Ciri-Ciri Memilih Kolagen Terbaik


Apa yang membuatkan kolagen itu bagus?

Disebabkan terlalu banyak jenama di pasaran, ini menjadikan kita sukar untuk membuat pilihan terbaik bagi memilih sumber kolagen. Oleh itu, lihatlah ciri-ciri membeli dan memilih kolagen yang terbaik dibawah.

CIRI-CIRI MEMILIH KOLAGEN TERBAIK: 


Mengandungi Kolagen Jenis 1
Collagen jenis 1 adalah pilihan utama untuk kesihatan kulit kerana ia merupakan blok asas untuk membina kulit
  • Kolagen jenis 1 menyumbang 90% kolagen untuk badan membina kulit, tendon, ligamen, organ dan tulang
  • Ia meningkatkan ketegangan kulit, dan menjadikan ia tidak mudah kendur
  • Memainkan peranan penting dalam penyembuhan luka

Mempunyai Penyerapan yang Terbaik
Untuk mendapatkan kolagen yang banyak, anda mestilah memastikan ia menyerap ke dalam badan kita untuk menjadikan ia berfungsi.
  • Pilih kolagen marin kerana ia dikenali mempunyai penyerapan yang tinggi kerana mempunyai zarah yang kecil
  • Kolagen marin mempunyai penyerapan yang tinggi di mana ia boleh meningkatkan sistesis kolagen pada bahagian dermis dengan lebih efisyen, membantu kesihatan kulit, tulang dan sendi.

Lebih Dalam, Lebih Bagus
  • Ikan laut dalam seperti ikan laut merah mempunyai kebolehan dalam menahan tekanan yang tinggi di dasar laut, membuatkan ia tahan lasak dan mempunyai sumber kolagen yang berkualiti

Kolagen akan jadi Terbaik apabila berpasangan dengan nutrisi lain
Bekerja secara sinergistik dengan nutrien yang lain, menyebabkan keadaan kolagen akan menjadi tip-top kerana keberkesanan ia telah dipertingkatkan
  • Pilih kolagen yang diperkaya dengan vitamin C untuk menggalakkan penghasilan kolagen, sementara ia juga melawan radikal bebas
  • Pilih kolagen yang diperkaya dengan vitamin B seperti B2 dan B6 untuk menyokong metabolisma tenaga, ia diperlukan untuk penghasilan kolagen dalam sel.

Jadi, KOLAGEN MARIN ADALAH PILIHAN TERBAIK kerana ia mempunyai ciri-ciri yang diperlukan untuk memilih kolagen terbaik.

Ciri-ciri memilih kolagen terbaik


Baca juga:
Info Kolagen Shaklee
Ramuan Shaklee Collagen Plus Powder
Testimoni Collagen Plus Powder

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan Kolagen Shaklee, anda boleh hubungi Atul di 0195733761 atau tekan gambar dibawah ini

Ciri-ciri memilih kolagen terbaik

--------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h


Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin buat semua ummat Islam yang meraikannya. Diharapkan semoga Syawal 1440h ini memberi keceriaan dan kegembiraan buat anda semua disamping meraikannya bersama keluarga tersayang

Untuk raya tahun ini, raya pertama giliran beraya dirumah kampung Atul. Tapi, untuk raya kali ini, ada beberapa adik beradik Atul tak dapat beraya bersama, kerana giliran mereka beraya dirumah keluarga mertua.

Jadi untuk hari ini, Atul nak kongsikan serba sedikit gambar beraya di kampung Atul.

Bergambar bersama Emak & Abah
Bersalaman dengan emak tercinta
Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h
Bersalaman dengan Abah tersayang
Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h
Abah & my kids
Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h
Dengan kakak kedua tersayang
Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h
Mak ngah & my kids
Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h
Dengan Kakak Sulung tersayang
Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h
Emal & Eizrul
Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h
Family kakak sulung, anak 1st & 3rd tak balik raya
Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h
Family kakak kedua, ada sorang lagi anaknya tengah bersiap hehe
Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h
With my everything, my love, my life - Kakak Dhiyaa
Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h
With my everything, my love, my life - Aaqif
Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h
Kakak & Ayah
Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h
Ayah & Aaqif
Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h
Eh tersama dengan langsir pula haha
Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h
Abah dengan menantu sulung (biru) & menantu bongsu (pink)
Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h
Love from us
Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h
Gambar ini pun tak semua yang ada hehe
Yang dalam gambar ni baru 3 keluarga je iaitu keluarga Atul, Kakak sulong & Kakak kedua. Waktu kami bergambar ni, abang-abang Atul on the way, jadi gambar raya dengan mereka tiada hehe Esok lusa tangkap gambar dengan mereka pula.

Rayakan sebulan hehe

Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin - Salam 1 Syawal 1440h

Sebelah petang, keluarga sebelah emak datang beraya. Yang baju biru buat peace tu, abang Atul tau. Yang pegang cawan tu sepupu & tudung biru tu my only 1 makcik (Ibu Saudara) sebelah emak hehe

Gambar juadah raya terlupa nak ambil. Seronok sangat makan hahaha

Okayla, jumpa lagi nanti.

Selamat hari raya semua ;)

Continue Reading