Showing posts with label Vivix. Show all posts
Showing posts with label Vivix. Show all posts

Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah

Kini, sana sini orang bercerita tentang penyakit Influenza A. Terutama sekali di laman media sosial dan media massa sehingga mengundang rasa bimbang terutamanya dikalangan ibu bapa

Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah

Apakah itu Penyakit Influenza?

Influenza adalah sejenis penyakit berjangkit daripada pernafasan yang disebabkan oleh virus Influenza itu sendiri. Virus Influenza ada beberapa jenis seperti Influenza A, B, C yang boleh berjangkit kepada manusia dan haiwan.


Jenis-jenis Influenza

Influenza terdiri daripada A, B, C, dan D (Influenza D berlaku dikalangan haiwan antaranya seperti lembu dan khinzir)

Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah


Apakah Influenza A?

Virus Influenza A adalah ejen utama yang menyebabkan penyakit influenza dengan konfigurasi protein H dan N pada permukaannya. Ia juga merupakan sebahagian daripada Influenza bermusim. Ini disebabkan cara jangkitan, risiko jangkitan sama dengan jenis Influenza yang lain

Influenza A paling bahaya kerana boleh bermutasi (perubahan genetik) untuk menjadi virus Influenza A yang baharu yang lebih berbahaya. Virus ini bermutasi didalam badan haiwan dan akhirnya boleh memberi kesan kepada manusia. Antibodi tidak kenal virus Influenza A yang baru sebab virus itu telah bermutasi. Jadi, antibodi tersebut tidak dapat melawan virus Influenza A ini. Jadi, antibodi yang tidak kuat akan kalah dengan virus ini.


Bilakah Penyakit Influenza ini akan berlaku? Adakah pada musim-musim tertentu?

Untuk rantau yang beriklim sederhana (temperate region) antaranya seperti di negara Amerika Syarikat, Eropah, variasi penularan Influenza amat jelas iaitu pada musim sejuk.

Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah

Manakala, di negara Tropika antaranya seperti Malaysia, Indonesia, Thailand tiada penularan kemuncak Influenza ini tetapi lebih kepada berlaku sepanjang tahun.


Tanda-tanda dijangkiti Influenza

➤ Demam - Suhu tinggi melebihi 38⁰C
➤ Batuk - Batuk teruk, tidak berkahak pada peringkat awal
➤ Sakit Tekak - Sederhana ke teruk
➤ Selsema / Hidung berair / Berhingus - Tiada / Ringan
➤ Badan Letih Lesu - Teruk dan boleh berlarutan hingga 2 ke 3 minggu
➤ Sakit Membadan / Otot / Sendi - Sederhana ke teruk
➤ Bersin - Kerap
➤ Sakit Kepala - Sederhana ke teruk
➤ Cirit Birit dan sakit perut (Khusus dikalangan kanak-kanak)
➤ Muntah


Bagaimana boleh dijangkiti / Cara jangkitan Virus Influenza bermusim termasuk Influenza A adalah:

➤ Melalui titisan air (Droplets) - Melalui mulut dan hidung ketika bercakap, melalui batuk atau bersin daripada pesakit yang telah dijangkiti
➤ Melalui sebarang permukaan (Surface rector) individu yang telah dijangkiti seperti tangan pesakit


Tempoh jangka hayat virus Influenza yang telah dijangkiti

Virus Influenza yang dijangkiti pada pesakit pada satu-satu permukaan seperti tangan dan sebagainya boleh hidup selama 7 hari.


Golongan-golongan yang berisiko terkena jangkitan Influenza

➤ Warga tua 65 tahun dan ke atas
➤ Kanak-kanak berumur kurang daripada 5 tahun
➤ Ibu Mengandung 
➤ Orang awam yang menghidap penyakit kronik (Diabetes, Penyakit Jantung, Tekanan Darah Tinggi, Asma & sebagainya)
➤ Individu yang mempunyai daya ketahanan yang rendah (seperti pesakit kanser, penghidap HIV, pesakit yang menjalani rawatan kemoterapi, dan lain-lain)  
➤ Individu Obes


Komplikasi akibat virus Influenza

➤ Pneumonia
➤ Menyebabkan penyakit kronik sedia ada jadi bertambah teruk
➤ Kematian


Vaksin khusus yang melindungi diri daripada Influenza A?

