Showing posts with label Nutriferon Granules. Show all posts
Showing posts with label Nutriferon Granules. Show all posts

Koleksi Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit

Cirit birit sangat menyiksakan terutamanya apabila perlu berulang ke tandas banyak kali. Cirit birit juga akan menyebabkan kehilangan cecair dalam badan. Tambahan lagi jika waktu itu sedang mengembara. Habis segala perancangan terganggu, dan adakalanya boleh menyebabkan kehilangan 'mood' untuk teruskan aktiviti yang dirancang.

Bagaimana Nutriferon bantu atasi masalah cirit birit?

Cirit birit terjadi disebabkan jangkitan kuman pada usus yang disebabkan oleh sejenis organisma dikenali sebagai bacteria Escherichia coli (e.coli 0157) Jangkitan itu menyebabkan seseorang mengalami gejala keracunan seperti sakit perut, cirit birit serta pendarahan ketika membuang air besar.

Cirit birit berterusan menandakan seseorang itu berkemungkinan mengalami gejala awal radang usus

Jadi, disebabkan cirit birit berlaku berpunca daripada jangkitan kuman, dan ramuan yang terkandung dalam Nutriferon sangat membantu untuk melawan jangkitan seperti
  • Bunga safflower - Memperkuat keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman
  • Bunga Japanese Honeysuckle  - Menentang pencerobohan virus dan kuman
Itulah sebab bagaimana Nutriferon Granules berupaya membantu mengatasi masalah cirit birit.



Di bawah ni merupakan koleksi testimoni pengguna Nutriferon yang telah mendapat tindak balas positif dalam membantu mereka atasi masalah cirit birit

Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit 1#: 

"Nak dijadikan cerita 2 hari lepas KakRehan tak sihat tu. Al kisah KakRehan kena cirit birit dan muntah-muntah. Kejadian berlaku petang Ahad.
Pagi ahad tu kami dah gerak balik nak flight ke KL bersama mak mertua ikut sekali. Kat airport lama juga kat sana. Badan dah mula rasa tak best ingat perut masuk angin. Masa tu dah telan 1 sachet Nutriferon.
Kemudian kami ke rumah kak ipar di KL untuk pick dia. Kami semua plan ke Bentong tidur sana semalaman. Sebelum sampai rumah kak ipar perut dah rasa lain macam. Suruh suami berhenti di Rnr masa tulah buang dengan jayanya hamik kau cirit.
Dalam kereta badan dah gigil seram sejuk dah. Kat rumah kak ipar pun sakit perut membuang lagi. Minum esp sebab nak alas perut. Makan nasi taknak takde selera langsung sebab perut kosong habis. Badan dah lemah.
Lepas minum esp tekak rasa mual dan pergi bilik air muntah 3 kali keluar macam air paip segala isi dalam perut. Badan rasa tak sedap. Terus bancuh nutriferon lagi. Suami tanya ok tak. Kita pun ok jelah tak nak spoil plan ke Bentong.
Dalam kereta so far takde rasa nak membuang dan nak muntah. Sampailah rumah abang ipar. Cuma badan penat sebab hidrasi. Rehatkan diri dan minum banyak air.
Alhamdulillah syukur sangat dengan izin Allah cirit tak melarat. Maybe salah makan kat kampung tu. Tapi taktau makan apa. Sebab mak mertua,suami dan anak tak kena. Baby mujur tak cirit juga.
Mujur memang standby 1st aid Nutriferon asbab dengan izin Allah cirit tak melarat. Imun booster kami sekeluarga. Benda tak jangka. Alhamdulillah sebelum suami cirit pun makan nutriferon cepat oknya.
KakRehan highly recommended Nutriferon untuk standby travel. Sesuai untuk anak setahun ke atas. Biasa anak selsema,demam or batuk pun bagi. Ni cirit pun boleh juga. In shaa Allah ikhtiar. Alhamdulillah serasi dengan kami sekeluarga.
Eh panjang cerita..hihi.. ada habis baca ke.."


Testimoni sebenar: Puan Raihan Idris


Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit 2#:

"Kin ambil sendiri sebab ceri beri. Dalam tempoh 24 jam, dah rasa kesan positif.

Masa tu, memang taktahu pun Nutriferon bagus untuk diarrhoea. Tapi tawakal je sebab tak tahan sangat.

Sekarang ni, siapa-siapa sakit perut kat rumah tu, suruh kemam Nutriferon tu."

Testimoni Sebenar: Puan Syikin Yazid Lim


Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit 3#:

" 1 bulan perut kita berehat cerna makanan macam-macam..

Tiba-tiba dalam masa satu hari kau tibai semua benda.. Mana tak terkejut perut kau..

So, penyelesaiannya...

Nutriferon..

Nasib baik ada abang & kak ipar..

Jadi yang balik atau pergi rumah terbuka yang tibai macam2 makanan boleh la simpan kalau ada emergency."

Testimoni Sebenar: Fadzil Padel adik ipar Puan Raihan Idris


Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit 4#:
"Tadi Nu'man cirit birit kot. Lain macam je bau

Saya da nervous. Kang keluar, banyak pulak adegan dia berak tak tentu hala

Masa Nunu dulu, setiap 30 minit kena berhenti. Kesiab Nunu pucat masa tu. Kurus. Lastly Nenek kata cuba bagi ubat cacing. Lepas bagi ubat cacing, alhamdulillah okay dia.

Masalah Nukman, dah bagi ubat cacing hari tu

So tadi, saya terus ambil 2 sachet Nutriferon bagi dia. Kunyah la dia nutriferon tu

Alhamdulillah dah tak berak

Settle masalah

Nutriferon help me a lot!

Nutriferon tengah promo. Anda helps a lot untuk orang cirit birit"

Testimoni sebenar: Puan Anis Ibrahim


Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit 5#:


"Al kisahnya encik suami ni malam tadi tak boleh tidur gara-gara cirit birit. Katanya muntah-muntah dan berapa belas kali kot masuk toilet.

Tengah malam baru wife dia teringat ada Nutriferon, bagilah 2 sachet, telan.
Alhamdulillah dengan izin Allah terus stop cirit

Risaulah juga melarat ke harini. sebab nak balik Klang ni. Kang tak pasal-pasal menyinggah toilet. hehehe harini totally sihat walafiat

Kesimpulannya makan tu beringat-ingat ye.. hehe Nutriferon memang 1st aid harus ada pengganti ubat or panadol..

Sekian sharing ikhlas dari hakaq.."

Testimoni sebenar: Puan Raihan Idris


Nota Kaki:
Untuk makluman, semua testimoni adalah berdasarkan pengalaman pengguna shaklee sendiri, dan kesan tindak balas terhadap tubuh seseorang adalah berbeza. Anda dinasihatkan untuk dapatkan nasihat pakar atau doktor terlebih dahulu sebelum mencuba atau mengamalkan makanan tambahan seperti yang di cadangkan.


Berminat untuk dapatkan Nutriferon Granules untuk atasi masalah cirit birit yang sedang anda alami, boleh hubungi Atul di 0195733761 atau klik gambar di bawah ini.


---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Promosi Shaklee September 2019

Setiap bulan, Shaklee pasti menawarkan promosi hebat untuk penggunanya yang tersayang. Begitu juga dengan bulan ini. Promosi September 2019Shaklee menawarkan empat (4) promosi istimewa yang sangat menarik dan pasti akan membuatkan anda rasa sangat  bertuah kerana terlalu banyak penjimatan yang boleh anda dapat.


Promosi Shaklee September 2019


Berikut merupakan senarai promosi Shaklee bulan September 2019:

Promosi Shaklee September 2019: Nutriferon Granules (Imune Booster)

Di tawarkan dengan 2 pilihan menarik:


Promosi Shaklee September 2019
Promosi Shaklee September 2019: Nutriferon Granules (Imune Booster)

a) Pembelian Twin Pack (2 kotak) Nutriferon Granules, melayakkan anda peroleh:
  • Diskaun 5% dari harga runcit RM380
    Anda hanya perlu bayar RM361 sahaja. (Penjimatan RM19)

Dengan pembelian ini, bermaksud anda cuma membelanjakan 1 kotak Nutriferon dengan harga RM 180.50 sahaja.


b) Pembelian 4 Twin Pack (8 kotak) Nutriferon Granules, melayakkan anda peroleh:
  • Diskaun 5% dari harga runcit  (RM1520 - 5% = RM1444), tetapi anda cuma perlu bayar RM1155.20. (Terus layak menikmati Harga Ahli)

Dengan pembelian tawaran ini, anda juga layak menerima:
  • PERCUMA 1 kotak Nutriferon  (Jimat RM190)
  • PERCUMA Keahlian  (Jimat RM65)
  • PERCUMA Pengeposan  (Jimat RM10)
  • Rebat Tunai berjumlah RM 88



Promosi Shaklee September 2019: YOUTH Perfect Pair (Moisture Lock Day Cream + Moisturizer SPF 50)

Youth Perfect Pair merupakan gabungan dua pelembab Shaklee iaitu Moisture Lock Day Cream dan Moisturizer - SPF 50.
Promosi Shaklee September 2019
Promosi Shaklee September 2019: YOUTH Perfect Pair
(Moisture Lock Day Cream + Moisturizer SPF 50)
Baca kenapa anda memerlukan YOUTH Perfect Pair ini

Moisture Lock Day Cream adalah produk penjagaan wajah terbaru Shaklee. Mulai dijual pada 1 September 2019


Promosi Shaklee September 2019
Moisture Lock Day Cream


Jadi, inilah masa untuk anda mendapatkan gabungan pelembab Youth Shaklee yang terbaik pada harga menjimatkan, iaitu

Harga Runcit Youth Perfect Pair : RM373.75
Jimat sebanyak RM80!

Kelebihan Produk Youth yang perlu anda tahu:100% berasaskan tumbuhan
  • Tiada pewarna tiruan
  • Tiada pewangi
  • Tiada Paraben
  • Bebas 1,500 bahan bahaya
  • Diuji oleh Ophthalmologist (pakar mata)
  • Diuji oleh Dermatologist (pakar kulit)

Baca juga info tentang: YOUTH Age Defense Moisturizer - SPF 50


Promosi Shaklee September 2019: YOUTH Mask (Youth Purifying Clay Mask + Youth Hydrating Gel Mask)

YOUTH Mask ini juga merupakan produk terbaru Shaklee kerana baru mula dijual pada Jun 2019 yang lalu.



Promosi Shaklee September 2019
Promosi Shaklee September 2019: YOUTH Mask(Youth Purifying Clay Mask + Youth Hydrating Gel Mask)
Mask ini membantu menangani masalah kulit sambil menawarkan nutrien yang bermanfaat kepada kulit supaya kelihatan lebih muda jelita.

Didatangkan dengan 2 jenis Mask iaitu ;
  • Purifying Clay Mask (warna hitam)
  • Hydrating Gel Mask (warna gold)

Dengan setiap pembelian Youth Mask Set (mana-mana 2 mask) pada harga RM 297, anda juga akan dapat:

  • PERCUMA YOUTH Facial Brush
  • PERCUMA YOUTH Beg Organza
  • PERCUMA Kad cara penggunaan YOUTH Mask
Pilih mana-mana 2 mask yang anda inginkan



Promosi Shaklee September 2019: Shaklee Welcome Set

Shaklee Welcome Set merupakan 3 set promosi istimewa Khas untuk anda yang ingin menjadi  Ahli Baru Shaklee. 


Promosi Shaklee September 2019
Promosi Shaklee September 2019: Shaklee Welcome Set

Sekiranya anda membeli salah satu set dalam Shaklee Welcome Set ini, anda layak dapat:
  • Diskaun 10% dari harga Ahli
  • Cash rebate (RM) sehingga 11%
  • Percuma membership bernilai RM65
  • Percuma penghantaran bernilai RM10
  • Percuma Paper Bag
  • Full UV (point)
  • Boleh redeem lagi 2 set dalam masa 60 hari

Anda boleh pilih sama ada mahu Shaklee Welcome Set
  • Twinpack Vivix
  • Youth Starter Set
  • Daily Essential Set

Nak tahu lebih lanjut tentang Shaklee Welcome Set? Baca: PromosiShaklee Welcome Set 2019



Promosi Shaklee September 2019

---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Nutriferon Granules



Nutriferon® Granules Shaklee bertindak mengaktifkan perlindungan dengan melindungi sistem pertahanan badan secara semulajadi.

Nutriferon Granules


Nutriferon Granules diformulasi untuk menjaga sistem pertahanan badan agar sentiasa berada dalam keadaan baik, selamat dan berfungsi secara semulajadi. Ia dengan pantas mengaktifkan perisai semulajadi tubuh, memberikan pertahanan yang lebih kuat dan kesihatan yang lebih baik.

Nutriferon Granules mengandungi campuran proprietary empat ekstrak tumbuhan yang secara tradisinya digunakan untuk mengekalkan kesihatan umum dan menguatkan badan. Empat ramuan itu adalah:
  • Biji labuMerangsang interferon semulajadi dalam tubuh
  • Biji platango  - Ada polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun
  • Bunga safflower - Memperkuat keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman
  • Bunga Japanese Honeysuckle  - Menentang pencerobohan virus dan kuman


Nutriferon® Granules


Tahukah anda? Nutriferon Granules formulasi istimewa hanya boleh didapati di Shaklee

Keistimewaan Shaklee

Penemuaan Dr. Kojima
Nutriferon Granules adalah hasil daripada penyelidikan & penghasilan yang mengambil masa bertahun-tahun.

Nutriferon® Granules
Sumber: Team Maestro

Pada tahun 1970, Dr. Yasuhiko Kojima, ahli imunologi terkenal di dunia bersama rakan-rakan penyelidikannya, menyaring, menguji dan menilai lebih daripada 200 ramuan yang berbeza.

Akhirnya, gabungan empat bahan botani berasal dari biji labu, bunga safflower, biji plantago dan bunga Japanese honeysuckle dipilih untuk campuran Nutriferon Granules kerana keberkesanannya dalam mengekalkan kesihatan yang baik.


Fakta Nutrisi

Nutriferon® Granules


KKLIU 0025/2019
MAL18106092TCR

*Produk ini tidak bertujuan untuk mengdiagnosis, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen


Harga sekotak Nutriferon® Granules

30 sachet / 30 hidangan

Arahan pengambilan:
Untuk orang dewasa sahaja. Ambil satu sachet granul sekali sehari selepas makan. Larutkan granul sepenuhnya dalam segelas air panas atau sejuk.

Oleh kerana granul menyerap kelembapan dengan muda, sila gunakannya sebaik sahaja dibuka.


Sekiranya anda berminat untuk dapatkan Nutriferon Granules, anda boleh hubungi Atul di 0195733761 atau tekan gambar dibawah ini

Nutriferon® Granules


---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading