Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini?


Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini?

KOLAGEN terkenal dengan manfaatnya terhadap kesihatan, terutamanya kesihatan kulit. Walaupun tubuh manusia mencipta kolagen secara semulajadi, tetapi terdapat beberapa sebab mengapa kita perlu mengambil kolagen bermula hari ini dan kenapa kita perlu kekalkan tahap kolagen pada paras yang optimum dalam tubuh kita.

Berikut merupakan sebab kenapa kita perlukan ambil kolagen hari ini juga?


Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini: Kesihatan kulit yang lebih baik

Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini?

Pendedahan kepada pelbagai faktor termasuk peningkatan umur boleh menyebabkan keanjalan kulit hilang secara beransur-ansur.

Ramai yang percaya dengan pengambilan kolagen dalam menu harian dapat memastikan kesihatan kulit yang optimum serta membantu mengurangkan kesan penuaan seperti garis halus dan kedutan, justeru dapat meningkatkan keanjalan kulit.

Terdapat beberapa bukti yang menyokong tuntutan ini. Salah satunya seperti dalam kajian jurnal Skin Pharmacology dan Physiology telah menunjukkan kesan penambahan kolagen pada kulit wanita selepas mengamalkan kolagen. Dalam kajian ini, wanita dikehendaki mengambil suplemen kolagen selama 8 minggu. Selepas 8 minggu mendapati kulit wanita yang mengambil kolagen mempunyai tahap keanjalan dan kelembapan yang lebih tinggi berbanding dengan wanita yang tidak kolagen.


Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini: Menyokong kesihatan sendi yang lebih baik

Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini?

Kebanyakan mereka yang berusia mempunyai masalah berkaitan dengan sendi. Khususnya, tulang rawan, tulang belakang, tendon dan ligamen. Begitu juga dengan mereka yang aktif bersukan seperti pemain bola sepak.

Disebabkan kolagen membentuk blok bangunan asas sendi, ia memainkan peranan penting untuk menyokong sendi yang lebih fleksibel.

Kolagen kaya dengan asid amino untuk memberikan sokongan dan keanjalan kepada tisu penghubung seperti tulang rawan, tulang belakang, tendon dan ligamen untuk menyokong gaya hidup aktif.

Satu kajian yang diterbitkan dalam Databases SciELO mendapati suplemen kolagen hidrolisis membantu menggalakan kesihatan bersama dan berpotensi memulihkan ketumpatan tulang individu yang mengalami osteoporosis dan osteoarthritis. Kajian itu juga menunjukkan bahawa ia membantu mengurangkan masalah berkaitan sendi


Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini: Membantu Peningkatan Jisim Otot

Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini?

Ada beberapa bukti yang menunjukkan dengan mengamalkan suplemen kolagen dapat membantu meningkatkan jisim otot.

Kajian yang diterbitkan dalam The British Journal of Nutrition menyatakan,  53 lelaki menunjukkan kesan positif selepas pengambilan kolagen. Setiap peserta dibahagi kepada kumpulan yang mengambil 15 gram kolagen setiap hari dengan yang tidak mengambilnya selama 12 minggu. Daripada hasil kajian itu mendapati mereka yang mengambil kolagen menunjukkan peningkatan terhadap kekuatan dan jisim otot yang jauh lebih bagus daripada mereka yang tidak mengambilnya.
Oleh itu, para penyelidik berpendapat bahawa kolagen membantu merangsang pengeluaran protein yang bertanggungjawab terhadap pertumbuhan otot.


Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini: Membantu Menghalang Kerapuhan Tulang


Individu telah meningkat usia sudah pastinya mengalami pengeluaran kolagen yang perlahan, keadaan ini menyebabkan tulang menjadi lemah dan kurang sokongan. Keadaan ini boleh membawa kepada berlakunya masalah osteoporosis.

Oleh itu, pengambilan kolagen amatlah diperlukan untuk membentuk struktur tulang serta memastikan tulang menjadi kuat.

Terdapat beberapa bukti yang menunjukkan pengambilan kolagen dapat membantu mencegah kemerosotan kepadatan dan kekuatan tulang.

Seperti kajian dalam Journal of Medicinal Food menyatakan terdapat kajian terhadap kumpulan wanita yang mengambil kalsium sahaja dan kalsium beserta 5g kolagen selama 1 tahun. Pada akhir kajian, mendapati wanita yang mengambil suplemen kalsium dan kolagen telah menurunkan kadar kandungan protein darah yang menyebabkan kepadatan tulang merosot daripada mereka yang hanya mengambil kalsium sahaja


Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini: Menyokong Kesihatan Jantung

Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini?

Pengambilan kolagen juga membantu menyokong sistem kardiovaskular yang sihat.

Mengikut kajian dalam Journal Atheroscler Thrombosis sebanyak 30 peserta yang mana separuh daripadanya mengambil 16g kolagen tripeptida selama 6 bulan. Kumpulan ini menunjukkan pengurangan yang ketara dalam masalah berkaitan arteri dan pengurangan paras kolesterol jahat dalam darah. Keadaan ini menyokong kesihatan jantung yang lebih baik


Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini: Membantu Menghasilkan Rambut Dan Kuku Yang Sihat

Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini?

Rambut dan kuku kita memerlukan kolagen untuk mendapat kekuatan dan keanjalan. Ciri-ciri antioksidannya membantu melawan radikal bebas yang boleh membuat rambut beruban dan membuatkan kuku menjadi rapuh.

Apabila badan mempunyai kolagen yang mencukupi, ia menyokong penyerapan nutrien pada kulit kepala dan membina semula struktur asas kuku, supaya dapat tumbuh dengan sihat, memberikan rambut berkilat dan kuku yang kuat.



Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini: Pengurangan Kolagen Berlaku Setiap Tahun
Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini?

Menurut pembantu Profesor dermatologi di University of Pittsburgh dan Pengarah Pembedahan Kosmetik dan Pusat Kesihatan Kulit, selepas berumur 20 tahun penghasilan kolagen berkurangan sebanyak 1% berbanding tahun sebelumnya

Pengurangan ini membawa kapada garis halus, kedutan, dan kulit yang kering serta kusam. Untuk mengurangkan kesan ini, anda perlu mula mengambil kolagen sekarang.


Kenapa Perlu Ambil Kolagen Hari Ini: Kolagen Rosak Setiap Hari


Pencemaran alam sekitar, bahan kimia berbahaya, sinar UV dan juga pengambilan makanan mencetuskan radikal bebas di bawah kulit sehingga menyebabkan kerosakan termasuk kolagen

Pendedahan berterusan kepada pencemaran ini dalam jangka masa panjang memberikan kesan buruk kepada kulit. Walaupun kita sedia maklum yang kita sememangnya tidak boleh lari dari pencemaran dan sinar UV. Apa yang boleh dilakukan ialah dengan mula mengambil kolagen setiap hari supaya penghasilan kolagen sentiapa di tahap optimum


Inilah 8 sebab kenapa kita perlu amalkan kolagen setiap hari. Jadi, ayuhlah kita mulakan pengambilan kolagen hari ini juga untuk memastikan kesihatan diri terpelihara secara menyeluruh

Sumber: Medical News Today

Baca juga:



---------------------------------------------------------------



LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761


Continue Reading

Laksa Kuala Perlis Sedap Pilihan Atul Hamid

Assalamualaikum,

Hai, ada yang suka laksa tak? atau hantu laksa? Kalau YA, kita geng. Yeay!

Laksa Kuala Perlis Sedap Pilihan Atul Hamid

Memandangkan hari ini suami Atul bawa Atul dan anak-anak pergi makan Laksa Kuala Perlis, jadi, hari ini Atul nak berkongsi lokasi kedai laksa sedap di Kuala Perlis  yang selalu Atul pergi dan menjadi pilihan Atul kalau nak makan laksa.

Manalah tahu, kot-kot nanti awak datang ke Perlis, bolehlah cuba laksa di kedai yang Atul selalu pergi ni. Atul bagi 5 bintang tau untuk laksa di kedai ni.

Okay, kedai laksa yang Atul maksudkan adalah D'Adna Laksa House namanya. Lokasinya terletak di Jalan Sarawak, Kuala Perlis, Perlis.

Di kedai ni, awak boleh pilih samada nak makan laksa disitu atau nak bungkus bawa balik. Selalu Atul pergi sana, pasti akan makan di situ. Sedap makan laksa panas-panas ni. Masa Atul pergi baru-baru ni, Atul pilih makan disitu dan bungkus kuah laksa bawa balik. Atul beli kuah laksa je, sebanyak 1/2kg. hehe. 1/2kg ni Atul boleh makan 2x je untuk seorang. Jadi, kalau awak rasa nak makan laksa banyak, bolehlah beli banyak kilo kuah laksa tu.

Eh, bukan kuah laksa je boleh beli bungkus, laksa pun boleh beli bungkus tau. Harga kena tanya orang kedai.

Kalau awak nak tahu, setiap kali Atul ke kedai ni, Atul pasti akan order laksa special hehe. Okay, ini perbezaan antara Laksa Biasa & Laksa Special. Mangkuk pun berbeza saiz tau

Laksa Kuala Perlis Sedap Pilihan Atul Hamid
Perbezaan Laksa Special (Telur sebiji, laksa lebih), Laksa biasa telur separuh.

Laksanya sedap, tak pedas. Tapi kalau awak sejenis makan pedas, jangan risau. Ada hirisan cili padi yang akan diberi pada awak. So, awak boleh makan ikut tahap pedas yang awak nak.

Laksa Kuala Perlis Sedap Pilihan Atul Hamid
Cili Padi

Kalau rasa nak lagi umpphh... boleh letak otak udang juga. Kalau Atul, okay dah. Tapi kalau suami Atul memang dia akan letak. Tak tahulah berapa sudu letaknya, tapi setiap kali makan, memang dia akan letak. Lagi sedap katanya kalau letak.

Laksa Kuala Perlis Sedap Pilihan Atul Hamid
Pes Otak Udang

Kalau ada bawak anak, tapi anak awak tak nak kuah, atau tak makan pedas, awak boleh je minta laksa kosong untuk budak. Nak letak sayur boleh, taknak sayur nak telur saja pun boleh. Awak boleh minta pada orang kedai tu.

Laksa Kuala Perlis Sedap Pilihan Atul Hamid
Laksa kosong, Telur sebiji, letak kicap. hehe

1 lagi yang specialnya di kedai ni, mereka disini ada yang makan laksa dengan pulut panggang. Pulut udang panggang ni, 0.50sen 1 kalau tak silap Atul. Nak beli bawa balik makan dalam kereta pun boleh. Suami Atul selalulah makan 'cucoq' ni kalau datang sini. Pernah sekali datang sini dulu, habis pulut panggangnya. Memang laku betul.

Laksa Kuala Perlis Sedap Pilihan Atul Hamid
Pulut Udang Panggang
Laksa Kuala Perlis Sedap Pilihan Atul Hamid
Cara mereka makan, tapi kami makan asing. (Gambar Google)

Inilah kuah laksa yang Atul bagitahu Atul bungkus tadi tu.

Laksa Kuala Perlis Sedap Pilihan Atul Hamid
Kuah Laksa Bungkus 1/2 kg

Hasil selepas makan laksa. Licin baq ang!

Laksa Kuala Perlis Sedap Pilihan Atul Hamid
Dah habis hehe Licin kan?
Tengok tu, kusyuk tak? hehe Sebenarnya ini gambar curi, taktahu bila masa suami Atul snap gambar-gambar ni. haha nampak sangat fokus makan laksa kan? Itu pun selepas selesai suap anak Atul yang nombor 2 makan.

Laksa Kuala Perlis Sedap Pilihan Atul Hamid

Laksa Kuala Perlis Sedap Pilihan Atul Hamid
Adik dah kenyang, ibu makanlah laksa tu puas-puas. 

Jadi, kalau awak semua nak rasa makan laksa di Kedai Laksa D'Adna ini, awak boleh datang ke kedai ini, ikut alamat di bawah ini.

Laksa Kuala Perlis Sedap Pilihan Atul Hamid

Laksa Kuala Perlis Sedap Pilihan Atul Hamid

Laksa Kuala Perlis Sedap Pilihan Atul Hamid

Okay, ini Lokasi D' Adna Laksa House yang awak boleh ikut, kalau awak tak dapat nak cari dengan cara manual.



So, dengan adanya Maps ini, bolehlah awak semua pergi cuba makan laksa D'Adna jika ada yang belum pernah merasainya. Pasti korang tak menyesal & akan repeat datang makan lagi di kedai ini.

Okaylah, Selamat menjamu selera buat semua penggemar laksa.


Continue Reading

Selamat Hari Lahir Sayang


Tanggal 13 Julai 2019, genaplah usia kakak 5 tahun.

Selamat Hari Lahir Sayang

Selamat Hari Lahir Puteri Ibu 🎂🎉

Ibu sentiasa menyayangi buah hati ibu hingga ke akhir hayat ibu.
Doa ibu tidak pernah putus buat anak-anak ibu
Semoga Allah sentiasa melindungi anak-anak ibu dunia akhirat

Sempena birthday kakak, ayah bawa mereka makan-makan di KFC tapi kek potong di rumah hehe

Ini antara gambar-gambar yang ada

Selamat Hari Lahir Sayang
Kek pilihan kakak

Selamat Hari Lahir Sayang
Adik tengok mana?
Selamat Hari Lahir Sayang
Kakak dan Aaqif


Selamat Hari Lahir Sayang
di KFC Bukit Lagi, Perlis

Selamat Hari Lahir Sayang
Feveret kakak

Selamat Hari Lahir Sayang
Kakak dan Adik

Alhamdulillah, walaupun simple, kakak happy, ibu, ayah dan adik pun happy tengok kakak happy.

Selamat hari lahir sayang ibu
Love You So Much!





Continue Reading

Promosi Collagen Shaklee 2019: Jualan Kilat

Kejutan dari Shaklee lagi. Untuk makluman semua, Shaklee ada buat Promosi Collagen Shaklee secara tiba-tiba. Inilah yang dinamakan Jualan Kilat atau Flash Sale! Tempoh jualan bermula dari 12hb sehingga 19hb Julai 2019.

Promosi Collagen Shaklee 2019: Jualan Kilat


Dengan setiap Pembelian 4 kotak Shaklee Collagen Plus Powder, anda dapat Percuma 1 tong ESP (Jimat RM161.25)

Untuk pengatahuan anda, Harga Normal Shaklee Collagen Plus Powder adalah RM1192.00, tetapi sempena jualan kilat ini, harganya hanya RM952 sahaja. (Jimat RM240)

Selain dapat ESP setong, anda juga akan dapat:
  • Percuma kos pos (jimat RM10.00)
  • Percuma keahlian Shaklee (jimat RM65.00)
  •  Bonus Tunai (RM46.00)

Total penjimatan untuk keseluruhan adalah RM522.25. Wah, banyaknya penjimatan!!

Tersangatlah rugi jika anda semua melepaskan tawaran hebat daripada Shaklee ini kerana tawaran seperti ini sangat ditunggu-tunggu ramai kerana kualiti dan keberkesanan produk ini memberi kepuasan kepada mereka yang telah mengamalkannya.

Anda akan dapat rasakan perbezaan setelah mengamalkan Shaklee Collagen Plus Powder ini. Keistimewaan Collagen Plus Powder Shaklee adalah:

Promosi Collagen Shaklee 2019: Jualan Kilat


Kebaikan Collagen Plus Powder Shaklee adalah:
  • Membantu menegangkan dan menganjalkan kulit
  • Membantu mengurangkan garis halus dan kedutan.
  • Membantu mengecilkan liang pori
  • Membantu meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
  • Memberi kelembapan dan membekalkan nutrien kepada kulit dari dalam supaya kulit menjadi lebih cerah dan berseri.
  • Memudarkan pigmentasi dan meratakan tona kulit wajah.
  • Menggalakkan penghasilan kuku yang lebih kuat, lebih tebal, dan rambut lebih berkilau.
  • Membantu menegangkan kulit yang kendur untuk membentuk badan yang lebih menarik dan kelihatan lebih sihat.
  • Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara
Promosi Collagen Shaklee 2019 Jualan Kilat

Berikut merupakan 4 testimoi Collagen Plus Powder Shaklee:

Promosi Collagen Shaklee 2019 Jualan Kilat
Promosi Collagen Shaklee 2019 Jualan Kilat
Promosi Collagen Shaklee 2019 Jualan Kilat

Promosi Collagen Shaklee 2019 Jualan Kilat

Baca juga:

Berminat untuk dapatkan promosi kilat atau produk Shaklee yang lain, anda boleh hubungi Atul di +60195733761 atau klik pada gambar dibawah

http://atulhamid.wasap.my/

--------------------------------------------------------------


LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Kedai Vitamin Kangar
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761


Continue Reading

Promosi Shaklee Julai 2019


Promosi Shaklee Julai 2019


Setiap bulan, Shaklee pasti menawarkan promosi hebat untuk penggunanya yang tersayang. Begitu juga dengan bulan ini. Promosi Julai 2019, Shaklee menawarkan banyak item menarik yang mana pasti akan membuatkan anda rasa sangat bertuah kerana terlalu banyak penjimatan yang bakal dapat.

Berikut merupakan senarai promosi Shaklee bulan Julai 2019:

Vita-C Sustained Release

Promosi Shaklee Julai 2019

Dengan setiap pembelian 3 botol Vitamin C Sustained Release, anda dapat PERCUMA 1 Chewable-C Plus (Jimat RM51.25)

Promosi Shaklee Julai 2019

Promosi Shaklee Julai 2019

Chewable-C Plus 

Promosi Shaklee Julai 2019

  • Mengandungi hanya 100mg vitamin C untuk tiap tablet
  • Sesuai untuk kanak-kanak dan dewasa
  • Membantu menghasilkan kolagen
  • Membaiki kulit jerawat
  • Membaiki struktur kulit
  • Meningkatkan sistem imun badan kanak-kanak dan dewasa
  • Membantu kurangkan loya dan muntah terutama ibu hamil dan ada mabuk laut/darat
  • Membantu memberikan kesegaran segera mereka yang mengantuk / memandu

Zinc Plus


Promosi Shaklee Julai 2019

Dengan setiap pembelian 3 botol Zinc Plus, anda dapat PERCUMA 1 botol Zinc Plus (Jimat RM56.25)

Promosi Shaklee Julai 2019

Promosi Shaklee Julai 2019

Baca juga:

Youth Mask

Promosi Shaklee Julai 2019

Ini adalah produk Youth terbaru daripada Shaklee. Ia baru sahaja dilancarkan di Malaysia pada bulan ini.  Setiap pembelian Youth Mask (2 item, Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask), anda akan dapat 

Promosi Shaklee Julai 2019

FREE Youth Facial Brush
FREE Youth Organza Bag
FREE Youth Mask Usage Guide.

Info menarik mengenai Youth Mask

Promosi Shaklee Julai 2019

Promosi Shaklee Julai 2019

YOUTH Skincare

Promosi Shaklee Julai 2019

Beli mana-mana produk skincare YOUTH dalam 1 resit sehingga cukup 200uv anda akan dapat Radiance C+E berharga RM412.50 secara PERCUMA

Antara produk skincare Youth yang boleh anda beli adalah:
  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Moisturizer spf 50
  • Night Ceam (Light / Rich)
  • Activating Serum 
  • Restoring Eye Treatment
  • Hydrating Gel Mask
  • Purifying Clay Mask


Shakleebaby

Promosi Shaklee Julai 2019

Beli salah satu produk Shakleebaby, anda akan dapat Diskaun 30%.

Manakala, beli mana-mana 3 item Shakleebaby, anda juga akan dapat PERCUMA tuala dan bag
Tetapi, hanya lotion dan massage oil sahaja yang ada stok, gentle wash telah kehabisan stock.

Baca juga:
Info Set Shakleebaby

Welcome set

Anda semua sangat bertuah kerana pihak Shaklee Malaysia telah melanjutkan lagi tempoh Promosi Welcome Set buat anda yang bukan ahli Shaklee dari 1 Julai 2019 hingga 30 September 2019



Promosi Shaklee Julai 2019

Untuk makluman, buat anda yang belum jadi ahli, dan berminat untuk menjadi ahli, inilah masa untuk anda rebut peluang keemasan itu kerana harga untuk 3 jenis set yang Shaklee offer ini adalah lebih rendah daripada harga ahli, dan sudah semestinya istimewa buat anda pengguna Shaklee. Bestkan?

1) Vivix Welcome Set



Promosi Shaklee Julai 2019


Dalam promosi ini Shaklee tawarkan 2 botol Vivix. Biasanya set ini berharga RM 760 untuk ahli / RM 950 untuk bukan ahli Shaklee. Tetapi istimewa untuk anda, ianya cuma RM 684 all in!

Kelebihan yang anda dapat dengan Vivix Welcome Set ini ialah:

  1. Penjimatan beli harga promosi Diskaun 10% dari harga Ahli (RM76)
  2. Penjimatan beli harga promosi dari harga Normal (RM266)
  3. Bonus Tunai RM 34
  4. PERCUMA Keahlian (RM 65)
  5. Penghantaran PERCUMA (RM 10)
  6. PERCUMA Vivix Paper Bag yang ekslusif
Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 451.

Jimat sangat kan!

Dengan pengambilan Vivix secara konsisten, inshaAllah ia dapat membantu badan kekal cergas dan bertenaga, malah wajah juga akan nampak lebih muda.