Vaksin atau Pelalian khusus untuk Influenza yang turut meliputi Influenza A dinamakan Vaksin Influenza boleh didapati di fasiliti kesihatan swasta yang kini terdapat di pasaran.


Adakah pesakit Influenza perlu dikuarantin?

Secara amnya, Tidak. Tetapi individu yang telah dijangkiti dinasihatkan supaya berada dirumah, tidak ke tempat kerja atau ke sekolah, tidak berada ditempat awam, banyakkan berehat, minum air putih yang mencukupi, kerapkan membasuh tangan dan amalkan gaya hidup sihat


Langkah-Langkah Pencegahan

Jika dijangkiti, pesakit sepatutnya mengamalkan cara-cara pengawalan hidup yang lebih sihat seperti
➤ Mengekalkan tahap kebersihan yang optimum
➤ Kerap mencuci tangan dengan air, sabun dan cecair alkohol (jika tiada air dan sabun) dan mengamalkan etika mencuci tangan dengan betul
Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah

➤ Mengamalkan etika bersin yang sihat
Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah

➤ Mengamalkan etika selsema yang sihat
➤ Mengamalkan etika batuk yang sihat
➤ Mengamalkan gaya hidup yang sihat
➤ Elakkan berkongsi peralatan peribadi seperti tuala, sapu tangan dan lain-lain
➤ Jika ada gejala Influenza-Like Illness (ILI) dinasihatkan untuk tidak pergi ke tempat awam, tempat kerja atau ke sekolah
➤ Mesti mendapatkan rawatan segera di klinik atau hospital berhampiran
➤ Gunakan penutup muka (mask) dengan cara yang betul
Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah

Sumber:
Temubual antara Juruhebah RTM Perlis dengan Dr. Ikhmal Hakim Bin Abd. Rahman,
(Penolong Pengarah Kanan, Unit Kawalan Penyakit (Berjangkit), HTF, Perlis.)

Selain itu, adalah digalakkan untuk mengambil makanan tambahan (supplement) untuk menguatkan sistem imun tubuh (antibodi) sebagai langkah pencegahan awal. Antara supplement terbaik untuk meningkatkan sistem pertahanan tubuh daripada diserang virus adalah


Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah

Vitamin C
Merupakan komponen terpenting dalam sistem imun yang membantu merangsang penghasilan dan fumgsi sel darah putih untuk meningkatkan sisren imun. Kandungan antioksidan yang tinggi dalam vitamin C mengukuhkan ketahanan imun badan serta membantu dalam penghasilan sel imun sel. Sustained Release Vita-C Plus untuk dewasa dan Chewable-C Plus untuk kanak-kanak.

Omega Guard
Kandungan Omega 3 yang terdapat dalam Omega Guard mempunyai peranan dalam mengaktifkan sistem imun badan melawan Pathogen yang menyebabkan berlakunya serangan penyakit. Ia juga bagus untuk mencairkan kahak dan melegakan batuk serta membantu dalam perkembangan otak dan penglihatan mata.

Nutriferon
Diformulasikan dengan bahan-bahan semulajadi yang membantu menghasilkan Interferon untuk melindungi dan mengukuhkan ketahanan badan dalam melawan penyakit. Saintis berjaya membuktikan kandungan Honeysuckle dalam Nutriferon boleh mengubati virus Influenza. Honeysuckle bertindak seperti broadspectrum antivirus dan mampu melemahkan virus dalam badan. Seterusnya bantu melegakan batuk, selsema dan radang paru-paru. Ianya disediakan dalam bentuk serbuk sesuai untuk yang tidak suka tablet.

Vivix
Minuman botani yang dipenuhi dengan khasiat polifenol dan resveratrol. Juga kaya dengan antioksidan yang sangat bagus untuk meningkatkan sistem imun tubuh dari jangkitan dan serangan penyakit. Vivix berbentuk cecair, mudah ditelan dan memiliki rasa yang sangat sedap.

Berminat untuk dapatkan Set Tingkatkan Imun Tubuh atau produk Shaklee yang lain? Boleh hubungi Atul melalui aplikasi WhatsApp (Klik gambar dibawah ↴)


Influenza: Apakah Influenza A, Tanda-tanda, & Langkah Mencegah

-----------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Promosi Shaklee Januari 2020

2019 telah melabuhkan tirai. Selamat datang diucapkan tahun 2020. Syukur diucapkan kerana masih berpeluang bertemu dengan tahun baru ini. Semoga kehadiran tahun 2020 ini, menjadikan kita semua sentiasa bersedia untuk menuju kearah yang lebih sihat, aktif dan ceria selalu.

Walaupun telah masuk ke tahun baru, seperti biasa, setiap bulan pasti akan ada beberapa promosi menarik yang Shaklee tawarkan. Begitu juga dengan bulan ini. Tetapi bulan ini lagi WOW! Jom baca penerangan lanjut mengenai Promosi Shaklee Bulan Januari 2020 dibawah ini ↴


Promosi Shaklee Januari 2020


Promosi Shaklee Januari 2020: Promosi Minyak Ikan Omega Guard


Promosi Shaklee Januari 2020

Sayangi kesihatan anda dengan mengamalkan pengambilan Omega Guard Shaklee setiap hari. Terdapat dua pilihan menarik promosi Omega Guard yang Shaklee tawarkan buat anda, iaitu:

Pilihan 1


Dengan setiap pembelian 2 botol Omega Guard anda layak menerima diskaun 5% dengan harga RM250 SAHAJA (Harga biasa untuk 1 botol adalah RM136.25) 

Terma dan Syarat:
➤ Tempoh promosi 1 – 31 Januari 2020
➤ Sementara stock masih ada



Pilihan 2

Dengan setiap Pembelian 4 set Omega Guard  bersamaan 8 botol Omega Guard;

Anda layak mendapat:
➤ Potongan sebanyak 5% diskaun
➤ PERCUMA 1 BOTOL Omega Guard (jimat RM136.25)
➤ PERCUMA kos pos (jimat RM10.00)
➤ PERCUMA keahlian Shaklee (jimat RM65.00)
➤ Pulangan Tunai sebanyak (RM41)


Anda hanya perlu bayar RM828.40 sahaja daripada harga normal (RM1035.50).

Dan total penjimatan untuk keseluruhan adalah RM512. Wow! banyaknya penjimatan yang anda dapat!

Tersangatlah rugi jika anda semua lepaskan tawaran hebat daripada Shaklee ini kerana tawaran seperti ini sangat ditunggu-tunggu ramai kerana kualiti dan keberkesanan produk ini memberi kepuasan kepada mereka yang telah mengamalkannya.

6 Kelebihan Omega Guard Shaklee:

1. Penyulingan Molekul Tiga peringkat untuk ketulenan dan kepekatan. Proses proprietari ini, memekatkan omega3, dan menyingkirkan komponen berbahaya seperti raksa, plumbum, arsenik, kadmium, dioxins dan lain-lain bahan cemar.

2. Kualiti terjamin. Minyak ikan bergred Farmaseutikal.

3. Mengandungi 7 spektrum lengkap asid lemak omega tulen yang terhasil secara semulajadi seperti EPA, DHA & banyak lagi.

4. Mempunyai DHA dan EPA yang tinggi – satu sajian memberikan 999mg asid lemak omega 3 (546mg EPA, 360mg DHA.

5. Bau dan rasa kesan hanyir yang minimum.

6. Diiktiraf oleh Friend of the Sea®. Ianya untuk memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tanpa menjejaskan alam sekitar.

Baca juga:

Tips Memilih Minyak Ikan Terbaik
Manfaat Omega Guard
Testimoni Minyak Ikan Shaklee disini

Anda akan dapat rasakan perbezaan setelah mengamalkan Omega Guard Shaklee ini.


Promosi Shaklee Januari 2020: Zinc Plus


Promosi Shaklee Januari 2020


Dengan setiap pembelian sebotol Zinc Plus, anda dapat PERCUMA 1 botol Zinc Plus dengan Harga RM56.25 (Jimat RM56.25)

Terma dan Syarat:
➤ Tempoh promosi 1 – 31 Januari 2020
➤ Sementara stock masih ada

Zinc sesuai untuk siapa?
  • Mereka yang luka sembuh dengan cepat
  • Kesuburan suami
  • Mereka yang TTC
  • Mereka yang sering rambut gugur
  • Masalah botak
  • Individu nak cantik
  • Ibu hamil
  • Ibu selepas bersalin

Baca juga:
Manfaat Zinc Plus Shaklee


Promosi Shaklee Januari 2020: PERCUMA YOUTH RADIANCE C+E


Promosi Shaklee Januari 2020

Beli mana-mana produk skincare YOUTH dalam 1 resit sehingga cukup 200uv (lebih kurang RM750) anda akan DAPAT PERCUMA 1 Radiance C+E (RM412.50) dan layak juga mendapat;
➤ PERCUMA KEAHLIAN 
➤ PERCUMA Kos Pos
➤ Pulangan Tunai RM30++

Promosi Shaklee Januari 2020
Manfaat Radiance C+E

Antara produk skincare Youth yang boleh anda beli adalah:
  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Moisturizer spf 50
  • Night Ceam (Light / Rich)
  • Activating Serum 
  • Restoring Eye Treatment
  • Hydrating Gel Mask
  • Purifying Clay Mask

Terma dan Syarat:
➤ Tempoh promosi 1 – 31 Januari 2020
➤ Sementara stock masih ada
➤ Youth Hydrating Gel Mask & Purifying Clay Mask tidak dijual secara individual.

Baca juga:
Info tentang Radiance C+E



Promosi Shaklee Januari 2020: Shaklee Welcome Set (Baru)


Promosi Shaklee Januari 2020





Nak tahu lagi tentang promosi Shaklee bulan ini atau lain-lain soalan berkaitan Shaklee, boleh hubungi Atul di 019.573.3761 

------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Promosi Shaklee Disember 2019

Bulan Disember telah menjelma, bermaksud tinggal beberapa hari lagi kita akan meninggalkan tahun 2019. Namun seperti biasa, setiap bulan pasti akan ada promosi yang Shaklee tawarkan. Berikut merupakan penerangan tentang Promosi Shaklee Bulan Disember 2019. Teruskan membaca ya! 😍


Promosi Shaklee Disember 2019


Promosi Shaklee Disember 2019: Collagen Plus Powder


Promosi Shaklee Disember 2019

Persediaan untuk nampak lebih cantik di tahun baharu, Shaklee menawarkan dua pilihan menarik promosi Shaklee Collagen Powder yang mesti anda miliki.

Pilihan 1

Dengan setiap Pembelian 6 kotak Shaklee Collagen Plus Powderanda hanya perlu bayar RM1428 sahaja daripada harga normal (RM1788). Penjimatan yang anda peroleh adalah RM360

Anda layak mendapat:
➤ 1 KOTAK COLAGEN POWDER (jimat RM298)
➤ PERCUMA kos pos (jimat RM10.00)
➤ PERCUMA keahlian Shaklee (jimat RM65.00)
➤ Pulangan Tunai (RM108.00)

Total penjimatan untuk keseluruhan adalah RM841. Wah, banyaknya penjimatan!!


Pilihan 2

Dengan setiap pembelian 2 kotak Collagen Powder anda akan nikmati diskaun 5% dengan harga RM566 SAHAJA (Harga biasa RM596)

Terma dan Syarat:
➤ Tempoh promosi 1 – 31 Disember 2019
➤ Sementara stock masih ada

Tersangatlah rugi jika anda semua melepaskan tawaran hebat daripada Shaklee ini kerana tawaran seperti ini sangat ditunggu-tunggu ramai kerana kualiti dan keberkesanan produk ini memberi kepuasan kepada mereka yang telah mengamalkannya.


Anda akan dapat rasakan perbezaan setelah mengamalkan Shaklee Collagen Plus Powder ini. Keistimewaan Collagen Plus Powder Shaklee adalah:


Promosi Shaklee Disember 2019

Baca disini untuk ketahui tentang:
Penerangan tentang Collagen Shaklee
Cara Kolagen Bantu Kurangkan Kedutan
15 fakta tentang kolagen yang perlu diketahui


Promosi Shaklee Disember 2019: Zinc Plus (Extended)


Promosi Shaklee Disember 2019

Dengan setiap pembelian 3 botol Zinc Plus, anda dapat PERCUMA 1 botol Zinc Plus dengan Harga RM168.75 (Jimat RM56.25)

Terma dan Syarat:
➤ Tempoh promosi 1 – 31 Disember 2019
➤ Sementara stock masih ada

Zinc sesuai untuk siapa?
  • Mereka yang luka sembuh dengan cepat
  • Kesuburan suami
  • Mereka yang TTC
  • Mereka yang sering rambut gugur
  • Masalah botak
  • Individu nak cantik
  • Ibu hamil
  • Ibu selepas bersalin

Baca juga:
Penerangan tentang Zinc Plus Shaklee
Manfaat Zinc Plus Shaklee


Promosi Shaklee Disember 2019: YOUTH Trial / Travel Set (Extended)


