Showing posts with label Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Shaklee. Show all posts

Herbal Blend® Multi-Purpose Cream



Herbal Blend® Multi-Purpose Cream


Krim yang melegakan dan diuji secara klinikal ini berkesan untuk melembutkan kulit anda, termasuk kulit yang kasar dan keras pada lutut, siku dan kaki

Dengan kesejukan mentol dan tidak melekit

Dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk:

Sage
Anti-bakteria, mengurangkan bengkak

Horse Chestnut
Bantu masalah eczema dan alergi pada kulit

Yarrow
Bantu sembuhkan luka, selesema, demam

Rosemary
Musuh serangga, nyamuk, ulat, lalat, kumbang


Krim ini juga sudah semestinya:
  • Mendapat kelulusan KKM
  • Mempunyai sijil HALAL
  • Tidak mengandungi PARABEN
  • Diuji secara KLINIKAL


1 tiub 113g
RM 37.50 sahaja
Untuk kegunaan berbulan-bulan



Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! Klik di sini untuk cara menjadi ahli Shaklee.


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)


---------------------------------------------------------------


LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Kedai Vitamin Kangar
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Basic H² Organic Super Cleaning Concentrate





Basic H2

Basic 
 merupakan satu-satunya pencuci yang sangat diperlukan oleh mereka untuk menyelesaikan beribu-ribu kerja di rumah atau dimana juga anda berada.

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun (473ml)

Setiap botol Basic 
 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic  juga berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran degil, dan bermacam-macam lagi kegunaannya. Cubalah sendiri dan lihat betapa kagumnya anda!

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
  • Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.
  • Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.
  • Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja.
  • Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.

Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci – Di Dalam atau Di Luar Rumah
  • Dinding, tingkap dan cermin
  • Kaunter dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Dapur
  • Hiasan kayu
  • Periuk belanga
  • Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)

Cara Penggunaan Untuk Hasil Terbaik
Dapur, peralatan, perabot, hiasan kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi
  • 1⁄4 sudu teh + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean
Periuk belanga
  • 1⁄2 sudu teh + 1 gelen air suam
Tingkap dan cermin
  • 1-2 titis + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean
Lantai
  • 1 sudu besar + 1 gelen air
Kain benang biri-biri, nilon, fabrik berkualiti tinggi
  • 1⁄2 sudu teh dalam satu besen air suam

Tahukah Anda?
  • Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.
  • Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
  • Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.
  • Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.
  • Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang LainKeunikan Shaklee
1. Selamat
  • Tidak toksik
  • Tiada gas beracun
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Tanpa pewangi
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
2. Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak. Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen.
3. Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
  • Mudah biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

1 botol 473ml
RM48.75

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! Klik di sini untuk cara menjadi ahli Shaklee.


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------


LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Kedai Vitamin Kangar
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761



Continue Reading

Ibu Pejabat (Home Office) Shaklee Malaysia

Di sini Atul sertakan alamat lengkap Ibu Pejabat Shaklee Malaysia

Home Office Shaklee Malaysia

Home Office (Ibu Pejabat) Shaklee
Shaklee Products (M) Sdn
Level 2, Sunway Geo Tower,
Jalan Lagoon Selatan,
Sunway South Quay,
Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

Telefon : 603.5622.3188
Toll Free : 1800.88.6577
Corporate Fax : 603.5622.3099
Customer Service Fax : 603.5622.3199
E-mel : customerinquiry@shaklee.com.my



Waktu Operasi Ibu Pejabat (Home Office) Shaklee Malaysia

Isnin hingga Jumaat:

10:00 am - 07:00 pm
Sabtu:
10:00 am - 07:00 pm

Disertakan juga beberapa gambar-gambar menarik yang telah diambil di dalam ibu pejabat Shaklee Malaysia

Sumber gambar: Google
Sumber gambar: Google

Sumber gambar: Google
Sumber gambar: Google
Sumber gambar: Google
Sumber gambar: Google

Itulah sahaja serba sedikit info berkaitan dengan "Home Office Shaklee Malaysia".
Terima kasih.


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)


---------------------------------------------------------------


LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Kedai Vitamin Kangar
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis

Mengidam oh mengidam
Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis
Ibu hamil Mengidam

Begitulah kalau sedang hamil, kalau bukan ibu hamil yang mengidam, encik suami pula yang mengidam. Kadang-kadang sampai kedua-duanya yang mengidam 😂 Mengidam pun kadang-kadang tak tentu masa. Ada yang nak time tu juga, kalau tak dapat, merajuk. Kadang-kadang sampai menangis pun ada. Ada yang boleh delay. Janji dapat, bila-bila pun takpe. Tiada paksaan. Pelikkan? 🤔

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis
Ibu hamil mengidam

Kalau nak cerita tentang mengidam ni, Ini 1 kisah tentang Atul & tempoyak. Atul sekarang tinggal di Perlis. Di sini, susahla nak dapatkan tempoyak, bekalan tempoyak kat rumah Atul pun tiada.

So, disebabkan teringin sangat nak makan tempoyak, balik je kampung dapat makan macam-macam berasaskan tempoyak seperti
✔ Gulai Tempoyak ikan patin
✔ Gulai Tempoyak ikan tonsan
✔ Sambal tempoyak mentah
✔ Sambal tempe johor (eh masuk jugak hahaha)
✔ Durian fresh

Alhamdulillah 😍 itulah rezeki namanya.

Lepas tu, masa nak balik ke Perlis, kawan suami tapaukan tempoyak baru pula sebekas. Masih manis lagi rasa tempoyaknya

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis
Tempoyak

Asbab ada bekalan tempoyak, maka, malam tadi terhasillah "Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis"
Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis

Asbab sambal tempoyak masak petai ikan bilis inilah bertambah-tambah nasi dibuatnya waktu diner malam tadi. Lepas kempunan Atul nak makan sambal tempoyak masak. ALHAMDULILLAH 😍 Tapi, ingatkan Atul sorang je bertambah nasi, rupa-rupanya encik suami pun sama juga. Hehe diam-diam teringin juga rupanya 😂

So, Meh Atul share resepi Sambal tempoyak masak petai ikan bilis versi Atul yang masak 😄

Bahan-bahannya:

✅Tempoyak
✅Petai
✅Cili masak/cili muda/cili padi/cili kering **
(ikut mana anda suka, kalau Atul, Atul suka cili masak/cili padi, tapi xda stock kat umah, Atul guna cili kering je)
✅Bawang merah selabu **
✅1 ulas bawang putih **
✅1 inci kunyit hidup **
(tadi atul guna sedikit serbuk kunyit sebab kunyit hidup dah habis 😂)
✅daun kunyit (di mayang)
✅serai (di ketuk)
✅sedikit air
✅garam

** tumbuk

Cara memasaknya:

☑ Masukkan sedikit air ke dalam kuali/periuk
☑ Masukkan tempoyak
☑ Kacau seketika
☑ Kemudian masukkan bahan2 yang ditumbuk, serai, daun kunyit & ikan bilis
☑ Kacau sehingga naik bau, masukkan petai.
(Petai ni, kalau nak rangup2 masukkan lewat, tapi kalau nak petai masak sekali, masukan awal pun takpe - terpulang 😄)
☑ masukkan garam ikut sesedap rasa
☑ Lastly kacau sehingga masak 😉
(Kalau pekat, tambah sedikit air, ikut citarasa sendiri nak pekat ke nak cair 😉)


Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis

Lastly siap. Hidangkan bersama nasi panas-panas, sedar-sedar bertambah nasi dalam pinggan hehehe 😍

Selamat mencuba & menjamu selera

Oh ya, ada persoalan yang Atul dapat, bolehkah Ibu hamil makan durian?

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis

Jawapannya, mestilah boleh. Tapi tetap ada syaratnya. Macam durian, ibu hamil boleh memakannya jika mengidam tetapi dalam kuantiti yang sedikit. Ini kerana, buah durian mengandungi banyak gula dan karbohidrat. Menurut Dr. Zubaidi dalam blognya yang tertulis, dua ulas isi durian bersaiz sederhana mengandungi 60 kalori. Durian pula merupakan terdiri dalam kumpulan yang mengandungi glisemia yang tinggi. Oleh sebab itu, pengambilan yang terhad oleh ibu hamil sangat baik. Bagi ibu hamil yang menghidap DIABETES KETIKA HAMIL, perlulah mengelak dari memakan durian kerana durian mengandungi kandungan gula yang tinggi. Bacaan selanjutnya disini

Secara kesimpulannya, ibu hamil boleh makan 2 ulas durian sehari, namun begitu, jika ada tanda-tanda yang tidak sepatutnya atau kesan yang tidak elok, segeralah berjumpa dengan doktor 😍

Buat ibu hamil yang sedang mencari supplement ketika hamil, Shaklee ada menyediakan SET HAMIL SHAKLEE. Ada beberapa jenis set hamil seperti
☑ Set Hamil Basic
☑ Set Hamil Lengkap

Atul juga sedang mengamalkan set hamil sejak dari awal mengandung anak kedua ni, sehingga kini, Alhamdulillah, semua bacaan bp, hb, urine adalah normal. Kandungan Atul sekarang adalah 34minggu. Alhamdulillah. InsyaAllah 😍

Resepi Sambal Tempoyak Masak Petai Ikan Bilis
Set Hamil Shaklee

Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------





LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Kedai Vitamin Kangar
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761


Continue Reading

SIAPA DIRIKU?


hai... salam perkenalan semua..
apa khabar? saya doakan agar anda semua berada dalam keadaan sihat selalu..
sebenarnya takde apa yang menarik untuk saya kongsikan kepada anda semua tentang diri saya, tapi yang mana saya tulis tu, bolehla baca ya.. hihihi :)

Siapa saya?
Saya Jamatuladauyah binti Abdul Hamid. Anda semua boleh panggil saya Atul.. :)

Atul Hamid
hehe saya takde gambar sorang2... tak berapa suka berSELFIE la.... ni je yang ada..
saya berasal dari PERAK tetapi sekarang menetap di PERLIS. umur? biarlah RAHSIA hihi
status saya kini, BERKAHWIN. kat bawah ni saya pamerkan gambar pasangan saya ya

bersanding di rumah saya

Malam Pernikahan kami
Alhamdulillah... rezeki hubungan kami dari berkawan sampai ke Jinjang Pelamin. Mudah-mudahan Berkekalan hingga ke SyurgaNYA.. berbahagia hingga ke akhirhayat kami.. InsyaALLAH dengan izinNYA.. sama-sama kita doakan yang terbaik ya.. aamiin :)

Anak? agak-agak dah berapa? hihi
saya baru ada SEORANG anak perempuan yang berumur 2 tahun 2 bulan.
Alhamdulillah, bersyukur dikurniakan seorang puteri, buat peneman saya, penghibur hati...
nama anak saya DHIYAA HUMAYRAA :)

Dhiyaa umur 5bulan

Ketika Sambut Birthday ke 2tahun

susahnya nak ikat rambut... lepas 5minit dibuangnya getah rambut hehe

ops..ops..ibu... dhiyaa tak ready lagi...
^_^

yeah jalan-jalan

gambar anak saya banyak... tapi jenuh nak cari, amik je la mana yang ada.. hihi

dulu anak saya tinggal ngan mak ngasuh dia, sebab dulu saya bekerja.. ofis pertama tempat saya bekerja di PERPUSTAKAAN TUANKU SYED FAIZUDDIN PUTRA, UniMAP sebagai PUSTAKWAN. Tetapi sekarang saya SURI RUMAH SEPENUH MASA. saya mula menjadi suri rumah sepenuh masa ni ketika anak saya nak masuk umur setahun. :) Alhamdulillah, sebenarnya seronok juga jadi suri rumah ni... salah satunya dapat melihat anak membesar depan mata kita sendiri sepenuhnya.

Saya juga merupakan EJEN SHAKLEE tau... nombor ID saya 1077444. saya join Shaklee bulan Oktober 2013. kalau nak tengok info-info tentang Shaklee boleh tengok kat IG saya atul_hamid atau cari #atulhamid @ boleh tengok kat FB saya atul hamid. Tentang harga, jangan risau, pasti puas hati :) kalau NAK JOIN AHLI dengan saya, sangat dialu-alukan. Klik link ni untuk isi BORANG PENDAFTARAN. Untuk mengaktifkan keahlian, boleh hubungi saya untuk buat pembayaran :)

,
antara items yang dijual
kalau ada yang berminat nak order produk yang saya jual, boleh WhatsApp saya di nombor +60195733761 :)

Itulah serba sedikit tentang diri saya.... saya ni biasa-biasa je,,, usaha yang berterusan akan membawa diri seseorang itu menjadi luar biasa..

eh.. jap, ni saya saja nak kongsi gambar sikit...

cinta hati saya

my beloved dad & mum
buah hati saya

nyawa saya
Dhiyaa Humayraa ketika baru dilahirkan


my beloved sister.. hihi beloved brother takde gambarnya..

anakku yang comel :)

ibu & bapa mertua, adik ipar, anak & suamiku tercinta

kami #zatulzarida #forever


terima kasih awak kerana sudi membaca coretan saya yang tak seberapa ini....
saya doakan semoga awak dimurahkan rezeki selalu.... aamiin :)

Continue Reading