DHIYAA HUMAYRAA & NYANYIAN


DHIYAA HUMAYRAA & NYANYIAN

Teringat cerita masa pergi sekolah kakak aritu, dalam 'report card' kakak ada tertulis 3 untuk nyanyian lagu negeri Perlis

"wow markah penuh! siap hafal lagu negeri Perlis ni" kata ibu depan cikgu sambil tersenyum 😁

Cikgu kata, "Mereka kena nyanyi pagi2, itupun setiap hari Isnin je"

Ayah pulak cakap "ayah yang duduk nak masuk 13tahun di Perlis pun tak hafal2 lagi 😂😂"

Ibu & cikgu sama-sama gelak 😅 bukan ayah je, ibu pun tak hafal 🤣🤣

Tapi apa yang ibu nampak, kakak memang cepat tangkap & menghafal kalau versi nyanyian, membaca & berima ni, mungkin asbab masa ibu menyusukan kakak sampai umur 2tahun, setiap hari ibu amalkan Omega Guard tanpa 'skip'.

Yelah, dalam Omega Guard kan ada DHA yang berfungsi meningkatkan sel-sel otak, & membantu dalam meningkatkan IQ.

Kakak, kalau dengar je rentak lagu cumi-cumi pun kakak tahu dah lagu apa, belum yang lain2 lagi. 😅
Pastu cikgu cakap lagi, "tiap-tiap pagi, #DhiyaaHumayraa lead baca Al-Matsuraat"

😲 Terkejut ibu dengar, sebab kakak tak pernah cerita pun tentang ni. Tapi walaupun begitu, banyak lagi yang kakak kena belajar sebenarnya, jauh lagi perjalanan kakak. Apa yang ibu tahu, sejak kakak sekolah, memang banyak ibu belajar dari kakak ☺️

Dalam hati ibu, ibu syukur sangat-sangat. Ibu doakan kakak terus berusaha, rajin & berjaya didunia & akhirat.

❤️ Sayang anak ibu tiada penghujungnya di dunia akhirat


No comments:

Post a Comment