Showing posts with label Alfalfa Complex. Show all posts
Showing posts with label Alfalfa Complex. Show all posts

6 TIPS TERBAIK PERBANYAKKAN SUSU IBU | SET MENYUSU SHAKLEE


Apabila dapat tahu je si ibu telah hamil, mulalah si ibu fikir macam-macam untuk kebaikkan si anak dalam kandungannya termasuklah penyusuan bayi. Adakah nak bagi susu formula? Adakah susu ibu sepenuhnya? Adakah perlu campur antara susu ibu & susu formula? Inilah yang saban kali terganggu dalam fikiran ibu-ibu. Seboleh-bolehnya, si ibu hendak berikan yang terbaik buat si anak.

Susu Ibu Terbaik Buat Bayi Sehingga Berumur 2 tahun

Bagi ibu yang suri rumah sepenuh masa mungkin tiada masalah untuk berikan anaknya susu ibu hingga cecah umur 2 tahun, tetapi buat ibu yang bekerja, ia merupakan dilema para ibu. Mungkin masa berpantang, tiada masalah untuk berikan susu ibu sepenuhnya. Tapi, apabila waktu berpantang hampir habis, dimana ibu-ibu mula runsing, cukupkah susu ibu buat bayi andai tidak diberi sekerap mungkin? Apakah susu ibu akan berkurangan? Perlu ke bagi susu formula? Sempat ke nak pam waktu kerja nanti? Dilema inilah yang sentiasa menghantui para ibu

Namun, tidak ketinggalan juga ibu-ibu yang sepenuh masa dirumah. Kadangkala tetap merungsingkan apabila menghadapi masalah susu kurang, masalah susu cair macam air jernih.

Masalah seperti inilah yang sering membuatkan ibu-ibu terpaksa memberi anak mereka minum susu formula, walaupun seboleh-bolehnya mereka hendak memberi anak mereka dengan susu ibu sepenuhnya secara eksklusif sehingga umur 2 tahun.


Sebelum ibu-ibu berputus asa asbab masalah berkaitan kekurangan susu ibu, susu ibu cair, dan anak seperti tidak puas menyusu, ibu-ibu perlulah berusaha untuk mengatasi masalah ini dahulu. Ada beberapa tips yang boleh di aplikasikan oleh ibu-ibu untuk memperbanyakkan susu ibu.

1. SELAWAT & BISMILLAH

Ibu-ibu hendaklah membaca bismillah sebelum menyusukan bayi dan mengepam susu serta perbanyakkan selawat ketika menyusukan bayi & membuat aktiviti mengepam

2. ZIKIR YA MATIN

Ibu - ibu hendaklah mengamalkan membaca zikir Ya Matin (Yang Sempurna Kekuatannya) sebanyak 70 kali setiap hari. Waktu paling baik dibaca pada waktu malam dan Subuh.

Ataupun boleh dibaca pada segelas air, hembuskan dan minum.

3. BACA DOA IBU-IBU

Doanya adalah seperti berikut:

Ya Allah, permudahkan segala urusan kehidupanku, perbanyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang ENGKAU syariatkan.

4. BACA SURAH AL-BAQARAH

Amalkan membaca surah al-Baqarah ayat 60.



Letakkan tangan pada payudara, usap dan doa dalam hati agar Allah murahkab rezeki anak kita dan supaya kita mampu keluarkan susu yang cukup pada anak kita sekurang-kurangnya hingga umur anak kita 2 tahun.

5. MAKAN MAKANAN YANG BANYAKKAN SUSU

Ibu-ibu digalakkan mengamalkan
✩ Madu
✩ Kurma
✩ Air rebusan halba
✩ Rebusan Air periuk (Herba)
✩ Jus pegaga epal
✩ Habatus Sauda

Selain membantu memperbanyakkan susu, makanan diatas juga bagus untuk kesihatan dalam para ibu.

6. MENGAMALKAN SET MENYUSU SHAKLEE

Untuk perbanyakkan susu ibu, ibu-ibu boleh mengamalkan Set Menyusu Shaklee. Kelebihan mengamalkan Set Menyusu Shaklee ini, selain membanyak & memekatkan susu, ia juga bantu:
✩ Ibu-ibu dapat kulit cantik,
✩ Kurus dengan sihat,
✩ Membantu dari segi kesihatan dalaman
✩ Rambut & kuku yang sihat
✩ dan Kesihatan menyeluruh

Set menyusu Shaklee ini juga, bukan hanya bagus untuk ibu, malah bagus untuk bayi sekali.

Terdapat 3 pilihan untuk Set Menyusu Shaklee:


SET MENYUSU SHAKLEE BASIC
Harga Runcit: RM 218.75.

1. ALFALFA COMPLEX

Terkenal sebagai Raja Tumbuhan kerana kandungannya yang sangat padat dengan nutrisi. Terkenal juga sebagai Galactogue (penggalak susu). Turut membantu ibu untuk kesihatan dalaman, mengelak daripada berlakunya masalah keputihan, masalah bau badan dan kesihatan rahim.

Mengandungi 330 biji. Untuk kegunaan 1-2 bulan.


2. ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN)

Protein dari soya yang tidak diubah genetiknya (non-GMO). Mengandungi Glisemik Indeks yang rendah (low GI) untuk mengekalkan tenaga berpanjangan.

Susu ibu terdiri dari protein. Begitu juga seluruh badan kita dari hujung rambut ke hujung kaki. Jadi, pengambilan protein sangat penting untuk pembinaan sel tubuh kita. Bantu mencantikkan kulit ibu dan bayi. Serta dapat membantu ibu mengurangkan masalah keguguran rambut dengan banyak yang biasa berlaku selepas bersalin.

Best-seller product.

Berat 850 gram. Untuk kegunaan 1-2 bulan.


Set Menyusu Popular
Harga Runcit: RM 280



Mengandungi Kalsium, Vitamin D, serta mineral lain untuk tulang dan gigi. Apabila menyusu, kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi menerusi susu ibu. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium tambahan mengikut keperluan ibu menyusu daripada pemakanan seharian. Jika ibu kekurangan kalsium dalam tubuh, ia akan mengganggu aktiviti seharian para ibu.

Ostematrix dapat membantu ibu dari mengalami masalah seperti sakit pinggang, sakit badan, sakit gigi dan kejang kaki. Ibu akan rasa segar ketika bangun pagi walaupun berjaga malam kerana menyusukan bayi. Membantu ibu daripada terkena sembelit. Ostematrix mengandungi Magnesium yang berfungsi untuk melembutkan najis.

Mengandungi 120 biji. Untuk kegunaan 1 bulan.


Set Penyusuan Lengkap
Harga Runcit: RM 666.25




4. B-COMPLEX

Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Jika ibu stress, susu sukar dihasilkan. B-Complex mengandungi Asid Folik yang penting untuk proses penyusuan.

Mengandungi 120 biji. Untuk kegunaan 4 bulan.


5. VITA-LEA IRON FORMULA

Merupakan multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi Zat Besi (Iron) untuk mengelakkan hemoglobin (HB) rendah, Anemia, dan pitam selepas menyusu / pumping session. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang kurang pengambilan sayuran dalam diet seharian. Selain itu, ia juga membantu ibu-ibu untuk terus bertenaga sepanjang hari.

Mengandungi 120 biji. Untuk kegunaan 2 bulan.


6. SUSTAINED RELEASED VITA-C PLUS

Membantu meningkat sistem imunisasi tubuh ibu menyusu dan ia juga akan disalurkan kepada bayi melalui susu ibu. Secara tak langsung ia membantu menguatkan sistem imun bayi. Jika ibu selalu tidak sihat, penghasilan susu ibu akan terganggu. Turut membantu dalam mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Mengandungi 180 biji. Untuk kegunaan 3-6 bulan.


7. OMEGA GUARD

Omega guard mengandungi DHA dan APA. DHA yang terkandung di dalam Omega Guard Shaklee akan menyingkirkan lemak berlebihan yang tidak diperlukan oleh badan. Jadi ibu menyusu akan kekal langsing dalam tempoh penyusuan, ditambah lagi dengan kebenaran bahawa pembakaran lemak akan menjadi aktif semasa sesi penyusuan dilakukan. Gabungan inilah yang akan menghasilkan badan yang sihat dan langsing kepada ibu menyusu.

Selain itu, bayi yang disusukan oleh ibu yang mengambil Omega Guard Shaklee juga akan mendapat kebaikan bersama, DHA akan membantu bagi mengoptimumkan fungsi otak. Otak anak akan lebih aktif dan hasilnya anak semakin pintar.

Mengandungi 90 biji. Untuk kegunaan 1 bulan.

MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET MENYUSU SHAKLEE?


1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:

Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya. Senarainya di sini.

2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya di sini.

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Boleh baca selanjutnya di sini.

Boleh juga baca di sini.

4. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Menyusu Shaklee. Boleh baca Testimoni Set Menyusu Shaklee di sini.

KESIMPULANNYA?


Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! Klik di sini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Jadi, masalah kekurangan susu badan, susu badan kering, anak tak puas menyusu masih boleh diatasi sekiranya anda benar-benar bertekad untuk menyusukan anak anda sepenuhnya dengan susu ibu.

Hubungi Atul jika anda sudah membuat keputusan dengan tekan pada gambar di bawah :)



Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------


LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Kedai Vitamin Kangar
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

SET BERPANTANG SHAKLEE, SET BERPANTANG MODEN


Assalamualaikum wbt 😊
Hai semua 👋 😉

Topik hari ini Atul hendak bercerita tentang berpantang cara moden. Moden tak moden, cara berpantang tetap sama, 44 hari, 60 hari, atau 100 hari, bertungku, bertanggas, berurut, berlipis dan macam-macam lagi. Cuma yang membezakannya adalah zaman dahulu mengamalkan memakan dan meminum ubat-ubatan dan air dari akar kayu atau dikenali dengan Berpantang Cara Tradisional. Tetapi kini, ibu bersalin hanya mengamalkan supplement ketika berpantang.


Berpantang Cara Tradisional
Berpantang Cara Moden



Macam Atul, kini sedang mengandung 34minggu. InsyaAllah lagi beberapa minggu Atul akan bersalin. Untuk makluman semua, pilihan Atul untuk berpantang anak kedua ini adalah supplement dari Shaklee iaitu SET BERPANTANG SHAKLEE


Kenapa Set Berpantang Shaklee?


Set Berpantang Shaklee adalah set bersalin yang telah mendapat kepercayaan ramai dan diakui terbaik bagi ibu berpantang kerana kesan positif terhadap kesan pemulihan selepas bersalin dan semasa proses berpantang

Keberkesanan Set Berpantang Shaklee memang diakui sangat bagus dan berkesan untuk pemulihan dan penyembuhan luka dalaman selepas bersalin. Serta bagi tujuan penyusuan susu ibu secara eksklusif dan penurunan berat badan secara semulajadi dan selamat

Terdapat beberapa doktor dan pakar perubatan menyarankan agar ibu lepas bersalin mengamalkan pengambilan vitamin sepanjang proses berpantang tidak kira samada bersalin secara normal ataupun secara pembedahan

Menurut petikan Dr. Hamid Arshat, yang merupakan seorang pakar sakit puan: "Ramai wanita yang salah anggap multivitamin saperti obimin atau lain jenama yang diberikan waktu hamil menyebabkan saiz bayi besar waktu lahir. Pil vitamin ini penting untuk kesihatan ibu dan untuk bina darah untuk cegah kurang darah waktu bersalin. Pil-pil kalsium untuk bina tulang, folic untuk keperluan semua sel-sel baru untuk janin dan fish oil sebagai sumber omega3 dan DHA untuk sel-sel otak bayi untuk jadi anak pintar.

Setelah bersalin TERUSKAN makan supplemen-supplemen tersebut untuk cepat pulih rahim dan kekuatan badan serta untuk susu ibu yang berkualiti. Saya cadangkan pil-pil tersebut patut dimakan terus menerus hingga akhir hayat seseorang wanita."




Manakala, menurut Dr. Zubaidi pula, Pengambilan ESP dan Vitalea sangat membantu bagi tujuan pemulihan luka dalaman ibu lepas bersalin





Dalam Shaklee, terdapat 2 pakej Set Berpantang mengikut kesesuaian keperluan dan bajet ibu hamil. Antara 2 pakej set berpantang adalah:
a) Set Berpantang Basic
b) Set Berpantang Lengkap

SET BERPANTANG SHAKLEE BASIC terdiri daripada:
☑ Vita-lea Iron Formula
☑ Sustained Release Vita-C Plus
☑ Ostematrix

Set Berpantang Shaklee Basic

SET BERPANTANG SHAKLEE LENGKAP terdiri daripada:
☑ Vita-lea Iron Formula
☑ Sustained Release Vita-C Plus
☑ Ostematrix
Alfalfa Complex
Energizing Soy Protein (ESP)
☑ Omega Guard
B-Complex With Folic Acid


Set Berpantang Shaklee Lengkap


Berikut merupakan khasiat untuk setiap supplement dalam Set Berpantang Shaklee untuk ibu-ibu lepas bersalin


1. VITA-LEA IRON FORMULA



Vita-lea Iron Formula
☑ Merupakan multivitamin dan multimineral yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk
☑ Ketika bersalin, ibu kehilangan banyak darah, maka Vita-lea mengandungi Zat Besi untuk membentuk semula sel darah merah

120 biji. Untuk kegunaan 2 bulan


2. SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS



Sustained Release Vita-C Plus
☑ Membantu pemulihan semula luka dalaman dan luaran tubuh ibu bersalin
☑ Menguatkan daya tahan (imunisasi) ibu dan anak. Yang mana anak akan terima vitamin C melalui susu ibu
☑ Membantu kembalikan seri kulit si ibu
☑ Pembentukkan kolagen dan kulit yang sihat dan anjal

130 biji. Untuk kegunaan 3-6bulan


3. OSTEMATRIX



Ostematrix
☑ Sumber Kalsium lengkap, mengandungi Vitamin D dan Magnesium
☑ Menguatkan tulang dan gigi yang sihat
☑ Membantu melembutkan najis, melawaskan dan mengelakkan sembelit pada ibu bersalin
☑ Memberi kelegaan otot dan mengelakkan sakit sendi, sakit pinggang, cramp kaki, lenguh badan dan sakit urat
☑ Membantu memberikan tidur yang lebih lena
☑ Membantu mengelakkan meroyan terhadap ibu bersalin
☑ Mengelakkan kelesuan akibat berjaga malam dikalangan ibu berpantang

120 biji. Untuk kegunaan 1 bulan


Alfalfa Complex
☑ Dikenali sebagai Bapa Segala Tumbuhan
☑ Popular sebagai MILKBOOSTER kerana membantu membanyakkan susu ibu
☑ Membantu mengecutkan rahim dan peranakan sebab itu Alfalfa dikenali sebagai KACIP FATIMAH MODEN
☑ Membantu mengetatkan miss V
☑ Membantu mencuci usus
☑ Membantu mendetoks toksin dalam tubuh
☑ Membantu nendetoks darah
☑ Membantu mengembalikan keanjalan miss B dan bontot
☑ Membantu buang angin dalam badan
☑ Membantu menghilangkan keputihan
☑ Membantu mengurangkan alahan, sinus

330 biji (small). Untuk kegunaan 1-2 bulan
700 biji (Large). Untuk kegunaan 2-3 bulan

☑ ESP merupakan protein soya dari sumber non-GMO (tidak diubah genetiknya, sangat selamat untuk tubuh kita)
☑ Membantu memperbaharui & membaiki sel-sel tubuh
☑ Membantu pulihkan luka dengan cepat
☑ Membantu memekatkan susu ibu supaya anak cepat kenyang (dikenali sebagai milkbooster
☑ Membantu ibu berpantang kenyang lebih lama
☑ Sumber protein lengkap dengam asid amino
☑ Memudarkan parut dan stretchmark
☑ Membantu bekalkan tenaga berpanjangan
☑ Mencantikkan kulit

850g setong. Untuk kegunaan 1-2 bulan


6. OMEGA GUARD

Omega Guard
☑ Meningkatkan metabolisme badan
☑ Mengurangkan keradangan luka
☑ Membakar lemak dalam badan
☑ Menurangkan selera makan dan memberi rasa kenyang
☑ Bagus untuk sendi dan jantung
☑ Mengandungi Omega 3
☑ DHA dalam Omega Guard bagus untuk memori dan penglihatan ibu dan anak
☑ Membantu mencegah meroyan (Post Partum Depression)

90 biji. Untuk kegunaan 1 bulan


7. B-COMPLEX WITH FOLIC ACID



B-Complex With Folic Acid
☑ Mengandungi 8 jenis vitamin B yang perlu untuk tubuh
☑ Menukarkan makanan kepada tenaga
☑ Mengelakkan meroyan ketika dalam tempoh berpantang (Bantu elak stress)
☑ Membantu penghasilan susu ibu
☑ Melancarkan peredaran darah serta saraf

120 biji. Untuk kegunaan 4 bulan


Mengapa Perlu Pilih Set Berpantang Shaklee?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee sentiasa memastikan mereka;


☑ Melakukan ujian sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!

☑ Melakukan ujian sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
☑ Melakukan ujian sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
☑ Serta tidak memasukkan bahan-bahan terlarang dan bahaya. Senarainya disini

2. Shaklee sentiasa memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna supplement Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil 1 multivitamin atau yang tidak mengambilnya langsung.

Penjelajahan bertaraf dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya disini

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Sangat teruja bukan? memang WOW! Boleh baca selanjutnya disini

Boleh juga baca disini

4. Set Berpantang Shaklee ini boleh diteruskan ketika menyusukan anak. Sangat JIMAT bukan?

5. Set Berpantang Shaklee mementingkan kesihatan DALAMAN kerana untuk kembali sihat selepas proses bersalin, kesihatan dalaman adalah yang paling penting, Dalaman sihat, luaran juga pasti sihat.

6. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Berpantang Shaklee berbanding Set Berpantang yang lain. Boleh baca testimoni Set Berpantang Shaklee disini.


Kesimpulannya

Jika anda masih mencari supplement untuk diri anda dan keluarga, Shaklee adalah pilihan terbaik untuk anda. Ini kerana, Shaklee ialah satu jenama yang sangat-sangat boleh dipercayai dan telah berada di dunia hampir 60 tahun serta 30 tahun di Malaysia.

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! Klik disini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Hubungi Atul jika anda sudah membuat sebarang keputusan



Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------





LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761


Continue Reading

ADA APA DENGAN ALFALFA COMPLEX SHAKLEE?


ALFALFA COMPLEX


Alfalfa Complex


Kalau nak tau, alfalfa ni merupakan BAPA SEGALA TUMBUHAN. 😱 huh! Mesti power khasiat alfalfa ni kan?

Alfalfa Complex

Alfalfa merupakan satu tumbuhan yang renek. Mempunyai akar yang sangat panjang sehingga 6meter. Akar berfungsi untuk mencari nutrien dan mineral yang tersembunyi di dalam tanah

Alfalfa Complex


KEUNIKAN ALFALFA

🌱 KLOROFIL DAN NUTRISI
👉 Alfalfa mempunyai KLOROFIL yang sangat tinggi dengan nutrisi iaitu 4x ganda daripada sayuran hijau yang lain. Ini kerana Alfalfa Shaklee dituai setelah cukup kematangan iaitu setelah 2 tahun

Alfalfa Complex
👉 KLOROFIL mengandungi manfaat yang banyak untuk kesihatan antaranya seperti:
❤ Membantu melawan bahan yang boleh menyebabkan kanser dalam badan kita, yang mana klorofil akan membantu mengeluarkannya dari tubuh kita.
❤ Menyihatkan bakteria baik dalam usus kita


🌱 TEKNOLOGI PIAWAIAN TERTINGGI
👉 Shaklee memproses Alfalfa dengan menggunakan teknologi piawaian tertinggi, yang mana Shaklee menggunakan suhu yang rendah dan teknologi angin kering untuk mengekalkan enzim & nutrien yang terkandung dalam Alfalfa Shaklee

Alfalfa Shaklee

🌱 DAUN ALFALFA PREMIUM
👉 Afalfa Complex Shaklee dihasilkan dari daun Alfalfa yang premium dan sangat berkualiti tinggi. Daun Alfalfa Premium ditanam di kawasan subur yang terletak di Callifornia Antelope Valley, tanpa menggunakan racun kimia, tanpa cucuk hormon, tanpa pesticides, tanpa herbisides  untuk melindunginya & KESELURUHANNYA adalah secara SEMULAJADI

Alfalfa Complex


KEISTIMEWAAN ALFALFA

❤ Alfalfa complex mengandungi lebihkurang 300 jenis vitamin & mineral semulajadi.

❤ Alfalfa merupakan sejenis tumbuhan beralkali yang sangat digalakkan ambil kerana
🌱 Membantu meneutralkan tubuh kita dengan mengurangkan kandungan asid dalam badan kita. Asid dalam tubuh kita dihasilkan dari pelbagai punca, antaranya seperti stress, pemakanan, persekitaran yang kotor. Badan yang kurang berasid, lebih neutral akan rasa lebih sihat, dan cergas kerana asid boleh mengganggu kesihatan badan kita. Pengambilan 30/50 tablet Alfalfa mampu meneutralkan asid dalam badan.


Kebaikan Alfalfa adalah
🌱Membersih darah secara semulajadi
🌱Detoks
🌱Membersih hati
🌱Membaiki saluran penghadaman seperti kembung perut, angim dalam badan, gastrik, dan sembelit
🌱Cuci kolon
🌱Membantu mengeluarkan toksin dalam badan
🌱Meningkatkan kembali tenaga dalam badan
🌱mengurangkan bau badan
🌱mengandungi Antihistamin semulajadi
❤Asthma
❤Alergik
❤Sinus

🌱mempunyai sifat Antiinflamsi semulajadi
❤Melegakan sakit sendi
❤Osteoarthritis
❤Gout

🌱Mempunyai Duiretik semulajadi - Untuk mereka yang ada masalah pada bahagian yang mengeluarkan kecing seperti
❤Jangkitan pundi kencing
❤bantu melawaskan pengeluaran air kencing
❤Jangkitan fungus
❤Mengurangkan pembengkakan pembesaran prostat

🌱Bersifat alkali

🌱Membantu menyingkirkan lemak & kolesterol
❤Dalam Alfalfa ada SAPONIN
❤SAPONIN seperti span yang bertindak "menarik kolesterol dalam darah.
❤Penggunaan jangka panjang iaitu pengambilan alfalfa selama 8 minggu secara konsisten membantu menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol yang mampu mengurangkan penyakit jantung, stroke dan darah tinggi

🌱Membersihkan kulit dari masalah seperti jerawat

👰 wanita sangat digalakkan mengamalkan Alfalfa Complex kerana Alfalfa dikenali sebagai JAMU MODEN dan KACIP FATIMAH MODEN. Oleh itu, Alfalfa juga turut:
👠Membantu menjaga rahim
👠Mengecutkan urat saraf selepas bersalin
👠Menyihatkan & menjaga dalaman wanita
👠Menyihatkan miss V
👠Menegangkan miss B
👠Melancarkan peredaran darah
👠Melegakan senggugut
👠Membantu meningkatkan kesuburan wanita
👠membantu membanyakkan susu badan
👠Memekatkan susu badan

TAHU TAK?🤔
Alfalfa Complex ni dicipta sendiri oleh DR. FOREST SHAKLEE pada tahun 1950an

Tanpa perisa tambahan, tanpa pewarna tiruan, tanpa pemanis & tanpa bahan kimia. Alfalfa Complex adalah dari sumber semulajadi sepenuhnya 😍

Alfalfa Complex Shaklee ada dua saiz botol
👉 Saiz kecil mengandungi 330biji
👉 Saiz besar mengandungi 700biji

Alfalfa kaya dengan protein, asid amino, klorofil, 15 zat galian, serat, fitokimia, 10 vitamin dan 8 enzim

1biji Alfalfa bersamaan 300mg Alfalfa
10biji Alfalfa bersamaan Segelas susu

Bonus:
Alfalfa Complex boleh dibuat masker dan sesuai untuk kulit berminyak & berjerawat

Alfalfa Complex

Kredit: Shaklee (Gambar)


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------




LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Kedai Vitamin Kangar
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading