GLAUKOMA BOLEH MENYEBABKAN BUTA KEKAL

GLAUKOMA BOLEH MENYEBABKAN BUTA KEKAL

Assamualaikum wbt. Untuk entry kali ini, Atul ingin kongsikan pengalaman bapa kepada seorang doktor yang mana bapa beliau telah mengamalkan VIVIX setelah disahkan mengalami masalah Glaukoma iaitu masalah melibatkan mata yang boleh mengakibatkan buta kekal.

Apa itu GLAUKOMA?

GLAUKOMA
GLAUKOMA

Glaukoma merupakan penyakit mata yang menyebabkan kerosakan pada saraf optik. Saraf optik merupakan laluan yang membawa imej yang dilihat ke otak. Sekiranya tidak dirawat, ianya boleh merosakkan saraf optik secara perlahan-lahan sehingga mengakibatkan kebutaan yang kekal.


GLAUKOMA
GLAUKOMA

Glaukoma boleh menyerang sesiapa sahaja. Walaubagaimana pun, terdapat beberapa faktor yang berkait rapat dengan peningkatan risiko  untuk mengidap glaukoma. Ini termasuk:

  • Faktor usia: semakin meningkat usia, risiko menghidapi glaukoma meningkat.
  • Bangsa: Keturunan African dan Cina
  • Mempunyai ahli keluarga yang menghidapi glaukoma
  • Tekanan bola mata yang melebihi tahap normal iaitu melebihi 22 mmHg (Hipertensi ocular)
  • Rabun jauh (miopia)
  • Menghidapi Hipertensi / Darah Tinggi
  • Menghidapi Diabetes Mellitus / Kencing Manis
  • Menghidapi ‘Migraine'
  • Menggunakan ubat mengandungi steroid secara berterusan (samada topikal mahupun  sistemik)
Jika nak tahu lebih detail tentang Glaukoma, jom baca disini → INFO GLAUCOMA @ TENTANG GLAUKOMA

Testimoni Vivix Untuk Masalah Glaukoma

Apa yang menarik perhatian Atul adalah selain masalah Glaukoma yang semakin baik, masalah rambut bapa Dr. Ain yang dulunya botak licin, kini sudah mulai tumbuh  Alhamdulillah. Bestkan?

Jom baca untuk tahu kisah bapa Dr. Ain berkaitan Masalah Glaukoma & Vivix

"DULU BOTAK LICIN BOLEH BUAT CERMIN. KINI TIDAK LAGI. EWAH.

Dulu, boleh kira dengan jari, ada berapa helai rambut putih (uban) ayah. Rambut hitam toksah cerita, yilek kot. Ya la, botak licin berkilat boleh buat cermin kot! (sori ayah TERmengata depan2 😜)

Bulan Oktober 2016, ayah di-diagnosed glaucoma. Haru biru hidup ayah. Kami 'penonton' pun turut terasa ke-susah hati-an ayah. Sapa la tak risau kalau diberitahu yang salah satu komplikasi glaukoma ialah buta!

Jadi, Ain bagi ayah Vivix sebagai ikhtiar sihatkan mata. Ayah konsisten sampai sekarang walaupun agak lambat nak rasa kesan Vivix ni kata ayah. Ya la, Vivix ni bukan ubat, tapi suplemen yang menyihatkan dari dalam.

Ain cerita kat ayah pasal Telomere Study. Takkanlah anak dia ni nak memudaratkan ayah sendiri kan. Ada bukti sains lagi. Itulah sebabnya ayah yang tak pernah percayakan suplemen, terus 'setia' dengan Vivix.

Baru ni ke rumah ayah, ayah bagitau yang 'kilat2' kat mata (kata pakar mata, ianya disebabkan aging) dah hilang. Pressure dalam mata (intraocular pressure) pun maintain normal so far. Alhamdulillah syukur...

Dan tiba2 ayah tunjuk belakang kepala ayah. Mak ooii, terkejut Ain, sebab hampir separuh kepala ayah sekarang dah penuh rambut baru hitam2! 😱

Ayah suruh ambik gambar. Inilah hasilnya. Tersengih2 kerang busuk ayah, kepala yang dah sekian lama botak, akhirnya penuh rambut hitam.

TESTIMONI VIVIX
TESTIMONI VIVIX

Sapa la tak suka, kalau makin berumur makin 'muda'. Hihihi... 😜

Bukan rambut ayah je tau. Mak yang consume Vivix beberapa bulan kemudian dari ayah, pun rambut hitam dah mula nak menguasai kepala mak.

Bai2 rambut putih (uban). You wont be missed. And please dont come back. Hihihi 😜"


Alhamdulilah. Begitulah perkongsian dari Dr. Ain tentang bapanya dengan Vivix.

Apakah yang anda rasa? Seronokkan apabila orang yang kita sayang semakin sihat & ceria. Alhamdulillah

Nak tahu lebih detail tentang hebatnya VIVIX Shaklee? Jom baca di sini


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------




LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Kedai Vitamin Kangar
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi baca dan komen :)