Showing posts with label Set Hamil Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Set Hamil Shaklee. Show all posts

Promosi Shaklee Disember 2019

Bulan Disember telah menjelma, bermaksud tinggal beberapa hari lagi kita akan meninggalkan tahun 2019. Namun seperti biasa, setiap bulan pasti akan ada promosi yang Shaklee tawarkan. Berikut merupakan penerangan tentang Promosi Shaklee Bulan Disember 2019. Teruskan membaca ya! 😍


Promosi Shaklee Disember 2019


Promosi Shaklee Disember 2019: Collagen Plus Powder


Promosi Shaklee Disember 2019

Persediaan untuk nampak lebih cantik di tahun baharu, Shaklee menawarkan dua pilihan menarik promosi Shaklee Collagen Powder yang mesti anda miliki.

Pilihan 1

Dengan setiap Pembelian 6 kotak Shaklee Collagen Plus Powderanda hanya perlu bayar RM1428 sahaja daripada harga normal (RM1788). Penjimatan yang anda peroleh adalah RM360

Anda layak mendapat:
➤ 1 KOTAK COLAGEN POWDER (jimat RM298)
➤ PERCUMA kos pos (jimat RM10.00)
➤ PERCUMA keahlian Shaklee (jimat RM65.00)
➤ Pulangan Tunai (RM108.00)

Total penjimatan untuk keseluruhan adalah RM841. Wah, banyaknya penjimatan!!


Pilihan 2

Dengan setiap pembelian 2 kotak Collagen Powder anda akan nikmati diskaun 5% dengan harga RM566 SAHAJA (Harga biasa RM596)

Terma dan Syarat:
➤ Tempoh promosi 1 – 31 Disember 2019
➤ Sementara stock masih ada

Tersangatlah rugi jika anda semua melepaskan tawaran hebat daripada Shaklee ini kerana tawaran seperti ini sangat ditunggu-tunggu ramai kerana kualiti dan keberkesanan produk ini memberi kepuasan kepada mereka yang telah mengamalkannya.


Anda akan dapat rasakan perbezaan setelah mengamalkan Shaklee Collagen Plus Powder ini. Keistimewaan Collagen Plus Powder Shaklee adalah:


Promosi Shaklee Disember 2019

Baca disini untuk ketahui tentang:
Penerangan tentang Collagen Shaklee
Cara Kolagen Bantu Kurangkan Kedutan
15 fakta tentang kolagen yang perlu diketahui


Promosi Shaklee Disember 2019: Zinc Plus (Extended)


Promosi Shaklee Disember 2019

Dengan setiap pembelian 3 botol Zinc Plus, anda dapat PERCUMA 1 botol Zinc Plus dengan Harga RM168.75 (Jimat RM56.25)

Terma dan Syarat:
➤ Tempoh promosi 1 – 31 Disember 2019
➤ Sementara stock masih ada

Zinc sesuai untuk siapa?
  • Mereka yang luka sembuh dengan cepat
  • Kesuburan suami
  • Mereka yang TTC
  • Mereka yang sering rambut gugur
  • Masalah botak
  • Individu nak cantik
  • Ibu hamil
  • Ibu selepas bersalin

Baca juga:
Penerangan tentang Zinc Plus Shaklee
Manfaat Zinc Plus Shaklee


Promosi Shaklee Disember 2019: YOUTH Trial / Travel Set (Extended)


Promosi Shaklee Disember 2019



Untuk promosi ini anda diberi 2 pilihan untuk dapatkan Youth Trial Set / Youth Travel Set ini:

1. Beli dengan harga RM 297.50

2. Beli dengan harga RM 68 apabila anda membeli mana-mana produk YOUTH bernilai RM750 dalam satu resit. Anda juga  layak dapat:
  • PERCUMA Keahlian
  • PERCUMA kos pos
  • Pulangan tunai lebih kurang RM 60

Promosi Shaklee Disember 2019
Saiz Youth Trial Set dalam beg yang eksklusif

Menariknya Youth Trial Set / Youth Travel Set ini adalah:
➧ Ringan, tak perlu bawa the whole set
➧ Cantik dan unik
➧ Mudah dibawa ke mana-mana
➧ Skincare tidak tumpah dan tak penyek sebab Travel Case ni keras
➧ Boleh dibawa dalam penerbangan kerana 100ml sahaja setiap botol
➧ Didatangkan bersama beg lutsinar juga
➧ Jadi, sangat sesuailah untuk anda yang gemar melancong. Hanya perlu bawa Youth Travel Set sahaja tanpa walau kemana sahaja anda pergi. Mudahkan?

Promosi Shaklee Disember 2019
Bentuk dan saiz Travel set case.

Youth trial set dalam case, tak perlu takut tumpah

Gambaran lebih jelas tentang Youth Trial Set / Youth Travel Set

Terma dan syarat
➧ Tempoh promosi 1 – 31 Disember 2019
➧ YOUTH Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask tidak djual berasingan.
➧ Sementara stock masih ada


Promosi Shaklee Disember 2019: Back To School Set


Promosi Shaklee Disember 2019

Setiap pembelian "Back To School Set" iaitu:
➧ 1 botol Chewable-C Plus
➧ 1 tong Meal Shakes
➧ 1 botol Vita-Lea For Children

Dengan harga RM282, melayakkan anda:
Purchase with purchase 1 Shaklee Multifunction Tumbler (Hitam atau Ungu) dengan harga RM32.50 (harga asal RM43.75) 


Terma dan syarat
➧ Tempoh promosi 1 – 31 Disember 2019
➧ Sementara stock masih ada

Baca juga:


Promosi Shaklee Disember 2019: Shaklee Welcome Set (Baru)


Promosi Shaklee Disember 2019


Nak tahu lagi tentang promosi Shaklee bulan ini atau lain-lain soalan berkaitan Shaklee, boleh hubungi Atul di 019.573.3761 

Continue Reading

Testimoni GLA Complex: Cyst Ketika Hamil Kecut Selepas Sebulan


“Share lah Nad. Ramai ibu mengandung ada cyst / fibroid”

Begitulah respon kawan Nad, seorang doktor perubatan bila dapat tahu cyst Nad masa pregnancy kali ni kecut in 6 weeks.

Baiklah, ini pengalaman Nad. Nad akan kongsikan apa ikhtiar Nad untuk kecutkan cyst.

Pregnancy kali ke-4 ni berbeza sungguh dari yang sebelum-sebelum ni. Tak pernah pun ada cyst masa pregnant atau tak pregnant. Kali ni Allah nak bagi Nad pengalaman tu. Alhamdulillah. Bolehlah kongsikan dengan kalian kan 😊

Masa pregnant 8 weeks, doktor detect ada cyst. Size around 2 cm. Doktor yang check up dan sonographer both cakap tak perlu risau, sebab cyst ni biasanya kecut dalam 2 minggu.



Testimoni GLA Complex: Cyst Ketika Hamil Kecut Selepas Sebulan


Checkup 12 weeks, cyst makin membesar lagi 1 cm. Hati dah tak keruan. Tapi doktor kata masih ok lagi. As long as bawah 5 cm.



Testimoni GLA Complex: Cyst Ketika Hamil Kecut Selepas Sebulan



Esoknya, Nad mula add on 1 biji GLA Complex to the supplement routine (Set Hamil Shaklee)

Testimoni GLA Complex: Cyst Ketika Hamil Kecut Selepas Sebulan


2 weeks after that, checkup dan scan, Alhamdulillah ada perkembangan positif, dah makin kecil cyst nya! Nad teruskan lagi supplements Set Hamil Shaklee + GLA Complex.
4 weeks kemudian, checkup, dah takde terus dah cyst tu.
Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Testimoni GLA Complex: Cyst Ketika Hamil Kecut Selepas Sebulan


Terima kasih Allah. Lega rasa hati. Baby pun berkembangan seperti usianya 💕
Sejak confirm cyst dah tak ada, Nad stop GLA Complex dan teruskan dengan Set Hamil Shaklee macam biasa.

Sumber: Testimoni Puan Nadiah Suhaidi

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda yang mengalami isu seperti puan Nadiah ni ya ❤️

Baca juga:
Info tentang GLA Complex
Testimoni GLA Complex



Untuk info atau order, boleh hubungi Atul di +60195733761 atau klik pada gambar dibawah 

Testimoni GLA Complex: Cyst Ketika Hamil Kecut Selepas Sebulan

---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

OMEGA 3 BAIK UNTUK IBU DAN BAYI


Saat yang paling menggembirakan setiap wanita yang bergelar isteri adalah apabila mereka disahkan hamil. Kehamilan merupakan saat paling dinanti-nantikan bukan sahaja wanita malah setiap pasangan yang sudah berkahwin.

Di setiap peringkat kehamilan anda, bermula dari proses kelahiran hingga ke penyusuan, ianya adalah masa berharga untuk perkembangan sihat anak anda. Salah satu asid lemak paling penting untuk anda dan kesejahteraan bayi anda adalah asid lemak Omega-3,  asid eicosapentaenoic (EPA) dan asid docosahexaenoic (DHA).

OMEGA 3 BAIK UNTUK IBU DAN BAYI


Mari kita lihat dengan lebih dekat lagi kebaikan Omega-3 untuk anda dan bayi anda


SEBELUM KEHAMILAN


OMEGA 3 BAIK UNTUK IBU DAN BAYI

Pengambilan Omega-3 yang mencukupi memainkan peranan penting dalam meningkatkan peluang anda untuk mengandung kerana ia:



LELAKI

WANITA

• Meningkatkan kepekatan sperma.

• Memainkan peranan utama dalam penghasilan
sperma yang sihat.


• Menyokong pengeluaran dan keseimbangan
hormon.

Membantu mengatur kitaran haid.

Meningkatkan aliran darah rahim untuk meningkatkan peluang mengandung



SEMASA HAMIL


OMEGA 3 BAIK UNTUK IBU DAN BAYI

Apa yang anda ambil semasa kehamilan menentukan kesihatan bayi anda. Tambahkan Omega-3 di dalam pemakanan anda kerana ia:



IBU


BAYI DALAM KANDUNGAN

• Menurunkan risiko kelahiran pramatang.

• Menggalakkan tempoh kehamilan optimum.

• Mengurangkan risiko komplikasi kehamilan akibat preeclampsia (tekanan darah tinggi semasa kehamilan).

• Menggalakkan pertumbuhan janin yang sihat dengan meningkatkan aliran darah dalam plasenta.

• Memudahkan perkembangan mata (retina) dan struktur otak dengan sewajarnya ketika didalam janin

• Mengukuhkan koordinasi mata-tangan pada bayi.

• Mengurangkan risiko bayi mengalami alahan.

• Menggalakkan perkembangan optimum otak, janin, mata, sistem imun dan saraf terutamanya semasa trimester ketiga.

• Menggalakkan perkembangan saraf otak.



SELEPAS BERSALIN DAN PENYUSUAN


OMEGA 3 BAIK UNTUK IBU DAN BAYI

Untuk pemulihan segera dan persediaan untuk penyusuan bayi, Omega-3:


IBU


BAYI

• Mengurangkan risiko kemurungan postpartum

• Menyokong proses kematangan otak semasa tempoh lima tahun pertama kehidupan.

• Menggalakkan perkembangan saraf di dalam otak

• Mengurangkan risiko alahan terhadap makanan dan kulit sensitif-ekzema.

• Menyokong perkembangan penglihatan.

• Menggalakkan pola tidur yang lebih baik.



Jadi, Omega-3 merupakan asid lemak sihat yang perlu diamalkan setiap hari. Asid lemak Omega-3 sememangnya pilihan terbaik untuk ibu dan bayi, samada ketika hamil dan selepas bersalin. Ia merupakan permulaan yang terbaik untuk seorang ibu.


Dan tidak lupa juga buat mereka yang sedang berusaha untuk memiliki cahaya mata, pengambilan asid lemak Omega-3 bagi wanita dan lelaki amatlah diperlukan buat mereka yang merancang untuk mendapatkan anak kerana ia sangat membantu dalam meningkatkan peluang kehamilan. Oleh itu pengambilan yang konsisten dan berterusan sangatlah digalakkan.


Namun, anda perlu berhati-hati ketika mendapatkan asid lemak Omega-3 di pasaran, kerana kini terdapat pelbagai jenis asid lemak Omega-3 dari pelbagai jenama. Pemilihan yang tepat akan membantu anda mendapatkan Omega-3 yang berkualiti tinggi, terbaik dan selamat di amalkan serta boleh mengelakkan anda daripada tersalah beli Omega-3 yang tinggi kandungan lemak ikan berbanding minyak ikan. Klik disini untuk baca tips memilih minyak ikan yang bagus


Kalau anda bertanyakan pada Atul, Atul akan pilih Asid Lemak Omega-3 dari produk Shaklee iaitu Omega Guard. Klik disini untuk ketahui 6 sebab kenapa anda perlu pilih Omega Guard Shaklee serta baca Info tentang Omega Guard Shaklee disini.

OMEGA 3 BAIK UNTUK IBU DAN BAYI


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)


OMEGA 3 BAIK UNTUK IBU DAN BAYI


---------------------------------------------------------------


LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

KEJANG KAKI SEMASA HAMIL: PUNCA DAN CARA MENGATASI


Kejang kaki semasa hamil


Kejang kaki semasa hamil adalah perkara biasa. Kejang kaki akan menyebabkan ibu hamil berasa sakit yang teramat sangat. Kejang kaki sering berlaku ketika tidur pada waktu malam atau semasa bangun pagi. Keadaan jadi bertambah buruk jika ibu hamil tidur dalam keadaan terlampau sejuk. Atul sendiri pernah kena kejang kaki ketika hamil, terutamanya ketika melakukan terlampau banyak pergerakan hingga nak beralih tempat pun menjerit kesakitan.

Punca kejang kaki semasa hamil

Secara umumnya, kejang kaki boleh berlaku kepada sesiapa sahaja. Tetapi risiko ibu hamil kena kejang kaki adalah tinggi. Berikut merupakan punca berlakunya kejang kaki semasa hamil.

  1. Kekurangan nutrisi seperti magnesium, kalsium dan garam mineral.
  2. Dehidrasi atau kekurangan cecair dalam tubuh
  3. Rahim (uterus) yang semakin membesar memberi tekanan ke atas salur darah dibahagian kaki
  4. Berdiri atau duduk terlalu lama
  5. Pengaruh hormon kehamilan iaitu progesterone yang mana ia boleh memberi kesan kepada otot kaki
  6. Otot-otot kaki yang keletihan akan menegang dan kejang sebagai langkah memprotes, terutamanya dalam trimester kedua dan ketiga
  7. Terlalu banyak fosforus, ia terdapat di dalam daging proses, makanan ringan dan minuman bergas
  8. Berat badan bertambah menyebabkan otot kaki diberi tekanan yang lebih untuk menyokong badan anda
  9. Peredaran darah yang tidak lancar

Cara mengatasi kejang kaki semasa hamil

Berikut beberapa langkah untuk mengatasi kejang kaki ketika hamil:

1. Minum air yang mencukupi untuk elakkan diri daripada terhidrat



KEJANG KAKI SEMASA HAMIL: PUNCA DAN CARA MENGATASI


2. Mandi air suam untuk merehatkan otot

KEJANG KAKI SEMASA HAMIL: PUNCA DAN CARA MENGATASI


3. Rendam kaki dengan air suam sebelum tidur untuk merehatkan otot kaki

KEJANG KAKI SEMASA HAMIL: PUNCA DAN CARA MENGATASI


4. Sapu minyak panas dan urut bahagian kaki sebelum tidur dan selepas melakukan banyak pergerakkan atau kerja

KEJANG KAKI SEMASA HAMIL: PUNCA DAN CARA MENGATASI


5. Elak otot dari letih seperti berdiri atau duduk terlalu lama

KEJANG KAKI SEMASA HAMIL: PUNCA DAN CARA MENGATASI


6. Pusing dan gerakkan buku lali dan jari kaki ketika sedang berehat

KEJANG KAKI SEMASA HAMIL: PUNCA DAN CARA MENGATASI


7. Lakukan senaman ibu hamil

KEJANG KAKI SEMASA HAMIL: PUNCA DAN CARA MENGATASI

Aktifkan diri dengan melakukan senaman yang sesuai untuk ibu hamil seperti:
  1. Senaman tapak kaki. Bengkokkan tapak kaki ke bawah dan kemudian tegakkan ke atas dengan cepat sebanyak 30 kali. Buat pada kedua-dua belah kaki. Kemudian, ulangi dengan membengkokkan tapak kaki ke atas sebanyak lapan kali dan ke bawah lapan kali.
  2. Senaman regangan kaki. Berdiri satu meter daripada dinding dan unjurkan badan ke hadapan dengan tangan diregangkan untuk menyentuh dinding. Pastikan tapak kaki melekap pada lantai. Tahan selama lima saat.
  3. Berenang

8. Tuaman membantu otot kaki lebih tenang

KEJANG KAKI SEMASA HAMIL: PUNCA DAN CARA MENGATASI


9. Pastikan postur sentiasa dalam keadaan betul

KEJANG KAKI SEMASA HAMIL: PUNCA DAN CARA MENGATASI


  1. Semasa duduk, elakkan tabiat melipat kaki supaya darah dapat mengalir ke bahagian kaki secara lebih menyeluruh
  2. Ketika tidur, elakkan tidur dengan jari kaki menghala ke bawah, gunakan bantal tambahan agar tubuh berasa lebih selesa.
10. Utamakan diet yang sihat dan seimbang, gantikan snek kurang berkhasiat dengan kekacang, pistachio, kurma, kismis, salad atau buah-buahan

KEJANG KAKI SEMASA HAMIL: PUNCA DAN CARA MENGATASI



11. Minum susu yang kaya dengan kalsium dan nutrisi 3 hari sekali setiap hari

KEJANG KAKI SEMASA HAMIL: PUNCA DAN CARA MENGATASI


12. Amalkan makan pisang untuk meningkatkan potasium dalam darah



13. Ambil supplemen untuk ibu hamil. 

KEJANG KAKI SEMASA HAMIL: PUNCA DAN CARA MENGATASI

Ibu hamil perlu memastikan dirinya mendapat nutrisi yang cukup. Ibu hamil perlu mengamalkan vitamin seperti zat besi (iron tablet), asid folik, vitamin b kompleks, dan vitamin c seperti yang diperoleh daripada klinik kesihatan. Keempat-empat vitamin ini penting untuk kecukupan keperluan nutrisi yang diperlukan oleh ibu hamil. Selain itu, ibu hamil wajib memastikan pengambilan nutrisi seperti kalsium, magnesium, vitamin d dan potassium mencukupi sepanjang proses mengandung.

Baca: Info tentang Set Hamil Shaklee di sini
Pengambilan supplement berkesan yang Atul syorkan untuk membantu mengurangkan masalah kejang kaki semasa hamil adalah B Complex dan OsteMatrix 


KEJANG KAKI SEMASA HAMIL PUNCA DAN CARA MENGATASI

B complex dikenali sebagai vitamin saraf yang menenangkan kerana ia berupaya ransang pengeluaran hormon serotonin iaitu hormon gembira. Ini dapat membantu menenangkan dan melegakan tekanan akibat kejang kaki.

OsteMatrix pula mengandungi Kalsium, Magnesium dan Vitamin D yang membantu mengekalkan tekanan darah yang normal, mengecutkan otot dan membantu mengurangkan masalah kejang kaki

Manakala makanan tambahan lengkap yang kaya dengan nutrisi bagi ibu hamil pula adalah Set Hamil Shaklee. Sila klik untuk dapatkan info lanjut tentang Makanan tambahan untuk ibu hamil.

Semoga perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada ibu hamil yang selalu kena kejang kaki dan elakkan diri daripada terkena kejang kaki sepanjang proses kehamilan.



Continue Reading