Showing posts with label Testimoni Set Bersalin. Show all posts
Showing posts with label Testimoni Set Bersalin. Show all posts

Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin

Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin

Disini Atul kongsikan koleksi testimoni Vivix ibu berpantang selepas bersalin. Ibu-ibu ini ada yang bersalin secara normal dan ada juga yang bersalin secara pembedahan (Ceaser). Jom baca apa kata ibu-ibu selepas bersalin yang berpantang dengan Vivix Shaklee.


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Indira Ananth


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin

"Saya anak 1st Ceaser tak kenal Shaklee lagi.

No 2 pun ceaser , minum Vivix , luka baik dalam 2 minggu, rasa cergas sangat-sangat. Orang tegur nampak macam tak pantang.

Masa yang 1st, luka ambil masa sebulan, baru nak baik."


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~ 
Puan Syahida Ali



"Syida pun berpantang dengan set hamil shaklee fullset masa anak pertama dan kedua. Cumanya anak kedua syida add on Vivix. Orang memang tegur cergas dalam pantang.

Ena datang lawat Syida masa anak kedua cakap muka tak pucat langsung macam bukan tengah pantang. Luka dalam 2 minggu dah baik dan tak sakit dah. Syida bersalin normal kedua-dua anak. 

Masa bersalinkan anak kedua ini, kena jahit banyak sikit dari anak pertama sebab doktor terpaksa gunting dan koyak juga la, sebab anak dah lemas time tu."


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Idayu Rosli




"Saya bersalin baru ni pun emergency czer. Serius takut nak menghadapinya sebab tiada pengalaman czer. Tekad beli Vivix sebab baca pengalaman orang yang berpantang dengan Vivix ni best.

Alhamdulillah luka cepat baik, tiada kesan pun luka tu, nampak macam garisan halus je sekarang. Pantang pun tak rasa macam bersalin czer, rasa macam bersalin normal ja. Lepas 3 minggu siap boleh mandikan dan menjaga kakak-kakak si baby (3 dan 2 tahun). 

Doktor pesan jangan angkat benda berat, haaa itu memang jaga sampai sekarang."


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Ainniah Zulkefli



"Ain pun yang last ni sempat berpantang dengan Vivix dalam 2 minggu camtu. Perhabis Vivix masa pantang, sebab tinggal sikit je.

Ini first time ceasar, luka kat kulit cepat kering. Hari kedua husband tegur dengan terkejutnya.

"Dan cantum elok kulit dan kering".

Masa tu first time pantang ambik Zinc jgak. Siapa-siapa nak bersalin terus suggest berpantang dengan Vivix & Zinc juga

Risau juga sebab seminggu tu keluar masuk hospital (baby prem) & banyak sungguh bergerak sana sini"


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Shieda Balqis



"Shieda masa 1st czer, pada hujung 20an, tak ambil Vivix. Hanya ambil set berpantang dan add on zinc. Luka pun cepat sembuh dan kering.

Untuk 2nd czer, usia 30an, Shieda ambil Vivix. Rasa sakit czer kedua lebih sakit dari yang pertama. 

Tapi Alhamdulillah asbab ambil Vivix rasa sakit tu kurang. Luka pun cepat kering. Badan pun rasa bertenaga sampai terlupa tengah pantang.

Pengalaman tak boleh lupa, czer ketiga ni, muntah-muntah lepas czer. Sebelum ni tiada. Masuk makanan je muntah. Sampai menggigil tak bertenaga sebab makanan semua keluar. Doktor dan nurse risau sebab nampak muka pucat sangat malam tu lepas 6 jam puasa.

Dan Shieda ada talesmia. Hb memang low. Malam tu jugak ambil vivix dan esok pagi nurse cakap muka dah tak sepucat semalam. Luka pun cepat kering dan baik"


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Aeinna Musa



"Ena nak kongsi pengalaman ena sendiri. Ada beza berpantang dengan set Berpantang shaklee  bersama Vivix dengan tak. Dua-dua ena dah rasa.

Masa berpantang anak first tak ambil apa-apa suplemen, luka bersalin lambat sangat baik. Even sebulan dan lepas berpantang pon kadang-kadang datang lagi rasa ngilu tu.

Bila amal set berpantang Shaklee termasuk vivix, dalam masa seminggu dah tak rasa pape kat tempat jahit. Tapi Ena still jalan slow juga. Kena jaga juga. 

Sendiri rasa pelik dan teruja bila luka cepat baik. Badan cepat recover, bertenaga, dan kulit pon makin berseri.

Ramai tegur. Ena tak macam baru lepas bersalin jer."


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Sue Hassan



"Nak share jugak pengalaman bersalin ambil Vivix dan Zinc


Bersalin anak kedua Sue ambik Vivix & Zinc je. Saja taknak ambik set pantang yang biasa tu. Nak tengok kesan dia camana. Sebab masa anak first Sue ambil complete set pantang tu tanpa Vivix & Zinc. Masa tu Zinc discontinue kan.

Rasa memang lain. Luka cepat sembuh then pernah kena tegur dengan nurse & orang melawat kata tak nampak macam berpantang. Cergas & boleh duduk bersila elok je

Masa bersalin anak kedua ni tumpah darah. Koyakan pun banyak padahal baby kecik je. Then demam pula lepas bersalin tu. Kena transfuse darah 2 pek. Memang lembik sungguh la. Ambil Vivix terus lepas transfer masuk wad tu.

Rasanya ambil vivix lagi best dari ambik complete set pantang shaklee tu. Mahal tapi berbaloi sangat. Sebab luka dalam 2 minggu tu memang elok dah. Tak sakit."


Teruja tak baca perkongsian ini. Jadi, inilah antara Koleksi Testimoni Vivix bagi Ibu Berpantang Selepas Bersalin. Ibu-ibu ini sangat berpuasa hati setelah berpantang dengan Vivix.

Jadi, apakah yang perasaan anda? Mesti anda juga ingin berpantang dengan Vivix Shaklee kan? 

Baca juga:



Sekiranya berminat untuk dapatkan Vivix atau ingin berpantang dengan Vivix untuk proses berpantang kali ini, boleh hubungi Atul di 019.573.3761 (Klik untuk Whatsapp)

--------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading