Showing posts with label Set Berpantang Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Set Berpantang Shaklee. Show all posts

OMEGA 3 BAIK UNTUK IBU DAN BAYI


Saat yang paling menggembirakan setiap wanita yang bergelar isteri adalah apabila mereka disahkan hamil. Kehamilan merupakan saat paling dinanti-nantikan bukan sahaja wanita malah setiap pasangan yang sudah berkahwin.

Di setiap peringkat kehamilan anda, bermula dari proses kelahiran hingga ke penyusuan, ianya adalah masa berharga untuk perkembangan sihat anak anda. Salah satu asid lemak paling penting untuk anda dan kesejahteraan bayi anda adalah asid lemak Omega-3,  asid eicosapentaenoic (EPA) dan asid docosahexaenoic (DHA).

OMEGA 3 BAIK UNTUK IBU DAN BAYI


Mari kita lihat dengan lebih dekat lagi kebaikan Omega-3 untuk anda dan bayi anda


SEBELUM KEHAMILAN


OMEGA 3 BAIK UNTUK IBU DAN BAYI

Pengambilan Omega-3 yang mencukupi memainkan peranan penting dalam meningkatkan peluang anda untuk mengandung kerana ia:



LELAKI

WANITA

• Meningkatkan kepekatan sperma.

• Memainkan peranan utama dalam penghasilan
sperma yang sihat.


• Menyokong pengeluaran dan keseimbangan
hormon.

Membantu mengatur kitaran haid.

Meningkatkan aliran darah rahim untuk meningkatkan peluang mengandung



SEMASA HAMIL


OMEGA 3 BAIK UNTUK IBU DAN BAYI

Apa yang anda ambil semasa kehamilan menentukan kesihatan bayi anda. Tambahkan Omega-3 di dalam pemakanan anda kerana ia:



IBU


BAYI DALAM KANDUNGAN

• Menurunkan risiko kelahiran pramatang.

• Menggalakkan tempoh kehamilan optimum.

• Mengurangkan risiko komplikasi kehamilan akibat preeclampsia (tekanan darah tinggi semasa kehamilan).

• Menggalakkan pertumbuhan janin yang sihat dengan meningkatkan aliran darah dalam plasenta.

• Memudahkan perkembangan mata (retina) dan struktur otak dengan sewajarnya ketika didalam janin

• Mengukuhkan koordinasi mata-tangan pada bayi.

• Mengurangkan risiko bayi mengalami alahan.

• Menggalakkan perkembangan optimum otak, janin, mata, sistem imun dan saraf terutamanya semasa trimester ketiga.

• Menggalakkan perkembangan saraf otak.



SELEPAS BERSALIN DAN PENYUSUAN


OMEGA 3 BAIK UNTUK IBU DAN BAYI

Untuk pemulihan segera dan persediaan untuk penyusuan bayi, Omega-3:


IBU


BAYI

• Mengurangkan risiko kemurungan postpartum

• Menyokong proses kematangan otak semasa tempoh lima tahun pertama kehidupan.

• Menggalakkan perkembangan saraf di dalam otak

• Mengurangkan risiko alahan terhadap makanan dan kulit sensitif-ekzema.

• Menyokong perkembangan penglihatan.

• Menggalakkan pola tidur yang lebih baik.



Jadi, Omega-3 merupakan asid lemak sihat yang perlu diamalkan setiap hari. Asid lemak Omega-3 sememangnya pilihan terbaik untuk ibu dan bayi, samada ketika hamil dan selepas bersalin. Ia merupakan permulaan yang terbaik untuk seorang ibu.


Dan tidak lupa juga buat mereka yang sedang berusaha untuk memiliki cahaya mata, pengambilan asid lemak Omega-3 bagi wanita dan lelaki amatlah diperlukan buat mereka yang merancang untuk mendapatkan anak kerana ia sangat membantu dalam meningkatkan peluang kehamilan. Oleh itu pengambilan yang konsisten dan berterusan sangatlah digalakkan.


Namun, anda perlu berhati-hati ketika mendapatkan asid lemak Omega-3 di pasaran, kerana kini terdapat pelbagai jenis asid lemak Omega-3 dari pelbagai jenama. Pemilihan yang tepat akan membantu anda mendapatkan Omega-3 yang berkualiti tinggi, terbaik dan selamat di amalkan serta boleh mengelakkan anda daripada tersalah beli Omega-3 yang tinggi kandungan lemak ikan berbanding minyak ikan. Klik disini untuk baca tips memilih minyak ikan yang bagus


Kalau anda bertanyakan pada Atul, Atul akan pilih Asid Lemak Omega-3 dari produk Shaklee iaitu Omega Guard. Klik disini untuk ketahui 6 sebab kenapa anda perlu pilih Omega Guard Shaklee serta baca Info tentang Omega Guard Shaklee disini.

OMEGA 3 BAIK UNTUK IBU DAN BAYI


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)


OMEGA 3 BAIK UNTUK IBU DAN BAYI


---------------------------------------------------------------


LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

17 GEJALA SELEPAS BERSALIN YANG TIDAK BOLEH DIPANDANG RINGAN


AMARAN BUAT WANITA SELEPAS BERSALIN! 17 GEJALA SELEPAS BERSALIN YANG PERLU DIBERI PERHATIAN - DR ZUBAIDI

Gejala Selepas Bersalin Yang Tidak Boleh Dipandang Ringan
Menurut perkongsian oleh Dr Zubaidi Hj Ahmad di akaun facebooknya terdapat 17 gejala selepas bersalin yang perlu diberi perhatian oleh wanita dan tidak boleh dipandang ringan. Hal ini kerana, Selepas bersalin, kebiasaannya wanita akan melalui tempoh berpantang bagi memulihkan tenaga sekaligus mengembalikan kesihatan luaran dan dalaman mereka. Sepanjang tempoh ini,sebenarnya terdapat tanda-tanda tertentu yang perlu diambil berat oleh wanita dan diperhatikan agar tidak mengundang bahaya kepada diri mereka. Sekiranya tanda-tanda seperti yang dinyatakan itu wujud, pemeriksaan segera perlu dilakukan.

Berikut merupakan perkongsian beliau:

Tanda paling bahaya:

1. Kehilangan banyak darah dengan tiba-tiba atau berterusan, termasuk darah beku

2. Sakit kepala yang teruk atau berpanjangan, mungkin
kesan sampingan suntikan epidural, terutamanya duduk atau berdiri.

3. Tekanan darah tinggi bersama sakit kepala, penglihatan kabur atau berasa loya.

Gejala Selepas Bersalin Yang Tidak Boleh Dipandang Ringan

4. Sakit di bahagian atas abdomen mungkin mengalami sindrom  HELLP (berlaku jika  melahirkan kira-kira 48 jam lalu) bersama tanda-tanda berasa amat penat, muntah, dan berasa loya.

5. Nafas pendek selepas selepas mendaki bukit. Dibimbangi mengalami masalah darah beku tersekat pada salah satu saluran darah di paru-paru  (embolisme pulmonari).

6. Sakit dada sama ada akibat jangkitan kuman pada paru-paru atau  ketegangan otot akibat meneran semasa bersalin. Ia juga  mungkin tanda embolisme pulmonari.

7.Sakit pada bahagian betis, mungkin akibat trombosis vena dalam (deep vein thrombosis – DVT). Ia adalah pembekuan darah pada vena dalam otot dan  boleh membawa maut. Terutama jika ada tanda merah di pelipat, dan rasa  panas di bahagian tersebut.

8. Berkelakuan pelik seperti mudah rasa gelisah. Kekacauan pemikiran, terlalu mudah rasa gelisah, kekeliruan dan delusi boleh jadi permulaan sejenis keadaan kesihatan yang jarang berlaku, dikenali sebagai psikosis pospartum.

Gejala Selepas Bersalin Yang Tidak Boleh Dipandang Ringan

9. Demam yang sangat panas (38 darjah C), sama ada  disertai dengan menggigil atau tidak. Ia  adalah satu tanda jangkitan kuman terutama pada ruang antara vagina dah rektum  (perineum), luka  pembedahan caesar, saluran kencing atau di uterus (rahim) anda.

10. Tidak dapat membuang air kecil dalam enam jam pertama selepas bersalin akibat kesan suntikan epidural.

11. Lendiran  faraj yang berbau busuk, akibat jangkitan pada rahim atau faraj.

12. Sakit perut yang luar biasa terutama pada sekeliling jahitan  pembedahan caesarean.

Gejala Selepas Bersalin Yang Tidak Boleh Dipandang Ringan

13. Buasir yang teruk atau bengkak pada lubang dubur selepas bersalin.

14. Rasa letih, tidak bersemangat, tidak menguruskan diri dan tidak berminat untuk berjumpa orang selepas beberapa hari bersalin. Ia tanda kemurungan selepas bersalin (meroyan).

15. Terlintas untuk membunuh diri.

16. Sakit yang teruk pada perineum, mungkin bersama air kencing yang memedihkan dan/atau berbau busuk, mungkin akibat  jangkitan pada jahitan atau jangkitan saluran kencing.

16. Tidak dapat mengawal buang air besar. Najis keluar dengan sendiri dan tidak dapat dikawal dengan baik. Mungkin disebabkan oleh  koyakan atau darah beku (haematoma) pada lubang dubur.

17. Sembelit selepas beberapa hari melahirkan anak.

Kebiasaannya orang Melayu akan melakukan beberapa pantang dan pengambilan herba untuk mengembalikan tenaga dan mempercepatkan kesembuhan.

Antaranya Ekstrak Kacip Fatimah, Kunyit dan Madu selama tempuh ini. Minum air secukupnya dan makan makanan seimbang. 

#tempuhberpantangdrzubaidi

Sumber: FB Dr Zubaidi

Continue Reading

Promosi Shaklee Ogos 2018


Bulan Ogos ini, Shaklee bermurah hati apabila membuat promosi. Promosi yang diadakan bukan 1 atau 2. Tetapi mereka bagi 5 promosi sekali gus.


Segment Pertama (1) Promosi Shaklee Ogos 2018

Promosi Vivix


Promosi yang pertama adalah item exclusive iaitu Vivix yang banyak manfaatnya.

1. Pembelian Twin Pack Vivix (2 botol) akan dapat diskaun 5%, penjimatan RM47.50 setiap set.
2. Pembelian 6 botol Vivix akan dapat FREE 1 botol vivix. Penjimatan sebanyak RM475!!

Bukan itu sahaja, anda boleh beli Red Hot Cooler Bag dengan harga RM8 sahaja apabila beli 2 set Twin Pack Vivix. Berbaloi sangat sebab mudah nak bawa botol vivix ini semasa travel.



Segment Kedua (2) Promosi Shaklee Ogos 2018


Promosi Alfalfa Complex
Promosi Set Postnatal


Sempena minggu pertama bulan Ogos ini adalah Minggu Penyusuan Ibu Sedunia (Bermula 1 hingga 7 Ogos). Shaklee lancarkan promosi berkaitan dengan Set Postnatal (Set Selepas Bersalin).

1. Promosi Alfalfa dengan setiap pembelian 3 botol (Besar atau Kecil) akan dapat diskaun 5%
2. Pembelian 1 set Postnatal akan dapat FREE 1 Beg "Why I Love Shaklee".


Segment Ketiga (3) Promosi Shaklee Ogos 2018

Shaklee masih meneruskan promosi Set Youth Skincare kerana ia adalah produk skincare Terbaik yang pernah dihasilkan selepas 8 tahun kajian.

Promosi kali ini, Shaklee bawakan khas 1 Facial Cleanse Device yang banyak fungsinya selain menanggalkan makeup di muka. Malah ia sesuai untuk digunakan untuk mengurut dan menanggalkan kulit mati pada badan



Promosi Youth dengan Free 1 Facial Cleanser Device
Kegunaan Facial Cleanser Device

Segment Keempat (4) Promosi Shaklee Ogos 2018



Promosi Shaklee Baby Set

Promosi Shaklee Baby Set diteruskan lagi dari bulan lepas dengan pembelian Buy 1 Get 1 secara PERCUMA. Harga untuk 2 set ini hanya RM 360 sahaja.



Kepada para pembaca yang ingin dapatkan lebih maklumat mengenai promosi Shaklee, boleh hubungi kami seperti no yang tertera dibawah 

Untuk dapatkan lebih penjimatan, ibu-ibu boleh whatsapp atul di http://bit.ly/pmAtul
ATAU +60195733761


---------------------------------------------------------------



LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya kedaivitaminkangar
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

EPIDURAL ATAU CUCUK TULANG BELAKANG: SAKIT KE?


SIAPA PERNAH KENA SUNTIKAN EPIDURAL?



Bulan Ogos kembali, mengingatkan Atul terhadap sesuatu yang tak pernah Atul terfikir akan melaluinya.  Tepat 10hb Ogos 2017, iaitu setahun yang lalu, lebih kurang jam 4 pagi, Atul dikejarkan ke hospital. Setelah segala "check-up" dilakukan oleh jururawat dan doktor yang bertugas, serta setelah disahkan oleh pakar ginekologi, Atul perlu bersalin secara "emergency caeserean"

Setelah menunggu giliran, tepat jam 1.30 petang, Atul dimasukkan ke dalam bilik pembedahan. Ketika inilah Atul diberi suntikan Epidural. Ingat lagi di hari kejadian, doktor pakar bius pesan supaya Atul jangan bergerak, sebab kalau salah cucuk boleh membahayakan pesakit. Setelah dibantu oleh Jururawat bertugas, yang mana waktu hendak cucuk, Atul perlu bongkokkan badan. Dan waktu itu, Atul diberi bantal untuk peluk sambil membongkok.

Satu perkara yang tak dapat Atul lupakan ketika proses suntikan Epidural berlaku adalah ketika jarum suntikan tu terkena kulit pinggang Atul, Atul mesti terkejut. hehe sebab jarum suntikan Epidural ni lebih tajam berbanding jarum suntikan ketika ambil darah untuk cek hemoglobin (HB) ketika hamil. Sampai doktor tu cakap lagi, jangan bergerak ya. Sebenarnya, Atul tak bergerak pun, tapi apabila jarum itu kena je pada kulit, secara automatik atul jadi terkejut. hehe

Dan Alhamdulillah, segala proses kelahiran berjalan lancar. Ketika proses bersalin berlaku, Atul dalam keadaan sedar tapi bahagian pinggang ke kaki, kaku. Walaupun Atul sedar, Atul tetap tak rasa sakit. Tetapi setiap pergerakan yang dilakukan oleh doktor seperti bedah perut, selak otot, cantumkan kulit, Atul dapat merasainya.

Tepat jam 1.53petang, lahirlah seorang khalifah Allah swt ke dunia yang fana ini. Muhammad Izz Aaqif nama diberi. Dan kini Aaqif dah nak masuk 1 tahun. Alhamdulillah


Izz Aaqif di Hari Raya Aidil Fitri 2018

Itulah serba sedikit cerita tentang kisah Atul berkait dengan Epidural. Bagi bakal ibu yang akan bersalin secara pembedahan buat kali pertama, jangan risau ya. Doakan yang baik-baik, bersangka baik dengan Sang Pencipta, InsyaAllah segala urusan dipermudahkan dan berjalan lancar. Jangan "down" kan minda dan perasaan ibu-ibu dengan cerita-cerita negatif. Setiap proses kelahiran samada normal ataupun pembedahan, masing-masing ada kelebihan & kekurangan tersendiri. Alhamdulillah, Atul dah merasa kedua-dua proses kelahiran & semuanya berjalan dengan lancar.

Okay, atul tak mahu membebel lagi hehe.. disini Atul ada kongsikan beberapa info tentang Epidural. Yang mana info ini Atul dapat dari naskah bertajuk "Pengasuhan Positif" & dikongsikan oleh Dr H Krishna Kumar iaitu merupakan seorang Perunding Obstetrik & Ginekologi dimuka surat 22 & 23.

Jom teruskan membaca, semoga bermanfaat!


APA ITU EPIDURAL?



Anestesia epidural merupakan satu cara untuk memberi anestesia dengan menyuntiknya ke dalam ruang epidural tulang belakang. Ia menghalang isyarat sakit daripada sampai ke otak. Ia adalah satu kaedah mengawal atau melegakan kesakitan yang biasa digunakan oleh wanita ketika melahirkan bayi, Epidural dilakukan oleh seorang pakar bius


PEMBERIAN ANESTESIA SETEMPAT
  1. Anestesia disuntik pada bahagian bawah tulang belakang
  2. Setelah kebas, kateter (tiub plastik) dimasukkan ke dalam ruang epidural menggunakan jarum lain
  3. Anestetik atau ubat pelali dipam ke dalam melalui kateter apabila diperlukan
  4. Epidural mengandungi campuran ubat pelali, biasanya sejenis anestetik, bupivacaine atau levobupivacaine, dan sejenis opioid (fentanyl)
  5. Kesannya dirasai selepas 10-20 minit dan boleh bertahan sehingga 2-3 jam kemudian

BILA PERLU AMBIL EPDURAL?
Epidural boleh diberikan pada bila-bila masa semasa proses bersalin tetapi biasanya ianya diberi apabila serviks mula terbuka 5-6 sm - pada masa ini sakit beralin (pengecutan) sudah bermula.


MITOS TENTANG EPIDURAL
  • Epidural meningkatkan kemungkinan pembedahan Caesarean
  • Kajian oleh Sekolah Perubatan Feinberg terhadap 750 orang ibu-ibu yang pertama kali melahirkan bayi mendapati bahawa tiada hubung kait di antara pemberian epidural dan kekerapan pembedahan Caesarean
  • Anda tidak tahu bila untuk meneran
  • Jangan bimbang, doktor dan jururawat akan memberitahu anda bila waktu untuk meneran. Memberhentikan epidural pada penhujung proses kelahiran tidak akan membantu kerana ia lebih menyakitkan. Ia juga tidak memudahkan proses kelahiran.
  • Epidural sentiasa berkesan
  • Tidak, tetapi ia berkesan bagi kebanyakan wanita. Ini kerana, adakalanya, anestetik tersebut tidak dimasukkan dengan betul. Ia jarang berlaku dan boleh diperbetul tanpa mengulangi prosedur

KEBAIKAN DAN KEBURUKAN EPIDURAL

KEBAIKAN EPIDURAL

KEBURUKAN EPIDURAL

PILIHAN LAIN

Anestesia Setempat
Mengebaskan kawasan yang sakit berhampiran dengan vagina jika anda perlu meluaskan pembukaan tetapi ia tidak memberi kelegaan semasa bersalin

Opiod
Opiod dititis ke dalam aliran darah atau disuntik ke dalam otot. Keberkesanan tidak seperti epidural namun ia memberi sedikit kelegaan

Ubat Penenang
Boleh mengurangkan kebimbangan namun jarang digunakan. Ia tidak melegakan kesakitan semasa bersalin

Nitrus Oksida (Gas Ketawa)
Disedut menggunakan topeng muka dan berkesan dalam beberapa minit. Persepsi anda terhadap kesakitan mungkin berubah tetapi bukan semua kesakitan dihilangkan

Stimulasi Elektrik Saraf Transkutaneus
Ia merupakan terapi tanpa menggunakan ubat dan menggunakan arus elektrik voltan rendah untuk melegakan kesakitan


PILIHAN KAEDAH BUKAN PERUBATAN UNTUK MELEGAKAN KESAKITAN
  • Bersenam perlahan-lahan secara tetap. Lebih banyak anda bergerak semasa hamil, tubuh anda akan lebih bersedia untuk melahirkan bayi
  • Pelajari bagaiman untuk bernafas ketika bersalin
  • Bernafas dengan betul dapat mengurangkan kesakitan yang disebabkan oleh pengecutan dan ia membantu anda rileks
  • Sokongan pasangan anda (atau orang tersayang) semasa proses bersalin dapat mengurangkan keresahan
  • Mengalih perhatian dengan mendengar lagu kegemaran anda boleh membantu mengalih perhatian anda daripada kesakitan
  • Pek panas atau sejuk, urutan, mandi pancuran air suam. Pilihan-pilihan tersebut sering diguna jika anda bersalin dirumah dan dibantu oleh doula terlatih

Habis dah info tentang Epidural. Bagaimana? Adakah info di atas membantu perasaan ingin tahu apa itu Epidural sudah terjawab?

Sebelum Atul mengakhiri entry atul kali ini, Atul nak ucapkan selamat bersalin buat ibu-ibu yang bakal bersalin, Atul doakan agar semua proses kelahiran berjalan lancar dan ibu dan anak selamat dan sihat hendaknya.

Buat ibu-ibu yang masih tercari-cari Set Berpantang Terbaik, ibu-ibu boleh cuba mengamalkan Set Berpantang Shaklee. Untuk makluman semua, "Feedback" yang diterima daripada mereka yang pernah mengamalkan Set Berpantang Moden ini adalah sangat positif. Ada diantara mereka siap berkata "Mesti repeat lagi jika mengandung lagi pada masa akan datang" hehe Alhamdulillah


Untuk dapatkan lebih penjimatan, ibu-ibu boleh whatsapp atul di http://bit.ly/pmAtul
ATAU +60195733761 ☺

---------------------------------------------------------------


LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya atul_hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761




Continue Reading

SET BERPANTANG SHAKLEE, SET BERPANTANG MODEN


Assalamualaikum wbt 😊
Hai semua 👋 😉

Topik hari ini Atul hendak bercerita tentang berpantang cara moden. Moden tak moden, cara berpantang tetap sama, 44 hari, 60 hari, atau 100 hari, bertungku, bertanggas, berurut, berlipis dan macam-macam lagi. Cuma yang membezakannya adalah zaman dahulu mengamalkan memakan dan meminum ubat-ubatan dan air dari akar kayu atau dikenali dengan Berpantang Cara Tradisional. Tetapi kini, ibu bersalin hanya mengamalkan supplement ketika berpantang.


Berpantang Cara Tradisional
Berpantang Cara Moden



Macam Atul, kini sedang mengandung 34minggu. InsyaAllah lagi beberapa minggu Atul akan bersalin. Untuk makluman semua, pilihan Atul untuk berpantang anak kedua ini adalah supplement dari Shaklee iaitu SET BERPANTANG SHAKLEE


Kenapa Set Berpantang Shaklee?


Set Berpantang Shaklee adalah set bersalin yang telah mendapat kepercayaan ramai dan diakui terbaik bagi ibu berpantang kerana kesan positif terhadap kesan pemulihan selepas bersalin dan semasa proses berpantang

Keberkesanan Set Berpantang Shaklee memang diakui sangat bagus dan berkesan untuk pemulihan dan penyembuhan luka dalaman selepas bersalin. Serta bagi tujuan penyusuan susu ibu secara eksklusif dan penurunan berat badan secara semulajadi dan selamat

Terdapat beberapa doktor dan pakar perubatan menyarankan agar ibu lepas bersalin mengamalkan pengambilan vitamin sepanjang proses berpantang tidak kira samada bersalin secara normal ataupun secara pembedahan

Menurut petikan Dr. Hamid Arshat, yang merupakan seorang pakar sakit puan: "Ramai wanita yang salah anggap multivitamin saperti obimin atau lain jenama yang diberikan waktu hamil menyebabkan saiz bayi besar waktu lahir. Pil vitamin ini penting untuk kesihatan ibu dan untuk bina darah untuk cegah kurang darah waktu bersalin. Pil-pil kalsium untuk bina tulang, folic untuk keperluan semua sel-sel baru untuk janin dan fish oil sebagai sumber omega3 dan DHA untuk sel-sel otak bayi untuk jadi anak pintar.

Setelah bersalin TERUSKAN makan supplemen-supplemen tersebut untuk cepat pulih rahim dan kekuatan badan serta untuk susu ibu yang berkualiti. Saya cadangkan pil-pil tersebut patut dimakan terus menerus hingga akhir hayat seseorang wanita."




Manakala, menurut Dr. Zubaidi pula, Pengambilan ESP dan Vitalea sangat membantu bagi tujuan pemulihan luka dalaman ibu lepas bersalin





Dalam Shaklee, terdapat 2 pakej Set Berpantang mengikut kesesuaian keperluan dan bajet ibu hamil. Antara 2 pakej set berpantang adalah:
a) Set Berpantang Basic
b) Set Berpantang Lengkap

SET BERPANTANG SHAKLEE BASIC terdiri daripada:
☑ Vita-lea Iron Formula
☑ Sustained Release Vita-C Plus
☑ Ostematrix

Set Berpantang Shaklee Basic

SET BERPANTANG SHAKLEE LENGKAP terdiri daripada:
☑ Vita-lea Iron Formula
☑ Sustained Release Vita-C Plus
☑ Ostematrix
Alfalfa Complex
Energizing Soy Protein (ESP)
☑ Omega Guard
B-Complex With Folic Acid


Set Berpantang Shaklee Lengkap


Berikut merupakan khasiat untuk setiap supplement dalam Set Berpantang Shaklee untuk ibu-ibu lepas bersalin


1. VITA-LEA IRON FORMULA



Vita-lea Iron Formula
☑ Merupakan multivitamin dan multimineral yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk
☑ Ketika bersalin, ibu kehilangan banyak darah, maka Vita-lea mengandungi Zat Besi untuk membentuk semula sel darah merah

120 biji. Untuk kegunaan 2 bulan


2. SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS



Sustained Release Vita-C Plus
☑ Membantu pemulihan semula luka dalaman dan luaran tubuh ibu bersalin
☑ Menguatkan daya tahan (imunisasi) ibu dan anak. Yang mana anak akan terima vitamin C melalui susu ibu
☑ Membantu kembalikan seri kulit si ibu
☑ Pembentukkan kolagen dan kulit yang sihat dan anjal

130 biji. Untuk kegunaan 3-6bulan


3. OSTEMATRIX



Ostematrix
☑ Sumber Kalsium lengkap, mengandungi Vitamin D dan Magnesium
☑ Menguatkan tulang dan gigi yang sihat
☑ Membantu melembutkan najis, melawaskan dan mengelakkan sembelit pada ibu bersalin
☑ Memberi kelegaan otot dan mengelakkan sakit sendi, sakit pinggang, cramp kaki, lenguh badan dan sakit urat
☑ Membantu memberikan tidur yang lebih lena
☑ Membantu mengelakkan meroyan terhadap ibu bersalin
☑ Mengelakkan kelesuan akibat berjaga malam dikalangan ibu berpantang

120 biji. Untuk kegunaan 1 bulan


Alfalfa Complex
☑ Dikenali sebagai Bapa Segala Tumbuhan
☑ Popular sebagai MILKBOOSTER kerana membantu membanyakkan susu ibu
☑ Membantu mengecutkan rahim dan peranakan sebab itu Alfalfa dikenali sebagai KACIP FATIMAH MODEN
☑ Membantu mengetatkan miss V
☑ Membantu mencuci usus
☑ Membantu mendetoks toksin dalam tubuh
☑ Membantu nendetoks darah
☑ Membantu mengembalikan keanjalan miss B dan bontot
☑ Membantu buang angin dalam badan
☑ Membantu menghilangkan keputihan
☑ Membantu mengurangkan alahan, sinus

330 biji (small). Untuk kegunaan 1-2 bulan
700 biji (Large). Untuk kegunaan 2-3 bulan

☑ ESP merupakan protein soya dari sumber non-GMO (tidak diubah genetiknya, sangat selamat untuk tubuh kita)
☑ Membantu memperbaharui & membaiki sel-sel tubuh
☑ Membantu pulihkan luka dengan cepat
☑ Membantu memekatkan susu ibu supaya anak cepat kenyang (dikenali sebagai milkbooster
☑ Membantu ibu berpantang kenyang lebih lama
☑ Sumber protein lengkap dengam asid amino
☑ Memudarkan parut dan stretchmark
☑ Membantu bekalkan tenaga berpanjangan
☑ Mencantikkan kulit

850g setong. Untuk kegunaan 1-2 bulan


6. OMEGA GUARD

Omega Guard
☑ Meningkatkan metabolisme badan
☑ Mengurangkan keradangan luka
☑ Membakar lemak dalam badan
☑ Menurangkan selera makan dan memberi rasa kenyang
☑ Bagus untuk sendi dan jantung
☑ Mengandungi Omega 3
☑ DHA dalam Omega Guard bagus untuk memori dan penglihatan ibu dan anak
☑ Membantu mencegah meroyan (Post Partum Depression)

90 biji. Untuk kegunaan 1 bulan


7. B-COMPLEX WITH FOLIC ACID



B-Complex With Folic Acid
☑ Mengandungi 8 jenis vitamin B yang perlu untuk tubuh
☑ Menukarkan makanan kepada tenaga
☑ Mengelakkan meroyan ketika dalam tempoh berpantang (Bantu elak stress)
☑ Membantu penghasilan susu ibu
☑ Melancarkan peredaran darah serta saraf

120 biji. Untuk kegunaan 4 bulan


Mengapa Perlu Pilih Set Berpantang Shaklee?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee sentiasa memastikan mereka;


☑ Melakukan ujian sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!

☑ Melakukan ujian sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
☑ Melakukan ujian sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
☑ Serta tidak memasukkan bahan-bahan terlarang dan bahaya. Senarainya disini

2. Shaklee sentiasa memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna supplement Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil 1 multivitamin atau yang tidak mengambilnya langsung.

Penjelajahan bertaraf dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya disini

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Sangat teruja bukan? memang WOW! Boleh baca selanjutnya disini

Boleh juga baca disini

4. Set Berpantang Shaklee ini boleh diteruskan ketika menyusukan anak. Sangat JIMAT bukan?

5. Set Berpantang Shaklee mementingkan kesihatan DALAMAN kerana untuk kembali sihat selepas proses bersalin, kesihatan dalaman adalah yang paling penting, Dalaman sihat, luaran juga pasti sihat.

6. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Berpantang Shaklee berbanding Set Berpantang yang lain. Boleh baca testimoni Set Berpantang Shaklee disini.


Kesimpulannya

Jika anda masih mencari supplement untuk diri anda dan keluarga, Shaklee adalah pilihan terbaik untuk anda. Ini kerana, Shaklee ialah satu jenama yang sangat-sangat boleh dipercayai dan telah berada di dunia hampir 60 tahun serta 30 tahun di Malaysia.

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! Klik disini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Hubungi Atul jika anda sudah membuat sebarang keputusan



Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------





LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761


Continue Reading