Promosi Shaklee Disember 2019



Untuk promosi ini anda diberi 2 pilihan untuk dapatkan Youth Trial Set / Youth Travel Set ini:

1. Beli dengan harga RM 297.50

2. Beli dengan harga RM 68 apabila anda membeli mana-mana produk YOUTH bernilai RM750 dalam satu resit. Anda juga  layak dapat:
  • PERCUMA Keahlian
  • PERCUMA kos pos
  • Pulangan tunai lebih kurang RM 60

Promosi Shaklee Disember 2019
Saiz Youth Trial Set dalam beg yang eksklusif

Menariknya Youth Trial Set / Youth Travel Set ini adalah:
➧ Ringan, tak perlu bawa the whole set
➧ Cantik dan unik
➧ Mudah dibawa ke mana-mana
➧ Skincare tidak tumpah dan tak penyek sebab Travel Case ni keras
➧ Boleh dibawa dalam penerbangan kerana 100ml sahaja setiap botol
➧ Didatangkan bersama beg lutsinar juga
➧ Jadi, sangat sesuailah untuk anda yang gemar melancong. Hanya perlu bawa Youth Travel Set sahaja tanpa walau kemana sahaja anda pergi. Mudahkan?

Promosi Shaklee Disember 2019
Bentuk dan saiz Travel set case.

Youth trial set dalam case, tak perlu takut tumpah

Gambaran lebih jelas tentang Youth Trial Set / Youth Travel Set

Terma dan syarat
➧ Tempoh promosi 1 – 31 Disember 2019
➧ YOUTH Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask tidak djual berasingan.
➧ Sementara stock masih ada


Promosi Shaklee Disember 2019: Back To School Set


Promosi Shaklee Disember 2019

Setiap pembelian "Back To School Set" iaitu:
➧ 1 botol Chewable-C Plus
➧ 1 tong Meal Shakes
➧ 1 botol Vita-Lea For Children

Dengan harga RM282, melayakkan anda:
Purchase with purchase 1 Shaklee Multifunction Tumbler (Hitam atau Ungu) dengan harga RM32.50 (harga asal RM43.75) 


Terma dan syarat
➧ Tempoh promosi 1 – 31 Disember 2019
➧ Sementara stock masih ada

Baca juga:


Promosi Shaklee Disember 2019: Shaklee Welcome Set (Baru)


Promosi Shaklee Disember 2019


Nak tahu lagi tentang promosi Shaklee bulan ini atau lain-lain soalan berkaitan Shaklee, boleh hubungi Atul di 019.573.3761 

Continue Reading

Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin

Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin

Disini Atul kongsikan koleksi testimoni Vivix ibu berpantang selepas bersalin. Ibu-ibu ini ada yang bersalin secara normal dan ada juga yang bersalin secara pembedahan (Ceaser). Jom baca apa kata ibu-ibu selepas bersalin yang berpantang dengan Vivix Shaklee.


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Indira Ananth


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin

"Saya anak 1st Ceaser tak kenal Shaklee lagi.

No 2 pun ceaser , minum Vivix , luka baik dalam 2 minggu, rasa cergas sangat-sangat. Orang tegur nampak macam tak pantang.

Masa yang 1st, luka ambil masa sebulan, baru nak baik."


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~ 
Puan Syahida Ali



"Syida pun berpantang dengan set hamil shaklee fullset masa anak pertama dan kedua. Cumanya anak kedua syida add on Vivix. Orang memang tegur cergas dalam pantang.

Ena datang lawat Syida masa anak kedua cakap muka tak pucat langsung macam bukan tengah pantang. Luka dalam 2 minggu dah baik dan tak sakit dah. Syida bersalin normal kedua-dua anak. 

Masa bersalinkan anak kedua ini, kena jahit banyak sikit dari anak pertama sebab doktor terpaksa gunting dan koyak juga la, sebab anak dah lemas time tu."


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Idayu Rosli




"Saya bersalin baru ni pun emergency czer. Serius takut nak menghadapinya sebab tiada pengalaman czer. Tekad beli Vivix sebab baca pengalaman orang yang berpantang dengan Vivix ni best.

Alhamdulillah luka cepat baik, tiada kesan pun luka tu, nampak macam garisan halus je sekarang. Pantang pun tak rasa macam bersalin czer, rasa macam bersalin normal ja. Lepas 3 minggu siap boleh mandikan dan menjaga kakak-kakak si baby (3 dan 2 tahun). 

Doktor pesan jangan angkat benda berat, haaa itu memang jaga sampai sekarang."


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Ainniah Zulkefli



"Ain pun yang last ni sempat berpantang dengan Vivix dalam 2 minggu camtu. Perhabis Vivix masa pantang, sebab tinggal sikit je.

Ini first time ceasar, luka kat kulit cepat kering. Hari kedua husband tegur dengan terkejutnya.

"Dan cantum elok kulit dan kering".

Masa tu first time pantang ambik Zinc jgak. Siapa-siapa nak bersalin terus suggest berpantang dengan Vivix & Zinc juga

Risau juga sebab seminggu tu keluar masuk hospital (baby prem) & banyak sungguh bergerak sana sini"


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Shieda Balqis



"Shieda masa 1st czer, pada hujung 20an, tak ambil Vivix. Hanya ambil set berpantang dan add on zinc. Luka pun cepat sembuh dan kering.

Untuk 2nd czer, usia 30an, Shieda ambil Vivix. Rasa sakit czer kedua lebih sakit dari yang pertama. 

Tapi Alhamdulillah asbab ambil Vivix rasa sakit tu kurang. Luka pun cepat kering. Badan pun rasa bertenaga sampai terlupa tengah pantang.

Pengalaman tak boleh lupa, czer ketiga ni, muntah-muntah lepas czer. Sebelum ni tiada. Masuk makanan je muntah. Sampai menggigil tak bertenaga sebab makanan semua keluar. Doktor dan nurse risau sebab nampak muka pucat sangat malam tu lepas 6 jam puasa.

Dan Shieda ada talesmia. Hb memang low. Malam tu jugak ambil vivix dan esok pagi nurse cakap muka dah tak sepucat semalam. Luka pun cepat kering dan baik"


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Aeinna Musa



"Ena nak kongsi pengalaman ena sendiri. Ada beza berpantang dengan set Berpantang shaklee  bersama Vivix dengan tak. Dua-dua ena dah rasa.

Masa berpantang anak first tak ambil apa-apa suplemen, luka bersalin lambat sangat baik. Even sebulan dan lepas berpantang pon kadang-kadang datang lagi rasa ngilu tu.

Bila amal set berpantang Shaklee termasuk vivix, dalam masa seminggu dah tak rasa pape kat tempat jahit. Tapi Ena still jalan slow juga. Kena jaga juga. 

Sendiri rasa pelik dan teruja bila luka cepat baik. Badan cepat recover, bertenaga, dan kulit pon makin berseri.

Ramai tegur. Ena tak macam baru lepas bersalin jer."


Testimoni Vivix: Ibu Berpantang Selepas Bersalin ~
Puan Sue Hassan



"Nak share jugak pengalaman bersalin ambil Vivix dan Zinc


Bersalin anak kedua Sue ambik Vivix & Zinc je. Saja taknak ambik set pantang yang biasa tu. Nak tengok kesan dia camana. Sebab masa anak first Sue ambil complete set pantang tu tanpa Vivix & Zinc. Masa tu Zinc discontinue kan.

Rasa memang lain. Luka cepat sembuh then pernah kena tegur dengan nurse & orang melawat kata tak nampak macam berpantang. Cergas & boleh duduk bersila elok je

Masa bersalin anak kedua ni tumpah darah. Koyakan pun banyak padahal baby kecik je. Then demam pula lepas bersalin tu. Kena transfuse darah 2 pek. Memang lembik sungguh la. Ambil Vivix terus lepas transfer masuk wad tu.

Rasanya ambil vivix lagi best dari ambik complete set pantang shaklee tu. Mahal tapi berbaloi sangat. Sebab luka dalam 2 minggu tu memang elok dah. Tak sakit."


Teruja tak baca perkongsian ini. Jadi, inilah antara Koleksi Testimoni Vivix bagi Ibu Berpantang Selepas Bersalin. Ibu-ibu ini sangat berpuasa hati setelah berpantang dengan Vivix.

Jadi, apakah yang perasaan anda? Mesti anda juga ingin berpantang dengan Vivix Shaklee kan? 

Baca juga:



Sekiranya berminat untuk dapatkan Vivix atau ingin berpantang dengan Vivix untuk proses berpantang kali ini, boleh hubungi Atul di 019.573.3761 (Klik untuk Whatsapp)

--------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading