Sijil Halal Shaklee 2021

Sijil Halal Shaklee 2021

Tahun 2021 bakal menjelma, seperti biasa, apabila akan masuk tahun baru, Shaklee pasti akan mengeluarkan Sijil Halal Shaklee yang baru.

Shaklee memang sangat komited, dan bertanggungjawab untuk memastikan kualiti dan kehalalan setiap produk Shaklee yang akan masuk ke Malaysia. 

Sijil Halal Shaklee Tahun 2021
Sijil Halal Shaklee 2021
Sijil Halal yang dikeluarkan oleh ISA

Sijil Halal Shaklee 2021
Produk dalam Sijil Halal Shaklee 2021

Islamic Services of America (ISA) tersenarai sebagai salah satu Badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM.
Boleh klik direct link disini: Senarai Badan Islam yang Diiktiraf JAKIM

dan disini: Halal Accreditation (ISA)

Sijil Halal Shaklee 2021

Sijil Halal Shaklee 2021

Jadi, usahlah was-was lagi dengan produk Shaklee di Malaysia. Memang diyakini HALAL. Amalkan dengan Yakin.

Untuk sebarang pertanyaan berkaitan produk Shaklee, boleh hubungi Atul di 0195733761
Continue Reading

3 pilihan set kurus Shaklee paling popular

3 pilihan set kurus Shaklee paling popular


3 pilihan set kurus Shaklee paling popular | Memiliki badan yang kurus dengan berat badan yang ideal memang menjadi idaman setiap insan. Lebih seronok apabila kadar BMI berada pada paras normal, dan kita mempunyai tubuh badan yang sihat. Hendak melakukan aktiviti harian pun sangat seronok. Secara tidak langsung risiko untuk dapat penyakit berbahaya akibat berat badan berlebihan juga sangat rendah.

Tetapi bukan mudah untuk kurus, terlalu banyak cabaran yang perlu dihadapi, terutamanya seperti makanan. Maklumlah, Malaysia kan kaya dengan pelbagai aneka jenis makanan.

Tapi tidak ada yang mustahil, dengan keazaman yang kuat, impian untuk dapatkan berat yang ideal, badan yang langsing, BMI yang normal, dan badan yang sihat pasti akan tercapai.

Dengan adanya set kurus Shaklee, anda tidak perlu risau lagi kerana set kurus Shaklee ini telah membantu ramai pengguna mendapatkan berat yang ideal, badan yang langsing, dan BMI yang normal serta badan yang sihat

Set kurus Shaklee terbahagi kepada 3 pilihan

  1. Set kurus Shaklee (Basic)
  2. Set kurus Shaklee (Popular)
  3. Set kurus Shaklee (Optimum)

Set Kurus Shaklee (Basic)

3 pilihan set kurus Shaklee paling popular
Set Kurus Shaklee (Basic)

Dalam set kurus Shaklee (Basic), mengandungi dua jenis suplemen iaitu Herblax dan Lecithin. Kedua-dua suplemen ini adalah yang paling basic dan bajet untuk turunkan berat badan. Namun ramai yang telah berjaya dengan Set Kurus Shaklee (Basic) ini. 

Herblax diformulasi khas daripada campuran herba termasuk daun Senna. Herblax bertindak untuk mencuci usus daripada sisa kotoran yang tak diperlukan. Kotoran (Sisa dalam usus) yang tidak disingkirkan akan menyebabkan perut buncit dan mempengaruhi berat badan.

Lecithin pulak berfungsi untuk memecahkan lemak kepada saiz yang lebih kecil supaya ia mudah disingkirkan daripada tubuh. Lecithin Shaklee berasaskan bahan semulajadi iaitu kacang soya Non-Gmo.

Harga Set Kurus Shaklee (Basic) - RM 112.50


Set Kurus Shaklee (Popular)

3 pilihan set kurus Shaklee paling popular
Set Kurus Shaklee (Popular)

Set kurus Shaklee (Popular)
mengandungi tiga jenis suplemen iaitu Herblax, Lecithin dan ESP. Semua sedia maklum, bahawa Herblax dan Lecithin juga boleh didapati dalam set kurus Shaklee (Basic).

Penambahan ESP dalam set ini, sangat memainkan peranan penting dalam proses menguruskan badan dan menurunkan berat. ESP membantu memberikan rasa kenyang yang lama. Ini kerana ESP menyediakan Indeks Glisemik (Gi) yang rendah. Apabila perut kenyang, sekaligus membantu mengawal selera makan dan menurunkan berat.

Harga Set Kurus Shaklee (Popular ) - RM 273.50


Set Kurus Shaklee (Optimum)

3 pilihan set kurus Shaklee paling popular
Set Kurus Shaklee (Optimum)

Untuk dapatkan hasil terbaik dan cepat, adalah dengan mengamalkan set kurus Shaklee (Optimum). Dalam set kurus Shaklee (optimum) ada tambahan beberapa suplemen seperti Omega Guard dan Alfalfa.

Omega Guard mengandungi minyak ikan omega 3 berfungsi membantu pembakaran lemak termendap yang telah lama dan degil dalam tubuh seperti yang berada di perut, bawah kulit, dalam salur darah, dan lemak yang menyelaputi organ.

Alfafa pula bertindak sebagai agen detox. Berfungsi menyahtoksin dalam badan, darah dan membuang angin dan air yang berlebihan di dalam badan.

Harga Set Kurus Shaklee (Optimum) - RM 374
Dapat PERCUMA keahlian

Baca: 3 langkah set Kurus Shaklee bekerja

Wajib baca: Testimoni pengguna set kurus Shaklee yang telah berjaya turunkan berat badandan bentuk badan idaman

Sekiranya berminat untuk medapatkan set kurus Shaklee atau sebarang produk Shaklee yang, boleh hubungi Atul di 0195733761 atau klik gambar di bawah. Untuk dapatkan lebih penjimatan, sertailah keluarga Shaklee kami di sini dengan klik 'join now'.

3 pilihan set kurus Shaklee paling popular


Continue Reading

Sumber vitamin D dan fungsinya

Sumber vitamin D dan fungsinya


Sumber vitamin D dan fungsinya Vitamin D merupakan salah satu vitamin yang sangat diperlukan oleh tubuh untuk memastikan tubuh berada pada tahap yang baik.

Fungsi vitamin D

Fungsi vitamin D pada tubuh adalah untuk membantu dalam penyerapan kalsium. Vitamin D mampu mencegah tulang dari berlakunya Osteoporosis. Ini kerana tugas vitamin D adalah memaksimumkan penyerapan dan penggunakan kalsium yang menjadi mineral penting kepada sistem tulang dan gigi manusia. Vitamin D juga akan mengekalkan paras kalsium dan fosfat untuk proses penghasilan tulang yang normal.

Sumber vitamin D dan fungsinya
Risiko terkena Osteoporosis jika kurang vitamin D

Baca: Nutrien untuk bina tulang yang kuat

Menurut SEANUTS Malaysia (2013), sebanyak 50% kanak-kanak kekurangan vitamin D dalam tubuh. Keadaan ini mungkin kerana kebanyakan kanak-kanaksangat memilih makanan, tidak gemar minum susu dan mereka banyak menghabiskan masa di dalam rumah seperti bermain video game, menonton televisyen daripada bermain diluar rumah untuk mendedahkan diri kepada cahaya matahari untuk menghasilkan vitamin D secara semulajadi.

Sumber vitamin D

Sumber utama untuk mendapatkan vitamin D secara percuma dan paling mudah adalah daripada cahaya matahari. Vitamin D boleh dihasilkan oleh tubuh sendiri apabila kulit terkena cahaya matahariHanya memerlukan pendedahan muka, tangan, kaki atau belakang badan selama 5 hingga ke 10 minit kepada cahaya matahari tanpa menggunakan pelindung matahari antara jam 9 pagi ke 2 petang, sebanyak dua kali seminggu biasanya akan membekalkan vitamin D yang dapat memenuhi keperluan harian.

Sumber vitamin D dan fungsinya
Sumber: Public Health Malaysia

Selain dari cahaya matahari, vitamin D boleh diperolehi daripada sumber makanan seperti susu, ikan sardine, telur, sayur berdaun hijau dan keju.

Sumber vitamin D dan fungsinya


Bagi anda yang bekerja dalam bangunan, jarang terdedah dengan cahaya matahari, anda boleh mengamalkan pengambilan suplemen yang menadungi vitamin D.

Menurut Washington Post, Manfaat vitamin D juga boleh diperoleh melalui pengambilan suplemen.

Salah satu cadangan suplemen yang boleh anda amalkan adalah OsteMatrix Shaklee. OsteMatrix Shaklee mengandungi vitamin D3 sebanyak 100ui per kaplet.

Sumber vitamin D dan fungsinya


Istimewanya OsteMatrix Shaklee ini, selain vitamin D, ia juga mengandungi lagi 6
nutrien penting termasuk kalsium, magnesium, zink, kuprum, mangan, dan boron untuk membantu membina ketumpatan tulang. Kaplet bersaiz kecil, mudah ditelan.

Mesti baca: Info menarik tentang OsteMatrix

Kesimpulannya, vitamin D adalah vitamin larut lemak. Tubuh sangat memerlukan vitamin D untuk memastikan penyerapan kalsium secara maksima. Kekurangan vitamin D dalam tubuh akan menyebabkan kepadatan dan kualiti tulang berkurangan, jadi risiko untuk berlakunya Osteoporosis sangat tinggi. Oleh itu, pastikan mengambil vitamin D sehari mengikut sarananpengambilan nutrisi (RNI) yang dicadangkan oleh Kementerian Kesihatan.

Sumber vitamin D dan fungsinya
Sumber: Bahagian Pemakanan, KKM


Continue Reading

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan


Set Kurus Shaklee Paling Berkesan
Stress sangat bila berat susah nak turun. Bila badan banyak spare tyre, perut buncit, sukar nak cari baju seluar yang sesuai dengan saiz badan, nak pakai baju seluar sedia ada, ketat pula. Memang stress dibuatnya.

Atul sendiri pernah rasa keadaan ini, terutamanya bila pakaian yang dipakai buat kita rasa tak selesa. Nasib baik ada set kurus Shaklee. Set kurus Shaklee sangat membantu Atul dapatkan berat asal kembali dan kekal langsing. Macam dalam gambar dibawah ni

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan
Beberapa bulan je dapat berat asal balik setelah amalkan Set Kurus Shaklee

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan
Masih boleh pakai baju yang sama walaupun selepas 5 tahun dengan Set Kurus Shaklee

Jadi, entry kali ini, Atul nak kongsikan kepada semua cadangan set kurus Shaklee yang paling berkesan yang telah banyak merealisasikan impian orang ramai untuk kurus dan dapatkan berat badan yang ideal.

Atul percaya, berat ideal dan bentuk badan yang cantik merupakan impian setiap insan. Lebih seronok apabila kadar BMI berada pada paras normal, dan kita mempunyai tubuh badan yang sihat. Hendak melakukan aktiviti harian pun sangat seronok. Secara tidak langsung risiko untuk dapat penyakit berbahaya akibat berat badan berlebihan juga sangat rendah.


Set kurus Shaklee terbahagi kepada tiga langkah utama


Langkah 1 - Bakar atau pecahkan lemak


Lecithin

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan
Diekstrak dari soya tanpa penggunaan bahan pewarna, pemanis atau pengawet. Membantu proses memecahkan lemak dalam tubuh dengan lebih efisen.

Fungsi Lecithin dalam set kurus Shaklee

👉 Berfungsi mengemulsikan lemak yang luar biasa (ayat mudahnya berfungsi untuk memecahkan lemak) kepada saiz yang lebih kecil supaya ia mudah disingkirkan

👉 Membantu memecahkan lemak dan mengurangkan mengurangkan saiz zarah lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah sehingga membuatkan lemak terapung dan tidak melekat pada salur darah.

👉 Membantu menghalang pembentukan lemak baru dari makanan yang kita makan jika digabungkan dengan Alfalfa Complex.

👉 Membantu Mengurangkan paras kolesterol jahat dan meningkatkan kolesterol baik (HDL) serta membantu mengawal paras triglycerides

👉 Lecithin Shaklee mampu memecah lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman.

1 botol Lecithin, 180 softgel tahan untuk kegunaan 1 bulan. (RM55) (Sertai kami untuk dapatkan lebih penjimatan)


Omega Guard

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan

Omega Guard  membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di kawasan laut dalam. Untuk pengetahuan semua, minyak ikan Omega 3 terbukti dapat membantu kita untuk mendapatkan berat badan yang ideal.

Fungsi Omega Guard dalam set kurus Shaklee

👉 Minyak ikan omega 3 berfungsi membantu pembakaran lemak termendap. Sebab itu kalau Lecithin dan Omega digabungkan, proses untuk kurus dan turunkan berat badan lebih cepat dan berkesan

👉 Membantu membakar lemak yang telah lama dan degil dalam tubuh seperti yang berada di bawah kulit, dalam salur darah, lemak yang menyelaputi organ

👉 Membantu meningkatkan paras hormon Leptin, iaitu sejenis hormon yang mengawal selera makan. Hormon Leptin juga meningkatkan metabolisme tubuh sekaligus membantu tubuh membakar lemak dengan lebih cepatMakin rendah tahap Leptin, makin cepat kita rasa lapar.

Minyak ikan mengandungi asid docosahexaenoic asid lemak omega-3, atau DHA, dan asid eicosapentaenoic, atau EPA, yang mungkin mengurangkan selera makan pada subjek yang berlebihan berat badan dan gemuk, menurut kajian yang dilakukan oleh penyelidik dari University of Navarra di Sepanyol

👉 Pengambilan Omega 3 merangsang sensitiviti insulin dalam darah. Lebih sensitif sel-sel tubuh kepada insulin, lebih sukar untuk lemak disimpan. Apabila kadar insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. Insulin rendah juga bantu kawal gula. Gula berlebihan menyebabkan kita sukar untuk turunkan berat badan

👉 Lagi berkesan apabila pengambilan minyak ikan omega 3 disertakan lebih banyak senaman kerana ia akan menyebabkan pembakaran lemak lebih pantas dan berkesan. Omega 3 yang di ambil sebelum bersenam akan meningkatkan pengaliran darah ke otot-otot. Sekaligus menyebabkan kadar metabolisma meningkat, kesannya lebih banyak kalori terbakar. Hasilnya berat badan pun berkurangan.

Kajian di Jepun dan Czech Republic mencadangkan Omega-3 dapat menghalang pembentukan lemak pada badan dan menyatakan Omega-3 dapat membakar lebih banyak lemak.

👉 Menghalang penghasilan hormon cortisole yang menggalakkan penyimpanan lemak.

👉 Memperbaiki kadar gula dalam darah supaya mempunyai lebih tenaga untuk bersenam.

👉 Menambah kadar penghasilan serotonin sekaligus memberitahu otak bahawa kita rasa kenyang (Keadaan ini dapat membantu mengawal selera makan)

1 botol Omega Guard mengandungi 90 softgel tahan untuk kegunaan 1 bulan. (RM136.25) (Sertai kami untuk dapatkan lebih penjimatan)


Langkah 2 - Buang, detox atau singkirkan lemak


HerbLax

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan

HerbLax mengandungi campuran tumbuhan semulajadi termasuk daun senna, yang digunakan secara tradisional sebagai laksatif semula jadi.
HerbLax akan menampakkan kesan dalam masa 8-12 jam selepas pengambilan.

Fungsi Herblax dalam set kurus Shaklee

👉 Merangsang pergerakan usus untuk melancarkan proses perkumuhan semula jadi tubuh.

👉 Membersihkan najis yang tersekat dan tersimpan lama dalam tubuh

👉 Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut

👉 Membantu masalah sembelit

👉 Mengempiskan perut

👉 Melawaskan pembuangan air besar.

👉 Membantu masalah tidak hadam dan pergerakan usus yang tidak sihat.

👉 Membantu menyingkirkan toksin dalam usus termasuk lemak dan lender yang melekat di dinding usus dan sangat diperlukan untuk proses detox

👉 Membersihkan usus secara keseluruhan

1 botol HerbLax mengandungi 120 tablet tahan hampir 2 bulan. (RM57.50) (Sertai kami untuk dapatkan lebih penjimatan)


Alfalfa Complex

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan
Alfalfa Complex adalah Shaklee Signature Formula yang asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada 1950-an. Ditanam di kawasan subur, Antelope Valley, California. Alfalfa merupakan satu tumbuhan yang renek. Afalfa Complex Shaklee dihasilkan dari daun Alfalfa yang premium dan sangat berkualiti tinggi. 

Fungsi Alfalfa Complex dalam set kurus Shaklee

👉 Membantu menyingkirkan lemak & kolesterol

👉 Dalam Alfalfa ada saponin, saponin berfungsi seperti span yang bertindak "menarik kolesterol dalam darah.

👉 Penggunaan jangka panjang iaitu pengambilan alfalfa selama 8 minggu secara konsisten membantu menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol yang mampu mengurangkan penyakit jantung, strok dan darah tinggi

👉 Bertindak sebagai fiber yang membawa keluar lemak-lemak yang sudah dipecahkan dan dibakar oleh Lecithin dan Omega Guard. Hasilnya perut akan kembali kempis.

👉 Alfalfa merupakan agent detox tubuh secara kesuluruhan iaitu detox usus, darah dan hati. Detox adalah proses menyingkirkan toksin-toksin dalam badan. Hasilnya badan lebih bertenaga, berat turun dan kulit pun sihat

👉 Alfalfa juga membantu mengembalikan kenormalan badan yang berasid, hilangkan toksin dalam badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

Alfalfa mempunyai 2 saiz

🌱 Alfalfa Complex (330 tablet) tahan hampir 2 bulan (RM57.50)(Sertai kami untuk dapatkan lebih penjimatan)

🌱 Alfalfa Complex (700 tablet) tahan hampir 5 bulan (RM102.50)(Sertai kami untuk dapatkan lebih penjimatan)

 

Langkah 3 - Bina otot, elak menggeleber, diet sihat, bertenaga dan elak lapar


Energizing Soy Protein (ESP)

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan

ESP Shaklee
 merupakan makanan kesihatan berasaskan protein soya yang tidakdiubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) dan dihasilkan di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP). ESP Shaklee juga diiktiraf seluruh dunia kerana memiliki kajian klinikal yang sangat ekstensif & komprehensif serta mempunyai kualiti protein yang sangat tinggi yang pernah dihasilkan.

Fungsi ESP dalam set kurus Shaklee

ESP Shaklee membantu badan kurus melalui tiga cara

👉 Diet yang sihat

ESP Shaklee berasaskan protein tumbuhan iaitu kacang soya Non Gmo yang lengkap dengan 9 jenis asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh .  ESP Shaklee dikenali sebagai diet yang sihat kerana kaya dengan protein, bebas lemak, bebas kolesterol, dan kaya dengan kalsium

👉 Mengenyangkan

ESP Shaklee mempunyai indeks glisemik (GI) yang rendah iaitu 39. Kajian menunjukkan makanan yang mempunyai gi dapat mengurangkan rasa lapar dan memberikan rasa rasa kenyang yang lebih lama dan membantut menurunkan berat badan dan mengawal selera makan. Selain itu, ia juga membantu paras gula darah kekal stabil, membantu mengekalkan tenaga, dan mengekalkan kesihatan jangka panjang Protein lebih mengenyangkan daripada mana-mana karbohidrat atau lemak.

👉 membantu membina otot

Protein membantu pembentukan dan pembinaan otot. Otot membakar kalori, lebih banyak otot yang dimiliki, maka lebih banyak kalori tubuh dibakar. Dengan pengambilan protein secara konsisten, badan dilatih untuk membakar kalori secara berterusan dan meningkatkan metabolism dan pembakaran lemak. Lebih efektif apabila pengambilan protein digabungkan dengan senaman

1 canister ESP , 850 gram untuk kegunaan sebulan (RM161.25) (Sertai kami untuk dapatkan lebih penjimatan)


Cinch Shake Mix

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan

Cinch Shake adalah minuman berasaskan protein untuk menggantikan makanan (meal replacement) sepanjang proses menurunkan berat badan. Pengambilan cinch akan memberikan lebih kepuasan dan 
mengenyangkan!

Ia didatangkan dalam 3 perisa yang menyelerakan iaitu Chocolate, Cafe Latte dan Vanilla. Selain minum begitu sahaja, anda juga boleh pelbagaikan cara minum dengan mencampurkan buah-buahan segar, yogurt dan sebagainya.

Fungsi Cinch Shake dalam set kurus Shaklee

👉 Cinch shaklee sesuai sangat bagi sesiapa nak diet dan kuruskan badan. Cinch shake ni lengkap dengan segala protein.

👉 Cinch Shake mengandungi formula istimewa iaitu leucine. Leucine adalah sejenis asid amino penting. Fungsi leucine adalah menjaga jisim otot. Leucine bertanggungjawab untuk pertumbuhan otot dan mengekalkan pertumbuhan otot. Otot yang sihat membantu dalam pembakaran kalori.

Tubuh manusia tidak dapat menghasilkan leucine, jadi, ia mesti diperolehi dari sumber makanan yang lain. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa leucine bermanfaat dalam:

🌱 Menggalakkan pengeluaran otot.

🌱 Menyokong pertumbuhan otot tanpa lemak.

🌱 Menyokong pemulihan otot.

🌱 Mengurangkan keletihan otot selepas bersenam.

👉 Untuk dapatkan bentuk tubuh badan yang cantik, pengambilan diet harian yang mengandungi leucine sangat penting kerana setelah kehilangan berat dan lemak, leucine akan memastikan otot badan tidak jatuh dan menggeleber. Tugas leucine adalah membina otot semasa penurunan berat badan berlaku.

👉 Cinch Shake membantu mengurangkan selera makan bagi anda yang tidak boleh kawal nafsu makan

👉 Membantu membakar lemak yang berlebihan dan tidak diperlukan dalam badan serta mengurangkan inci pada badan dengan cepat

Istimewanya Cinch Shake ini, apabila anda tidak mahu makan nasi, anda boleh gantikan dengan mengambil Cinch Shake Shaklee sahaja.

1 canister Cinch Shake (RM181.25) (Sertai kami untuk dapatkan lebih penjimatan)

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan
Set Kurus Shaklee (Premium) Yang Paling Berkesan

Menarikkan setelah mengetahui bagaimana 3 langkah utama set kurus Shaklee berfungsi dalam membantu menurunkan berat badan.

Harga Set Kurus Shaklee (Premium) yang paling berkesan

Harga: RM520 (Harga Asal: RM649)

👉 Percuma Keahlian
👉 Percuma Penghantaran

= PENJIMATAN sehingga RM174

Whatsapp Atul untuk order atau rundingan berkaitan set kurus Shaklee dengan hanya klik gambar dibawah

Set Kurus Shaklee Paling Berkesan

Baca juga:

Pilihan set kurus Shaklee yang selalu jadi pilihan ramai

koleksi Testimoni Set Kurus Shaklee yang telah berjaya dapatkan berat idaman mereka


Atul Hamid
Shaklee Business Leader
Continue Reading