Fadhilat Membaca Ayat Al-Kursi Selepas Solat Fardhu


Assalamualaikum, Salam Jumaat, Salam penghulu segala hari

Hari ini Atul nak kongsikan sedikit ilmu tentang Ayat Al-Kursi yang Atul baca dari group telegram dan boleh dijadikan amalan dalam kehidupan seharian kita.

Atul harapkan semoga perkongsian Atul ini, menjadi tambah nilai baik dalam kehidupan seharian kita semua.

Fadhilat Membaca Ayat Al-Kursi Selepas Solat Fardhu



Ayat Al-kursi merupakan ayat yang paling agung kerana mengisahkan keagungan Allah serta kekuasaan-Nya yang tidak terbatas.

Ayat ini merupakan ayat yang ke-255 dalam Surah Al-Baqarah 

Fadhilat Membaca Ayat Al-Kursi Selepas Solat Fardhu
Ayat Al-Kursi (255) dalam Surah Al-Baqarah 

Terdapat banyak fadhilat dan kelebihan yang boleh diperoleh jika ayat ini dijadikan amalan setiap hari serta hafalan oleh ummat Islam. 

Menurut Dr. Zaharuddin Abd Rahman, seorang penceramah bebas di Malaysia;

"Amalkanlah bacaan ayat Al-Kursi setiap selepas solat Fardhu, kerana kelebihannya di sebut oleh Baginda Nabi;
"Sesiapa yang membaca ayat Kursi setiap kali selepas solat fardhu, maka tiada siapa yang dapat menghalangnya daripada memasuki syurga (telah cukup syarat untuk ke syurga) melainkan (mestilah) dia mati (terlebih dahulu).”.
Namun jangan tersilap memahami literal hadis ini sehingga mengganggap hanya dengan membaca ayat kursi sahaja sudah mampu masuk syurga walaupun tanpa melaksanakan tanggungjawab kewajiban dan menjauhi larangan Allah swt.

Amalan ini mengukuhkan tawaran syurga bagi ahli ilmu, ibadah dan taqwa".

Sumber: Telegram #DrZaharuddinAbdRahman

Continue Reading

Produk Terbaru Shaklee: YOUTH Moisture Lock Day Cream


YOUTH Moisture Lock Day Cream adalah produk penjagaan wajah keluaran Shaklee terbaru yang mula dilancarkan pada bulan ini.

Produk Terbaru Shaklee: YOUTH Moisture Lock Day Cream
Produk Terbaru: YOUTH Moisture Lock Day Cream

Produk ini bertindak sebagai pelembap wajah yang diciptakan khas untuk kulit yang kekurangan air dan ingin mengekalkan kelembapan kulit.

Uniknya YOUTH Moisture Lock Day Cream ini adalah ia melakukan penghidratan yang mendalam, bertindak dengan segera, dan hasil yang diperoleh sangat menakjubkan.

Salah satu kunci kepada kulit yang cantik serta kelihatan muda adalah penghidratan. Tidak seperti penjagaan kulit biasa, teknologi canggih Shaklee telah melangkaui lebih daripada menangani masalah kulit di permukaan, malah membantu sehingga ke tahap sel kulit.


Fungsi YOUTH Moisture Lock Day Cream
  • Menghilangkan kulit yang kering dan ganti dengan penghidratan
  • Mengunci kelembapan
  • Penghidratan yang mendalam dan mengekalkan kelembapan
  • Melembutkan dan mengurangkan masalah kulit kering kulit kering
  • Membantu mengurangkan penampilan garis-garis halus



Kesan yang diperoleh selepas menggunakan YOUTH Moisture Lock Day Cream
  • Mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan
  • Mengurangkan penampilan garis kering dan kemerahan
  • Membantu melegakan dan merehatkan kulit
  • Jelas menampakkan penghidratan untuk kulit licin, lebih gebu dan lebih lembut

Ramuan Utama YOUTH Moisture Lock Day Cream

YOUTH menggunakan teknologi baru yang eksklusif untuk bertindak sebagai magnet kelembapan, menarik air ke lapisan kulit dan mengubahnya menjadi empang untuk mengunci penghidratan. 

Produk Terbaru Shaklee: YOUTH Moisture Lock Day Cream
Ramuan Utama YOUTH Moisture Lock Day Cream

YOUTH Moisture Lock Day Cream ini merupakan produk terbaik di pasaran kerana ia diformulasi dengan lebih daripada 23 ekstrak botani, termasuk:
  • Ekstrak Kaktus
    Yang membantu menarik dan menahan kelembapan pada lapisan luar kulit dan mengangkutnya ke mana diperlukan di seluruh sel-sel kulit

  • Gabungan unik empat jenis asid hialuronik
    Yang boleh mengekalkan sehingga 1000 kali beratnya dalam air untuk memerangkap dan mengekalkan kelembapan dalam lapisan kulit yang paling dalam

  • 100% Squalane berasaskan tumbuhan
    Yang membantu membina halangan pelindung untuk mengurangkan kehilangan air, mengekalkan penghidratan untuk kesan yang lebih lama

  • Youth Complex
    Bahan botanical dari Youth Complex seperti Anggur Muscadine, Lotus Japonicus, dan Schisandra Chinensis untuk tambahan faedah anti-penuaan


Cara YOUTH Moisture Lock Day Cream bertindak terhadap kulit

4 teknologi digunakan untuk YOUTH Moisture Lock Day Cream bertindak terhadap kulit, iaitu:


Produk Terbaru Shaklee: YOUTH Moisture Lock Day Cream
Mekanisme YOUTH Moisture Lock Day Cream

Menarik
  • Ekstrak kaktus menarik kelembapan pada lapisan luar kulit
  • Menenangkan dan melembutkan kulit
  • Memberikan penghidratan yang tahan lama

Mengunci
  • Gabungan unik empat jenis asid hyaluronik yang mengekalkan sehingga 1000 kali beratnya dalam air untuk melembapkan kulit
  • Mengunci kelembapan dan membentuk takungan jauh di dalam kulit

Melindungi
  • 100% Squalane berasaskan tumbuhan yang mampan membina halangan pelindung untuk mengurangkan kehilangan air
  • Mengekalkan kelembapan untuk penghidratan yang tahan lama
  • Menyeimbangkan air dan minyak supaya kulit kelihatan segar sepanjang hari

Meremajakan (Revitalized)
  • Mengandugi Youth Complex
  • Menggalakkan nutrien untuk membina kulit yang lebih sihat dari dalam
  • Menjadikan kolagen dalam kulit lebih banyak dan protein yang lebih kuat hingga menyebabkan kulit lebih tegang dan cantik
  • Anti-penuaan


Siapa yang perlukan YOUTH Moisture Lock Day Cream?
  • Individu yang memiliki kulit kering dehidrasi (Kulit tegang melampau dan tak cukup air)
  • Individu yang kurang tidur
  • Individu yang gemar ambil kafen
  • Individu yang kerap berada dalam bilik penghawa dingin
  • Individu yang memiliki kulit kering (Kulit yang kurang minyak)
  • Individu yang mempunyai kulit biasanya banyak minyak tetapi kurang air
  • Individu yang mempunyai kulit yang kurang minyak dan juga kurang air (inbalanced)
  • Individu yang nak menopos
  • Orang Muda (Biasa kulitnya banyak minyak tetapi kurang air)
  • Orang Berusia (Biasa kulitnya kurang minyak dan juga kurang air)


Kelebihan Youth Moisture Lock Day Cream:
  • 100% berasaskan tumbuhan
  • Tiada pewarna tiruan
  • Tiada pewangi
  • Tiada Paraben
  • Bebas 1,500 bahan bahaya
  • Diuji oleh Ophthalmologist (pakar mata)
  • Diuji oleh Dermatologist (pakar kulit)

Perbandingan YOUTH Moisture Lock Day Cream dengan hydration cream lain yang terkenal di pasaran

Produk Terbaru Shaklee: YOUTH Moisture Lock Day Cream
Perbandingan YOUTH Moisture Lock Day Cream dengan hydration cream lain yang terkenal di pasaran.
YOUTH menjuarai carta!

Perbandingan diatas dilakukan bersama 5 jenis produk Moisture Day Cream dari jenama yang berlainan. Ujian kelembapan ini dilakukan untuk mengetahui tahap kelembapan air dalam kulit selepas kali pertama diuji, 30 minit dan 5 jam.

Hasil keputusan sangat menakjubkan apabila produk Youth Moiture Lock Day Cream masih dapat mengekalkan kelembapan dalam kulit selepas 5 jam digunakan.



Produk Terbaru Shaklee: YOUTH Moisture Lock Day Cream
Hasil keputusan perbandingan antara produk kelembapan


 Video tentang YOUTH Moisture Lock Day Cream



Cara menggunakan YOUTH Moisture Lock Day Cream


Produk Terbaru Shaklee: YOUTH Moisture Lock Day Cream

Gunakan YOUTH Moisture Lock Day Cream pada waktu siang sahaja, selepas menggunakan YOUTH Eye Cream, dan sebelum YOUTH Age Defense Moisturizer - SPF 50 setiap hari.


Harga YOUTH Moisture Lock Day Cream

1 bekas bersamaan RM247.50 (Beli Sekarang)

Ingin dapatkan produk ini dengan harga yang lebih menjimatkan? Baca cara menjadi ahli di sini


Baca juga: Info lengkap tentang Set Penjagaan Kulit Youth


Untuk sebarang pertanyaan mengenai atau pembelian YOUTH Moisture Lock Day Cream, boleh whatsapp atul di 0195733761 atau klik gambar dibawah ini.

Produk Terbaru Shaklee: YOUTH Moisture Lock Day Cream

---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan



Youth Mask Shaklee
 merupakan antara produk penjagaan wajah terbaru yang telah dilancarkan pada bulan Jun 2019 yang lalu.

Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan
Youth Mask Shaklee

Youth Mask Shaklee direka untuk membantu menangani masalah kulit sambil menawarkan banyak nutrien yang bermanfaat kepada kulit agar kelihatan lebih muda jelita.

Antara tiga manfaat utama yang akan diperoleh apabila menggunakan Youth Mask Shaklee adalah
  • Cepat
  • Efisen
  • Menenangkan

Produk ini didatangkan dengan 2 jenis mask iaitu:
  • Purifying Clay Mask (Warna hitam)
  • Hydrating Gel Mask (Warna Emas)

Berikut merupakan info untuk setiap jenis mask

Youth Purifying Clay Mask

Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan
Youth Mask Shaklee: Purifying Clay Mask

Fungsi Purifying Clay Mask
  • Bertidak untuk menyahtoksin dan membersihkan kulit
  • Bertindak untuk menyerap dan menyingkirkan bahan pencemar, kotoran, dan sebum berlebihan
  • Membantu meminimumkan penampilan liang pori, kulit yang lebih licin

Bahan utama Purifying Clay Mask
  • Campuran tiga jenis tanah liat yang kaya dengan mineral
  • Serbuk arang yang halus
  • Abu gunung berapi dari Pulau Jeju yang bersih di Lautan Pasifik

Direka khas untuk mereka:
Kulit berminyak / kulit mudah berjerawat


Youth Hydrating Gel Mask

Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan
Youth Mask Shaklee: Hydrating Gel Mask

Fungsi Hydrating Gel Mask
  • Bertindak mengembalikan seri wajah
  • Bertindak untuk melembapkan kulit
  • Melega dan menyegarkan untuk kulit segar dan berseri

Bahan utama Hydrating Gel Mask
  • Asid hialuronik
  • Jus daun aloe
  • Gabungan pelbagai herba seperti Cantella Asiatica dan ekstrak Chamomile

Direka khas untuk mereka:
Kulit kering dan selalu terdedah dengan penghawa dingin


Cara Penggunaan Youth Mask

Cara Penggunaan Youth Mask

Bila hendak digunakan?
Ikuti cara rawatan wajah sgera, pada bila-bila masa dan di mana sahaja dengan Youth Mask


Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan

Detoks Kulit Anda
Selepas seharian terdedah kepada pencemaran, gunakan Purifying Clay Mask untuk membuang kekotoran.

Dapatkan yang terbaik daripada keduanya
Gunakan Purifying Clay Mask pada zon-T dan Hydrating Gel Mask pada bahagian pipi.

Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan

Kekalkan kelembapan sepanjang hari
Penghawa dingin boleh menyebabkan kulit menjadi kering. Legakan kulit kering dengan Hydrating Gel Mask!

Jerawat? Tiada masalah!
Gunakan Purifying Clay Mask sebagai rawatan setempat pada kawasan berminyak dan berjerawat serta gunakan Hydrating Gel Mask pada bahagian yang lain


Petua untuk Kulit Berusia



Guna keduanya secara berturutan
Gunakan Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask secara berturutan pada hari yang sama untuk spa wajah segera di rumah!

Guna secara berselang-seli
Gunakan Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask secara berselang seli untuk menambahkan nutrien dan kelembapan


Tips Cantik dengan Youth Mask

Lihat tutorial cara pemakaian Youth Mask




Apa kata mereka yang telah menggunakan Youth Mask Shaklee?

Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan

Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan

Youth Mask Shaklee: Fungsi dan cara penggunaan


Baca: Info lengkap tentang Set Penjagaan Kulit Youth


Untuk maklumat lanjut berkaitan Youth Mask Shaklee, boleh hubungi Atul di 0195733761 atau klik gambar di bawah ini

Youth Mask Shaklee Fungsi dan cara penggunaan

---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761



Continue Reading

Nutriferon Granules



Nutriferon® Granules Shaklee bertindak mengaktifkan perlindungan dengan melindungi sistem pertahanan badan secara semulajadi.

Nutriferon Granules


Nutriferon Granules diformulasi untuk menjaga sistem pertahanan badan agar sentiasa berada dalam keadaan baik, selamat dan berfungsi secara semulajadi. Ia dengan pantas mengaktifkan perisai semulajadi tubuh, memberikan pertahanan yang lebih kuat dan kesihatan yang lebih baik.

Nutriferon Granules mengandungi campuran proprietary empat ekstrak tumbuhan yang secara tradisinya digunakan untuk mengekalkan kesihatan umum dan menguatkan badan. Empat ramuan itu adalah:
  • Biji labuMerangsang interferon semulajadi dalam tubuh
  • Biji platango  - Ada polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun
  • Bunga safflower - Memperkuat keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman
  • Bunga Japanese Honeysuckle  - Menentang pencerobohan virus dan kuman


Nutriferon® Granules


Tahukah anda? Nutriferon Granules formulasi istimewa hanya boleh didapati di Shaklee

Keistimewaan Shaklee

Penemuaan Dr. Kojima
Nutriferon Granules adalah hasil daripada penyelidikan & penghasilan yang mengambil masa bertahun-tahun.

Nutriferon® Granules
Sumber: Team Maestro

Pada tahun 1970, Dr. Yasuhiko Kojima, ahli imunologi terkenal di dunia bersama rakan-rakan penyelidikannya, menyaring, menguji dan menilai lebih daripada 200 ramuan yang berbeza.

Akhirnya, gabungan empat bahan botani berasal dari biji labu, bunga safflower, biji plantago dan bunga Japanese honeysuckle dipilih untuk campuran Nutriferon Granules kerana keberkesanannya dalam mengekalkan kesihatan yang baik.


Fakta Nutrisi

Nutriferon® Granules


KKLIU 0025/2019
MAL18106092TCR

*Produk ini tidak bertujuan untuk mengdiagnosis, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen


Harga sekotak Nutriferon® Granules

30 sachet / 30 hidangan

Arahan pengambilan:
Untuk orang dewasa sahaja. Ambil satu sachet granul sekali sehari selepas makan. Larutkan granul sepenuhnya dalam segelas air panas atau sejuk.

Oleh kerana granul menyerap kelembapan dengan muda, sila gunakannya sebaik sahaja dibuka.


Sekiranya anda berminat untuk dapatkan Nutriferon Granules, anda boleh hubungi Atul di 0195733761 atau tekan gambar dibawah ini

Nutriferon® Granules


---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Testimoni Youth Skincare: Pigmentasi Pudar, Kulit Glowing


MasyaAllah, kesan yang sangat mengagumkan, dan sangat berbaloi setelah komited menggunakan Youth Skincare.

Nak tahu apakah kesan positif itu? Teruskan membaca perkongsian Atul dibawah ini tentang kisah ibu Mertua Puan Humairak Farhana selepas konsisten menggunakan Skincare Youth.

"Meh sini Ana nak kongsi testimoni fresh mak mertua Ana sendiri.
Tahun lepas memang Mak ada tanya pasal Shaklee Skincare. 
Memang tepatlah pada masanya.
Memang Youth tengah 'hangat' masa tu.

Lepas study tentang kulit Mak, Mak pilih untuk luaran sebab Mak memang ada ambil vitamin juga untuk dalaman.

Skincare yang Mak pakai sebelum ni agak kurang sesuai dengan kulit Mak.
Jadi, 'suggest' Mak Shaklee Skincare.


Teruja rasa.
Tak sangka Mak memang dah tangkap foto sebelum dan selepas. Wow sangat.😊
Kesannya, 💖.


Testimoni Youth Skincare Pigmentasi Pudar, Kulit Glowing

Tengoklah sendiri pigmentasi di pipi Mak tu.
Semakin pudar dan kulit pun nampak 'fresh' dan 'glowing' gitu.👸
Dalaman jaga. Luaran pun kena jaga juga"

Testimoni sebenar Skincare Youth: Ibu Mertua Puan Humairak Farhana


Sebarang pertanyaan atau pesanan pembelian Youth Skincare, boleh whatsapp Atul di 019-5733761 atau klik gambar dibawah ini

Testimoni Youth Skincare: Pigmentasi Pudar, Kulit Glowing

---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading