Showing posts with label Set Kurus. Show all posts
Showing posts with label Set Kurus. Show all posts

Testimoni Detox: Hilang 15 KG Dalam Masa 9 Minggu

"Sayangi nikmat sihat, sebab sihat itu kaya nilainya" Mendalamkan?
Ikuti kisah Encik Firdhaus, bagaimana beliau boleh hilangkan berat sebanyak 15kg dalam 9 minggu!


Testimoni Detox Hilang 15 KG Dalam Masa 9 Minggu
Testimoni Detox: Master Firdhaus

Memula saya join Shaklee saya memang dah semangat besar baik dari segi motivasi dan fizikal


Saya pun ambil set kurus Shaklee semata-mata tanpa amik tahu gaya hidup sihat baik dari segi kawal kalori, bersenam dan membuat pilihan supplement bijak

Pada awal 2015 saya buat checkup dengan doktor dan didapati saya ada bacaan darah tinggi dan kolestrol yang lebih dari had selamat

Saya mula pikir panjang. Baru 30 tahun tapi dah ada sakit macam orang 60 tahun. Unfit pulak tu. Doktor dah prescribe ubat. Pergh tak sanggup

Kehidupan saya berubah pada bulan 6 tahun yang sama
saya ada join kelas fit dengan Kevin Zahri anjuran MyFaWa Farah Wahida di HQ

Disitu saya belajar teknik betul hendak kurus dengan sihat

  1. Belajar cara kawal kalori baik suku suku separuh
  2. Exercise yang efektif (circuit training)
  3. Pilihan supplement untuk cukupkan nutrisi dan cepatkan proses turun berat badan

Saya apply dan dalam masa 9 weeks saya berjaya turun 15kg

Kemudian set Detox Shaklee bersama program Detox 7 hari - 30 hari diperkenalkan tahun 2016 caranya sama macam apa saya buat pada tahun 2015

Maka saya jadikan rutin 1-2-3 itu sebagai rutin harian gaya hidup saya sendiri

Alhamdulillah disaat ini saya menikmati kesihatan baik dengan BMI normal dan saya cegah sebelum parah

Semestinya mencegah itu lebih murah dr merawat sakit

Jadi sayangi nikmat sihat kita semua ya

Sebab sihat itu kaya nilainya

-mD-
Detox Trainer
gengdetox.com

Tq Iffah Anuar penyokong kuat suruh kurus dan keluarga yang sentiasa doakan kesihatan dan kesejahteraan

Nota: kini saya aktif menjadi Detox Trainer buat semua yang nak detox secara sihat dr rumah dgn rutin mudah senang dan efektif. Alhamdulillah lebih 300kg secara jumlah dah bantu kawan-kawan dan pelanggan berjaya turun berat dan kurus dgn sihat. Tq Allah swt mudahkan urusan semua


Testimoni sebenar: Encik Firdhaus Zulkifli (Beliau juga merupakan Master Shaklee Atul)


Jadi, anda rasa nak kuruskan badan dan turunkan berat seperti Encik Firdhaus ni, bolehla hubungi Atul untuk konsultansi lanjut. Hanya klik gambar dibawah untuk mulakan konsultansi.
Testimoni Detox: Hilang 15 KG Dalam Masa 9 Minggu

---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid88@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761


Continue Reading

Testimoni Detox: Cara Kuruskan Badan Dan Perut Buncit

Bila Lemak Ko Melebih Ke Perut !

TESTIMONI DETOX: CARA KURUSKAN BADAN DAN PERUT BUNCIT

Kisah Kak Ija sendiri. Kak Ija nak Share dengan korang semua

Berat Kak Ija 70kg dengan ketinggian 149cm.

Korang boleh bayangkan tak kak Ija saiz badan macam mana? Korang rasa comel ke tak dengan saiz macam tu?

Bagi kak Ija dah macam serupa ayam katik dah. Jalan pun dah macam peguin.

Ada suatu hari tu, Kak Ija suruh abang Kak Ija tangkap gambar kak Ija, bila tengok balik, pasal apa tak comel, tak cantik. Suruh tangkap lain pun rupa tu juga tak ada perubahan. Ada sesuatu yang tak kena kat gambar ni ☹️

Ada sekali tu, adik sepupu tangkap gambar dari belakang.
Terkejut tengok! "Ya Allah... Aku kah itu?"
Boleh tanya dia balik...seolah tak dapat nak terima keadaan Kak Ija masa tu

Pergi mana-mana orang sekeliling tegur

"Ni ija ke? Kenapa "sihat" sangat?"

"Ija pregnant ke?"

"Pasal apa perut nampak buncit ni!"

Haa, nampak tak? Orang sekeliling kak Ija ambil berat.. ambil tahu apa yang berlaku?

Nak lindung macam mana? dah terang-terang rupa badan kita gitu. Tabah jela

Sampai nak jalan-jalan turun ke kedai ada masanya kak Ija malu. Malu bila ada yg tegur.

Itu baru fizikal kita.

Tak cukup badan. Muka pun bermasalah. Jerawat bermaharajalela membiak kat muka ni.

Orang cakap, badan berisi ni ternak toksin. Toksin banyak boleh menyebabkan hormon pun TAK STABIL.

Jadi, sana sini lah jerawat tu tumbuh kan.


Sejak badan berisi, Kak Ija rasa badan cepat letih. Tidur macam tak pernah cukup. Asyik ngantuk je. Duduk je boleh tertidur tau. Jalan sikit dah penat. Badan pun berbau.

Jadi....

Kak Ija start diet. Kurangkan pengambilan makanan. Tapi rasa tak bestkan buat sendiri. Kak Ija Join geng-geng Shaklee DETOX. Mula group dari satu ke satu group.

Sampai lah group terakhir ni, group detox Shaklee yang diterajui Master Shaklee kak Ija, Master Firdhaus. Ramai orang-orang kuat detox yang bagi kami semangat. Tengok semangat dan testimoni mereka, kita pun rasa semangat jugak.


Alhamdulillah..

Sejak Join detox Shaklee.... Kawal permakanan, dan ambil suplemen kak Ija boleh turunkan berat badan dengan cepat. Dari berat 70kg kini berat kak Ija dah jadi 57.4kg je.

Walaupun tak secepat sepantas org lain. Tapi Kak Ija boleh lihat perubahan kak Ija.

Baju lama-lama dah boleh sarung kembali. Kawan-kawan pun cakap ketaranya kak Ija yang dulu dan sekarang.

Bukan saja badan tapi kulit muka pun rasa lebih sihat. Jerawat pun dah tiada tau.


Kalau ada pun masa hormon tak stabil. Adat lah perempuan kan☺. Tapi tak lama pun, cepat le jugak jerawat tu kecut balik.

Nak tau tak suplement apa kak Ija ambil?

Kak Ija ambil Omega, Alfalfa, Herb-Lax, ESP, Lecithin.

Paling best Alfalfa dan Herb lax. Setiap pagi mula lah memerut. Memerut sampai ke petang pun ada. Sampai nak kentut pun takut. takut lain yg keluar hahaha!!


Seronokkan bila kita kongsi kisah kita. Jadi kenapa korang takut nak berubah. Korang kena bertindak sendiri. Jangan fikir nak kurus sebab nak cantik. Tapi fikirkan kesihatan yang kita dapat.

Testimoni sebenar: FB Azliza Sahin

Jadi, korang rasa nak kuruskan badan dan hilangkan perut buncit macam Kak Ija ni, bolehla hubungi Atul untuk konsultansi lanjut.



Continue Reading