Koleksi Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit

Cirit birit sangat menyiksakan terutamanya apabila perlu berulang ke tandas banyak kali. Cirit birit juga akan menyebabkan kehilangan cecair dalam badan. Tambahan lagi jika waktu itu sedang mengembara. Habis segala perancangan terganggu, dan adakalanya boleh menyebabkan kehilangan 'mood' untuk teruskan aktiviti yang dirancang.

Bagaimana Nutriferon bantu atasi masalah cirit birit?

Cirit birit terjadi disebabkan jangkitan kuman pada usus yang disebabkan oleh sejenis organisma dikenali sebagai bacteria Escherichia coli (e.coli 0157) Jangkitan itu menyebabkan seseorang mengalami gejala keracunan seperti sakit perut, cirit birit serta pendarahan ketika membuang air besar.

Cirit birit berterusan menandakan seseorang itu berkemungkinan mengalami gejala awal radang usus

Jadi, disebabkan cirit birit berlaku berpunca daripada jangkitan kuman, dan ramuan yang terkandung dalam Nutriferon sangat membantu untuk melawan jangkitan seperti
  • Bunga safflower - Memperkuat keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman
  • Bunga Japanese Honeysuckle  - Menentang pencerobohan virus dan kuman
Itulah sebab bagaimana Nutriferon Granules berupaya membantu mengatasi masalah cirit birit.



Di bawah ni merupakan koleksi testimoni pengguna Nutriferon yang telah mendapat tindak balas positif dalam membantu mereka atasi masalah cirit birit

Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit 1#: 

"Nak dijadikan cerita 2 hari lepas KakRehan tak sihat tu. Al kisah KakRehan kena cirit birit dan muntah-muntah. Kejadian berlaku petang Ahad.
Pagi ahad tu kami dah gerak balik nak flight ke KL bersama mak mertua ikut sekali. Kat airport lama juga kat sana. Badan dah mula rasa tak best ingat perut masuk angin. Masa tu dah telan 1 sachet Nutriferon.
Kemudian kami ke rumah kak ipar di KL untuk pick dia. Kami semua plan ke Bentong tidur sana semalaman. Sebelum sampai rumah kak ipar perut dah rasa lain macam. Suruh suami berhenti di Rnr masa tulah buang dengan jayanya hamik kau cirit.
Dalam kereta badan dah gigil seram sejuk dah. Kat rumah kak ipar pun sakit perut membuang lagi. Minum esp sebab nak alas perut. Makan nasi taknak takde selera langsung sebab perut kosong habis. Badan dah lemah.
Lepas minum esp tekak rasa mual dan pergi bilik air muntah 3 kali keluar macam air paip segala isi dalam perut. Badan rasa tak sedap. Terus bancuh nutriferon lagi. Suami tanya ok tak. Kita pun ok jelah tak nak spoil plan ke Bentong.
Dalam kereta so far takde rasa nak membuang dan nak muntah. Sampailah rumah abang ipar. Cuma badan penat sebab hidrasi. Rehatkan diri dan minum banyak air.
Alhamdulillah syukur sangat dengan izin Allah cirit tak melarat. Maybe salah makan kat kampung tu. Tapi taktau makan apa. Sebab mak mertua,suami dan anak tak kena. Baby mujur tak cirit juga.
Mujur memang standby 1st aid Nutriferon asbab dengan izin Allah cirit tak melarat. Imun booster kami sekeluarga. Benda tak jangka. Alhamdulillah sebelum suami cirit pun makan nutriferon cepat oknya.
KakRehan highly recommended Nutriferon untuk standby travel. Sesuai untuk anak setahun ke atas. Biasa anak selsema,demam or batuk pun bagi. Ni cirit pun boleh juga. In shaa Allah ikhtiar. Alhamdulillah serasi dengan kami sekeluarga.
Eh panjang cerita..hihi.. ada habis baca ke.."


Testimoni sebenar: Puan Raihan Idris


Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit 2#:

"Kin ambil sendiri sebab ceri beri. Dalam tempoh 24 jam, dah rasa kesan positif.

Masa tu, memang taktahu pun Nutriferon bagus untuk diarrhoea. Tapi tawakal je sebab tak tahan sangat.

Sekarang ni, siapa-siapa sakit perut kat rumah tu, suruh kemam Nutriferon tu."

Testimoni Sebenar: Puan Syikin Yazid Lim


Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit 3#:

" 1 bulan perut kita berehat cerna makanan macam-macam..

Tiba-tiba dalam masa satu hari kau tibai semua benda.. Mana tak terkejut perut kau..

So, penyelesaiannya...

Nutriferon..

Nasib baik ada abang & kak ipar..

Jadi yang balik atau pergi rumah terbuka yang tibai macam2 makanan boleh la simpan kalau ada emergency."

Testimoni Sebenar: Fadzil Padel adik ipar Puan Raihan Idris


Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit 4#:
"Tadi Nu'man cirit birit kot. Lain macam je bau

Saya da nervous. Kang keluar, banyak pulak adegan dia berak tak tentu hala

Masa Nunu dulu, setiap 30 minit kena berhenti. Kesiab Nunu pucat masa tu. Kurus. Lastly Nenek kata cuba bagi ubat cacing. Lepas bagi ubat cacing, alhamdulillah okay dia.

Masalah Nukman, dah bagi ubat cacing hari tu

So tadi, saya terus ambil 2 sachet Nutriferon bagi dia. Kunyah la dia nutriferon tu

Alhamdulillah dah tak berak

Settle masalah

Nutriferon help me a lot!

Nutriferon tengah promo. Anda helps a lot untuk orang cirit birit"

Testimoni sebenar: Puan Anis Ibrahim


Testimoni Nutriferon: Bantu Atasi Cirit Birit 5#:


"Al kisahnya encik suami ni malam tadi tak boleh tidur gara-gara cirit birit. Katanya muntah-muntah dan berapa belas kali kot masuk toilet.

Tengah malam baru wife dia teringat ada Nutriferon, bagilah 2 sachet, telan.
Alhamdulillah dengan izin Allah terus stop cirit

Risaulah juga melarat ke harini. sebab nak balik Klang ni. Kang tak pasal-pasal menyinggah toilet. hehehe harini totally sihat walafiat

Kesimpulannya makan tu beringat-ingat ye.. hehe Nutriferon memang 1st aid harus ada pengganti ubat or panadol..

Sekian sharing ikhlas dari hakaq.."

Testimoni sebenar: Puan Raihan Idris


Nota Kaki:
Untuk makluman, semua testimoni adalah berdasarkan pengalaman pengguna shaklee sendiri, dan kesan tindak balas terhadap tubuh seseorang adalah berbeza. Anda dinasihatkan untuk dapatkan nasihat pakar atau doktor terlebih dahulu sebelum mencuba atau mengamalkan makanan tambahan seperti yang di cadangkan.


Berminat untuk dapatkan Nutriferon Granules untuk atasi masalah cirit birit yang sedang anda alami, boleh hubungi Atul di 0195733761 atau klik gambar di bawah ini.


---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

1 comment:

Terima kasih sudi singgah, baca dan komen di blog Atul ;)