Manfaat Polifenol Dalam ResV Shaklee


Campuran sempurna polifenol merupakan campuran polifenol unik berasaskan Anggur Muscadine yang dipertingkatkan dengan Japanese Knotweed, Lobak Ungu, Chebulic Myrobalan, Buah Delima, Anggur Hitam, Hampas Anggur dan Anggur Merah telah terbukti melalui pelbagai kajian klinikal memberikan kesan positif terhadap proses penuaan sel.


Manfaat Polifenol Dalam ResV Shaklee


Khasiat polifenol menjadikan hidup penuh bersemangat dan bertenaga. Kajian saintifik menunjukkan bahawa amalan diet yang kaya dengan polifenol tumbuh-tumbuhan, bagi jangka masa panjang memberikan perlindungan terhadap risiko kanser, penyakit kardiovaskular, penyaakit kencing manis, osteoporosis dan penyakit neurodegenerative.

Manfaat Polifenol dalam ResV Shaklee

Manfaat Polifenol dalam ResV: Meningkatkan Tenaga dan Menguatkan Otot


Manfaat Polifenol Dalam ResV Shaklee

Mempercepatkan penghasilan mitokondria, penjana utama tenaga badan anda. Ia juga meningkatkan jisim otot dan penghasilan semula otot dikalangan individu yang berusia, terutamanya apabila diamalkan bersama dengan senaman.
🍒 Membantu badan menghasilkan lebih banyak tenaga dan mengurangkan keletihan
🍒 Menguatkan otot dan meningkatkan prestasi sukan
🍒 Meningkatkan jisim otot pada warga emas


Manfaat Polifenol dalam ResV: Kulit Sihat dan Kelihatan Lebih Muda


Manfaat Polifenol Dalam ResV Shaklee

🍒 Melindungi  kulit daripada penuaan kerosakan oleh sinaran ultraviolet (UV)
🍒 Melindungi dari serangan radikal bebas
🍒 Mengurangkan garis halus dan kedutan
🍒 Meningkatkan penghasilan kolagen
🍒 Memulihkan kulit yang tidak sihat
🍒 Menjadikan kulit yang lebih berseri

Manfaat Polifenol dalam ResV: Menyokong Detoks Yang Berkesan


Manfaat Polifenol Dalam ResV Shaklee

🍒 Menggalakkan fungsi detoksifikasi badan dan pembersihan yang efektif
🍒 Meningkatkan kesihatan hati dengan mengawal stess dalaman badan
🍒 Mengurangkan kemerahan dan pembengkakan
🍒 Mengurangkan kematian sel pada hati
🍒 Membantu badan memecahkan lemak
🍒 Membantu mengurangkan berat badan dengan meniru kesan berpuasa atau sekatan kalori

Manfaat Polifenol dalam ResV: Meningkatkan Sistem Imunisasi


Manfaat Polifenol Dalam ResV Shaklee

🍒 Mempercepat tindak balas sistem imun terhadap jangkitan
🍒 Menghalang proses replikasi virus yang terpilih di dalam badan dan memendekkan tempoh selesema
🍒 Boleh menguatkan tindakbalas imun seseorang dan mempercepatkan tempoh pemulihan

Manfaat Polifenol dalam ResV: Tahap Gula Darah Yang Sihat


Manfaat Polifenol Dalam ResV Shaklee

🍒 Mengekalkan paras gula darah yang sihat
🍒 Mencegah penguraian kanji kepada karbohidrat ringkas
🍒 Menurunkan paras gula darah semasa berpuasa
🍒 Meningkatkaan toleransi glukosa,
🍒 Meningkatkan kepekaan insulin

Manfaat Polifenol dalam ResV:  Peredaran Darah Yang Sihat


Manfaat Polifenol Dalam ResV Shaklee

🍒 Membaiki dan melancarkan peredaran darah
🍒 Mengurangkan keradangan kronik yang menjadi punca utama penyakit jantung
🍒 Menurunkan tekanan darah pada tahap yang normal
🍒 Mengurangkan tahap kolesterol jahat (LDL) dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)

Manfaat Polifenol dalam ResV: Kekal Tajam dan Fokus (Fungsi Otak Yang Sihat)


Manfaat Polifenol Dalam ResV Shaklee

Pengambilan jus anggur setiap hari selama 12 minggu meningkatkan memori orang dewasa yang mengalami masalah mental ringan. Pengambilan polifenol setiap hari secara konsisten akan:
🍒 Meningkatkan aliran darah ke otak
🍒 Menggalakkan fungsi otak yang sihat
🍒 Meningkatkan daya ingatan
🍒 Meningkatkan fokus dan daya tumpuan

Manfaat Polifenol dalam ResV: Memelihara dan Menyokong Kesihatan Sendi


Manfaat Polifenol Dalam ResV Shaklee

🍒 Mengelakkan penipisan tulang rawan pada sendi
🍒 Boleh meningkatkan penghasilan tulang rawan dan kolagen pada sendi
🍒 Boleh mengurangkan keradangan sendi
🍒 Meningkatkan keselesaan serta fleksibiliti sendi.

Manfaat Polifenol dalam ResV: Perlindungan dari Sel Abnormal (Perkembangan sel yang sihat)


Manfaat Polifenol Dalam ResV Shaklee

🍒 Polifenol adalah salah satu daripada sebatian untuk mengurangkan risiko kanser kerana ia dipercayai menghalang pertumbuhan dan perkembangan pelbagai sel-sel kanser.
🍒 Pelbagai kajian dan penyelidikan telah menunjukkan fungsi polifenol dalam mencegah pertumbuhan sel yang abnormal
🍒 Kajian Makmal menunjukkan bahawa Polifenol membantu melindungi daripada kerosakan DNA, yang boleh menyebabkan pertumbuhan sel yang abnormal

Info Tambahan Tentang Sel Sihat ↴

Apakah Sel Sihat?


Manfaat Polifenol Dalam ResV Shaklee

Sel Sihat bermaksud apabila anda sihat, ia akan menghasilkan sel-sel yang sihat, membolehkan tubuh anda berfungsi dengan lebih baik.

Walau bagaimanapun, penuaan dan gaya hidup tidak sihat boleh menyebabkan sel-sel merosot, lalu akan menjejaskan kesihatan anda. Keadaan ini akan menyebabkan;

Manfaat Polifenol Dalam ResV Shaklee

👉 Melemahkan pertahanan semula jadi sel
👉 Merendahkan tenaga sel
👉 Merosakkan DNA
👉 Mengurangkan prestasi sel
👉 Melemahkan integriti dan jangka hayat sel

Tetapi, anda boleh bantu tubuh anda menghasilkan sel-sel yang sihat dengan cara mengamalkan pengambilan makanan yang kaya dengan khasiat polifenol tumbuh-tumbuhan. Ini kerana Polifenol adalah nutrien penting yang dapat menghasilkan sel yang sihat.

Manfaat Polifenol Dalam ResV Shaklee

Polifenol bertindak
👉 Melindungi dan memperbaiki DNA
👉 Meningkatkan tenaga sel
👉 Meningkatkan daya tahan sel
👉 Meningkatkan fungsi sel

Pengambilan polifenol boleh melindungi telomere daripada memendek, membantu anda untuk hidup lebih muda dan lebih sihat telah dibuktikan melalui kajian klinikal.
Bukti Kajian Klinikal
Link Bukti Kajian Klinik


Tahukah anda?

Manfaat Polifenol Dalam ResV Shaklee

Jadi, untuk menjaga amanah dan harta paling berharga ini adalah dengan memastikan sel-sel tubuh berada dalam keadaan sihat selalu. Oleh itu, anda digalakkan untuk mengamalkan pengambilan diet harian yang kaya dengan polifenol tumbuh-tumbuhan atau lebih mudah lagi dengan mengamalkan pengambilan ResV Shaklee.

Apakah itu ResV Shaklee? Wajib Baca info tentang ResV Shaklee

Oh ya, untuk pengetahuan semua, setiap pembelian 1 botol ResV Shaklee, melayakkan anda
⇒ Pendaftaran ahli secara PERCUMA
⇒ Nimati potongan 20% dari harga runcit dan boleh terus membeli dengan harga ahli iaitu RM408 sahaja

Buat pembelian sendiri disini ⇒ Beli dan Join Ahli
atau WhatsApp Atul di http://atulhamid.wasap.my/ jika berminat untuk dapatkan ResV Shaklee


--------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

SUNSHINE GIVEAWAY BY OMBAKBERGIGI

SUNSHINE GIVEAWAY BY OMBAKBERGIGI


Soalan WAJIB giveaway Ombak Bergigi ↴

"Apakah perkara yang menceriakan hari anda sepanjang Januari 2020?"


Jawapan Atul: 

Balik Kampung ketika Raya Cina, dapat jumpa Mak, Abah & Mertua, serta dapat makan rambutan kuning fresh kait dari pokok. Nyum nyum nyum....

SUNSHINE GIVEAWAY BY OMBAKBERGIGI

Kalau nak tahu apa lagi syarat Giveaway OmbakBergigi ni, klik je banner di atas tu☺

Continue Reading

Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends


Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends. Ini adalah sticky post sehingga 29 February 2020 nanti. So sehingga itu, entry terbaru mama ada di bawah post ini ye. Jom ramai-ramai join Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends.


Giveaway Wang Tunai Mamapipie




Syarat-syarat Penyertaan Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends


  1. Terbuka kepada blogger yang menetap di Malaysia bagi memudahkan urusan bank in wang tunai
  2. Buat satu blog post bertajuk "Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends". Tepek banner di atas beserta link ke post ini.  Boleh copy code html yang mama dah sediakan di bawah post ni bagi memudahkan kerja korang.
  3. Tag 3 rakan  
  4. Wajib Follow Youtube ibusyurga: Klik Sini -> Youtube ibusyurga
  5. Wajib Follow & Letak Blog di bawah ke dalam Bloglist korang
Ini syarat wajib dan mama akan check satu.. satu.. Kalau tak patuhi syarat ni korang akn disqualified.

Mama galakkan korang rajin singgah dan komen blog penaja kerana hadiah utama akan dipilih sendiri oleh penaja. Mama pun tak pasti bagaimana cara mereka akan memilih pemenang nanti..

  • Digalakkan Follow Media Social Mama: Instagram FB Youtube Twitter FB Page
  • Last sekali, tinggalkan link pernyertaan korang disni.
  • Tarikh tutup giveaway adalah pada 29 Feb 2020 11.59 malam. 
  • Insya Allah, pemenang akan diumumkan pada 5 mac 2020


Hadiah Wang Tunai RM1000 - Senarai Hadiah

Wang tunai sejumlah RM 1000 akan dihadiahkan kepada 17 orang pemenang.. Banyak kan.. Alhamdulillah, Semoga murah rezeki penaja kita. Sama-sama kita doakan agar penaja-penaja kita sentiasa murah rezeki dengan rezeki yang berkat, diberkati Allah dan bisnes sentiasa menjadi. Seramai 17 pemenang akan dipilih memenangi total RM1000 nanti. Pemenang hadiah utama akan dipilih sendiri oleh pihak penaja. Jom tengok senarai hadiah yang akan dimenangi:

Hadiah RM200 (Seorang Pemenang)

1 x RM200

Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)

2 x RM100

Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)

14 x RM50


Boleh copy code html Giveaway ini dan paste as html dalam blog post korang di Blog Mamapipie. Good luck semua!!

Continue Reading

Ramuan ResV Shaklee


Ramuan ResV Shaklee

ResV Shaklee adalah produk terbaharu Shaklee yang akan mula dijual Mac 2020 nanti. Namun begitu, nama produk ini telah mula disebut-sebut kerana revolusi formulanya yang hebat melalui gabungan 8 ramuan botani terpilih oleh saintis-saintis terkemuka beserta penyelidikan canggih secara global yang dibangunkan bertahun-tahun lamanya.

Ramuan ResV Shaklee mengandungi 8 jenis botani semulajadi yang telah dipilih dengan teliti. Ramuan ResV Shaklee menawarkan spektrum polifenol yang luas iaitu telah menjadikan ResV Shaklee 30% lebih berkuasa untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Jadi, apakah 8 ramuan botani istimewa yang terdapat dalam ResV Shaklee ini?


Ramuan ResV Shaklee


Ramuan ResV Shaklee: Anggur Muscadine (Vitis Rotundifolia)


Ramuan ResV Shaklee
Ramuan ResV Shaklee: Anggur Muscadine
Anggur Muscadine adalah buah anggur yang luar biasa. Ciri-ciri unik ini membolehkan Anggur Muscadine mempunyai sifat antioksidan yang sangat berkuasa iaitu 6 hingga 8 kali lebih daripada beri biru dan jumlah asid Elagik dan Elagithanin, iaitu sejenis polifenol yang sangat tinggi. Kedua-dua polifenol yang terkenal dengan pelbagai manfaat kesihatan seperti
✿ Merangsang laluan selular yang terlibat dalam pertahanan antioksidan, jangka hayat dan daya tahan serta penghasilan tenaga
✿ Anti Penuaan
✿ Anti pertumbuhan sel yang abnormal
✿ Manfaat untuk kesihatan jantung

Anggur Muscadine mengandungi ekstra kromosom (20 kromosom) berbanding anggur yang lain (19 kromosom). Ini bermaksud, Anggur Muscadine menyediakan lebih banyak manfaat kesihatan seperti
✿ Perlindungan antioksidan
✿ Meningkatkan penghasilan tenaga
✿ Menyokong jangka hayat dan daya tahan sel

Ramuan ResV Shaklee: Japanese Knotweed


Ramuan ResV Shaklee
Ramuan ResV Shaklee: Japanese Knotweed
Japanese Knotweed atau dikenali sebagai Polygium Cuspidatum adalah perenial yang besar berasal dari Asia. Ia juga ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Japanese Knotweed ini kaya dengan Resveratrol.

Resveratrol adalah salah satu polifenol yang paling banyak dikaji dan telah mendapat reputasi untuk kesihatan yang lebih baik. Knotweed Jepun sering digunakan kerana manfaatnya yang tinggi antioksidan bertindak sebagai

✿ Anti pertumbuhan sel yang abnormal
✿ Anti keradangan
✿ Menggalakkan kadar keradangan yang sihat.
✿ Menyokong paras gula darah dan tahap kolesterol yang sihat
✿ Melambatkan proses penuaan
✿ Melambatkan kehilangan kolagen dan elastin
✿ Mestabilkan tekanan darah
✿ Membaiki peredaran darah.
✿ Meninggikan prestasi atlet
✿ Menghalang pengumpulan/pembekuan platelet darah
✿ Membantu dalam proses mengurangkan berat badan


Ramuan ResV Shaklee: Lobak Ungu

Ramuan ResV Shaklee
Ramuan ResV Shaklee: Lobak Ungu

Lobak ungu salah satu sumber semulajadi yang kaya antioksidan. Walaupun semua jenis lobak adalah sihat dan bernutrisi, lobak ungu mengandungi antioksidan berkuasa iaitu Antosianin dan Lutein yang mempunyai manfaat kesihatan luar biasa seperti
✿ Menggalakkan kesihatan penglihatan
✿ Membaiki keanjalan salur darah
✿ Antikeradangan / mengurangkan keradangan

Ramuan ResV Shaklee: Chebulic Myrobalan (Buah Kaduka)


Ramuan ResV Shaklee
Ramuan ResV Shaklee: Chebulic Myrobalan
Chebulic Myrobalan adalah herba teraputik Ayurveda. Ia terkenal dalam perubatan tradisional Ayurveda. Chebulic Myrobalan dikenali sebagai “Raja segala Ubat” atau “Ibu segala Herba” kerana selalu disenaraikan sebagai ubat pertama yang digunakan dalam Ayurveda disebabkan manfaat teraputiknya yang luar biasa. Chebulic Myrobalan mengandungi polifenol penting seperti Asid Galik dan Asid Elagik.

Chebulic Myrobalan digunakan secara tradisional untuk:
✿ Menyokong kesihatan penghadaman dan proses pembersihan semula jadi badan serta pergerakan usus
✿ Membantu dalam masalah buasir dan batuk
✿ Menyokong paras gula darah yang sihat
✿ Menyokong fungsi hati dan peparu yang sihat
✿ Mencegah jangkitan kulat
✿ Menggalakan penyembuhan luka
✿ Mempunyai kesan laksatif / Julap

Juga digunakan sebagai “pil air” dan biasanya digunakan untuk
✿ Membaiki kesihatan system pembiakan
✿ Membaiki kesihatan saluran kencing

Chebulic Myrobalan juga dikenali sebagai Haritaki

Ramuan ResV Shaklee: Anggur Hitam (Blackcurrant)



Ramuan ResV Shaklee
Ramuan ResV Shaklee: Anggur Hitam
Anggur hitam sangat kaya dengan vitamin, sehingga dikenali sebagai “superstar vitamin”. Sumber vitamin C yang sangat baik hampir empat kali ganda lebih banyak daripada buah oren. Anggur hitam juga mengandungi Polifenol Antosianin dan Sianidin.

Tahukah anda? Semasa Perang Dunia Kedua, kerajaan British menyarankan ibubapa untuk memberikan sirap Anggur Hitam kepada kanak-kanak sebagai sumber utama vitamin C pada masa itu

Anggur hitam mempunyai rasa yang berbeza dan manfaat kesihatan yang luar biasa termasuklah:
✿ Antimikrob
✿ Antikeradangan
✿ Antiviral
✿ Antitoksik
✿ Antiseptik
✿ Membantu menguatkan system imunisasi tubuh, melegakan sakit tekak, dan meredakan gejala selsema.
✿ Menggalakkan kesihatan system saraf
✿ Menyokong jantung yang sihat dan kuat


Ramuan ResV Shaklee: Buah delima (Pomegranate)


Ramuan ResV Shaklee
Ramuan ResV Shaklee: Buah Delima
Buah delima adalah salah satu buah yang paling sihat di dunia. Di Greece, buah delima diberi sebagai hadiah meraih rumah baru untuk membawa nasib baik, kesuburan dan rezeki yang melimpah-limpah

Tahukah anda? Pokok delima boleh hidup melebihi 200 tahun. Ia ditanam dalam iklim panas dan kering.

Buah delima penuh dengan nutrient penting dan secara amnya dikaitkan dengan kandungan polifenol yang tinggi seperti Elagitanin, Asid Elagik, dan Flavonoid lain (Quercetin, kaempferol dan luteolin glycosides). Khasiat buah delima yang tiada tandingan antaranya adalah
✿ Antioksidan yang berkuasa
✿ Mengandungi sifat bakteria dan antiviral, membantu melawan jangkitan, antivirus
✿ Anti-tumor
✿ Boleh menguatkan system imunisasi tubuh
✿ Menggalakkan kesihatan sendi dan jantung
✿ Sumber vitamin A, C dan E serta asid folik yang baik

Ramuan ResV Shaklee: Hampas Anggur dan Anggur Merah

Ramuan ResV Shaklee
Ramuan ResV Shaklee: Anggur Merah dan Hampas Anggur Merah


Buah anggur merah kaya dengan antioksidan dan serat, anggur merah adalah buah yang sangat baik untuk kesihatan jantung yang sihat. Kulit dan biji anggur yang boleh dimakan, kaya dengan antioksidan, terutamanya Resveratrol. Ia juga mengandungi polifenol seperti Proantosianidin yang mempunyai antioksidan yang lebih hebat daripada vitamin E dan vitamin C.



Polifenol dalam anggur merah boleh membantu

✿ Mengawal tekanan darah

✿ Mengurangkan keradangan akibat tekanan oksidatif

✿ Membantu mengawal tekanan darah, mengurangkan keradangan dan Membaiki aliran darah,

✿ Melindungi daripada penyakit jantung, mengurangkan paras gula darah dan melindungi daripada perkembangan kanser.

✿ Melindungi daripada penyakit degenerasi-neuro, seperti Alzheimer

Inilah 8 ramuan botani Istimewa yang terkandung dalam ResV Shaklee. Gabungan 8 ramuan ini telah menjadikan ResV 30x ganda lebih hebat sebatian polifenolnya dan ini adalah produk yang sangat eksklusif dalam Shaklee. Polifenol termasuk Rejuvetrol yang memberu spektrum perlindungan secara menyeluruh.


Kehebatan Ramuan ResV yang telah dibuktikan secara saintifik adalah untuk:

  Meningkatkan perlindungan sel
  Meningkatkan tenaga dalam sel
  Menguatkan pertahanan sel
  Menguatkan fungsi sel

ResV terdiri daripada ramuan semulajadi dan sangat eksklusif serta hanya boleh didapat di Shaklee Malaysia sahaja.





Mesti Baca:

Info Lengkap Tentang ResV
Manfaat Polifenol dalam ResV

Perhatian: Produk ini tidak bertujuan untuk dianogsis, merawat, mengubati, dan mencegah sebarang penyakit.
Ini adalah ikan produk tradisional.
KKLIU 0204/2020
MAL19096091TC


Untuk info lanjut dan pembelian ResV, boleh hubungi Atul dan klik saja gambar dibawah ini

Ramuan ResV Shaklee

---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

ResV Shaklee


ResV Shaklee | ResV Shaklee adalah produk terbaharu Shaklee yang akan mula dijual pada Mac 2020 nanti. Tak lama dah kan?

ResV Shaklee

Kalau tengok gambar atas ni, botolnya macam Vivix kan? ResV ni adik Vivix ke? Bolehla bolehla (Nada Jarjit Sigh Upin Ipin) hehe

Sebenarnya ResV ni memang sama macam Vivix tetapi tidak serupa. Dalam entri kali ini, Atul akan kongsikan apa itu ResV Shaklee, Ramuan yang terdapat dalam ResV Shaklee, Keistimewaan, manfaat dan kelebihan yang boleh anda peroleh daripada ResV Shaklee ini.

Apa itu ResV Shaklee?

ResV adalah penemuan revolusi terbaharu daripada Shaklee. ResV Shaklee dihasilkan secara saintifik yang direka untuk mengekalkan keremajaan dan untuk hidup yang lebih bersemangat . Melalui pembangunan bertahun-tahun bersama saintis-saintis terkemuka dan penyelidikan canggih secara global, Shaklee telah berjaya menghasilkan ResV.

ResV mengandungi campuran proprietari, ekstrak polifenol botani semulajadi yang dipilih secara teliti untuk mengekalkan kesihatan dan kesejahteraan optimum. ResV Shaklee semestinya:
👉 Semula Jadi
👉 Tanpa Warna Tiruan
👉 Tanpa pemanis Tiruan
👉 Tanpa Pewarna Tiruan
👉 Tanpa Pengawet
👉 Tanpa Gluten Tambahan

Ramuan ResV Shaklee

ResV Shaklee mengandungi campuran propietari Polifenol tumbuhan seperti Anggur Muscadine, Japanese Knotweed dan Lobak Ungu. Melalui penemuan formula revolusi baharu, ramuan ResV ditambah dengan lima bahan lagi, menjadikan lapan bahan utama terdapat dalam ResV Shaklee. Campuran 8 bahan ini merupakan campuran proprietary spectrum polifenol yang luas.

Anggur Muscadine (Vitis Rotundifolia)

ResV Shaklee
Ramuan ResV Shaklee: Anggur Muscadine

Anggur Muscadine adalah buah anggur yang luar biasa. Ciri-ciri unik ini membolehkan Anggur Muscadine mempunyai sifat antioksidan yang sangat berkuasa iaitu 6 hingga 8 kali lebih daripada beri biru dan jumlah asid Elagik dan Elagithanin, iaitu sejenis polifenol yang sangat tinggi. Kedua-dua polifenol yang terkenal dengan pelbagai manfaat kesihatan 

Japanese Knotweed

ResV Shaklee: Produk Terbaharu Shaklee
Ramuan ResV Shaklee: Japanese Knotweed

Japanese Knotweed atau dikenali sebagai Polygium Cuspidatum adalah perenial yang besar berasal dari Asia. Ia juga ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Japanese Knotweed ini kaya dengan ResveratrolResveratrol adalah salah satu polifenol yang paling banyak dikaji dan telah mendapat reputasi untuk kesihatan yang lebih baik. 

Lobak Ungu

ResV Shaklee
Ramuan ResV Shaklee: Lobak Ungu

Lobak ungu salah satu sumber semulajadi yang kaya antioksidan. Walaupun semua jenis lobak adalah sihat dan bernutrisi, lobak ungu mengandungi antioksidan berkuasa iaitu Antosianin dan Lutein yang mempunyai manfaat kesihatan luar biasa 

Chebulic Myrobalan (Buah Kaduka)

ResV Shaklee
Ramuan ResV Shaklee: Chebulic Myrobalan

Chebulic Myrobalan adalah herba teraputik Ayurveda. Chebulic Myrobalan mengandungi polifenol penting seperti Asid Galik dan Asid Elagik.

Anggur Hitam (Blackcurrant)

ResV Shaklee
Ramuan ResV Shaklee: Anggur Hitam

Anggur hitam sangat kaya dengan vitamin, sehingga dikenali sebagai “superstar vitamin”. Sumber vitamin C yang sangat baik hampir empat kali ganda lebih banyak daripada buah oren. Anggur hitam juga mengandungi Polifenol Antosianin dan Sianidin.

Buah delima (Pomegranate)

ResV Shaklee
Ramuan ResV Shaklee: Buah delima

Buah delima adalah salah satu buah yang paling sihat di duniaBuah delima penuh dengan nutrien penting dan secara amnya dikaitkan dengan kandungan polifenol yang tinggi seperti Elagitanin, Asid Elagik, dan Flavonoid lain (Quercetin, kaempferol dan luteolin glycosides). 

Hampas Anggur dan Anggur Merah

ResV Shaklee: Produk Terbaharu Shaklee
Ramuan ResV Shaklee: Hampas Anggur dan Anggur Merah

Buah anggur merah kaya dengan antioksidan dan serat. Kulit dan biji anggur yang boleh dimakan, kaya dengan antioksidan, terutamanya Resveratrol. Ia juga mengandungi polifenol seperti Proantosianidin.


Kapsul ResV Shaklee

ResV Shaklee

Untuk pengetahuan anda, Kaspsul ResV agak pejal berbanding supplement kapsul Shaklee yang lain. Fungsinya supanya kandungan ResV tidak teroksidan dan mengekalkan kandungan Polifenol.

Kapsul ResV mengandungi 2 selaput iaitu
👉 Selaput bahagian luar kapsul diselaputi dengan bovine (lembu) 
👉 Selaput bahagian dalam kapsul pula diselaputi dengan hampas kulit anggur / biji anggur.

Mengikut piawaian KKM, ResV didaftarkan sebagai traditional medicine walaupun ResV ini bukan ubat. Sebab itu, dibahagian kotak ResV terpapar semua ramuan yang terkandung dalam ResV.

ResV Shaklee


Keistimewaan ResV Shaklee

Unik dan Ekslusif

ResV Shaklee

ResV Shaklee disokong oleh 6 patenShaklee menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan segala kebaikan polifenol dalam ResV supaya boleh menikmati kandungan nutrisi dan manfaatnya secara sepenuhnya. 6 paten ini hanya eksklusif di Shaklee sahaja.


Pertanian Secara Berterusan

Shaklee komited kepada piawaian yang tertinggi dalam pertanian mesra alam dan berterusan supaya anda boleh menikmati nutrient yang bermanfaat dengan kepakatan tertinggi sepanjang tahun.


Tidak Perlu Disimpan Dalam Peti Sejuk

Kapsul lembut ResV tidak perlu disimpan dalam peti sejuk dan mempunyai jangka hayat selama 24 bulan (Kekal segar sehingga 24 bulan). Ia sangat memudahkan anda boleh mengambilnya dimana-mana dan bila-bila sahaja.

Cara pengambilan ResV Shaklee

Dos harian bagi ResV Shaklee adalah 2 biji sehari selepas makan.

Bagi menikmati kehidupan yang penuh bertenaga dan kecergasan yang optimum, serta menjalani kehidupan yang lebih sihat dan lebih bersemangat, anda digalakan untuk mengambil ResV dan Vivix juga.
ResV Shaklee

Manfaat Polifenol dalam ResV Shaklee

ResV Shaklee

👉 Meningkatkan tenaga dan menguatkan otot
👉 Kulit yang kelihatan lebih muda
👉 Mengekalkan paras gula darah sihat
👉 Menggalakkan detoksifikasi badan dan pembersihan yang efektif
👉 Menggalakkan kesihatan peredaran
👉 Menggalakkan kekal tajam dan focus
👉 Memelihara dan menyokong keselesaan sendi
👉 Boleh melindungi daripada pertumbuhan sel abnormal


Kelebihan ResV Shaklee

👉 Ia berbentuk liquid gel, jadi mudah nak travel ke mana-mana.
👉 Tidak perlu simpan dalam peti ais. Mampu bertahan sehingga 24 bulan.
👉 Mengandungi tambahan 5 lagi ramuan berbanding produk Vivix
👉 Mempunyai kuasa 30% lebih daripada Vivix
👉 Disokong 6 paten

Harga ResV Shaklee

Kandungan ResV Sebotol: 60 softgel yang bertanda huruf V 
Harga: RM408 sahaja. (Harga Retail RM510)

Oh ya, untuk pengetahuan semua, setiap pembelian 1 botol ResV Shaklee, melayakkan anda
👉 Pendaftaran ahli secara PERCUMA
👉 Nimati potongan 20% dari harga runcit dan boleh terus membeli dengan harga ahli (Harga tertera)

Buat pembelian sendiri disini ⇒ Beli dan Join Ahli
atau WhatsApp Atul di http://atulhamid.wasap.my/


Kesimpulan

Walaupun ResV sama macam Vivix tetapi tidak serupa sebenarnya, kerana ResV 30% Lebih Hebat Berbanding Vivix kerana

👉 Sejajar dengan penemuan formula dan revolusi baharu, para saintis menambahkan beberapa ramuan baru di dalam Res-V.

👉 Spektrum polifenol untuk Res-V telah berubah dan jumlah polifenol bagi setiap hidangan juga telah dipertingkatkan. Dalam kajian makmal, formula Res-V yang baru ini terbukti 30% lebih berkuasa untuk menghalang pembentukan protein AGE berbanding dengan formula sebelumnya.

👉 Disokong oleh enam paten, ResV mengandungi proprietary, semua campuran semulajadi dari spektrum polifenol yang luas berdasarkan anggur muscadine yang memaparkan kepekatan asid elagik dan Elagithanin yang lebih baik berbanding anggur lain, apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang lebih hebat.

Penggunaan polifenol boleh melindungi telomere daripada memendek, membantu anda untuk hidup lebih muda lebih lama.

ResV Shaklee: Produk Terbaharu Shaklee

Mesti Baca: Apa itu Telomere?

Walaupunbegitu, pengambilan gabungan duo supplement Vivix dan ResV adalah lebih baik dan digalakkan kerana kedua-duanya menawarkan pelbagai manfaat kesihatan untuk anda.

Keistimewaan jika berdaftar sebagai ahli! Klik di sini untuk ketahui keistimewaan sebagai Ahli Shaklee

Perhatian: Produk ini tidak bertujuan untuk dianogsis, merawat, mengubati, dan mencegah sebarang penyakit.
Ini adalah ikan produk tradisional.
KKLIU 0204/2020
MAL19096091TC

ResV Shaklee

Untuk info lanjut dan pembelian ResV, boleh hubungi Atul di http://atulhamid.wasap.my

Atul Hamid (1077444)
Pengedar Shaklee Anda
019 571 3761

Continue Reading