Vivix ini sesuai sangat untuk anda yang berumur 18 tahun dan ke atas, pasangan anda, ibu bapa, datuk & nenek anda serta mereka:
  • Yang  pentingkan kesihatan
  • Yang ada masalah kulit 
  • Yang nak kuruskan badan
  • Yang ada darah tinggi
  • Yang ada gout
  • Yang ada kencing manis
  • Yang ada masalah lutut
  • Yang cepat letih lesu
  • Yang aktif bergerak
  • Yang ada penyakit kronik (sebagai satu ikhtiar)

Baca juga:
Info tentang Vivix

2) YOUTH Welcome Set



Promosi Shaklee Julai 2019


Sekiranya anda baru hendak mencuba YOUTH Skincare, inilah masanya. 

Biasanya harga set ini ialah RM 680 untuk ahli / RM 850 untuk bukan ahli Shaklee, tetapi istimewa untuk anda, ianya cuma RM 612 sahaja.

Ada 4 items di dalam set ini:
  1. YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
  2. YOUTH Perfecting Skin Toner
  3. Age Defense Moisturizer SPF 50
  4. Advanced Renewal Night Cream (Rich/Light)

Kelebihan yang anda dapat dengan YOUTH Welcome Set ini ialah:
  1. Penjimatan beli harga promosi Diskaun 10% dari harga Ahli (RM68)
  2. Penjimatan beli harga promosi dari harga Normal (RM238)
  3. Bonus Tunai RM 29
  4. PERCUMA Keahlian (RM 65)
  5. Penghantaran PERCUMA (RM 10)
  6. PERCUMA Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
Jumlah penjimatan semuanya adalah RM 410.


3) Daily Essential Welcome Set


Promosi Shaklee Julai 2019


Kepada siapa yang baru nak mencuba supplement Shaklee, atau nak mula buat business Shaklee dengan kami, Atul cadangkan anda dapatkan promosi ini. Dalam set ni, terdapat 6 Produk Shaklee Best Seller dengan harga yang sangat berbaloi!

Untuk permulaan anda boleh cuba set ini untuk diri sendiri terlebih dahulu, kemudian bolehlah berkongsi cerita dengan ahli keluarga, kawan-kawan dan sesiapa sahaja.

Set ini sesuai untuk mereka seperti:
  • Ada masalah kulit
  • Yang mementingkan kesihatan
  • Pasangan yang berikhtiar untuk hamil
  • Ibu hamil 
  • Ibu berpantang (bonus boleh jaga badan dan kesihatan ibu anak)
  • Untuk seisi keluarga

6 produk dalam Promosi Daily Essential Welcome Set & kelebihan setiap set adalah :
  • Vitamin C - meningkatkan sistem imun badan, kurang demam selsema, mencantikkan kulit
  • ESP - memberi tenaga, mengenyangkan, kawal paras gula dalam darah, bagus untuk membaiki kulit jerawat dan parut, rendah lemak & tiada kolesterol serta sesuai untuk berpuasa
  • Vivix - suplemen yang mampu menembusi hingga ke peringkat DNA sel dalam badan, baik untuk kesihatan menyeluruh, awet muda dan cergas bertenaga
  • Vitalea Iron Formula - multivitamin lengkap dengan zat besi, bagus untuk masalah anemia, memberi tenaga, pelengkap nutrisi
  • Omega Guard - suplemen Omega 3, bagus untuk fungsi otak, menjaga kesihatan jantung, membakar lemak dan kolesterol
  • B-Complex - lengkap dengan asid folik (bagus untuk bakal ibu & ibu hamil), menukar makanan kepada tenaga, meredakan pening dan anti-stress vitamin

Kelebihan yang anda dapat dengan Daily Essential Welcome Set ini ialah:
  1. Penjimatan beli harga promosi Diskaun 10% dari harga Ahli (RM81)
  2. Penjimatan beli harga promosi dari harga Normal (RM204)
  3. Bonus Tunai RM 36
  4. PERCUMA Keahlian (RM 65)
  5. Penghantaran PERCUMA (RM 10)
  6. PERCUMA Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif

Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 397

Untuk keterangan lanjut mengenai promosi dan produk Shaklee yang lain, anda boleh hubungi Atul di +60195733761 atau klik pada gambar dibawah

Promosi Shaklee Julai 2019
--------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Kedai Vitamin Kangar
atau email di zatulzarida@gmail.com

atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading