Testimoni Youth Skincare: Masalah Kulit Jerawat Tiada Lagi

Testimoni Youth Skincare: Masalah Kulit Jerawat Tiada Lagi | Lagi testimoni Youth Skincare yang berjaya merawat masalah kulit breakout dan berjerawat akibat salah guna produk.

Jom ikuti kisah Meera yang telah berjaya sihat dan cantikkan kulitnya dengan Shaklee Youth Skincare

"Bila kulit kita sihat, lembap, nak makeup pun senang and helokk cantikkk je 😎

Percaya tak korang yang skin meera dulu sangat sangat bermasalah. Semuanya start dengan rasa tak bersyukur dalam diri. 😅

Kulit meera memang sejak dulu ada freckles. Ikut genetic la kot kan. Sebab my mom and my dad both macam tu. So anak nya pun konon macam lindsay lohan celup celup la gitu 😆

So I tried satu skincare local ni. Masa beli tu beriya seller tu cakap ni original bukan tiruan. Yelah, sebab time tahun 2013 dulu skincare pemutih ni memang demand banyak. Mau tak tergoda bila testimoni banyak tunjuk jeragat, jerawat apa semua hilang. Kulit bersih sebersihnya!

Tapi after habis 1 set guna, mama cakap jangan pakai lagi dah. Sebab dia takut tengok muka anak dia putih semacam. 😂 ohh and 2 minggu pertama guna time tu, my skin mengelupas terukkk okay. Pergi kuliah dengan muka macam ular salin kulit. Malu gilaaa!

So after stop pkai tu, at first skin okay lagi. Tapi... bila dah lama lama, skin start breakout! Ya Allah time tu..

Jerawat naik. Open pores makin besar. Kulit jadi super oily. Kulit kusam. And pigmentation naik lagi banyak! 😭

Lama tau benda ni. Makan tahun! Macam macam dah skincare guna. Tapi masalah tak selesai. Hmm 😔

Sampai la tahun 2018 bila Youth masuk market Malaysia. Time tu excited gila nak try!

One FULL SET Youth harga RM1000++ , duit tak cukup tapi meera korekkkk jugak dari sana sini sampai ngam ngam ada untuk dapatkan Youth. Sampai macam tu punya tinggi keazaman nak elokkan balik skin. 😂

One reason. Sebab meera percaya dengan Shaklee..

I believe Youth can solve my problem. Hati kuat sangat cakap “okay, this is it”. Ni lah dia solusi untuk all my skin problem. Bila baca all the ingredient di tambah dengan R&D saintis Shaklee selama 8 tahun untuk dapatkan formula terbaik, anddd jaminan Shaklee yang Youth ni bebas dari 1500 jenis bahan berbahaya / yang meragukan, meera yakin Youth adalah jawapan untuk my skin problem ❤️

So bermula lah bibit bibit cinta timbul hari demi hari after pakai Youth. Hari hari tambah fall in love bila skin makin lama makin pulih.

Dari jerawat berketul ketul ketul satu muka, tinggal a few je. Parut parut makin pudar dan hilang. Kulit yang kusam dah tak kusam. Kulit yang super berminyak dah jadi balance. Yang paling tak sangka, pigmentation yg makin banyak naik time breakout pun makin pudar dan pudar tinggal lah beberapa dot dot je kat muka. 😄

Ni kat bawah meera bagi bukti my skin dulu dan sekarang.

Dulu nak makeup malas sebab bila makeup nampak tak lawa. Semua tak kena. Sebab skin berbonggol sana sini jerawat, makeup pun nampak capuk & cepat sangat cair sebab kulit berminyak teruk.


Now? Skin tak la perfect 10 tapi alhamdulillah 10x ganda lagi elok dari dulu. Jerawat ada jugak naik tapi sebab hormon. Naik pun sebiji dua je. Tu tanda kita masih muda 😋



Tapi nak cakap, meera bersyukur sangat dengan kulit yang sekarang nih. And even dah 2 tahun lebih pkai youth, still tetap setia sampai sekarang tak cari lain!



Bila try skincare lain confirmmmm tak lama. Sebab skin jadi tak elok. Youth jugak yang the best! 😊

Kalau korang ada masalah kulit, meera highly recommend korang pakai la Youth Skincare Shaklee. Pasti tak menyesal beli. Tapi menyesal sebab tak beli dari dulu lagi"

Jadi, jangan biarkan m bertukar kepada Shaklee Youth Skincare. Anda pastu jatuh

Cara untuk dapatkan Produk Shaklee untuk merawat kulit muka yang breakout teruk 👇


Anda boleh menghubungi Atul di 0195733761 (Klik untuk Whatsapp) atau;

Klik disini untuk membuat pembelian secara kad kredit ataukad debit (Hubungi 0195733761 jika ada masalah pembelian)


Atul Hamid | 0195733761
Pengedar Shaklee Anda
ID Shaklee: 1077444
Continue Reading

Vitamin Ibu Hamil: Mitos atau Fakta?


Vitamin Ibu Hamil: Mitos atau Fakta? | Tahniah kerana puan telah hamil. Seronok rasanya bila dapat tahu diri sedang hamil anak sendiri di dalam rahim sendiri. Tak terungkap betapa bahagianya rasa. Jadi, pada waktu inilah penjagaan rapi sangat diperlukan samada dari segi fizikal, kesihatan mahupun pemakanan. Semua penting dan perlu diberi perhatian untuk memastikan kesihatan ibu hamil dan kesihatan anak dalam kandungan berada pada tahap yang baik.

Salah satu cara untuk memastikan kesihatan ibu dan bayi berada dalam keadaan baik adalah dengan mengamalkan pengambilan makanan tambahan atau vitamin ibu hamil. Ada yang mengatakan pengambilan vitamin ibu hamil penting untuk jadikan badan bertenaga dan kuat. Adakah ia benar atau sekadar mitos yang menjadi kepercayaan ibu-ibu hamil?


Vitamin ibu hamil


Jika anda sedang hamil atau sedang berusaha untuk hamil, kemungkinan anda sudah atau sedang mempertimbangkan untuk mengambil vitamin ibu hamil. Umumnya, vitamin untuk ibu hamil dikenali sebagai vitamin prenatal.

Vitamin prenatal diformulasi khas untuk membantu ibu hamil mendapat vitamin dan mineral yang diperlukan untuk menyokong tubuhnya dan bayi yang sedang membesar di dalam kandungannya.

Walau bagaimanapun, terdapat salah faham mengenai vitamin ini yang telah digembar-gemburkan sehingga menjadi kepercayaan kebanyakan individu. Jadi, sudah tiba masanya untuk kita bongkar tentang mitos yang salah ini!

Vitamin Ibu Hamil: Mitos atau Fakta?


Vitamin Ibu Hamil: Mitos atau Fakta


Berikut adalah 8 mitos tentang vitamin ibu hamil (vitamin prenatal) dan fakta yang perlu anda tahu:


Mitos #1

👉 Hanya ambil vitamin ibu hamil ketika mengandung

Fakta:

Ibu hamil disarankan untuk mengambil vitamin setiap hari walaupun sebelum hamil, sepanjang tempoh kehamilan dan juga semasa menyusukan bayi.

Kebanyakan fasa tumbesaran utama berlaku pada minggu-minggu pertama kehamilan, malahan pada ketika anda belum menyedari yang anda berbadan dua. 

Manakala, bagi ibu yang melakukan penyusuan eksklusif pula, manfaat vitamin yang dimakan disalurkan melalui susu akan dapat menyokong tumbesaran bayi .


Mitos #2

👉 Semua vitamin ibu hamil adalah sama

Fakta:

Walaupun variasinya sedikit, namun setiap jenama vitamin ibu hamil mungkin mengandungi vitamin dan dos yang berbeza. Sesetengah vitamin mengandungi nutrien tambahan yang sememangnya diperlukan oleh ibu hamil. Ada juga yang dihasilkan untuk wanita yang hanya memerlukan zat besi, asid folik, kalsium atau sebarang nutrien lain. Oleh itu, pastikan ibu sentiasa membaca label dan memilih vitamin mengikut keperluan pemakanan.


Mitos #3

👉 Multivitamin mengandungi semua keperluan 

Fakta:

Ibu mungkin memerlukan makanan tambahan sebelum, semasa dan selepas mengandung. Sebagai contoh, bagi ibu hamil yang menjangkakan kelahiran bayi kembar atau lebih, anda mungkin memerlukan lebih banyak vitamin B12. Ibu hamil dengan masalah anemia, mungkin memerlukan suplemen zat besi.

Vitamin Ibu Hamil: Mitos atau Fakta?

Manakala, semasa menyusu badan, bayi mungkin kekurangan vitamin D, jadi berbincanglah dengan pakar pediatrik tentang pengambilan sebarang makanan tambahan.


Mitos #4 

👉 Vitamin menjadikan ibu lebih sihat dan kuat

Fakta:

Mengambil vitamin prenatal boleh menyebabkan ibu mendapat kesan sampingan seperti mual atau sembelit, itupun berlaku jika ibu hamil mengambil dengan cara yang tidak betul. Untuk mengelakkan mual, pastikan ibu mengambil dengan cara yang betul. Selain itu, ibu hamil dikehendaki memakan suplemen bersama makanan atau sebelum tidur, minum air dengan cukup dan bersenam.

Vitamin Ibu Hamil: Mitos atau Fakta?

Jika berterusan, berbincanglah dengan doktor tentang simptom dan cubalah jenama lain.


Mitos #5 

👉 Makan vitamin tidak perlu risau akan diet pemakanan

Fakta:

Ibu hamil harus tahu, kebanyakan vitamin ibu mengandung tidak merangkumi 100% keperluan nutrien dan vitamin. Terdapat sesetengah vitamin hanya dapat diserap ke dalam badan melalui makanan. Pengambilan makanan berkhasiat membantu ibu hamil untuk mengekalkan berat badan seimbang bagi menyokong perkembangan bayi.


Mitos #6

👉 Wajib mengambil vitamin ibu hamil 

Fakta:

Kebanyakan doktor akan mengesyorkan ibu hamil untuk mengambil makanan tambahan yang dirumus khas untuk kehamilan. Terdapat juga multivitamin yang baik dan selamat untuk dimakan sewaktu hamil.


Mitos #7

👉 Tidak perlu vitamin ibu hamil jika makan dengan seimbang

Fakta:

Setiap individu mempunyai jurang pemakanan dalam diet harian. Maka vitamin ibu hamil dapat mengisi jurang tersebut.  Seorang wanita hamil memerlukan banyak khasiat tambahan seperti kalsium, kolin, zat besi, DHA/EPA, folat, vitamin C, vitamin A dan nutrien lain.


Tanpa khasiat yang mencukupi, ibu dan bayi akan terdedah kepada komplikasi sebelum dan selepas kehamilan, seperti:

  • Kelahiran pramatang
  • Preeklampsia
  • Anemia
  • Berat bayi lahir rendah
  • Kencing manis semasa mengandung
  • Kecacatan tiub saraf 


Ibu tidak dapat mencegah apa yang mungkin berlaku sepanjang tempoh kehamilan. Namun anda boleh mengurangkan risikonya dengan mengutamakan pengambilan nutrien penting.


Mitos #8 

👉 Vitamin ibu hamil hanya untuk wanita hamil yang kurang vitamin

Fakta:

Kebanyakan multivitamin dihasilkan untuk memberikan ibu yang sedang hamil mineral dan makanan tambahan. Ia untuk membantu menjaga kesihatan ibu dan mendorong perkembangan janin agar lebih sihat.
Kebanyakan pakar akan menyarankan wanita yang merancang kehamilan untuk mengambil vitamin ibu hamil sebelum dan sepanjang tempoh kehamilan. 

Namun begitu, ada sesetengah  ibu hamil merasakan vitamin prenatal yang dimakan menyebabkan ketidakselesaan perut. Tetapi masalah ini boleh diatasi jika anda mengambil vitamin ibu mengandung selepas makan atau semasa makan, lebih-lebih lagi buat mereka yang menderita mabuk pagi (morning sickness) atau jika ada yang tidak kena, segeralah berjumpa dengan pakar untuk buat pemeriksaan.

Jadi, jalan terbaik untuk ibu hamil adalah sekiranya mempunyai sebarang keraguan tentang vitamin prenatal yang diambil, bawalah botol vitamin tersebut semasa pemeriksaan prenatal bulanan atau sebelum mengambil apa-apa jenis vitamin ibu hamil, lebih baik bertanya pada yang pakar untuk memastikan sama ada ia sesuai atau tidak di ambil sepanjang proses kehamilan.


Sumber: Hello Doktor

Continue Reading

Produk Shaklee Berjaya Merawat Kulit Muka Yang Breakout Teruk

Produk Shaklee Berjaya Merawat Kulit Muka Yang Breakout Teruk | Siapa sangka dulu kulit muka yang sihat, licin dan bersih tiba-tiba 'breakout' teruk. Kalau setakat sebiji dua jerawat itu perkara normal, ini tidak, 'breakout' gila-gila sampai nak berhadapan dengan orang ramai pun malu, hingga hilang keyakinan terhadap diri sendiri.


Produk Shaklee Berjaya Merawat Kulit Muka Yang Breakout Teruk

Punca muka Fyna 'breaktout' disebabkan hormon. Tapi Alhamdulillah setelah mengamalkan produk shaklee yang ini, masalah kulit muka Fyna yang rosak dapat dirawat dan kini Fyna telah bebas dari masalah kulit muka yang 'breakout' teruk. Kulit muka Fyna kini kembali sihat, licin, gebu dan semakin cantik. 

Nak tahu bagaimana cara Fyna merawat kulit muka yang breakout dengan produk Shaklee? Teruskan membaca sharing ini ya. 👇👇


Perkongsian Fyna Bagaimana Produk Shaklee Berjaya Merawat Kulit Muka Yang Breakout Teruk


Bismillahirahmanirrahim. Hopefully sharing akak ni memberi manfaat.. 🤲🏻🤲🏻

Sebenarnya byk kali tau fikir, nak ke x post pasal ni. Tp Insyaallah post akak ni just nak share ngn korang how shaklee memberi impact yg besar dlm idop akak.

Rasa byk sgt mende nak share smpai x tau nak start yg mana dlu. 😅

Ok back to 2018, masa ni muka akak start teruk, out of no where je tiba2 muka breakout gila2.. masa ni mmg hormon x stable and awal2 prergnant yg no2, but Allah lebih syg kan anak mama, akak miscarriage nak masok 12 weeks. Al-fatihah (dibaca utk anak syurgaku)

Start after miscariage ni mmg lagi teruk! Naik yg smapi nanah2 tu. Even u can see in the left picture. 😖😖 Masa ni akak boleh ckp yg akak xde confident lansung. Zero! Sbb ape tau, I’ve tried clinical skincare beli kat pharmacy time tu but my skin become more worst!

Masa ni dia punya level confident tu mmg kelaot, even nak jumpa kawan rapat pun x nak. I’m avoiding to meet people masa n, Kalau balik KL pun balik rumah parents and in law je..

Igt lagi masa tu, Sbb rindu sgt nak jumpa kawan2, and kebetulan dorg ade arrange event baby shower for one of my close friend jugak, punya lah kakak ngko ni gigih, akak siap hire MUA utk make up tau.. Sbb nak sgt join event tu 1 la kan,,tp more to kepada xrela nak biar org

Tgk muka terok mcm ni. Kalau igt balik mmg rasa mcm hapooo tau.😫😫

So bila dah mcm tu, xkan nak buat jee kan, so akak pun ambil la initiative sendiri, akak start Very basic punya set cantik Shaklee, ESP + VITAMIN C.. akak amek ni consistently tau! Akak ade try vivix lepas kecek husband time tu, tp 1 botol tu akak makan sikit2 lama gilaa..tp mmg ckp Vivix mmg power. Makan sikit2 berbulan2 pun effect dia stilll menjadi! Nampak sgt perubahan..

Nak jadi cerita pulak pasal youth Skincare ni.. akak ni mmg dah lama nau dah usha Youth ni.. dari pada dia start launch lagi, dlm Pertengahan tahun 2017 x silap.. x igt dah.. tp mmg slalu gila la tgk org pakai ni ape semua.. andd kebetulan sgt, masa tgh berakout ni, tgh promo tau 1set yg akak berkenan sgt tu! Ya allah nak cerita punya lah gigih,akak siap main kutu weyh Sbb nak beli punya pasal. Nampak x gigih? Mmg gigih sgt weyh.. Kalau igt balik nak tergelak pun ade. 😂😂

Dah beli set ni masa dpat tu, ya allah aku tenung jap set tu! Haha first time ever I’ve spent a lot of money on skincare! Like a lot of money ok? Hahaha mmg excited sgt nak try!!

And lepas dah guna.. I realise that my money worth every single cents. Betul. Sbb akak amek masa 6 month utk habis kan semua brg yg akak dpt tu. Ade few item mcm moisturizer habis in 3-4 month mcm tu. But still.. berbaloi!!!


Produk Shaklee Berjaya Merawat Kulit Muka Yang Breakout Teruk

Akak every time igt or cerita kat customers on this mesti meremang. Sbb akak ade pengalaman breakout teruk sgt tau.. so I can feel you guys yg ade mslh ni..

Bg akak ape pun before kau rawat yg luaran ni, rawat dlu yg dalaman. Tu bg akak lah.. setiap org kan lain2 pemikiran.. 😊😊

So skrg utk focus on Skin, akak x tinggal dah ESP + Vitamin C + Vivix and Youth Skincare ❤️❤️

Akak mmg obses dgn Shaklee Sbb sgt membantu dlm my skin healing process tau! Alhamdulillah.. and now shaklee dah tlg. Akak dalam menjana income pulak.. 🥰🥰

Since akak dah mmg in this Shaklee world, akak nak ajak korang ramai2 rasa effect ni! Rasa Sihat with shaklee yg confirm2 Selamat utk semua.. korang nak SEHAT, Nak CANTIK, Nak JANA INCOME, I’m welcoming you guys..

So korang if nak dpt kan Product or nak Cari duit lebih jgn segan2 contact akak k? kakak bantu sehabis baik insyallah.. 😘😘

Testimoni: Fynarashidah Tengku Dyan

ESP + VITAMIN C + VIVIX + YOUTH SKINCARE ❤️❤️
#shakleeeffect


Produk Shaklee Berjaya Merawat Kulit Muka Yang Breakout Teruk

Jadi, buat anda yang mempunyai masalah kulit muka breakout atau rosak, berpunca dari salah guna produk kecantikan, gangguan hormon atau lain-lain penyebab, anda boleh ikhtiar dengan produk Shaklee di atas ini untuk merawat kulit muka yang rosak atau breakout teruk itu.

Set Penjagaan Luaran

Skincare Youth: Set PenjagaanKulit yang sangat sesuai untuk semua kulit wanita di asia. Eh, lelaki pun boleh guna ya.

Baca disini untuk ketahui info-info tentang set Penjagaan Kulit Youth Shaklee

Set Kesihatan Dalaman

Vivix: Vivix Shaklee mengandungi nutrisi yang kaya dengan antioksidan yang berkuasa seperti sebatian polifenol, yang mampu membaiki kerosakan kulit dari dalam serta membantu mengurangkan keradangan dan seterusnya menjadikan kulit lebih berseri.

Baca info: Bagaimana Polifenol dalam Vivix membantu Kulit lebih sihat dan berseri


ESP: ESP Shaklee membekalkan protein soya berkualiti tinggi berasaskan tumbuhan untuk kulit yang lebih sihat dan kelihatan muda. Protein berfungsi untuk memperbaharui sel kulit pada kadar yang optimum. Protein merupakan blok asas untuk kulit serta menggalakkan penghasilan, pertumbuhan, dan perkembangan sel-sel kulit yang sihat.

Mesti baca: Bagaimana ESP Shaklee bantu kulit sihat dan cantik


Vita C Plus: Peranan vitamin C penting sebagai perlindungan antioksidan. Vitamin C juga berfungsi untuk menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan daripada radikal bebas, membantu penyembuhan luka dan menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit.

Cara untuk dapatkan Produk Shaklee untuk merawat kulit muka yang breakout teruk 👇


Anda boleh menghubungi Atul di 0195733761 (Klik untuk Whatsapp) atau;

Klik disini untuk membuat pembelian secara kad kredit atau kad debit (Hubungi 0195733761 jika ada masalah pembelian)


Atul Hamid | 0195733761
Pengedar Shaklee Anda
ID Shaklee: 1077444

Continue Reading

Manfaat Polifenol untuk Kulit Sihat dan Cantik Berseri



Manfaat Polifenol untuk Kulit Sihat dan Cantik | Tiada siapa yang tidak mahu kulit cantik, sihat dan awet muda. Semua orang mengimpikan kulit sebegitu. Bila kulit sihat, kita akan rasa lebih berkeyakinan, akan rasa lebih sempurna.

Manfaat Polifenol untuk Kulit Sihat dan Cantik Berseri

Namun begitu, kita tetap tidak dapat lari dengan proses penuaan. Ini kerana penuaan adalah sebahagian daripada proses kehidupan semulajadi setiap manusia. Tetapi kalau boleh hendaklah proses penuaan berlaku dengan sihat. Apabila berlakunya penuaan yang sihat, barulah kulit akan kelihatan sihat dan cantik berseri.

Jadi, macam mana cara untuk dapatkan kulit sihat dan cantik berseri?

Menurut Australasian Collage of Dermatologis, 80% penuaan kulit pramatang disebabkan oleh sinar UV. Pendedahan berlebihan kepada sinaran UV boleh membawa kepada pelbagai kerosakan.
Manfaat Polifenol untuk Kulit Sihat dan Cantik Berseri
Kesan kulit terdedah kepada sinaran UV

Cara untuk mendapatkan kulit yang lebih sihat dan berseri adalah dengan mengamalkan pengambilan makanan yang kaya dengan sebatian polifenol. Tapi apa itu polifenol? Secara ringkasnya, polifenol adalah bahan semulajadi yang boleh ditemui dalam tumbuhan seperti buah-buahan, beri dan sayur-sayuran.



Manfaat Polifenol Untuk Kulit Sihat


Banyak kajian menunjukkan bahawa antioksida alam semulajadi yang berkuasa seperti polifenol dapat membantu kulit wajah kelihatan berseri dan awet muda secara semulajadi. Berikut adalah manfaat polifenol untuk kulit sihat berseri;


Melindungi kulit daripada kerosakan UV

👉 Polifenol membantu melindungi kulit daripada kerosakan UV dengan meningakatkan tahap antioksidan antara sel badan seperti superoksida dismutase, yang berfungsi sebagai mekanisme pertahanan terhadap kerosakan radikal bebas


Mengurangkan kemerahan, sensitiviti dan keradangan

👉 Polifenol menghalang tahap sitokin proinflamansi dalam kulit, mengurangkan kemerahan, sensitivity dan keradangan selepas terdedah kepada sinara UV


Mengekalkan Kulit Sihat dan Bersinar

👉 Polifenol menghalang kerosakan UV yang disebabkan oleh DNA serta mengaktifkan mekanisme pembaikan kerosakan DNA, mengekalkan kulit sihat dan bersinar sepanjang hari.


Menghentikan Penguraian Kolagen dan elastin

👉 Kajian telah menunjukkan bahawa polifenol membantu meneutralkan radikal bebas yang menguraikan kolagen dan elastin dan seteruskan akan mengakibatkan kulit kendur dan kurang anjal. Dengan polifenol yang bertindak sebagai penghalang radikal bebas, membantu pembentukan kolagen dan kulit mampu membaiki selnya sendiri untuk menjadikan kulit yang lebih sihat dan sempurna


Melindungi kulit daripada kerosakan akibat pendedahan kepada matahari

👉 Polifenol membantu melindungi kulit daripada kerosakan UV yang memusnahkan kolagen dan elastin pada kadar yang lebih cepat. Ia juga membantu mengurangkan keradangan dan seterusnya menjadikan kulit lebih berseri.


Menghalang pembentukan AGE PROTEIN

👉 Produk advanced glycation end (AGE) adalah sebatian berbahaya yang terbentuk dalam badan dan makanan. Tahapnya yang tinggi menyebabkan tekanan oksidatif serta keradangan dan menjadi punca berlakunya hilang keanjalan kulit, kulit cepat berkedut dan proses penuaan menjadi lebih cepat. Polifenol membantu menghalang pembentukan AGE Protein dan manjadikan kelihatan muda, jelita dan lebih anjal.


Mengurangkan penuaan pramatang dan kedutan.

Menggalakkan pembentukan tisu yang sihat.

Mengurangkan pembentukan pigmentasi

Manfaat Polifenol untuk Kulit Sihat dan Cantik Berseri


Cara untuk Mendapatkan Manfaat Polifenol
 

Campuran sempurna polifenol melalui bahan potani memberikan spectrum polifenol unik yang meningkatkan kesihatan sel dan menggalakkan kepanjangan umur.

Manfaat Polifenol untuk Kulit Sihat dan Cantik Berseri

Kesimpulannya, untuk tidak menjadikan anda kelihatan lebih tua daripada usia sebenar, mengurangkan tanda penuaan yang ketara dilihat di wajah, pastikan polifenol menjadi pilihan utama anda setiap hari. Dengan polifenol, anda boleh menghentikan proses penuaan yang tidak sihat sekaligus menjadikan kulit anda kelihatan cantik berseri dan awet muda.


Bagaimana cara untuk dapatkan nutrisi yang kaya dengan Polifenol?


Cara untuk dapatkan nutrisi yang kaya dengan Polifenol, selain daripada mengamalkan pengambilan buah-buah dan sayur-sayuran, anda juga boleh amalkan pengambilan makanan tambahan (supplement). Antara cadangan supplement terbaik yang mengandungi sebatian polifenol yang hebat ini adalah:


Manfaat Polifenol untuk Kulit Sihat dan Cantik Berseri

Kedua-dua makanan tambahan ini, kaya dengan kandungan polifenol yang pelbagai jenis, dan sangat memberi manfaat kesihatan kepada tubuh badan secara menyeluruh.



Cara untuk mendapatkan Vivix Shaklee dan ResV Shaklee


Anda boleh menghubungi Atul di 0195733761 (Klik untuk Whatsapp) atau;

Klik disini untuk membuat pembelian secara kad kredit atau kad debit (Hubungi 0195733761 jika ada masalah pembelian)

Baca juga 👇




Atul Hamid | 0195733761
Pengedar Shaklee Anda
ID Shaklee: 1077444

Continue Reading

Jom Mulakan Perniagaan Dengan PG Mall. Laku Habis!

Jom Mulakan Perniagaan dengan PG Mall. Laku Habis! | Bulan Syawal akan menjelma tidak lama lagi, banyak keperluan yang perlu dicari. Namun kini rakyat Malaysia perlu mematuhi perintah kawalan pergerakan (PKP) untuk menyekat penularan wabak COVID-19 yang melanda di negara ini.

Penguatkuasaan PKP ini telah menyebabkan pembelian dalam talian kini menjadi pilihan utama rakyat Malaysia untuk membeli belah. Jadi, inilah masanya anda sebagai peniaga mengambil peluang untuk memulakan bisnes dan menjual produk perniagaan anda di platform e-dagang seperti PG Mall

Jom Mulakan Perniagaan Dengan PG Mall. Laku Habis!

Pernah dengar tentang platform perniagaan PG Mall tak? Sebenarnya PG Mall merupakan platform membeli-belah tempatan secara dalam talian nombor satu di Malaysia (online shopping). Kalau nak tahu, Platform PG Mall ini telah ditubuhkan sejak tahun 2017 lagi. 

Untuk makluman semua, pelanggan PG Mall kini telah mencecah lebih 1,000,000 orang dan sudah pasti jumlah ini akan terus meningkat bukan sahaja di Malaysia bahkan hingga ke seluruh Asia Tenggara (SEA). Hebatkan? 

Kelebihan PG Mall Yang Perlu Anda Tahu

Menariknya PG Mall ini adalah PG Mall merupakan satu-satunya platform e-dagang (e-commerce) yang mempunyai semua rakan e-dompet seperti Maybank QRPay, TouchnGo e-wallet, Boost, GrabPay, Alipay dan lain-lain lagi. Bestkan? Jadi, dengan kelebihan yang terdapat di PG Mall ini telah memberi dorongan kepada para peniaga untuk menarik lebih banyak pelanggan membuat pembelian di PG Mall kerana telah memudahkan pelanggan melakukan proses pembayaran.

Selain tu, PG Mall juga mempunyai kumpulan pelanggan yang menyokong kuat dan mempromosikan para peniaga PG Mall ke semua rangkaian dan media sosial berdasarkan pengalaman mereka melakukan shopping online di PG Mall

Untuk pengetahuan semua, PG Mall memiliki Kumpulan Pengurusan Sistem Maklumat (MIS Team) dalaman yang kuat. MIS Team ini bertugas untuk membolehkan para peniaga melalukan pelbagai kempen dan integrasi kedai yang kreatif 

Jom Mulakan Perniagaan Dengan PG Mall. Laku Habis!

Pada tahun ini, PG Mall menyasarkan sekurang-kurangnya 10 ribu peniaga menyertai dan mengiklankan produk perniagaan mereka di platform perniagaan PG Mall. 

Ha, jadi inilah peluang keemasan buat para peniaga yang ingin memulakan bisnes dan mengembangkan bisnes sekaligus mempromosikan produk perniagaan anda. Lagipun, TIADA KOS PENDAFTARAN dikenakan untuk menjadi peniaga di PG Mall.

Selain itu, para peniaga turut disokong dengan kempen kreatif oleh rakan e-dompet dan pihak bank yang berlainan pada setiap bulan bagi meningkatkan trafik penjualan setiap kedai. 

Jom Mulakan Perniagaan Dengan PG Mall. Laku Habis!

PG Mall juga bersepadu dibawah SelluSeller, EasyStore, iStoreiSend, URStore, TresGo, Etailer Gateway, dan Red Dino. Sekiranya para peniaga hendak menggunakan perkhidmatan yang disediakan, PG Mall sangat mengalu-alukannya. Ini kerana PG Mall sudah bekerjasama dengan mereka.

PG Mall juga bekerjasama dengan semua perkhidmatan pengeposan yang sedia ada. Jadi ini akan memudahkan proses penghantaran para peniaga di PG Mall

Kepada semua peniaga, anda di alu-alukan untuk menggunakan perkhidmatan platform perniagaan PG Mall. Lagi cepat anda sertai, lagi cepatlah anda memulakn bisnes dan lagi cepatlah produk anda terjual. Bestkan. Pasti produk anda laku habis!

PG Mall juga berbesar hati menyambut masyarakat terutamanya kepada peniaga baru yang hendak memulakan perniagaan dan peniaga yang ingin berniaga secara "online". Penyertaan ini adalah salah satu usaha untuk mengubah dunia e-dagangan, dan juga bagi menggalakkan para pelanggan untuk membeli-belah secara atas talian di Malaysia. Semoga tersedianya platform yang hebat seperti PG Mall ini, akan merancakkan lagi perniagaan anda. 

Buat anda yang belum sertai dan ingin menjadi salah seorang peniaga atau penjual di PG Mall, klik link ini 👉 seller.pgmall.my sekarang juga. Oh ya, jangan lepaskan peluang keemasan ini. Bertindak segera untuk meningkatkan hasil jualan anda dan mulakan perniagaan anda dengan PG Mall. Pasti laku habis! 

Dapatkan pelbagai info berkaitan PG Mall di sini 👇
Website: www.pgmall.my
Facebook: www.facebook.com/PGMallOfficial
Instagram: PGMALL.my

Continue Reading