Showing posts with label Product Info. Show all posts
Showing posts with label Product Info. Show all posts

Set Puasa Shaklee

Set Puasa Shaklee | Hari ini 10 Syaaban, bermakna ada lagi 19hari nak ke Ramadhan.
Sudah bersediakah kita untuk melakukan ibadah puasa?
Di sini Atul ada beberapa cadangan untuk anda yang ingin berpuasa dengan penuh bertenaga, kekal terhidrasi, dan sentiasa bersemangat sepajang bulan Ramadhan
SET PUASA SHAKLEE

Set Puasa Shaklee: Energizing Soy Protein (ESP)



Set Puasa Shaklee

Sumber protein soya yang tidak diubah genetiknya, membekalkan tenaga dan mengekalkan rasa kenyang lebih lama kerana mempunyai Indeks Glisemik rendah serta memberi tubuh kekal bertenaga. Berperisa vanilla.

Mesti Baca; Info tentang ESP Shaklee

Set Puasa Shaklee: Performance Drink

Set Puasa Shaklee

Minuman isotonik tidak bergas, terbukti secara klinikal menghidrat lebih baik daripada air. Mempunyai lebih elektrolit berbanding minuman isotonik terkemuka. Membuatkan anda tidak mudah dahaga. Berperisa oren & tidak bergula.

Set Puasa Shaklee: Meal Shakes

Set Puasa Shaklee

Sumber multivitamin terbaik. Apabila berpuasa, badan kita sebenarnya melalui proses detoksifikasi. Sementara detoksifikasi itu berlaku, Meal Shakes dapat memastikan badan kita mendapat bekalan nutrien baru yang mencukupi. Berperisa French Vanilla.

Mesti Baca:
Kenapa anak mesti berpuasa dengan Meal Shakes

Set Puasa Shaklee: Cinch Shake

Set Puasa Shaklee

Cinch Shake mengandungi satu protein khas, iaitu Leucine, berperanan untuk membina otot dan mengekalkan jisim otot semasa kita membuat sesuatu aktviti, atau semasa kita tidak makan. Jadi Cinch dengan formula khas LEUCINE dapat membantu anda untuk berpuasa dan diet dengan lebih bagus.

Ia juga membuat anda sentiasa berasa kenyang dan sebab itulah ia dikenali sebagai meal replacement & sangat sesuai diamalkan ketika berpuasa secara tak langsung membantu anda kuruskan badan. Pilihan perisa Vanilla / Chocolate / Cafe Latte.

Set Puasa Shaklee: Lecithin

Set Puasa Shaklee

Membantu mengawal nafsu makan, dan berperanan untuk memecahkan lemak yang tidak diperlukan.

Antara 2 sumber Protein yang dinyatakan tadi, anda boleh pilih samada Cinch Shake Mix atau ESP atau kedua-duanya sekali 😊 kerana setiap item ada kelebihannya tersendiri

Oh ya, set ini juga sesuai sangat diamalkan oleh individu yang mempunyai masalah Gastrik sehingga menyebabkan sukarnya melakukan ibadah puasa dengan lengkap.

Cara pembelian Set Puasa Shaklee di sini 👇

1. Order menggunakan kad kredit atau kad debit. Hubungi Atul jika ada sebarang masalah ketika order.

2. WhatsApp Atul di 0195733761 (klik untuk WhatsApp)

SET PUASA SHAKLEE
Klik Untuk WhatsApp

-----------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid88@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Perbezaan Vitamin C Shaklee (Vita-C Plus dan Chewable C Plus)



Perbezaan Vitamin C Shaklee (Vita-C Plus dan Chewable C)Haritu ada yang bertanya, apakah perbezaan di antara kedua-dua vitamin C yang Shaklee keluarkan? Rasanya macam mana, ada beza tak kedua-duanya?


Perbezaan Vitamin C Shaklee (Vita-C Plus dan Chewable C)

Jadi, untuk memudahkan anda semua mendapat info tentang perbezaan antara kedua-dua vitamin C Shaklee tersebut, hari ini Atul kongsikan tentang perbezaan Vitamin C Shaklee itu.

Perbezaan Antara Kedua-dua Vitamin C Shaklee Sustained Release Vita C Plus dan Chewable C Plus

Untuk makluman anda semua, Shaklee Malaysia menawar dua jenis vitamin C, iaitu Sustained Release Vita C Plus dan Chewable C Plus. 1 botol besar dan 1 lagi, botol kecil.

Perbezaan Vitamin C Shaklee (Vita-C Plus dan Chewable C)


Berikut merupakan perbezaan antara kedua-dua vitamin C Shaklee tersebut:

Perbezaan Vitamin C Shaklee (Vita-C Plus dan Chewable C)
Perbezaan Vitamin C Shaklee (Vita-C Plus dan Chewable C)


Kelebihan Sustained Release Vita C Plus Berbanding Chewable C
  • 1 tablet mengandungi kandungan Vitamin C lebih tinggi iaitu 500mg
  • Lebih sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif kerana sumber dari ekstrak jagung
  • Sustained release – bermaksud mempunyai sistem perlepasan berperingkat. (500mg per 5 jam) iaitu 100mg Vitamin C dilepaskan setiap jam selama 5 jam.
  • Harga satu tablet lebih murah berbanding kandungan Vitamin C iaitu 54 sen sahaja
  • Sebotol mampu bertahan sehingga 6 bulan (1 Tablet sehari)
Perbezaan Vitamin C Shaklee (Vita-C Plus dan Chewable C)
Keistimewaan Vitamin C Plus Shaklee


Kelebihan Chewable C Plus berbanding Sustained Release Vita C
  • Sesuai diambil oleh semua peringkat umur iaitu kanak-kanak hingga dewasa kerana hanya mengandungi 100mg sahaja
  • Membantu mengurangkan rasa loya, tidak sedap mulut kerana ia diekstrak daripada Lemon, Mixed Citrus, Orange, Grapefruit
  • Boleh dikunyah dan dihisap
  • Rasa yang sedikit masam menjadikan ia sesuai untuk ibu hamil yang mengalami morning sickness, untuk mereka yang mengalami mabuk perjalanan, dan kurangkan rasa mengantuk
Perbezaan Vitamin C Shaklee (Vita-C Plus dan Chewable C)
Keistimewaan Vitamin C Chewable Shaklee
Baca juga: Chew C bantu tubuh segar semula


Jadi, itulah perbezaan antara Sustained Release Vitamin C Plus Shaklee dengan Chewable C Plus Shaklee. Setiap vitamin mempunyai kelebihan tersendiri. Pilihlah mengikut keperluan anda

Sebelum tu, perkara utama yang perlu anda tahu

Perbezaan Vitamin C Shaklee (Vita-C Plus dan Chewable C Plus)

"Badan kita tidak mampu menyimpan Vitamin C, jadi ia perlu diambil setiap hari"



Jadi, apa tunggu lagi? Jom dapatkan Vitamin C Shaklee hari ini juga. Anda boleh hubungi Atul untuk dapatkan vitamin C Shaklee ini.


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di http://atulhamid.wasap.my

---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Zinc Plus Shaklee - Fungsi, Keistimewaan, dan Manfaat



ZINK adalah salah satu mineral yang paling penting yang diperlukan oleh tubuh. Ia berfungsi sebagai blok bangunan utama untuk kira-kira 200 enzim yang diperlukan untuk pertumbuhan, pembiakan dan pembaikan sel dan mengawal respon metabolik tubuh. Tubuh manusia tidak mempunyai mekanisme penyimpanan zink, jadi penting untuk mendapatkan zink dalam diet harian untuk mengekalkan tubuh yang sihat.

Zinc sangat penting dalam mengekalkan fungsi badan yang betul, menyokong pertumbuhan sel untuk rambut, kuku, kulit yang sihat mempromosikan kesihatan tubuh.


Sumber Zink Dalam Pemakanan Harian
Setiap hari, Orang dewasa memerlukan 15mg zink dan 10mg untuk kanak-kanak, manakala keperluan akan meningkat semasa kehamilan atau laktasi.

Zink ini boleh didapati daripada pengambilan makanan-makanan seperti berikut:
✿  Tiram, Lobster, Ikan salmon
  Daging sapi
  Susu dan produk tenusu seperti keju
  Organ dalaman seperti hati
  Bijirin seperti gandum, 
  Biji labu kuning, seseme seeds
  Roti
  Kekacang
  Bayam, brokoli

Tetapi, selalunya kita pasti tidak akan dapat 100% kecukupan zink mengikut keperluan harian jika hanya bergantung kepada diet harian sahaja kerana kebanyakan zinc dalam makanan tu musnah semasa ia diproses. Oleh itu, pengambilan zinc tambahan amatlah diperlukan untuk memenuhi kecukupan zinc dalam tubuh.


Keistimewaan Zinc Plus Shaklee

Zinc Plus Shaklee - Fungsi, Keistimewaan, dan Manfaat

Satu tablet membekalkan 100% nilai harian yang diperlukan untuk zink. Dirumuskan dengan zinc gluconate dengan kadar penyerapan yang tinggi.

1 tablet Zinc Plus Shaklee adalah bersamaan :


Zinc Plus Shaklee - Fungsi, Keistimewaan, dan Manfaat

⏩ 3-5 tiram  ⏩ 3.75 kg bayam  ⏩ 6.25 g ayam  ⏩ 200 g biji labu


Tahukah Anda?
Zink gluconate adalah salah satu bentuk zink chelated terbaik. Ia lebih mudah diserap oleh badan. Supplement Zinc Plus Shaklee adalah formulasi yang menggunakan zink gluconate. 1 tablet Zinc Plus menyediakan keperluan lengkap zinc harian tubuh
Merujuk kajian dalam terbitan National Center for Biotechnology Information , kekurangan zinc hanya mengakibatkan risiko mudah badan kita terdedah kepada bakteria dan pathogen lebih tinggi. Kesannya? Kita mudah demam dan selesema.



Tanda-tanda kekurangan zinc dalam badan
  • Hilang deria rasa
  • Kurang fokus dan daya tumpuan
  • Selalu demam dan selesema
  • Kulit mudah terdedah kepada jerawat di usia melepasi remaja
  • Hilang selera makan
  • Luka lambat sembuh
  • Cirit birit kerap
  • Bintik putih pada kuku
  • Tompok botak di kepala
  • Sejarah kuantiti dan kualiti sperma menurun
  • Kurang nafsu seks


Manfaat Zinc Plus Shaklee
  •  Mengawal fungsi sistem imun badan.
  • Membantu dapatkan kulit yang sihat.Penting untuk penghasilan kolagen dalam badan dan menggalakkan kulit yang lebih lembut
  • Membantu mengelak pertumbuhan bakteria.
  • Membantu mengurangkan keradangan
  • Menggalakkan penyembuhan luka.
  • Kuatkan rambut.
  • Menggalakkan kesihatan Kognitif seperti memberi lebih fokus, meningkatkan proses pembelajaran dan menguatkan daya ingatan serta mencegah peyakit berkaitan usia
  • Membantu kesuburan dan sistem pembiakan yang sihat
  • Membaiki kesihatan prostat
  • Meningkatkan tenaga dan stamina.
  • Meningkatkan fungsi detoks


Siapa yang perlukan Zinc Plus?
  • Masalah luka lambat sembuh
  • Ada masalah kuku rapuh dan rambut rapuh cepat gugur
  • Memerlukan tenaga dan stamina yang lebih sepanjang hari (kerja berat dll)
  • Kurang nafsu seks
  • Ingin ikhtiar hamil dan dapatkan anak
  • Mengalami masalah kurang daya tumpu dan fokus
  • Selepas mengalami kemalangan
  • Ibu hamil
  • Ibu selepas bersalin
  • Ibu menyusu 
  • Mereka yang amalkan diet extreme
  • Mereka yang amalkan diet vegetarian

Perbezaan Supplement Zinc Plus Shaklee dengan jenama lain


Zinc Plus Shaklee - Fungsi, Keistimewaan, dan Manfaat

1 tablet membekalkan 100% nilai harian yang diperlukan untuk zink – 15mg Zinc  (as zinc Gluconate).
Dirumus dengan Zinc Gluconate yang mudah diserap oleh badan pada kadar yang tinggi
⏩ Zinc Gluconate berasaskan 100% tumbuhan yang diekstrak dari frementasi glukosa dari jagung
⏩ Diformulasi tanpa tumbuhan alfalfa
Sesuai untuk semua golongan dewasa


Fakta Nutrisi Zinc Plus Shaklee
Saiz Hidangan: 1 Tablet (689.00 mg)

Ramuan
Amaun Setiap Tablet
Calcium (as dicalcium phosphate)
121 mg
Zinc (as zinc gluconate)
15 mg

KKLIU:1609/2018     MAL18016152NC

Zinc Plus Shaklee
Harga: RM 56.25 (Beli Sekarang)
Sebotol mengandungi 120 tablet

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga!
Klik disini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Saranan Penggunaan:
Untuk orang dewasa sahaja. Ambil 1 tablet sekali sehari sebelum makan.


Testimoni Pengguna Zinc Plus Shaklee


Zinc Plus Shaklee - Fungsi, Keistimewaan, dan Manfaat
Testimoni Zinc Masalah Rambut Gugur

Zinc Plus Shaklee - Fungsi, Keistimewaan, dan Manfaat
Testimoni Zinc Luka Cepat Kering

Zinc Plus Shaklee - Fungsi, Keistimewaan, dan Manfaat
Testimoni Zinc Luka Cepat Kering

* Produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen.



Berminat untuk dapatkan Zinc Plus Shaklee?
Hubungi Atul di 019.573.3761 hari ini atau klik gambar dibawah untuk Whatsapp.

Continue Reading

55 Soalan Tentang ESP Shaklee

55 Soalan Tentang ESP Shaklee


1. Apakah yang dimaksudkan Soya Non-GMO.
Soya Non GMO ialah soya yang tidak diubah genetiknya. Bermaksud, kacang soya ini organik dan tidak mempunyai hormon tambahan. Jadi, ia dapat diserap oleh badan dengan sempurna. ESP Shaklee mengangdungi Soya Non-GMO


2. Bagaimana isoflavon dalam kacang soya dipercayai menyerupai hormon wanita?
Kerana bentuk molekulnya. Akan tetapi, tindak balas yang dilakukan adalah tidak sama kerana estrogen dalam badan mempunyai kuasa dominan jika dibandingkan dengan phytoestrogen.


3. Bagaimana ESP Shaklee berfungsi untuk bantu ramai wanita yang mengandung?
ESP mempunyai kandungan protein yang berkualiti tinggi. Ia membantu dalam perkembangan bayi di dalam kandungan.

Testimoni ESP dan Ibu Hamil


4. Bagaimana Soya ESP untuk bantu wanita yang ingin hamil.
ESP mempunyai kandungan protein yang berkualiti tinggi dan sangat diperlukan dalam memperbaharui sel-sel baru yang sihat (seperti Hormon untuk kesuburan & Sel-sel sistem pembiakan)



5. Soya tidak elok untuk lelaki. Adakah ia fakta atau auta?
Auta. Tiada kajian sahih yang membuktikan soya tidak boleh diambil oleh lelaki.

55 Soalan Tentang ESP Shaklee
Baca: Siapa yang perlukan lebih protein?

6. Bagaimana nak kenal pasti pelanggan yang alergik kekacang sebab ada sesetengahnya tidak pernah tahu yang dia alergik soya? Selepas pembelian baru tahu yang dia alergik soya
Sebaiknya buat pemeriksaan darah di klinik/hospital untuk mengesan elergik kepada sesuatu makanan.


7. Dari segi perbidanan Melayu, soya di katakan boleh menyebabkan urat sejuk dan kembang sebab ia di kategorikan dalam kekacang. Betul ke?
Tiada kajian sahih yang membuktikan soya boleh menyebabkan urat sejuk dan kembang.


8. Berapa sudu yang sepatutnya di ambil dalam sehari? Ada yang kata 3 sudu, ada kata 6 sudu sehari? Kalau melebihi kuantiti ESP yang di ambil, adakah ia memudaratkan?
Sukatan yang disarankan adalah 3 sudu besar setiap hari. Protein yang ada dalam ESP ialah 14 gram bagi 1 hidangan. Individu biasanya memerlukan 50-60g protein setiap hari.Jadi, individu yang mengamalkan makanan sihat dan ditambah dengan ESP satu hidangan sudah mencukupi untuk keperluan badan.

9. Kenapa ambil ESP boleh jadi naik berat badan dan kenapa ada yang ambil jadi sembelit? Tetapi ada juga yang ambil ESP boleh jadi kurus?
Pengawalan berat badan perlu seimbang dengan kawal makan, senaman dan supplement berkesan. Jika seseorang hanya ingin kurus dengan pengambilan supplement tanpa kawal makan dan senaman; ia akan membantutkan program kurusnya dan menyebabkan berat naik. Jadi, adalah perlu untuk minum air banyak (3Liter sehari) jika mengambil ESP agar proses serapan dan pemulihan otot menjadi lebih baik serta melancarkan proses penghadaman



10. Untuk orang nak diet, bagaimanakah pengambilan ESP? Dan waktu bila perlu ambil ESP?
Boleh diambil sebagai meal replacement di waktu pagi , 3 jam selepas breakfast atau boleh diambil sebelum sarapan atau sebelum makan malam (pengambilan makan malam dan sarapan hendaklah dikawal).


11. Adakah ESP tidak boleh diambil bersama supplemen Shaklee yang lain?
Boleh, tiada masalah.


12. Ada mitos kata soya tak bagus untuk kesihatan lelaki dan perempuan, ada juga kata soya menyebabkan kulit bayi sensitif.
Tiada bukti saintifik kukuh mengatakan tidak bagus untuk kesihatan, malah, banyak kajian saintifik menunjukkan soya bermanfaat untuk kesihatan.


13. Soya tidak baik utk kesihatan kerana ia akan menggalakkan sel-sel kanser (makanan sel kanser). Betul kah?
Soya dari sumber Non-GMO yang digunakan untuk menghasilkan ESP adalah organik dan tidak merbahaya. Soya ini juga dibasuh dengan air semasa pemprosesannya menyebabkan ia selamat, berkesan dan mesra alam


14. Bolehkan ESP diambil oleh pesakit hypothyroidism, hyperthyroidism, pesakit buah pinggang yang belum atau sedang menjalani dialisis?
Untuk penyakit sebegini, sila dapatkan nasihat doktor dahulu.


15. Adakah ESP penyebab bayi ruam?
Tidak


16. Adakah ESP menyebabkan tulang menjadi lemah . Jika ibu hamil mengambil adakah ia juga menyebabkan tulang bayi menjadi lemah?
Tulang tidak kuat disebabkan kekurangan kalsium. Disarankan untuk ibu hamil mengambil Ostematrix untuk menampung keperluan kalsium.

55 Soalan Tentang ESP Shaklee


17. Sebenarnya, bolehkah wanita yang ada masalah Fibroid dan cyst mengamalkan vitamin berasaskan soya seperti ESP? Jika tidak boleh, apakah cadangan terbaik untuk sumber protein mereka?
Untuk wanita yang mempunyai masalah cyst, sebaiknya dapatkan nasihat doktor sebelum mengambil suplemen. Walaubagaimanapun, soya bukan penyebab kepada masalah cyst.


18. Bolehkah ibu yang menyusu anak G6PD ambil ESP dalam tempoh menyusu tu? Ada kesan sampingan pada bayi?
Ibu yang menyusu anak g6pd mengambil produk berasaskan soya hendaklah mendapatkan nasihat doktor terlebih dahulu. Tidak digalakkan, kecuali di bawah kebenaran doktor.


19. Orang gout boleh ambil ESP tak?
Boleh


20. Ibu menyusu yang minum ESP, adakah ia memberi kesan ke atas berat badan bayi? Adakah akan bertambah atau sebaliknya?
Bergantung pada pemakanan ibu dan anak


21. Bagaimana cara pengambilan ESP boleh membantu menaikkan berat badan?
ESP memberi kandungan amino asid yang lengkap kepada tubuh badan, dan ia dapat membantu dalam penghasilan otot. Kenaikan otot akan mempengaruhi berat badan.


22. Bagaimana cara makan ESP yang betul untuk elak berat badan naik?
Rujuk jawapan 10.

23. Betulkah pada awal kehamilan tidak digalakkan mengambil ESP kerana boleh meningkatkan hormon sehingga menyebabkan keguguran.
Tidak. Pengambilan ESP tidak menyebabkan peningkatan hormon.


24. Adakah ESP boleh menyebabkan kegemukkan setelah ditinggalkan atau apabila dah tak ambil?
Tidak. Boleh rujuk jawapan 9.


25. Apa kaitan minum ESP boleh putihkan kulit?
ESP adalah protein, asas pada bina sel. Apabila sel sihat, maka organ sihat, dan sistem tubuh badan akan turut sihat. Secara tidak langsung, ia akan memberi kesan positif pada sel-sel kulit seperti kulit putih dan gebu.

55 Soalan Tentang ESP Shaklee
Klik untuk ketahui bagaimana protein bantu kulit sihat dan cantik berseri

26. Kanak-kanak boleh consume ESP tak? dan kalau boleh berapa sukatan yg sesuai untuk kanak-kanak?
Tidak digalakkan. Sebaiknya ambil Mealshake.


27. Berapa sukatan pengambilan ESP untuk pesakit diabeties?
Pengambilan seperti biasa. 1-2 kali sehari.


28. Apakah bukti yang soya ESP adalah non-gmo?
ESP dihasilkan di bawah Identity Preservative Program (IPP), di mana ia dikawal ketat dari proses pertumbuhan sehingga ke pemprosesan. Ia adalah pihak ke-3 yang akan memastikan produk ESP non-GMO.


29. Pengambilan ESP dikatakan bantu kenyang lebih lama, tapi kenapa ada yang lepas sejam dua dah lapar? Adakah ada kesilapan dlm pengambilan?
Pengambilan ESP adalah 3 sudu besar bersamaan 14gram protein (105kcal). Proses penyerapan protein setiap individu berbeza. Sekitar 5-9gram setiap jam. Jadi dalam masa 3-4 jam sudah berasa lapar jika individu itu hanya minum ESP semata-mata. Dinasihatkan makan pada kalori rendah dan ditambah dengan ESP.


30. ESP dikatakan bagus untuk pesakit gastrik. kenapa? Adakah ia disebabkan ESP mempunyai unsur kalsium ?
Ya betul. ESP mengandungi kalsium 500mg bagi setiap hidangan.


31. Bagaimana ESP dikatakan membantu wanita yang menopause.
Wanita menopause adalah disebabkan oleh level hormone estrogen yang turun secara mendadak. Soya yang mengandungi isoflavons dapat membantu dalam mengawal penurunan hormon ini.


32. ESP yang sudah expired sebab jarang ambil still boleh consume ke?
Tidak disarankan minum ESP yang telah luput tarikhnya.


33. Esp salah satu produk dicadangkan bg ibu menyusu untuk kurus. Tapi kesannya, selera makan ibu bertambah dan berat badan naik. Bagaimana pengambilan yang betul
untuk kurus?
Rujuk jawapan no 9


34. Betulkah kesesuaian pengambilan ESP adalah mengikut darah?Adakah mereka yang berdarah B tidak sesuai minum ESP dan menyebabkan kegemukan?
Tidak. Tiada kajian saintifik yang kukuh tidak membuktikan ia boleh menyebabkan kegemukan untuk orang berdarah B.


35. Bagaimana ESP mengekalkan kesegaran? Sebagai contoh banyak ESP produced on 2014, tapi expired lama sehingga 2016. Ada certain ESP bau pun kadang-kadang lain. Kadang-kadang pelanggan tanya kenapa bau ESP tidak sama untuk semua tin?
Ini kerana pemprosesan yang dibuat adalah dengan menggunakan air untuk dibasuh, jadi ia dapat mengekalkan kesegaran soya tersebut. Rasa yang tidak sama kerana proses penuaian soya adalah berbeza, jadi rasanya berbeza ikut cuaca/iklim penuaian soya pada ketika itu.


36. Betul ke ESP tak boleh di minum oleh pesakit Cyst disebabkan kandungan soya di dalam ESP?
Soya bukan penyebab kepada penyakit Cyst, tetapi pesakit Cyst hendaklah mendapatkan nasihat doktor sebelum mengambil apa-apa sulpemen.


37. Ibu yang tiada eczema masih menyusukan bayinya akan menyebabkan bayinya itu eczema sekiranya ibu mengambil ESP. Betul ke?
Tidak. Kecuali jika bayi tersebut mempunyai elergik kepada soya. Tetapi keberangkalian adalah rendah.


38. Adakan ESP mengandungi soy isoflavon yg boleh menyebabkan lebihan hormon lelaki (testosterone) dalam badan wanita?
Tidak. Fungsi isoflavon tidak akan melebihi hormon original yang terdapat dalam badan. Jadi, ia tidak mengganggu tahap keabnormalan hormon.


39. Betul ke ambil ESP berlebihan boleh rosak buah pinggang?
Kerosakan buah pinggang bukan disebaakan oleh faktor pengambilan soya, tetapi daripada pemakanan yang tinggi pengawet atau ubatan lebihan di dalam badan.


40. Siapa yang memang tak boleh ambil ESP?
Tiada spesifik alasan yang menyatakan soya tidak boleh diambil oleh pesakit tertentu, bagaimanapun, sila dapatkan nasihat doktor untuk pesakit yang menghidap kanser, g6pd, thyroid dan sebagainya.


41. Berapakah sukatan pengambilan ESP sehari bagi ibu hamil dan ibu menyusu?
Disarankan pengambilan 3 sudu minimum sehari. Boleh ambil lebih sehingga 9 sudu ikut keperluan badan.


42. Adakah kegatalan badan selepas consume ESP sebagai healing crisis? Atau alahan kepada kacang soya? Berapa lama biasa nya healing crisis utk pengguna ESP?
Kebarangkalian itu ada. Pantau untuk 2-3 minggu. Banyakkan minum air. Sebaiknya buat pemeriksaan untuk lihat tahap elergik pada makanan. Jika tidak, minum air kosong secukupnya setiap hari


43. Betul ke ambil ESP boleh cerahkan kulit? Berapa lama makan boleh dapatkan kulit yang cerah?
ESP bukan ubat tapi supplement. Ia bertindak untuk bina sel dan apabila sel sihat, maka organ dan sistem badan turut sihat. Selain itu, boleh ambil suplemen seperti vitamin C, E dan Kolagen untuk kulit.


44. Kenapa ada ESP berasa pahit?
ESP tidak pahit. Sila report kepada pihak Shaklee jika ada sebarang keraguan.


45. Adakah ESP boleh menyebabkan loya, muntah, cirit birit dan demam panas?
Bergantung pada individu. Tiada masalah setakat ini sejak ESP diperkenalkan sejak 1961. Jika semakin teruk, disarankan untuk dapatkan rawatan dari doktor.


46 Bolehkah ESP diambil oleh pesakit yang disyaki denggi?
Boleh. Tiada masalah. Pada masa yang sama, pesakit denggi hendaklah minum air secukupnya.
47. Bagaimana esp membantu dalam kesuburan lelaki dan wanita
ESP adalah sumber protein yang sihat. Protein penting dalam penghasilan hormone, secara tidak langsung membantu dalam kesuburan.


48. Pesakit psiorisis perlukah ambil ESP dan apa kebaikannya?
Untuk autoimmune, perlu dapatkan nasihat doktor.


49. Kenapa selepas minum ESP, ada yang membuatkan orang rasa bloated dan naik angin?
Dikhuatiri kurang makan dan kurang air. Banyak faktor lain yang menyebabkan bloated. Sila makan dengan masa yang betul, dan cukupkan pengambilan air kosong.


50. Sekiranya ibu hamil memang ambil ESP dari sebelum hamil, tapi morning sickness membuatkan dia loya dan tak lalu minum ESP lagi, ada cara minum yang sesuai tak?
Minum ESP dengan mencampurkan dengan minuman lain seperti jus buah-buahan.

55 Soalan Tentang ESP Shaklee
 Klik untuk lihat Respi ESP yang lazat dan sangat menyelerakan

51. Protein dikatakan penggalak kanser. Bolehkah pesakit kanser minum ESP?
Boleh atas nasihat doktor. Jika ada penyakit tertentu, sila dapatkan nasihat doktor sebelum pengambilan suplemen.


52. Jerawat akan tumbuh setiap kali saya makan kacang. Adakah selamat sekiranya saya minum ESP?
Boleh buat pemerhatian terlebih dahulu, kerana mungkin ada healing crisisnya. Produk Shaklee sentiasa selamat. Namun penerimaan setiap individu kesannya adalah berbeza mengikut tahap kesihatan setiap orang


53. Abang saya ada asthma. Ambik ESP terus trigger asthma.
Kemungkinan abang puan ada masalah alahan pada makanan tertentu juga, sila buat pemerikasaan kepada doktor dahulu


54. Kenapa ESP mesti dibancuh dengan air sejuk atau suam? Tidak dengan air panas?
Protein akan musnah jika dibancuh dengan air yang suhunya melebihi 40 celcius. Jadi, penting ESP dibancuh dengan air sejuk atau suam untuk memelihara protein dan khasiatnya.


55. Bolehkah penghidap diabetes mengambil ESP?
Boleh kerana kandungan Indeks Glisemik (GI) adalah rendah iaitu 39.
Kadar GI yang rendah bertindak memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan. Tetapi adalah lebih baik dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.



Cara untuk dapatkan ESP Shaklee

Hubungi Atul di +6019.573.3761 sekarang juga atau klik gambar dibawah ini

55 Soalan Tentang ESP Shaklee

--------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761
Continue Reading