Text Bergerak

NAK ORDER SHAKLEE? HUBUNGI +60195733761 (Whatsapp)

Wednesday, 15 November 2017

KENAPA SAYA MASIH SETIA DENGAN SHAKLEE

KENAPA SAYA MASIH SETIA DENGAN SHAKLEE #1

Dulu, Atul dah nak dekat setahun berkahwin, masih tiada rezeki anak lagi 😢

Kenapa saya masih setia dengan Shaklee
Gambar Masa Atul Kahwin

Atul cari dan baca di Google tentang set kesuburan & ikhtiar hamil. Terjumpa tentang ESP dan GLA. Testimoni banyak, jadi lagi kuatlah perasaan hendak mencuba.

Kenapa saya masih setia dengan Shaklee
Set Kesuburan dan Ikhtiar Hamil

Atul pun carilah kawan-kawan Atul yang jual Shaklee, ada lah 2,3 orang, ingat boleh dapat harga murah 😒 tapi, tidak. Atul kena beli dengan harga 'retail' jugak. Haha 😂😂 harga ahli untuk ahli lah, apa la atul ni 🙈


Nak dijadikan cerita, pada satu hari, Atul ada terbaca 'flyers' yang dijumpai di ofis, menarik info dalam 'flyers' tu, memang sangat menarik Perhatian Atul. Jadi, Atul terus 'call' nama yang ada di 'flyers' tu. Hari itu jugak, Atul terus bayar keahlian. Jadi, dapatlah harga murah (yeay boleh beli dengan harga ahli dah 💃💃)

Jadi, lepas 'join' ahli Shaklee tu, Atul dapat 'guide' pengambilan yang betul dari Mak Shaklee Atul.

Alhamdulillah, selepas 3 bulan mengamalkan Set kesuburan dan ikhtiar hamil Shaklee iaitu ESP & GLA, dari bulan September hingga November, 2013, Atul disahkan Hamil. Kiranya genap 1 tahun kahwin, Atul hamil. Bestkan 😍 Memang syukur sangat-sangat.

Kenapa saya masih setia dengan Shaklee
Testimoni Atul Sendiri

Atul syukur sangat sebab lepas kenal Shaklee, Atul dapat shakleeeffect yang wow! Atas izin Allah, Atul subur, Atul dapat hamil & lahirkan Dhiyaa Humayraa 😍😭

Kenapa saya masih setia dengan Shaklee
Cahaya Mata Yang Dinanti-nantikan Dhiyaa Humayraa


Inilah antara sebab kenapa Atul masih setia dengan Shaklee 😍


#AtulHamid
#SetiaSelamanyaShaklee
#S2UFamilliesCampaign
#MySunshineCampaign
#GengBisnesMakMak


Pengedar Shaklee Anda, Atul Hamid +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------



LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya atul_hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Wednesday, 1 November 2017

GLAUKOMA BOLEH MENYEBABKAN BUTA KEKAL

GLAUKOMA BOLEH MENYEBABKAN BUTA KEKAL

Assamualaikum wbt. Untuk entry kali ini, Atul ingin kongsikan pengalaman bapa kepada seorang doktor yang mana bapa beliau telah mengamalkan VIVIX setelah disahkan mengalami masalah Glaukoma iaitu masalah melibatkan mata yang boleh mengakibatkan buta kekal.

Apa itu GLAUKOMA?

GLAUKOMA
GLAUKOMA

Glaukoma merupakan penyakit mata yang menyebabkan kerosakan pada saraf optik. Saraf optik merupakan laluan yang membawa imej yang dilihat ke otak. Sekiranya tidak dirawat, ianya boleh merosakkan saraf optik secara perlahan-lahan sehingga mengakibatkan kebutaan yang kekal.


GLAUKOMA
GLAUKOMA

Glaukoma boleh menyerang sesiapa sahaja. Walaubagaimana pun, terdapat beberapa faktor yang berkait rapat dengan peningkatan risiko  untuk mengidap glaukoma. Ini termasuk:

  • Faktor usia: semakin meningkat usia, risiko menghidapi glaukoma meningkat.
  • Bangsa: Keturunan African dan Cina
  • Mempunyai ahli keluarga yang menghidapi glaukoma
  • Tekanan bola mata yang melebihi tahap normal iaitu melebihi 22 mmHg (Hipertensi ocular)
  • Rabun jauh (miopia)
  • Menghidapi Hipertensi / Darah Tinggi
  • Menghidapi Diabetes Mellitus / Kencing Manis
  • Menghidapi ‘Migraine'
  • Menggunakan ubat mengandungi steroid secara berterusan (samada topikal mahupun  sistemik)
Jika nak tahu lebih detail tentang Glaukoma, jom baca disini → INFO GLAUCOMA @ TENTANG GLAUKOMA

Testimoni Vivix Untuk Masalah Glaukoma

Apa yang menarik perhatian Atul adalah selain masalah Glaukoma yang semakin baik, masalah rambut bapa Dr. Ain yang dulunya botak licin, kini sudah mulai tumbuh  Alhamdulillah. Bestkan?

Jom baca untuk tahu kisah bapa Dr. Ain berkaitan Masalah Glaukoma & Vivix

"DULU BOTAK LICIN BOLEH BUAT CERMIN. KINI TIDAK LAGI. EWAH.

Dulu, boleh kira dengan jari, ada berapa helai rambut putih (uban) ayah. Rambut hitam toksah cerita, yilek kot. Ya la, botak licin berkilat boleh buat cermin kot! (sori ayah TERmengata depan2 😜)

Bulan Oktober 2016, ayah di-diagnosed glaucoma. Haru biru hidup ayah. Kami 'penonton' pun turut terasa ke-susah hati-an ayah. Sapa la tak risau kalau diberitahu yang salah satu komplikasi glaukoma ialah buta!

Jadi, Ain bagi ayah Vivix sebagai ikhtiar sihatkan mata. Ayah konsisten sampai sekarang walaupun agak lambat nak rasa kesan Vivix ni kata ayah. Ya la, Vivix ni bukan ubat, tapi suplemen yang menyihatkan dari dalam.

Ain cerita kat ayah pasal Telomere Study. Takkanlah anak dia ni nak memudaratkan ayah sendiri kan. Ada bukti sains lagi. Itulah sebabnya ayah yang tak pernah percayakan suplemen, terus 'setia' dengan Vivix.

Baru ni ke rumah ayah, ayah bagitau yang 'kilat2' kat mata (kata pakar mata, ianya disebabkan aging) dah hilang. Pressure dalam mata (intraocular pressure) pun maintain normal so far. Alhamdulillah syukur...

Dan tiba2 ayah tunjuk belakang kepala ayah. Mak ooii, terkejut Ain, sebab hampir separuh kepala ayah sekarang dah penuh rambut baru hitam2! 😱

Ayah suruh ambik gambar. Inilah hasilnya. Tersengih2 kerang busuk ayah, kepala yang dah sekian lama botak, akhirnya penuh rambut hitam.

TESTIMONI VIVIX
TESTIMONI VIVIX

Sapa la tak suka, kalau makin berumur makin 'muda'. Hihihi... 😜

Bukan rambut ayah je tau. Mak yang consume Vivix beberapa bulan kemudian dari ayah, pun rambut hitam dah mula nak menguasai kepala mak.

Bai2 rambut putih (uban). You wont be missed. And please dont come back. Hihihi 😜"


Alhamdulilah. Begitulah perkongsian dari Dr. Ain tentang bapanya dengan Vivix.

Apakah yang anda rasa? Seronokkan apabila orang yang kita sayang semakin sihat & ceria. Alhamdulillah

Nak tahu lebih detail tentang hebatnya VIVIX Shaklee? Jom baca di sini


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------




LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya atul_hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

VIVIX TOP SELLER JATUH MENJUNAM. KENAPA???

VIVIX TOP SELLER JATUH MENJUNAM. KENAPA???

Vivix merupakan 10 TOP SELLER dalam kebanyakan produk Shaklee. Yang mana Vivix berada ditempat yang PERTAMA. Hebatkan?

vivix top seller


Tapi, sungguh tak percaya, macam mana vivix boleh jatuh menjunam pada bulan November ni. Atul pasti anda semua pasti tertanya-tanya kenapa bukan?

Untuk makluman anda semua, yang jatuh menjunam bukanlah rating kedudukan vivix, bukan! Vivix tetap dan masih berada di nombor pertama, samada di Shaklee @ dihati anda penggemar vivix. 

Tetapi, yang jatuh menjunam itu adalah HARGA VIVIX. Ya, harga Vivix! Shaklee berbesar hati melansungkan PROMOSI VIVIX sepanjang bulan November 2017 ini. Baikkan Shaklee?

So, inilah masanya, berita baik buat anda pengguna dan penggemar VIVIX! Atau..yang telah lama intai-intai hendak mencuba VIVIX, apa kata jom REBUT PROMOSI VIVIX sekarang. Anda pasti tak akan menyesal kerana anda JIMAT BERGANDA-GANDA. Yeayyyy! Bestnya!!

Promosi Vivix November 2017
PROMOSI VIVIX

Apa yang anda dapat jika buat pembelian 2 BOTOL VIVIX?


  • DISKAUN 5% (Jimat RM40.28)
  • KEAHLIAN PERCUMA (RM68.90)
  • PENGHANTARAN PERCUMA
  • layak terima BONUS TUNAI (RM36.10)
PENJIMATAN KESELURUHAN sehingga RM275. Banyakkan?


Jadi, ayuh dapatkan segera VIVIX pada HARGA MURAH. Promosi berlangsung sehingga 30 Novermber 2017. Selagi stok masih ada. Jangan ketinggalan!

Nak tahu detail tentang hebatnya vivix, jom baca di sini!


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------




LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya atul_hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Thursday, 21 September 2017

4 BAHAN UTAMA VIVIX


Vivix adalah salah satu produk Shaklee yang sangat eksklusif disamping harganya dalam kategori barang-barang premium. Alhamdulillah, dengan izin Allah, Vivix telah membantu ramai insan yang sangat memerlukan dalam memperbaiki kualiti kesihatan mereka. Banyak testimoni yang dikongsikan oleh pengamalnya. Kajian saintifik mengenainya juga dibuat oleh 3rd party selain dari pihak Shaklee sendiri.

Atul nak curi masa anda sedikit untuk kongsikan info mengenai bahan-bahan yang terkandung di dalam Vivix. Terdapat 4 bahan utama yang membuatkan Vivix begitu istimewa. Seperti yang anda tahu, ramuan Vivix terdiri daripada ramuan semulajadi dan sangat eksklusif


4 bahan utama Vivix Shaklee adalah:

RAMUAN VIVIX
4 BAHAN UTAMA VIVIX


ANGGUR MUSCADINE


RAMUAN VIVIX
4 BAHAN UTAMA VIVIX

Anggur Muscadine atau dalam melayunya dipanggil Anggur Muskat, adalah anggur liar yang sangat istimewa kerana kandungan anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksida dan mempunyai ciri-ciri anti-radang.
- Satu-satunya anggur yang mempunyai 20 kromoson, dan kromoson memberi lebih banyak faedah kesihatan iaitu fungsi imun lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh.
- Jika nak dibandingkan dengan anggur jenis lain, anggur muskat ni mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti berfaedah untuk kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah dan membantu melambatkan proses penuaan. Serta mempunyai kandungan resveratrol yang banyak. Ia dapat mengukuhkan profil polyphenol dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan.
- Anggur Muskat ni juga mengandungi asid allergik dalam kepekatan yang tinggi yang menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan bahan kimia yang menjadi penyebab kanser dan juga sebagai anti-virus serta anti-bakteria
- Perbezaan Anggur Mascadine dengan Anggur biasa lebih besar sebesar bola golf.


LOBAK UNGU (PURPLE CARROT)

RAMUAN VIVIX
4 BAHAN UTAMA VIVIX

- Ianya adalah sumber vitamin A terbaik dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes merupakan antioksidan yang tinggi.
- Lobak ungu ini juga mengandungi anthocyanins iaitu antioksidan yang sangat mustajab. Anthocyanins ni bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang membantu mengurangkan risiko penyakit jantung serta penyakit-penyakit kronik yang lain
- Asid klorogenik yang ada dalam lobak ungu ini bertanggungjawab mengurangkan paras gula dalam darah


ELDERBERRY (SAMBUCUS NIGRA)


RAMUAN VIVIX
4 BAHAN UTAMA VIVIX

- Nama saintifik bagi Elderberry ini ialah Sumbucus Nigra. Buah ni banyak tumbuh di kawasan Eropah, Amerika Utara, Asia dan Benua Inggeris. Elderberry ni sudah lama digunakan dikalangan pengamal perubatan tradisional
- Kandungan Vitamin C yang tinggi di dalamnya membuatkan jus elderberry sangat bermanfaat dalam mengubati penyakit yang disebabkan oleh jangkitan (infection) daripada virus dan bakteria.
- Manfaat elderberry berkesan dalam mengubatai simpton flu, terutama sekali influenza B. Berry mengandungi flavonoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat dan demikian mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria.
- Selain itu juga, manfaat daripada jus elderberry ni ialah kemampuan untuk pesakit kanser, mampu meningkatkan sistem imunisasi tubuh badan manusia, berupaya menurunkan kadar kolesterol untuk mencegah penyakit jantung, membantu mengatasi masalah diabetes dan meningkatkan kesihatan jantung serta ginjal.


POLYGIUM CUSPIDATUM (JAPANESE KNOTWEED)


RAMUAN VIVIX
4 BAHAN UTAMA VIVIX

- Juga dikenali sebagai knotweed Jepun adalah perenial yang besar berasal dari Asia. Ia juga ditemui di Amerika Utara dan Eropah.
- Ia adalah sumber komersial Resveratrol yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah
- Ia digunakan untuk merumuskan supplemen antipenuaan seperti resveratrol.
- Ia sering digunakan kerana manfaatnya untuk melambatkan proses penuaan, merendahkan paras kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet serta membantu dalam proses mengurangkan berat badan


Keempat-empat bahan semulajadi ini sangat bermanfaat dan telah digunakan oleh banyak pengamal perubatan di negara lain dalam membantu memberikan taraf kesihatan yang lebih baik.

Semoga info yang Atul kongsikan ini dapat memberi manfaat kepada anda semua

Nak tahu harga Vivix? Klik di sini


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------



LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya atul_hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Monday, 18 September 2017

23 KEBAIKAN VIVIX

Dalam banyak-banyak produk Shaklee, produk yang ini merupakan yang paling power.

Vivix
Vivix

Harganya power, kerana kandungannya sangat luar biasa. Nak tahu apa kandungan vivix? Klik disini

Dan yang paling teruja, kesannya pun power.

Tahukah anda?

Khasiat Vivix mampu menembusi hingga ke peringkat DNA sel.

Badan kita sendiri, terdiri daripada berbillion sel yang membina tisu, kemudian membina otot dan organ. Darah kita juga terbina daripada berbillion sel darah merah, sel darah putih, dan banyak lagi. Sel badan kita akan diganti lebih 300 billion sehari dan 200 juta setiap minit. Sel-sel yang rosak dan abnormal, jika tidak dirawat dan dibaiki akan menyebabkan ia merebak dan menjadi semakin teruk.

Inilah yang mengakibatkan penyakit-penyakit kronik seperti pelbagai jenis kanser, kerosakan buah pinggang, jantung dan lain-lain lagi.

Okay, jom kita selongkar apa kebaikan vivix.

Kebaikan Vivix
Kebaikan Vivix

23 kebaikan vivix antaranya adalah:

1. Menggalakkan penuaan yang lebih sihat - awet muda dan anti penuaan.
2. Membantu mengelakkan kanser - memberi tenaga melawan kanser, merencatkan sel kanser dari terus merebak
3. Menurunkan risiko sakit jantung dengan melindungi jantung dan menggalakkan jantung bekerja dengan lebih efisyen.
4. Mengawal tekanan darah
5. Mengurangkan komplikasi akibat kencing manis/diabetis
6. Menurunkan rintangan insulin
7. Menyokong kesihatan sendi dan saraf termasuk bell parsy
8. Melambatkan simptom alzheimeir
9. Membantu pesakit parkinson
10. membantu mempercepatkan pemulihan pesakit strok dan angin ahmar
11. Meningkatkan kekuatan sistem imun
12. Menyahtoksin dari badan
13. Membantu mengurangkan habit merokok
14. Menggalakkan kesihatan keseluruhan badan
15. Mencantikkan dan meremajakan kulit
16. Membantu proses menurunkan berat badan
17. Menggalakkan proses detox dengan lebih berkesan.
18. Menggalakkan kesihatan keseluruhan
19. Anti oksida yang sangat kuat
Manfaat kepada kesuburan. Siapa ada masalah dapat anak boleh cuba
20. Mengawal kolestrol dalam darah
21. Membantu pemulihan DNA badan yang rosak kerana pencemaran
22. Merupakan Set kesuburan lelaki shaklee yang bagus untuk suami merokok
23. Membantu mereka yang menghidapi penyakit kronik

Vivix juga membantu menjaga dan memelihara
◆ kesihatan Jantung
◆ kesihatan otak
◆ Kesihatan sistem imun
◆ Kesihatan sendi
◆ Perlindungan antioksidan
◆ Peningkatan tenaga pada tahap sellular
◆ Memperbaiki kesihatan keseluruhan

Ada orang kata, orang sihat dan muda makan VIVIX tak nampak sangat kesan

Eh, Ye ke?

Sebenarnya bukan tak nampak kesan tetapi tidak dimamah usia. Maksudnya jika sesiapa yang makan vivix sejak muda dan dan ketika sihat, jam usia umpama terhenti. Penuaannya berlaku dengan sihat dan lambat

Vivix kan melambatkan proses penuaan diperingkat selular

Vivix
Vivix

Vivix
Kebaikan Vivix

Semoga bermanfaat!


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------



LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya atul_hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Wednesday, 13 September 2017

7 HERBA TERPILIH: RAMUAN TUNGKU BAYI (TUAM BAYI)


Assalamualaikum wbt. Salam sayang buat semua  pembaca blog yang super osem ini


Hari ini Atul hendak berkongsi topik berkaitan tungku bayi / tuam bayi. Sebelum atul kupas isinya, Atul nak tanya, apa pendapat ibu sekalian, agak-agak masih relevankah tungku bayi / tuam bayi pada zaman yang serba canggih ini?

Tuam bayi / Tungku bayi

Sebelum teruskan cerita lagi, Atul nak minta maaf pada semua, sepatutnya topik ni, dah lama Atul kongsikan, tapi tertangguh atas sebab yang tak dapat dielakkan. Untuk makluman semua, Atul dah selamat bersalin pada 10hb Ogos 2017 aritu secara pembedahan. Atul bersalin awal sebulan dari tarikh sepatutnya. Kenapa Atul dibedah? Nanti Atul cerita lain ya? Tapi walau apapun, Atul redha, sudah ketentuan Illahi. Dan Atul bersyukur kerana Atul & anak selamat serta sihat Alhamdulillah. Ini adalah merupakan pengalaman berharga buat Atul.


Okay, berbalik pada cerita tuam bayi / tungku bayi ini, nasib baik Atul sempat siapkan tuam anak Atul. Atul cuma buat balik tuam anak Atul yang sulung. Buang mana yang dah tak elok, guna mana yang masih boleh diguna lagi. Anak Atul yang 1st dulu pun, Atul buat sendiri juga tuam / tungku bayinya. Bukan Atul taknak beli, tapi bila kita buat, kita buat dengan penuh kasih sayang, satu lagi, kita tahu apa isi kandungan dalam tuam / tungku bayi tu. Taklah kita rasa was-was. Nak guna pun seronok je kan?


Ha, macam mana ibu sekalian? Dah dapat jawapan? Relevan atau tidak tuam / tungku bayi pada zaman serba moden ini? Kalau YA, kenapa? Kalau TIDAK, kenapa?


Okay, ini pendapat Atul ye, yang mana tuam / tungku bayi ini masih lagi relevan dan sangat-sangat diperlukan, tak kira pada zaman lalu, zaman sekarang mahupun zaman akan datang. Ini kerana, dengan bertuam / bertungku ini, kita dapat rasai khasiatnya tersendiri.

Antara KEBAIKAN BERTUNGKU / BERTUAM adalah:

✔ Memberikan lebih keselesaan kepada bayi
✔ Mengelakkan dari terjadinya kembung perut pada bayi
✔ Menghangatkan bayi selepas mandi atau waktu sejuk
✔ Meredakan lebam bayi selepas dicucuk
✔ Mengelakkan berlakunya angin pasang (hernia) pada bayi lelaki
✔ Melancarkan peredaran darah
✔ Membuang angin dari dalam tubuh
✔ Membantu bayi tidur lebih lena & kurang menangis
✔ Meredakan bengkak susu (pada ibu)


Kebaikan bertuam bayi / bertungku bayi

Jadi, sangat perlukan tuam / tungku bayi ini. Tak kira zaman dan waktu bila pun 😊


Untuk posting kali ini, Atul nak share tentang cara buat tuam / tungku bayi sendiri atau dipanggil TUAM / TUNGKU DIY berserta herba terpilih yang Atul gunakan untuk buat tuam / tungku bayi ini.


7 HERBA TERPILIH: RAMUAN TUAM BAYI / TUNGKU BAYI

Tuam bayi / Tungku bayi: Jintan Hitam / Habbatussauda
Tuam bayi / Tungku bayi: Lada Hitam
Tuam bayi / Tungku bayi: Halba

Tuam bayi / Tungku bayi: Halia Bara / Halia Merah Kering

Tuam bayi / Tungku bayi: Bawang Putih

Tuam bayi / Tungku bayi: Biji Ketumbar

Tuam bayi / Tungku bayi: Biji Sawi


KHASIAT RAMUAN

1. Jintan Hitam / Habbatussauda
- Bersifat antibakteria
- Meningkatkan sistem imunisasi
- Membantu melancarkan pembuangan angin dalam badan
- Mengurangkan masalah perut kembung
- Membantu masalah pencernaan
- Menghangatkan badan

2. Lada Hitam
- Kaya dengan vitamin baik untuk tubuh seperti vitamin C, Vitamin A, Flavanoid, Karoten & oksidan
- Membantu menghilangkan radikal bebas
- Membantu masalah pencernaan
- Meredakab gas dalam perut akibat kembung perut
- Meningkatkan penyerapan nutrisi

3. Halba
- Membantu masalah pencernaan
- Membantu masalah kembung perut
- Melancarkan peredaran darah
- Membantu mengurangkan demam
- Membantu mengeluarkan angin dalam badan
- Membantu masalah radang kulit

4. Halia Bara / Halia Merah
- Melembutkan kulit
- Membantu penghadaman makanan
- Mengeluarkan angin dalam badan
- Melegakan demam
- Merawat kesan gatal gigitan serangga
- Merawat resdung
- Mengurangkan sengal-sengal sendi
- Tenaga batin
- Rawatan selepas bersalin
➡ Membantu mengecutkan rahim

5. Bawang Putih
- Membantu mengeluarkab angin
- Antibiotik semulajadi bertindak untuk mencegah jangkitan
- Membantu masalah pencernaan
- Melancarkan peredaran darah
- Mengandungi vitamin C dan silenium
- Meningkatkan imunisasi tubuh

6. Biji Ketumbar
- Membantu masalah penghadaman
- Merangsang pencernaan
- Menguatkan perut
- Melancarkan pengeluaran air kencing
- Melancarkan peredaran darah

7. Biji Sawi
- Memanaskan tubuh badan
- Melawaskan perut
- Melicinkan salur tali pusat
- Membantu mengeluarkan cacing dalam perut
- Membantu mengelakkan sesak nafas
- Melancarkan peredaran darah

Macam mana? Baguskan herba-herba ni. Sebab itulah selalunya orang yang buat tuam / tungku bayi akan guna herba-herba terpilih ni. Ada yang guna salah 1 saja. Tapi, bagi Atul, atul gabungkan semua sekali, sebab ianya bagus. Khasiatnya pun sangatlah bermanfaat. Tiada kesan sampingan pun
Okay, berikut merupakan cara membuat tuam. Buat ibu-ibu, terpulanglah nak buat tuam saiz yang macam mana. Besar, sederhana atau kecil macam sup bunjut tu hehe

Macam Atul, masa anak sulung dulu, besar tuam yang atul buat. 1 tuam tu boleh dapat 3 lagi tuam yang sederhana comel. Hehe tersilap sukat, nasib baik baby girl, senangla nak guna. Kalau baby boy, tuam besar ni sangat tak sesuai. Tapi kalau besar, ibu-ibu boleh tumpang bertungku sekali hehehehe. Untuk baby seelok-eloknya sederhana comel. Tak terlalu kecil, tak terlalu besar

Sukatan yang Atul cadangkan, ambil sesudu atau 2 sudu besar setiap herba, manakala untuk halia bara, boleh ambil 3-5 ulas, begitu juga dengan bawang putih, 3-5ulas sahaja. Macam bawang putih tu, tak perlu dibuang kulit, masuk je dengan kulit2nya sekali.

Kemudian, salai atau goreng tanpa minyak didalam kuali seketika. Kerana untuk memastikan ia benar-benar kering & tidak mudah dijangkiti kulat.
Akhir sekali, ambil kain 4 segi dalam 3helai. Sedia dibungkus seperti sup bunjut. (Taukan macam mana rupa sup bunjut tu?) hehe
Ibu-ibu ikatkan sekemas boleh. Selepas itu, sedia untuk digunakan. Kain yang digunakan seelok-eloknya jenis cotton flannel kerana ia cepat meresap, tahan lasak & tidak mudah koyak
Nak guna mudah je. Kalau dedulu, Atul tengok kakak buat, dilalukab di lilin, tapi sekarang dah mudah. Tak perlu guna lilin, hanya guna sterika (iron) je. Ha..sebelum tuam ke bayi, pastikan ibu rasa dulu ye. Kalau panas kesian kat bayi, tak pasal2 melecur nanti. Pastikan suam-suam je masa tuam pada bayi tu tau 😉


Okay, jika ibu-ibu ada tali pusat anak sulung, kedua, ketiga atau ikutlah berapa orang anak ibu sebelum bayi yang ni, ibu-ibu boleh letak sekali didalam tuam dengan tali pusat bayi ni. Kata orang-orang tua dulu, mengeratkan atau pengikat kasih sayang adik-beradik. Wallahua'lam
Tapi kalau taknak letak pun tak apa. Takda masalah.


Okay, extra point yang Atul nak kongsikan dalam post kali ini ialah bahagian-bahagian yang perlu di tuam / tungku pada bayi.

Tungku bayi / Tuam bayi: Kawasan yang perlu dituam
Gambar: Google

BAHAGIAN TUBUH YANG PERLU DITUAM

➡ Tapak kaki
➡ Betis
➡ Perut
➡ Pinggang
➡ Bahagian Belakang
➡ Tapak kaki
➡Tapak tangan
➡ Kemaluan
➡ Testis (bayi lelaki)

okay. Selepas itu, barulah disapukan minyak dan diurut lembut pada bayi serta dipakaikan barut.
Okay. Selesai dah tentang tuam / tungku yang Atul nak share pada ibu sekalian.


Atul harapkan, agar post kali ini memberi manfaat kepada semua ibu diluar sana.
Oh ya, bagi ibu-ibu yang masih tercari-cari set berpantang atau set bersalin, apa kata ibu-ibu mengamalkan set bersalin & berpantang Shaklee yang mana set ini boleh diamalkan oleh ibu-ibu yang bersalin secara normal mahupun secara pembedahan (czer). Untuk maklumat lanjut mengenai set berpantang Shaklee, boleh tekan disini 😉

Set Berpantang Shaklee

Begitu juga buat ibu-ibu yang ada masalah berkaitan susu badan seperti susu kurang, susu sikit, susu takde, ibu-ibu boleh cuba mengamalkan set menyusu Shaklee. InsyaAllah pasti berhasil. Ibu-ibu pasti terseny girang kerana set menyusu Shaklee dapat membantu masalah kurang susu badan dikalangan ibu-ibu. Ramai yang dah berjaya membuktikannya. Boleh tekan disini untuk info lanjut berkaitan set menyusu Shaklee

Set Menyusu Shaklee

Semoga bermanfaat untuk semua 😉


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------




LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya atul_hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Saturday, 5 August 2017

SET BERPANTANG SHAKLEE, SET BERPANTANG MODEN

Assalamualaikum wbt 😊
Hai semua 👋 😉

Topik hari ini Atul hendak bercerita tentang berpantang cara moden. Moden tak moden, cara berpantang tetap sama, 44 hari, 60 hari, atau 100 hari, bertungku, bertanggas, berurut, berlipis dan macam-macam lagi. Cuma yang membezakannya adalah zaman dahulu mengamalkan memakan dan meminum ubat-ubatan dan air dari akar kayu atau dikenali dengan Berpantang Cara Tradisional. Tetapi kini, ibu bersalin hanya mengamalkan supplement ketika berpantang.

Berpantang Cara Tradisional
Berpantang Cara Moden



Macam Atul, kini sedang mengandung 34minggu. InsyaAllah lagi beberapa minggu Atul akan bersalin. Untuk makluman semua, pilihan Atul untuk berpantang anak kedua ini adalah supplement dari Shaklee iaitu SET BERPANTANG SHAKLEE


Kenapa Set Berpantang Shaklee?

Set Berpantang Shaklee adalah set bersalin yang telah mendapat kepercayaan ramai dan diakui terbaik bagi ibu berpantang kerana kesan positif terhadap kesan pemulihan selepas bersalin dan semasa proses berpantang

Keberkesanan Set Berpantang Shaklee memang diakui sangat bagus dan berkesan untuk pemulihan dan penyembuhan luka dalaman selepas bersalin. Serta bagi tujuan penyusuan susu ibu secara eksklusif dan penurunan berat badan secara semulajadi dan selamat

Terdapat beberapa doktor dan pakar perubatan menyarankan agar ibu lepas bersalin mengamalkan pengambilan vitamin sepanjang proses berpantang tidak kira samada bersalin secara normal ataupun secara pembedahan

Menurut petikan Dr. Hamid Arshat, yang merupakan seorang pakar sakit puan: "Ramai wanita yang salah anggap multivitamin saperti obimin atau lain jenama yang diberikan waktu hamil menyebabkan saiz bayi besar waktu lahir. Pil vitamin ini penting untuk kesihatan ibu dan untuk bina darah untuk cegah kurang darah waktu bersalin. Pil-pil kalsium untuk bina tulang, folic untuk keperluan semua sel-sel baru untuk janin dan fish oil sebagai sumber omega3 dan DHA untuk sel-sel otak bayi untuk jadi anak pintar.

Setelah bersalin TERUSKAN makan supplemen-supplemen tersebut untuk cepat pulih rahim dan kekuatan badan serta untuk susu ibu yang berkualiti. Saya cadangkan pil-pil tersebut patut dimakan terus menerus hingga akhir hayat seseorang wanita."



Manakala, menurut Dr. Zubaidi pula, Pengambilan ESP dan Vitalea sangat membantu bagi tujuan pemulihan luka dalaman ibu lepas bersalin



Dalam Shaklee, terdapat 2 pakej Set Berpantang mengikut kesesuaian keperluan dan bajet ibu hamil. Antara 2 pakej set berpantang adalah:
a) Set Berpantang Basic
b) Set Berpantang Lengkap

SET BERPANTANG SHAKLEE BASIC terdiri daripada:
☑ Vita-lea Iron Formula
☑ Sustained Release Vita-C Plus
☑ Ostematrix

Set Berpantang Shaklee Basic

SET BERPANTANG SHAKLEE LENGKAP terdiri daripada:
☑ Vita-lea Iron Formula
☑ Sustained Release Vita-C Plus
☑ Ostematrix
Alfalfa Complex
Energizing Soy Protein (ESP)
☑ Omega Guard
☑ B-Complex With Folic Acid

Set Berpantang Shaklee Lengkap


Berikut merupakan khasiat untuk setiap supplement dalam Set Berpantang Shaklee untuk ibu-ibu lepas bersalin


1. VITA-LEA IRON FORMULA

Vita-lea Iron Formula
☑ Merupakan multivitamin dan multimineral yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk
☑ Ketika bersalin, ibu kehilangan banyak darah, maka Vita-lea mengandungi Zat Besi untuk membentuk semula sel darah merah

120 biji. Untuk kegunaan 2 bulan


2. SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS

Sustained Release Vita-C Plus
☑ Membantu pemulihan semula luka dalaman dan luaran tubuh ibu bersalin
☑ Menguatkan daya tahan (imunisasi) ibu dan anak. Yang mana anak akan terima vitamin C melalui susu ibu
☑ Membantu kembalikan seri kulit si ibu
☑ Pembentukkan kolagen dan kulit yang sihat dan anjal

130 biji. Untuk kegunaan 3-6bulan


3. OSTEMATRIX

Ostematrix
☑ Sumber Kalsium lengkap, mengandungi Vitamin D dan Magnesium
☑ Menguatkan tulang dan gigi yang sihat
☑ Membantu melembutkan najis, melawaskan dan mengelakkan sembelit pada ibu bersalin
☑ Memberi kelegaan otot dan mengelakkan sakit sendi, sakit pinggang, cramp kaki, lenguh badan dan sakit urat
☑ Membantu memberikan tidur yang lebih lena
☑ Membantu mengelakkan meroyan terhadap ibu bersalin
☑ Mengelakkan kelesuan akibat berjaga malam dikalangan ibu berpantang

120 biji. Untuk kegunaan 1 bulan


Alfalfa Complex
☑ Dikenali sebagai Bapa Segala Tumbuhan
☑ Popular sebagai MILKBOOSTER kerana membantu membanyakkan susu ibu
☑ Membantu mengecutkan rahim dan peranakan sebab itu Alfalfa dikenali sebagai KACIP FATIMAH MODEN
☑ Membantu mengetatkan miss V
☑ Membantu mencuci usus
☑ Membantu mendetoks toksin dalam tubuh
☑ Membantu nendetoks darah
☑ Membantu mengembalikan keanjalan miss B dan bontot
☑ Membantu buang angin dalam badan
☑ Membantu menghilangkan keputihan
☑ Membantu mengurangkan alahan, sinus

330 biji (small). Untuk kegunaan 1-2 bulan
700 biji (Large). Untuk kegunaan 2-3 bulan


Energizing Soy Protein (ESP)
☑ ESP merupakan protein soya dari sumber non-GMO (tidak diubah genetiknya, sangat selamat untuk tubuh kita)
☑ Membantu memperbaharui & membaiki sel-sel tubuh
☑ Membantu pulihkan luka dengan cepat
☑ Membantu memekatkan susu ibu supaya anak cepat kenyang (dikenali sebagai milkbooster
☑ Membantu ibu berpantang kenyang lebih lama
☑ Sumber protein lengkap dengam asid amino
☑ Memudarkan parut dan stretchmark
☑ Membantu bekalkan tenaga berpanjangan
☑ Mencantikkan kulit

850g setong. Untuk kegunaan 1-2 bulan


6. OMEGA GUARD
Omega Guard
☑ Meningkatkan metabolisme badan
☑ Mengurangkan keradangan luka
☑ Membakar lemak dalam badan
☑ Menurangkan selera makan dan memberi rasa kenyang
☑ Bagus untuk sendi dan jantung
☑ Mengandungi Omega 3
☑ DHA dalam Omega Guard bagus untuk memori dan penglihatan ibu dan anak
☑ Membantu mencegah meroyan (Post Partum Depression)

90 biji. Untuk kegunaan 1 bulan


7. B-COMPLEX WITH FOLIC ACID


B-Complex With Folic Acid
☑ Mengandungi 8 jenis vitamin B yang perlu untuk tubuh
☑ Menukarkan makanan kepada tenaga
☑ Mengelakkan meroyan ketika dalam tempoh berpantang (Bantu elak stress)
☑ Membantu penghasilan susu ibu
☑ Melancarkan peredaran darah serta saraf

120 biji. Untuk kegunaan 4 bulan


Mengapa Perlu Pilih Set Berpantang Shaklee?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee sentiasa memastikan mereka;

☑ Melakukan ujian sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
☑ Melakukan ujian sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
☑ Melakukan ujian sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
☑ Serta tidak memasukkan bahan-bahan terlarang dan bahaya. Senarainya disini

2. Shaklee sentiasa memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna supplement Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil 1 multivitamin atau yang tidak mengambilnya langsung.

Penjelajahan bertaraf dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya disini

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Sangat teruja bukan? memang WOW! Boleh baca selanjutnya disini

Boleh juga baca disini

4. Set Berpantang Shaklee ini boleh diteruskan ketika menyusukan anak. Sangat JIMAT bukan?

5. Set Berpantang Shaklee mementingkan kesihatan DALAMAN kerana untuk kembali sihat selepas proses bersalin, kesihatan dalaman adalah yang paling penting, Dalaman sihat, luaran juga pasti sihat.

6. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Berpantang Shaklee berbanding Set Berpantang yang lain. Boleh baca testimoni Set Berpantang Shaklee disini.


Kesimpulannya

Jika anda masih mencari supplement untuk diri anda dan keluarga, Shaklee adalah pilihan terbaik untuk anda. Ini kerana, Shaklee ialah satu jenama yang sangat-sangat boleh dipercayai dan telah berada di dunia hampir 60 tahun serta 30 tahun di Malaysia.

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! Klik disini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Hubungi Atul jika anda sudah membuat sebarang keputusan


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

---------------------------------------------------------------




LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya atul_hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761