10 Makanan Tinggi Kalsium



Kalsium merupakan mineral yang sangat diperlukan dan paling banyak terdapat dalam tubuh manusia. Kalsium memainkan peranan penting dalam kesihatan tulang dan gigi serta sebagai perlindungan daripada berlakunya osteoporosis. Terdapat banyak sumber makanan tinggi kalsium yang boleh kita perolehi antaranya seperti susu dan keju.


10 Makanan Tinggi Kalsium


Berikut merupakan 10 makanan tinggi kalsium yang boleh anda amalkan

 SUSU 


10 Makanan Tinggi Kalsium

Susu adalah salah satu sumber terkaya dengan kalsium dan juga mengandungi vitamin A, B12 dan K dan beberapa unsur surih yang membantu mengimbangi elektrolit. Vitamin A membantu pertumbuhan tulang dan fungsi imun yang sihar yang diperlukan untuk membantu melawan bakteria dan virus. Vitamin B12 mengekalkan saraf dan sel darah merah sihat, dan biotin atau vitamin B7 menguatkan rambut dan kuku dan menurunkan kolesterol.

Tahukah anda?

Satu gelas susu tinggi kalsium (200ml)  = 250 mg kalsium. 
Jika sehari, keperluan kalsium anda adalah 1000 mg, jadi anda perlu minum 4 gelas susu tinggi kalsium sehari untuk mendapatkan kecukupan kalsium yang diperlukan dalam sehari.

Jom lihat hasil dan kesan pengambilan susu setiap hari terhadap kesihatan tulang melalui ujian tulang yang dijalankan oleh Puan Azma


Puan ini mengambil susu setiap hari tetapi keadaan tulang masih merosot.
Anda boleh mengubahnya! Ambil Ostematrix sekarang!

 KEJU 

10 Makanan Tinggi Kalsium

Keju mengandungi kalsium, protein, fosforus dan zink. Ia juga merupakan sumber vitamin A dan B12 yang baik. Walau bagaimanapun, keju boleh beri kesan buruk kepada orang yang ada alergi laktosa atau intoleransi.

Tahukah anda?

Satu ketul keju = 50 mg kalsium. 
Jika sehari, keperluan kalsium anda adalah 1000 mg, jadi anda memerlukan lebih kurang 20 ketul keju sehari untuk mendapatkan kecukupan kalsium yang diperlukan dalam sehari.


 YOGURT 

10 Makanan Tinggi Kalsium

Tambahan kepada manfaat kalsium, probiotik dalam yogurt menjadikannya lebih mudah bagi mereka yang mempunyai sensitiviti laktosa untuk mencerna susu biasa. Yogurt juga mengandungi kalium, vitamin B6, B12 dan magnesium. Sebaliknya, elakkan yogurt dengan menambah gula atau perasa tidak wajar. kandungan protein tinggi Yogurt menjadikannya makanan ringan yang meningkatkan tenaga.


TELUR 


10 Makanan Tinggi Kalsium

Telur mengandungi jumlah kalsium yang sederhana (kira-kira 50 mg setiap 100 gram), dan makanan yang kaya dengan protein ini adalah kebaikan pemakanan, menyediakan vitamin A, D dan B6, serta magnesium. Mereka meningkatkan tahap HDL (Kolesterol baik) dalam darah, yang meningkatkan kesihatan kardiovaskular


 BAYAM 


10 Makanan Tinggi Kalsium

Bayam boleh dimakan mentah atau dimasak dan kaya dengan kalsium, kalium, zat besi, dan vitamin A, C dan B6. Ia juga mempunyai antioksidan yang membantu mengurangkan kesan berbahaya radikal bebas - molekul yang mengganggu pertumbuhan sel yang sihat dan boleh menyebabkan pertumbuhan kanser.

Tahukah anda?

Satu cawan bayam (60g) = 73 mg kalsium. 
Jika sehari, keperluan kalsium anda adalah 1000 mg, jadi anda memerlukan lebih kurang 13 cawan bayam sehari untuk mendapatkan kecukupan kalsium yang diperlukan dalam sehari.


 BROKOLI 


10 Makanan Tinggi Kalsium



Brokoli mengandungi vitamin A dan C, serta potassium dan besi. Satu cawan brokoli mengandungi kira-kira sepuluh peratus daripada jumlah kalsium yang disyorkan harian. Brokoli juga kaya serat, yang menjadikan tubuh berasa lebih kenyang dan mengekalkan pencernaan yang kerap

Tahukah anda?

Satu cawan brokoli = 100 mg kalsium. 
Jika sehari, keperluan kalsium anda adalah 1000 mg, jadi anda memerlukan lebih kurang 10 cawan brokoli sehari untuk mendapatkan kecukupan kalsium yang diperlukan dalam sehari.


 KACANG BENDI 


10 Makanan Tinggi Kalsium

Satu cawan bendi mengandungi lapan peratus keperluan harian kalsium. Bendi boleh digoreng (walaupun ini mengurangkan nilai pemakanan), atau sayuran boleh ditambah kepada sup tradisional

Tahukah anda?

Satu cawan bendi = 80 mg kalsium. 
Jika sehari, keperluan kalsium anda adalah 1000 mg, jadi anda memerlukan lebih kurang 12 setangah cawan bendi sehari untuk mendapatkan kecukupan kalsium yang diperlukan dalam sehari.


 IKAN SARDIN 


10 Makanan Tinggi Kalsium

Sodium berkhasiat juga merupakan sumber kalsium yang hebat. Ikan sardin mengandungi lebih 300 mg kalsium setiap hidangan dan juga merupakan sumber vitamin A, C, D, B6 dan B12. Ia juga mengandungi sejumlah besar mineral besi dan magnesium. Asid lemak Omega-3 juga menonjol dalam sardin. Lemak ini dapat mengurangkan risiko penyakit jantung.

Tahukah anda?

Dua ketul ikan sardin dengan tulang (130g) = 295 mg kalsium. 
Jika sehari, keperluan kalsium anda adalah 1000 mg, jadi anda memerlukan lebih kurang 7 ketul ikan sardin dengan tulang sehari untuk mendapatkan kecukupan kalsium yang diperlukan dalam sehari.


 KACANG SOYA 

10 Makanan Tinggi Kalsium


Kacang soya adalah bahan dalam ramuan yang popular dalam banyak masakan Asia Timur dan penuh dengan nutrien termasuk kalsium, magnesium, vitamin B6, zat besi dan vitamin C. Kehadiran magnesium dengan kalsium adalah penting, kerana kedua-duanya bekerja bersama untuk melaksanakan peranan penting dalam badan.


 ALMOND 

10 Makanan Tinggi Kalsium

Dalam banyak-banyak jenis kekacang, almond juga termasuk antara makanan yang tinggi kalsium. Almond merupakah kudapan yang baik untuk anda yang tengah diet. Selain kalsium, almond juga kaya dengan serat dan Vitamin E.

Tahukah anda?

80 biji badam = 250 mg kalsium. 
Jika sehari, keperluan kalsium anda adalah 1000 mg, jadi anda memerlukan lebih kurang 320 biji almond sehari untuk mendapatkan kecukupan kalsium yang diperlukan dalam sehari.

Banyakkan sumber makanan yang tinggi kalsium. Persoalannya, mampukah kita mengambil setiap makanan atau salah satu daripadanya untuk memenuhi keperluan kalsium seharian kita?

Baca: Keperluan kalsium seharian mengikut peringkat umur

Sedangkan ada diantara kita yang sangat sibuk dengan aktiviti seharian, kadangkala sehingga mengabaikan pengambilan makanan seharian. Keadaan ini menjadikan kita juga turut mengabaikan pengambilan sumber kalsium kita.

Oleh itu, peratusan untuk mendapatkan sumber kalsium yang mencukupi untuk tubuh dalam sehari amatlah rendah. Keadaan ini akan mendatangkan risiko kekurangan kalsium yang boleh menjejaskan kesihatan tulang atau berlakunya kerapuhan tulang di awal usia.

Dengan itu, alternatif lain yang boleh diambil adalah dengan mengambil supplement kalsium.
Ostematrix merupakan supplement kalsium cadangan terbaik yang boleh anda amalkan, kerana ia bukan sekadar kalsium.

10 Makanan Tinggi Kalsium

OsteMatrix mengandungi Kalsium, Magnesium, Vitamin D, Boron, Mangan, Kuprum, Zink. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Nutrien-nutrien ini juga sangat penting buat tubuh kita


10 Makanan Tinggi Kalsium

Berikut merupakan perbandingan Ostemarix dengan pengambilan susu dan kacang almond mengikut keperluan seharian.

10 Makanan Tinggi Kalsium


Jadi, dengan Ostematrix, walau sesibuk mana pun anda dengan aktiviti harian anda, anda tetap boleh ambil kaplet Ostematrix sebelum tidur setiap hari. 

Dengan mineral Kalsium yang terdapat dalam Ostematrix, ia mampu membantu anda menjaga kesihatan tulang dengan lebih baik dan memastikan kesihatan tulang berada pada tahap optimum.

Jom lihat, perbezaan tahap kesihatan tulang antara individu yang ambil Ostematrix dan tidak. Watch this video!



Baca juga: 

Berminat untuk dapatkan Ostematrix, boleh hubungi Atul di 019.573.3761 ata klik sahaja gambar dibawah ini.

10 Makanan Tinggi Kalsium


--------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Kedai Vitamin Kangar
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Testimoni Set Kurus Shaklee - Berat Hilang 15kg


Testimoni Set Kurus Shaklee - Berat Hilang 15 KG


Jom baca perkongsian puan Shima, bagaimana beliau hilang berat sebanyak 15 kg dengan Set Kurus Shaklee.

Testimoni Set Kurus Shaklee - Berat Hilang 15 KG

"Dari Oktober macam tu, saya ambil ESP, Lecithin dan Alfalfa memang dari awal. Omega saya selang-selang ambil, Herblax saya mula lambat sikit dalam bulan 12, sebab saya monitor pengambilan Herblax sebab anak ketiga masih menyusu. So far ok alhamdulillah.

Saya share sikit ye . Saya suka guna basic dalam principle Shakee sendiri.

1) Exercise regularly

  • Saya memang ada exercise cuma agak jarang sabab anak-anak kecil lagi, cuma dekat rumah kadang-kadang saya exercise, tak heavy tapi uruskan anak pun dah berpeluh. Kadang-kadang saya jalan kaki je petang-petang, saya czer jadi saya berjaga-jaga sikit. Yang bagus, praktislah hari-hari ye untuk yang mampu.


2) Eat healthy

  • Mula-mula saya buat IF, tapi cuma bertahan 1 minggu. Haha yang ni siapa buat keep it up. Saya memang kuat makan plus asyik rasa nak makan, maybe sebab menyusukan anak (salahkan anak lagi). Cuma lepas saya tak continue IF tu, saya still control nafsu makan, sugar saya cut, minyak-minyak saya kurangkan, kafein saya stop, kadang-kadang tercheat tu biasa, paling penting lepas dah telan macam-macam saya takkan lupa ambil Omega dan Herblax.


3) Supplement wisely

  • Yang ni, saya mula-mula dalam Oktober ke November, effect lambat sikit, tapi saya sangat yakin dengan produk Shaklee. 100% yakin, saya takde mix produk lain. Saya konsisten je. Alhamdulillah lepas tu sangat sangat sangat berkesan dan membantu. Jangan skip dan konsisten kalau boleh . Banyakkan air kosong.


Testimoni Set Kurus Shaklee - Puan Shima

Supplement yang diambil
Alfalfa : 5 biji siang, 5 biji malam
Lecithin : 3 biji siang, 3 biji malam
Herblax : 3 kali seminggu, 4 biji setiap kali
ESP : Setiap pagi
Omega : 3 biji sehari

Jadi, anda rasa ingin kuruskan badan dan turunkan berat seperti Puan Shima ini, boleh hubungi Atul untuk konsultansi lanjut di  +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

-------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Manfaat Polifenol Terhadap Kesihatan Tubuh


Manfaat Polifenol Terhadap Kesihatan Tubuh

Sedekad yang lalu, terdapat banyak manfaat terhadap kesihatan yang boleh didapati daripada tumbuhan yang kaya dengan polifenol. Salah satunya adalah antioksidan. Sehingga kini, terdapat lebih daripada 4000 kajian mengenai kebaikan polifenol yang terbukti memberi manfaat kepada tubuh badan kita.


4 manfaat Polifenol terhadap kesihatan tubuh

1. Membersih dan detoks

Manfaat Polifenol Terhadap Kesihatan Tubuh

Kajian menunjukkan bahawa polifenol boleh menggalakkan fungsi hati yang normal
  • Melindungi hati dengan membantu badan mengawal tekanan dalam badan, mengurangkan kemerahan dan bengkak, serta mengurangkan sel yang mati pada organ hati (1)
  • Berita baik untuk mereka yang mengalami masalah keletihan dan hati berlemak atau mencari penyelesaian detoksifikasi hati secara semulajadi!
  • Polifenol terutamanya resveratrol menyerupai kesan kesihatan daripada berpuasa atau pengurangan kalori, yang boleh membantu kita menurunkan berat badan (2)
  • Ia merangsang hormone yang meningkat apabila kita mengawal pengambilan kalori


2. Meningkatkan Tenaga

Manfaat Polifenol Terhadap Kesihatan Tubuh

Mitokondria adalah pengeluar tenaga utama tubuh kita, ia memenuhi lebih 90% keperluan tenaga badan. Polifenol juga membantu meningkatkan prestasi kita ketika bersenam
  • Kajian telah menunjukkan bahawa polifenol membantu mempercepatkan pengeluaran mitokondria di dalam badan kita
  • Peningkatan tahap mitokondria membantu meningkatkan tenaga badan dan mengurangkan keletihan
  • Di dalam satu kajian, salah satu polifenol yang paling berkuasa adalah resveratrol, bukan sahaja meningkatkan kelajuan tikus berlari pada pengisar injakan sebanyak 21 peratus, tetapi juga membantu tubuh mereka memecah lemak dan memperkuat otot rangka, (3) meningkatkan prestasi senaman.
  • Resveratrol didapati meningkatkan jisim otot dan pertumbuhan semula otot pada orang dewasa yang lebih tua, terutamanya apabila digabungkan dengan amalan bersenam. (4)




3. Kulit Berseri

Manfaat Polifenol Terhadap Kesihatan Tubuh

Kajian klinikal terkini mencadangkan bahawa polifenol mempunyai potensi untuk melindungi kulit anda daripada kerosakan radiasi ultraviolet (UV) dan serangan radikal bebas yang membawa kepada penuaan kulit (4) untuk memperoleh kulit yang lembut dan berseri
  • Meningkatkan pengeluaran kolagen (5) untuk kulit yang tegang
  • Melicinkan garis halus dan kedutan (5) untuk kulit yang kelihatan lebih muda


4. Meningkatkan Perlindungan

Manfaat Polifenol Terhadap Kesihatan Tubuh

Pelbagai kajian penyelidikan telah menunjukkan fungsi polifenol dalam menghalang pertumbuhan sel abnormal. (6,7,8,9). Penyelidik percaya bahawa fungsi antioksidan polifenol membantu:
  • Melindungi DNA daripada kerosakan yang boleh mencetuskan pertumbuhan sel abnormal
  • Menyokong replikasi DNA untuk fungsi sel yang sihat
  • Mengurangkan keradangan dengan mengoptimumkan system imun
  • Meningkatkan tahap antioksidan dalam badan
  • Kurangkan tekanan biologi dalam badan.

Baca juga:


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Atul di +60195733761 (http://atulhamid.wasap.my)

-------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di zatulzarida@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761


Rujukan
1. Peiyuan H, et al. Resveratrol ameliorates experimental alcoholic liver disease by modulating oxidative stress. Evid Based Complement Alternat Med. 2017;2017:4287890.
2. Renes J, et al. Calorie restriction-induced changes in the secretome of human adipocytes, comparison with resveratrol-induced secretome effects. Biochim Biophys Acta. 2014 Sep;1844(9):1511–1522.
3. Dolinsky VW, et al. Improvements in skeletal muscle strength and cardiac function induced by resveratrol during exercise training contribute to enhanced exercise performance in rats. J Physiol. 2012 Jun 1;590(11):2783–2799.
4. Bennett BT, et al. Effects of resveratrol on the recovery of muscle mass following disuse in the plantaris muscle of aged rats. PLoS One. 2013; 8(12): e83518
5. Joi A. Nichols, S. K. (2010). Skin photoprotection by natural polyphenols: anti-inflammatory, antioxidant and DNA repair mechanisms. Archives of Dermatological Research, 71-83.
6. Oxidative Medicine And Cellular Longevity, 2015, 1-14
7. National Cancer Institute,. (2015). Tea and Cancer Prevention
8. Rev Physiol Biochem Pharmacol. 2007;159:79-113
9. Marouf BH et al. Resveratrol Supplementation Reduces Pain and Inflammation in Knee Osteoarthritis Patients Treated with Meloxicam: A Randomized Placebo-Controlled Study. J Med Food. 2018 Aug 30. doi: 10.1089/jmf.2017.4176. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30160612





Continue Reading

12 Kebaikan Pakai Masker Muka


Masker muka adalah salah satu rahsia kecantikan yang tak boleh ditinggalkan bagi setiap golongan yang mementingkan kecantikan wajah. Banyak kebaikan yang akan diperoleh jika rajin mengamalkan pemakaian masker muka. Namun disebabkan kesibukan pelbagai aktiviti harian, pemakaian masker muka selalunya diabaikan.

12 Kebaikan Pakai Masker Muka


12 Kebaikan Pakai Masker Muka

Kebaikan utama jika rajin memakai masker muka semestinya untuk kecantikan kulit muka. Berikut merupakan kebaikan yang akan kita dapat sekiranya mengamalkan pamakaian masker muka dengan konsisten, antaranya:


1. Menegangkan Kulit Muka


12 Kebaikan Pakai Masker Muka

Ramai yang tidak tahu masker muka boleh membantu menegang dan menganjalkan kulit muka. Sekaligus menjadikan kulit lebih halus dan kelihatan awet muda. Sebab itu, pemakaian masker muka sangat bagus diamalkan oleh wanita berusia. Hal ini kerana, apabila kulit wajah kelihatan lebih tua daripada usia, ia akan menyebabkan penampilan kita terjejas dan hilang keyakinan diri.



2. Cerahkan wajah
Sekiranya rajin mengamalkan pemakaian masker muka secara konsisten, lama-kelamaan kulit akan kelihatan cerah. Ini kerana ketika memakai masker, kulit wajah akan menyerap khasiat yang terdapat pada masker lalu menjadikan kulit cerah dan berseri.



 3. Mengurangkan tanda penuaan


12 Kebaikan Pakai Masker Muka

Amalan memakai masker muka dapat membantu mengurangkan kedutan, garis-garis halus dan tanda penuaan yang ada pada wajah. Terutama sekali, jika selalu tertekan (stress). Tekanan yang kerap akan menambahkan lagi kedutan di wajah. Jadi, sangat bagus jika pemakaian masker muka ini dijadikan rutin mingguan dan diamalkan secara konsisten untuk mengurangkan kedutan, garis halus, dan tanda penuaan di wajah.


4. Membuang sel kulit mati


12 Kebaikan Pakai Masker Muka

Apabila mencuci muka, pencuci muka hanya membersihkan lapisan atas kulit tapi tidak sampai ke dalam kulit. Tetapi dengan masker, fungsinya mampu menyerap hingga ke dalam lapisan kulit dengan lebih mendalam dan memberi nutrisi kepada kulit. Sekaligus, membantu membuang sel-sel kulit mati dan menjadikan kulit wajah lebih sihat dan berseri secara semulajadi.


5. Merawat Kulit Kusam


12 Kebaikan Pakai Masker Muka

Bagi anda yang selalu tidur lewat dan tidak cukup tidur, aktif dan sibuk dengan aktiviti seharian serta kulit selalu terdedahkan dengan cahaya matahari pasti akan menyebabkan kulit wajah menjadi kusam. Jadi, dengan mengamalkan pemakaian masker secara konsisten dapat membantu atasi kulit kusam sekaligus menjadikan wajah berseri-seri dan kelihatan bermaya


6. Melembapkan wajah


12 Kebaikan Pakai Masker Muka

Pemakaian masker secara rutin membantu melembapkan wajah dan menjadikan wajah kelihatan segar. Oleh itu, jika anda mempunyai kulit kering anda digalakan untuk memakai masker muka. Ini kerana, kulit jenis kering, akan menjadikan wajah kelihatan lebih tua daripada usia. Malah, proses penuaan turut berlaku lebih cepat.



7. Menanggal dan Mengurangkan Bintik Hitam dan Bintik Putih


12 Kebaikan Pakai Masker Muka

Dengan mengamalkan masker wajah ia membantu menanggalkan bintik hitam dan bintik putih dengan mudah. Kulit akan jadi lebih bersih, licin dan segar.



8. Mengawal Minyak Berlebihan


12 Kebaikan Pakai Masker Muka

Salah satu fungsi masker adalah menyerap minyak yang berlebihan pada kulit muka dan membantu mengawalkan pengeluaran minyak pada kulit muka. Masker tanah liat sangat sesuai bagi menyedut minyak berlebihan pada kulit muka dan T zone.


9. Mengecutkan Jerawat


12 Kebaikan Pakai Masker Muka

Jerawat merupakan satu masalah besar bagi setiap individu, sehingga boleh menyebabkan hilang keyakinan diri terutamanya apabila untuk berdepan dengan orang sekeliling. Dengan mengamalkan pemakaian masker, ia boleh membantu mengecutkan jerawat. Ini kerana masker wajah bertindak seperti detox, menyahkotoran kotoran yang tedapat pada kulit wajah. Hasilnya kulit lebih bersih dan licin.


10. Membersihkan Liang Pori


12 Kebaikan Pakai Masker Muka

Masker muka bertindak membersihkan liangkan pori. Fungsinya sebagai detoks wajah, bantu menarik segala kotoran yang terdapat di wajah sekaligus membersihkan liang pori daripada kotoran yang menyebabkan liang pori tersumbat


11. Merawat Kulit Terbakar (Sunburn)


12 Kebaikan Pakai Masker Muka

Masker wajah juga boleh merawat kulit terbakar (sunburn) dan menjadikan kulit lebih sihat dan kelihatan segar berseri.


12. Menenangkan wajah

Pemakaian masker membantu merehatkan dan menenangkan kulit wajah, kerana ketika memakai masker, kita perlu berada dalam keadaan tenang seperti yang sering dilakukan di spa kecantikan. Jadi, bolehlah rasa seperti dirimu berada ala-ala di spa walaupun hanya memakai masker wajah di rumah hihi

Terujakan dengan kebaikan masker muka yang akan kita dapat jika rajin memakainya.

Oleh itu, jadikanlah pemakaian masker muka sebagai rutin mingguan. Ini kerana masker muka seelok-eloknya dipakai seminggu tiga kali (3x) sahaja. Kunci utama untuk mendapatkan kulit muka yang sihat dan cantik berseri adalah "KONSISTEN” mengamalkannya.

Salah satu masker muka yang patut anda cuba adalah Youth Mask Shaklee. Masker Youth Shaklee ini mampu membantu anda membersihkan dan menghidratkan kulit dengan lebih cepat, efisen dan menenangkan. Shaklee Youth Mask ini, terbukti berkesan dan selamat diamalkan serta semulajadi dan bebas daripada bahan merbahaya.


Semoga Bermanfaat ;)



Saya, rakan Shaklee anda,
Atul Hamid | ID NO. 1077444
FB - Atul Hamid
IG - Atul_Hamid
Email - atulhamid@gmail.com
SMS (wa) +6019-5733761


Continue Reading

Testimoni Youth Eye Cream: Eye Bag Semakin Berkurangan


"Suka guna eye treatment tu. Sapu guna besi tu rasa sejuk aje" - Puan Tengku Sofia

Jom tengok apa kata Puan Tengku Sofia selepas menggunakan Youth Restoring Eye Treatment daripada Shaklee ini. Atul pasti anda juga akan rasa teruja dan ingin menggunakannya. 


Testimoni Youth Eye Cream: Eye Bag Semakin Berkurangan


"Salam, Kak Pia dah seminggu guna Youth Eye Treatment. 

Rasa macam ada banyak beza.

Warna hitam keliling mata masih ada tapi bahagian bawah mata yang dah bertahun menebal dah kurang

Testimoni Youth Eye Cream: Eye Bag Semakin Berkurangan


Suka guna eye treatment tu. Sapu guna besi tu rasa sejuk aje"

Testimoni Youth Eye Cream - Puan Tengku Sofia

Tercari-cari krim untuk mata? Keliru dengan Pelbagai jenis krim mata di pasaran. Ketahui kenapa anda perlu pilih Youth Restoring Eye Treatment Shaklee?

Testimoni Youth Eye Cream: Eye Bag Semakin Berkurangan


Baca: Info Lengkap tentang Youth Restoring Eye Treatment

Untuk sebarang pertanyaan mengenai atau pembelian YOUTH Restoring Eye Treatment, boleh whatsapp atul di 0195733761 atau klik gambar dibawah ini.


www.wasap.my/60195733761/youthEyeCream
Klik Untuk Whatsapp
----------------------------------------
LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading

Koleksi Testimoni Youth Mask Shaklee


Masker muka sangat penting bagi mereka yang pentingkan kecantikan dan merupakan salah satu rahsia kecantikan yang tidak boleh ditinggalkan. Fungsi utama masker muka semestinya untuk kecantikan kulit.

Pemakaian masker muka elok diamalkan kerana ia berfungsi untuk membuang sel kulit mati di lapisan atas kulit dan membersihkan pori. Masker muka juga mampu menyerap ke dalam lapisan kulit dengan lebih dalam dan memberi nutrisi kepada kulit. Banyak lagi kebaikan yang boleh anda dapat jika mengamalkan pemakaian masker muka.

Salah satu masker muka yang patut anda cuba adalah Youth Mask Shaklee

Jom lihat, apa kata mereka yang telah menggunakan Youth Mask Shaklee

Koleksi Testimoni Youth Mask Shaklee
Youth Mask Shaklee



Testimoni Youth Mask Shaklee #1 

Koleksi Testimoni Youth Mask Shaklee

"Rasa macam dag tak boleh kalau tak ada Youth Clay Mask tu.

Kat dagu Wana selalu naik jerawat. Tapi tak risau dah sebab laju betul jerawat kecut bila pakai Clays Mask

Semalam Wana beli lagi 2 unit terus"

Testimoni Youth Mask Shaklee - Puan Wana Sulaiman


Testimoni Youth Mask Shaklee #2



Koleksi Testimoni Youth Mask Shaklee


"Rasa dah tak boleh tinggal Youth Mask ni. Awal-awal guna, memang Nad pakai hari-hari. Effect dia cepat sangat, terus kulit nampak lebih cerah dan glowing.

Pores cepat kecut. Pergi mana-mana, Nad akan share tentang bestnya Youth Mask ni."

Testimoni Youth Mask Shaklee - Puan Nadiah Suhaidi


Testimoni Youth Mask Shaklee #3


Koleksi Testimoni Youth Mask Shaklee


"Husband Wanie dah fall in love sangat kat Youth Mask. Hari-hari suruh sapu mask kat muka dia.

Dia kata muka fresh, bersih, kurang berminyak dan moist. Siap cakap lagi kalau habis bagitau nanti Abang bagi duit."

Testimoni Youth Mask Shaklee - Puan Shazwani Aika


Testimoni Youth Mask Shaklee #4


Koleksi Testimoni Youth Mask Shaklee

"Eina suka Youth Mask ni. Kulit rasa lebih bersih dan licin je lepas pakai.

Memang betul, kulit terus jadi glowing dan nampak fresh je.

Kawan-kawan pun tegur. Eina paling suka Youth Clay Mask"

Testimoni Youth Mask Shaklee - Puan Eina Md Ali


Bestkan? Rasa mahu pakai Mask Youth Shaklee sekarang juga :)

Jika begitu, boleh whatsapp Atul untuk dapatkan Youth Mask Shaklee atau sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee

Koleksi Testimoni Youth Mask Shaklee
Klik untuk whatsapp

---------------------------------------------------------------

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!
Your Most Wanted SID -Atul Hamid-
ID NO. - 1077444
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di fb saya, Atul Hamid
atau follow IG saya Atul_Hamid
atau email di atulhamid@gmail.com
atau sms (wa) +6019-5733761

Continue Reading