dengan vitamin baik untuk tubuh seperti vitamin C, Vitamin A, Flavanoid, Karoten & oksidan
- Membantu menghilangkan radikal bebas
- Membantu masalah pencernaan
- Meredakab gas dalam perut akibat kembung perut
- Meningkatkan penyerapan nutrisi

3. Halba
- Membantu masalah pencernaan
- Membantu masalah kembung perut
- Melancarkan peredaran darah
- Membantu mengurangkan demam
- Membantu mengeluarkan angin dalam badan
- Membantu masalah radang kulit

4. Halia Bara / Halia Merah
- Melembutkan kulit
- Membantu penghadaman makanan
- Mengeluarkan angin dalam badan
- Melegakan demam
- Merawat kesan gatal gigitan serangga
- Merawat resdung
- Mengurangkan sengal-sengal sendi
- Tenaga batin
- Rawatan selepas bersalin
➡ Membantu mengecutkan rahim

5. Bawang Putih
- Membantu mengeluarkab angin
- Antibiotik semulajadi bertindak untuk mencegah jangkitan
- Membantu masalah pencernaan
- Melancarkan peredaran darah
- Mengandungi vitamin C dan silenium
- Meningkatkan imunisasi tubuh

6. Biji Ketumbar
- Membantu masalah penghadaman
- Merangsang pencernaan
- Menguatkan perut
- Melancarkan pengeluaran air kencing
- Melancarkan peredaran darah

7. Biji Sawi
- Memanaskan tubuh badan
- Melawaskan perut
- Melicinkan salur tali pusat
- Membantu mengeluarkan cacing dalam perut
- Membantu mengelakkan sesak nafas
- Melancarkan peredaran darah

Macam mana? Baguskan herba-herba ni. Sebab itulah selalunya orang yang buat tuam / tungku bayi akan guna herba-herba terpilih ni. Ada yang guna salah 1 saja. Tapi, bagi Atul, atul gabungkan semua sekali, sebab ianya bagus. Khasiatnya pun sangatlah bermanfaat. Tiada kesan sampingan pun
Okay, berikut merupakan cara membuat tuam. Buat ibu-ibu, terpulanglah nak buat tuam saiz yang macam mana. Besar, sederhana atau kecil macam sup bunjut tu hehe

Macam Atul, masa anak sulung dulu, besar tuam yang atul buat. 1 tuam tu boleh dapat 3 lagi tuam yang sederhana comel. Hehe tersilap sukat, nasib baik baby girl, senangla nak guna. Kalau baby boy, tuam besar ni sangat tak sesuai. Tapi kalau besar, ibu-ibu boleh tumpang bertungku sekali hehehehe. Untuk baby seelok-eloknya sederhana comel. Tak terlalu kecil, tak terlalu besar

Sukatan yang Atul cadangkan, ambil sesudu atau 2 sudu besar setiap herba, manakala untuk halia bara, boleh ambil 3-5 ulas, begitu juga dengan bawang putih, 3-5ulas sahaja. Macam bawang putih tu, tak perlu dibuang kulit, masuk je dengan kulit2nya sekali.

Kemudian, salai atau goreng tanpa minyak didalam kuali seketika. Kerana untuk memastikan ia benar-benar kering & tidak mudah dijangkiti kulat.
Akhir sekali, ambil kain 4 segi dalam 3helai. Sedia dibungkus seperti sup bunjut. (Taukan macam mana rupa sup bunjut tu?) hehe
Ibu-ibu ikatkan sekemas boleh. Selepas itu, sedia untuk digunakan. Kain yang digunakan seelok-eloknya jenis cotton flannel kerana ia cepat meresap, tahan lasak & tidak mudah koyak
Nak guna mudah je. Kalau dedulu, Atul tengok kakak buat, dilalukab di lilin, tapi sekarang dah mudah. Tak perlu guna lilin, hanya guna sterika (iron) je. Ha..sebelum tuam ke bayi, pastikan ibu rasa dulu ye. Kalau panas kesian kat bayi, tak pasal2 melecur nanti. Pastikan suam-suam je masa tuam pada bayi tu tau 😉


Okay, jika ibu-ibu ada tali pusat anak sulung, kedua, ketiga atau ikutlah berapa orang anak ibu sebelum bayi yang ni, ibu-ibu boleh letak sekali didalam tuam dengan tali pusat bayi ni. Kata orang-orang tua dulu, mengeratkan atau pengikat kasih sayang adik-beradik. Wallahua'lam
Tapi kalau taknak letak pun tak apa. Takda masalah.


Okay, extra point yang Atul nak kongsikan dalam post kali ini ialah bahagian-bahagian yang perlu di tuam / tungku pada bayi.

Tungku bayi / Tuam bayi: Kawasan yang perlu dituam
Gambar: Google

BAHAGIAN TUBUH YANG PERLU DITUAM

➡ Tapak kaki
➡ Betis
➡ Perut
➡ Pinggang
➡ Bahagian Belakang
➡ Tapak kaki
➡Tapak tangan
➡ Kemaluan
➡ Testis (bayi lelaki)

okay. Selepas itu, barulah disapukan minyak dan diurut lembut pada bayi serta dipakaikan barut.
Okay. Selesai dah tentang tuam / tungku yang Atul nak share pada ibu sekalian.


Atul harapkan, agar post kali ini memberi manfaat kepada semua ibu diluar sana.
Oh ya, bagi ibu-ibu yang masih tercari-cari set berpantang atau set bersalin, apa kata ibu-ibu mengamalkan set bersalin & berpantang Shaklee yang mana set ini boleh diamalkan oleh ibu-ibu yang bersalin secara normal mahupun secara pembedahan (czer). Untuk maklumat lanjut mengenai set berpantang Shaklee, boleh tekan disini 😉

Set Berpantang Shaklee

Begitu juga buat ibu-ibu yang ada masalah berkaitan susu badan seperti susu kurang, susu sikit, susu takde, ibu-ibu boleh cuba mengamalkan set menyusu Shaklee. InsyaAllah pasti berhasil. Ibu-ibu pasti terseny girang kerana set menyusu Shaklee dapat membantu masalah kurang susu badan dikalangan ibu-ibu. Ramai yang dah berjaya membuktikannya. Boleh tekan disini untuk info lanjut berkaitan set menyusu Shaklee

Set Menyusu Shaklee

Semoga bermanfaat untuk semua 😉


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------





LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Kedai Vitamin Kangar
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

SET BERPANTANG SHAKLEE, SET BERPANTANG MODEN


Assalamualaikum wbt 😊
Hai semua 👋 😉

Topik hari ini Atul hendak bercerita tentang berpantang cara moden. Moden tak moden, cara berpantang tetap sama, 44 hari, 60 hari, atau 100 hari, bertungku, bertanggas, berurut, berlipis dan macam-macam lagi. Cuma yang membezakannya adalah zaman dahulu mengamalkan memakan dan meminum ubat-ubatan dan air dari akar kayu atau dikenali dengan Berpantang Cara Tradisional. Tetapi kini, ibu bersalin hanya mengamalkan supplement ketika berpantang.


Berpantang Cara Tradisional
Berpantang Cara Moden



Macam Atul, kini sedang mengandung 34minggu. InsyaAllah lagi beberapa minggu Atul akan bersalin. Untuk makluman semua, pilihan Atul untuk berpantang anak kedua ini adalah supplement dari Shaklee iaitu SET BERPANTANG SHAKLEE


Kenapa Set Berpantang Shaklee?


Set Berpantang Shaklee adalah set bersalin yang telah mendapat kepercayaan ramai dan diakui terbaik bagi ibu berpantang kerana kesan positif terhadap kesan pemulihan selepas bersalin dan semasa proses berpantang

Keberkesanan Set Berpantang Shaklee memang diakui sangat bagus dan berkesan untuk pemulihan dan penyembuhan luka dalaman selepas bersalin. Serta bagi tujuan penyusuan susu ibu secara eksklusif dan penurunan berat badan secara semulajadi dan selamat

Terdapat beberapa doktor dan pakar perubatan menyarankan agar ibu lepas bersalin mengamalkan pengambilan vitamin sepanjang proses berpantang tidak kira samada bersalin secara normal ataupun secara pembedahan

Menurut petikan Dr. Hamid Arshat, yang merupakan seorang pakar sakit puan:
"Ramai wanita yang salah anggap multivitamin saperti obimin atau lain jenama yang diberikan waktu hamil menyebabkan saiz bayi besar waktu lahir. Pil vitamin ini penting untuk kesihatan ibu dan untuk bina darah untuk cegah kurang darah waktu bersalin. Pil-pil kalsium untuk bina tulang, folic untuk keperluan semua sel-sel baru untuk janin dan fish oil sebagai sumber omega3 dan DHA untuk sel-sel otak bayi untuk jadi anak pintar.

Setelah bersalin TERUSKAN makan supplemen-supplemen tersebut untuk cepat pulih rahim dan kekuatan badan serta untuk susu ibu yang berkualiti. Saya cadangkan pil-pil tersebut patut dimakan terus menerus hingga akhir hayat seseorang wanita."




Manakala, menurut Dr. Zubaidi pula

"Pengambilan ESP dan Vitalea sangat membantu bagi tujuan pemulihan luka dalaman ibu lepas bersalin"




Dalam Shaklee, terdapat 2 pakej Set Berpantang mengikut kesesuaian keperluan dan bajet ibu hamil. Antara 2 pakej set berpantang adalah:
a) Set Berpantang Shaklee Basic
b) Set Berpantang Shaklee Lengkap

SET BERPANTANG SHAKLEE BASIC terdiri daripada:
☑ Vita-lea Iron Formula
☑ Sustained Release Vita-C Plus
☑ Ostematrix

Set Berpantang Shaklee Basic

SET BERPANTANG SHAKLEE LENGKAP terdiri daripada:
☑ Vita-lea Iron Formula
☑ Sustained Release Vita-C Plus
☑ Ostematrix
Alfalfa Complex
Energizing Soy Protein (ESP)
☑ Omega Guard
B-Complex With Folic Acid


Set Berpantang Shaklee Lengkap


KELEBIHAN SET BERPANTANG SHAKLEE UNTUK IBU BERPANTANG

1. VITA-LEA IRON FORMULA



Vita-lea Iron Formula
☑ Merupakan multivitamin dan multimineral yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk
☑ Ketika bersalin, ibu kehilangan banyak darah, maka Vita-lea mengandungi Zat Besi untuk membentuk semula sel darah merah

120 biji. Untuk kegunaan 2 bulan


2. SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS



Sustained Release Vita-C Plus
☑ Membantu pemulihan semula luka dalaman dan luaran tubuh ibu bersalin
☑ Menguatkan daya tahan (imunisasi) ibu dan anak. Yang mana anak akan terima vitamin C melalui susu ibu
☑ Membantu kembalikan seri kulit si ibu
☑ Pembentukkan kolagen dan kulit yang sihat dan anjal

130 biji. Untuk kegunaan 3-6bulan


3. OSTEMATRIX



Ostematrix
☑ Sumber Kalsium lengkap, mengandungi Vitamin D dan Magnesium
☑ Menguatkan tulang dan gigi yang sihat
☑ Membantu melembutkan najis, melawaskan dan mengelakkan sembelit pada ibu bersalin
☑ Memberi kelegaan otot dan mengelakkan sakit sendi, sakit pinggang, cramp kaki, lenguh badan dan sakit urat
☑ Membantu memberikan tidur yang lebih lena
☑ Membantu mengelakkan meroyan terhadap ibu bersalin
☑ Mengelakkan kelesuan akibat berjaga malam dikalangan ibu berpantang

120 biji. Untuk kegunaan 1 bulan


Alfalfa Complex
☑ Dikenali sebagai Bapa Segala Tumbuhan
☑ Popular sebagai MILKBOOSTER kerana membantu membanyakkan susu ibu
☑ Membantu mengecutkan rahim dan peranakan sebab itu Alfalfa dikenali sebagai KACIP FATIMAH MODEN
☑ Membantu mengetatkan miss V
☑ Membantu mencuci usus
☑ Membantu mendetoks toksin dalam tubuh
☑ Membantu nendetoks darah
☑ Membantu mengembalikan keanjalan miss B dan bontot
☑ Membantu buang angin dalam badan
☑ Membantu menghilangkan keputihan
☑ Membantu mengurangkan alahan, sinus

330 biji (small). Untuk kegunaan 1-2 bulan
700 biji (Large). Untuk kegunaan 2-3 bulan

☑ ESP merupakan protein soya dari sumber non-GMO (tidak diubah genetiknya, sangat selamat untuk tubuh kita)
☑ Membantu memperbaharui & membaiki sel-sel tubuh
☑ Membantu pulihkan luka dengan cepat
☑ Membantu memekatkan susu ibu supaya anak cepat kenyang (dikenali sebagai milkbooster
☑ Membantu ibu berpantang kenyang lebih lama
☑ Sumber protein lengkap dengam asid amino
☑ Memudarkan parut dan stretchmark
☑ Membantu bekalkan tenaga berpanjangan
☑ Mencantikkan kulit

850g setong. Untuk kegunaan 1-2 bulan


6. OMEGA GUARD

Omega Guard
☑ Meningkatkan metabolisme badan
☑ Mengurangkan keradangan luka
☑ Membakar lemak dalam badan
☑ Menurangkan selera makan dan memberi rasa kenyang
☑ Bagus untuk sendi dan jantung
☑ Mengandungi Omega 3
☑ DHA dalam Omega Guard bagus untuk memori dan penglihatan ibu dan anak
☑ Membantu mencegah meroyan (Post Partum Depression)

90 biji. Untuk kegunaan 1 bulan


7. B-COMPLEX WITH FOLIC ACID



B-Complex With Folic Acid
☑ Mengandungi 8 jenis vitamin B yang perlu untuk tubuh
☑ Menukarkan makanan kepada tenaga
☑ Mengelakkan meroyan ketika dalam tempoh berpantang (Bantu elak stress)
☑ Membantu penghasilan susu ibu
☑ Melancarkan peredaran darah serta saraf

120 biji. Untuk kegunaan 4 bulan


CADANGAN TAMBAHAN:

8. LECITHIN

Sebagai tambahan untuk ibu yang mengalami masalah bengkak susu, boleh tambah Lecithin. Memang sangat sangat membantu dalam mengurangkan bengkak susu. Sakit kan kena bengkak susu boleh sampai demam.


9. ZINC PLUS


Boleh juga tambah Zinc Plus untuk membantu luka cepat sembuh & cepat kering, membantu kuatkan rambut kerana selalunya ibu lepas bersalin akan mengalami masalah rambut gugur akibat perubahan hormon.



10. VIVIX

Untuk kesan yang lebih cepat dan lebih premium, ibu-ibu digalakkan untuk mengambil Vivix terutama untuk ibu yang bersalin secara pembedahan.

Bagaimana Vivix membantu ibu bersalin?

Vivix sangat membantu luka bersalin cepat sembuh kerana kandungan Resveratrol & sebastian polifenol yang terdapat di dalamnya mampu bertindak hingga ke peringkat sel tubuh kita
.
Kebaikan Vivix untuk ibu berpantang
✔️Membantu penghasilan air susu yang meriah (bergantung juga pada penerimaan bayi)
✔️Mengurangkan risiko jaundice pada bayi
Menyingkirkan darah kotor (darah nifas) dengan cepat dan membantu mengecutkan rahim
✔️Luka cepat sembuh
✔️Badan lebih cergas dan bertenaga
✔️Menurunkan berat badan ketika berpantang
✔️Muka berseri, halus dan glowing kerana Vivix kaya dengan antioksidan dan antipenuaan

Vivix kaya dengan RESVERATROL & kuasa antioksidan yang tinggi merupakan produk PREMIUM yang membaiki sel dari peringkat DNA

Vivix mempunyai rekod research yang eksklusif oleh NOBEL PRIZE WINNER iaitu DR ELIZABTH BLACKBURN. Keberkesanannya terbukti scara klinikal dan diiktiraf dunia.



Mengapa Perlu Pilih Set Berpantang Shaklee?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee sentiasa memastikan mereka;


☑ Melakukan ujian sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!

☑ Melakukan ujian sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
☑ Melakukan ujian sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
☑ Serta tidak memasukkan bahan-bahan terlarang dan bahaya. Senarainya disini

2. Shaklee sentiasa memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna supplement Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil 1 multivitamin atau yang tidak mengambilnya langsung.

Penjelajahan bertaraf dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya disini

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Sangat teruja bukan? memang WOW! Boleh baca selanjutnya disini

4. Set Berpantang Shaklee ini boleh diteruskan ketika menyusukan anak. Sangat JIMAT bukan?

5. Set Berpantang Shaklee mementingkan kesihatan DALAMAN kerana untuk kembali sihat selepas proses bersalin, kesihatan dalaman adalah yang paling penting, Dalaman sihat, luaran juga pasti sihat.

6. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Berpantang Shaklee berbanding Set Berpantang yang lain. Boleh baca testimoni Set Berpantang Shaklee disini.


Kesimpulannya

Jika anda masih mencari supplement untuk diri anda dan keluarga, Shaklee adalah pilihan terbaik untuk anda. Ini kerana, Shaklee ialah satu jenama yang sangat-sangat boleh dipercayai dan telah berada di dunia hampir 60 tahun serta 30 tahun di Malaysia.

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! Klik disini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Baca juga:
Testimoni Set Berpantang Shaklee
Set Hamil Shaklee


Hubungi Atul jika anda sudah membuat sebarang keputusan di http://atulhamid.wasap.my

----------------------------------------


LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis

Mengidam oh mengidam
Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis
Ibu hamil Mengidam

Begitulah kalau sedang hamil, kalau bukan ibu hamil yang mengidam, encik suami pula yang mengidam. Kadang-kadang sampai kedua-duanya yang mengidam 😂 Mengidam pun kadang-kadang tak tentu masa. Ada yang nak time tu juga, kalau tak dapat, merajuk. Kadang-kadang sampai menangis pun ada. Ada yang boleh delay. Janji dapat, bila-bila pun takpe. Tiada paksaan. Pelikkan? 🤔

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis
Ibu hamil mengidam

Kalau nak cerita tentang mengidam ni, Ini 1 kisah tentang Atul & tempoyak. Atul sekarang tinggal di Perlis. Di sini, susahla nak dapatkan tempoyak, bekalan tempoyak kat rumah Atul pun tiada.

So, disebabkan teringin sangat nak makan tempoyak, balik je kampung dapat makan macam-macam berasaskan tempoyak seperti
✔ Gulai Tempoyak ikan patin
✔ Gulai Tempoyak ikan tonsan
✔ Sambal tempoyak mentah
✔ Sambal tempe johor (eh masuk jugak hahaha)
✔ Durian fresh

Alhamdulillah 😍 itulah rezeki namanya.

Lepas tu, masa nak balik ke Perlis, kawan suami tapaukan tempoyak baru pula sebekas. Masih manis lagi rasa tempoyaknya

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis
Tempoyak

Asbab ada bekalan tempoyak, maka, malam tadi terhasillah "Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis"
Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis

Asbab sambal tempoyak masak petai ikan bilis inilah bertambah-tambah nasi dibuatnya waktu diner malam tadi. Lepas kempunan Atul nak makan sambal tempoyak masak. ALHAMDULILLAH 😍 Tapi, ingatkan Atul sorang je bertambah nasi, rupa-rupanya encik suami pun sama juga. Hehe diam-diam teringin juga rupanya 😂

So, Meh Atul share resepi Sambal tempoyak masak petai ikan bilis versi Atul yang masak 😄

Bahan-bahannya:

✅Tempoyak
✅Petai
✅Cili masak/cili muda/cili padi/cili kering **
(ikut mana anda suka, kalau Atul, Atul suka cili masak/cili padi, tapi xda stock kat umah, Atul guna cili kering je)
✅Bawang merah selabu **
✅1 ulas bawang putih **
✅1 inci kunyit hidup **
(tadi atul guna sedikit serbuk kunyit sebab kunyit hidup dah habis 😂)
✅daun kunyit (di mayang)
✅serai (di ketuk)
✅sedikit air
✅garam

** tumbuk

Cara memasaknya:

☑ Masukkan sedikit air ke dalam kuali/periuk
☑ Masukkan tempoyak
☑ Kacau seketika
☑ Kemudian masukkan bahan2 yang ditumbuk, serai, daun kunyit & ikan bilis
☑ Kacau sehingga naik bau, masukkan petai.
(Petai ni, kalau nak rangup2 masukkan lewat, tapi kalau nak petai masak sekali, masukan awal pun takpe - terpulang 😄)
☑ masukkan garam ikut sesedap rasa
☑ Lastly kacau sehingga masak 😉
(Kalau pekat, tambah sedikit air, ikut citarasa sendiri nak pekat ke nak cair 😉)


Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis

Lastly siap. Hidangkan bersama nasi panas-panas, sedar-sedar bertambah nasi dalam pinggan hehehe 😍

Selamat mencuba & menjamu selera

Oh ya, ada persoalan yang Atul dapat, bolehkah Ibu hamil makan durian?

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis

Jawapannya, mestilah boleh. Tapi tetap ada syaratnya. Macam durian, ibu hamil boleh memakannya jika mengidam tetapi dalam kuantiti yang sedikit. Ini kerana, buah durian mengandungi banyak gula dan karbohidrat. Menurut Dr. Zubaidi dalam blognya yang tertulis, dua ulas isi durian bersaiz sederhana mengandungi 60 kalori. Durian pula merupakan terdiri dalam kumpulan yang mengandungi glisemia yang tinggi. Oleh sebab itu, pengambilan yang terhad oleh ibu hamil sangat baik. Bagi ibu hamil yang menghidap DIABETES KETIKA HAMIL, perlulah mengelak dari memakan durian kerana durian mengandungi kandungan gula yang tinggi. Bacaan selanjutnya disini

Secara kesimpulannya, ibu hamil boleh makan 2 ulas durian sehari, namun begitu, jika ada tanda-tanda yang tidak sepatutnya atau kesan yang tidak elok, segeralah berjumpa dengan doktor 😍

Buat ibu hamil yang sedang mencari supplement ketika hamil, Shaklee ada menyediakan SET HAMIL SHAKLEE. Ada beberapa jenis set hamil seperti
☑ Set Hamil Basic
☑ Set Hamil Lengkap

Atul juga sedang mengamalkan set hamil sejak dari awal mengandung anak kedua ni, sehingga kini, Alhamdulillah, semua bacaan bp, hb, urine adalah normal. Kandungan Atul sekarang adalah 34minggu. Alhamdulillah. InsyaAllah 😍

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis
Set Hamil Shaklee

Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------





LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Kedai Vitamin Kangar
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761


Continue Reading

Alfalfa Complex Shaklee

ALFALFA COMPLEX



Alfalfa Complex


Alfalfa Complex Shaklee merupakan BAPA SEGALA TUMBUHAN. 😱 huh! Mesti power khasiat alfalfa ni kan?

Alfalfa Complex

Alfalfa merupakan satu tumbuhan yang renek. Mempunyai akar yang sangat panjang sehingga 6meter. Akar berfungsi untuk mencari nutrien dan mineral yang tersembunyi di dalam tanah

Alfalfa Complex


KEUNIKAN ALFALFA

🌱 KLOROFIL DAN NUTRISI
👉 Alfalfa mempunyai KLOROFIL yang sangat tinggi dengan nutrisi iaitu 4x ganda daripada sayuran hijau yang lain. Ini kerana Alfalfa Shaklee dituai setelah cukup kematangan iaitu setelah 2 tahun

Alfalfa Complex
👉 KLOROFIL mengandungi manfaat yang banyak untuk kesihatan antaranya seperti:
❤ Membantu melawan bahan yang boleh menyebabkan kanser dalam badan kita, yang mana klorofil akan membantu mengeluarkannya dari tubuh kita.
❤ Menyihatkan bakteria baik dalam usus kita


🌱 TEKNOLOGI PIAWAIAN TERTINGGI
👉 Shaklee memproses Alfalfa dengan menggunakan teknologi piawaian tertinggi, yang mana Shaklee menggunakan suhu yang rendah dan teknologi angin kering untuk mengekalkan enzim & nutrien yang terkandung dalam Alfalfa Shaklee

Alfalfa Shaklee

🌱 DAUN ALFALFA PREMIUM
👉 Afalfa Complex Shaklee dihasilkan dari daun Alfalfa yang premium dan sangat berkualiti tinggi. Daun Alfalfa Premium ditanam di kawasan subur yang terletak di Callifornia Antelope Valley, tanpa menggunakan racun kimia, tanpa cucuk hormon, tanpa pesticides, tanpa herbisides  untuk melindunginya & KESELURUHANNYA adalah secara SEMULAJADI

Alfalfa Complex


KEISTIMEWAAN ALFALFA

❤ Alfalfa complex mengandungi lebihkurang 300 jenis vitamin & mineral semulajadi.

❤ Alfalfa merupakan sejenis tumbuhan beralkali yang sangat digalakkan ambil kerana
🌱 Membantu meneutralkan tubuh kita dengan mengurangkan kandungan asid dalam badan kita. Asid dalam tubuh kita dihasilkan dari pelbagai punca, antaranya seperti stress, pemakanan, persekitaran yang kotor. Badan yang kurang berasid, lebih neutral akan rasa lebih sihat, dan cergas kerana asid boleh mengganggu kesihatan badan kita. Pengambilan 30/50 tablet Alfalfa mampu meneutralkan asid dalam badan.


Kebaikan Alfalfa adalah
🌱Membersih darah secara semulajadi
🌱Detoks
🌱Membersih hati
🌱Membaiki saluran penghadaman seperti kembung perut, angim dalam badan, gastrik, dan sembelit
🌱Cuci kolon
🌱Membantu mengeluarkan toksin dalam badan
🌱Meningkatkan kembali tenaga dalam badan
🌱mengurangkan bau badan
🌱mengandungi Antihistamin semulajadi
❤Asthma
❤Alergik
❤Sinus

🌱mempunyai sifat Anti-inflamsi semulajadi
❤Melegakan sakit sendi
❤Osteoarthritis
❤Gout

🌱Mempunyai Duiretik semulajadi - Untuk mereka yang ada masalah pada bahagian yang mengeluarkan kecing seperti
❤Jangkitan pundi kencing
❤bantu melawaskan pengeluaran air kencing
❤Jangkitan fungus
❤Mengurangkan pembengkakan pembesaran prostat

🌱Bersifat alkali

🌱Membantu menyingkirkan lemak & kolesterol
❤Dalam Alfalfa ada SAPONIN
❤SAPONIN seperti span yang bertindak "menarik kolesterol dalam darah.
❤Penggunaan jangka panjang iaitu pengambilan alfalfa selama 8 minggu secara konsisten membantu menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol yang mampu mengurangkan penyakit jantung, stroke dan darah tinggi

🌱Membersihkan kulit dari masalah seperti jerawat

👰 wanita sangat digalakkan mengamalkan Alfalfa Complex kerana Alfalfa dikenali sebagai JAMU MODEN dan KACIP FATIMAH MODEN. Oleh itu, Alfalfa juga turut:
👠Membantu menjaga rahim
👠Mengecutkan urat saraf selepas bersalin
👠Menyihatkan & menjaga dalaman wanita
👠Menyihatkan miss V
👠Menegangkan miss B
👠Melancarkan peredaran darah
👠Melegakan senggugut
👠Membantu meningkatkan kesuburan wanita
👠membantu membanyakkan susu badan
👠Memekatkan susu badan

Tahukah Anda?🤔
Alfalfa Complex ni dicipta sendiri oleh DR. FOREST SHAKLEE pada tahun 1950an

Tanpa perisa tambahan, tanpa pewarna tiruan, tanpa pemanis & tanpa bahan kimia. Alfalfa Complex adalah dari sumber semulajadi sepenuhnya 😍

Alfalfa Complex Shaklee ada dua saiz botol
👉 Saiz kecil mengandungi 330biji
👉 Saiz besar mengandungi 700biji

Alfalfa kaya dengan protein, asid amino, klorofil, 15 zat galian, serat, fitokimia, 10 vitamin dan 8 enzim

1biji Alfalfa bersamaan 300mg Alfalfa
10biji Alfalfa bersamaan Segelas susu

Bonus:
Alfalfa Complex boleh dibuat masker dan sesuai untuk kulit berminyak & berjerawat

Alfalfa Complex

Kredit: Shaklee (Gambar)


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------




LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Kedai Vitamin Kangar
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading