Showing posts from March, 2019

PUNCA REZEKI DI BLOK?

Pernah tak kita terfikir “Kenapalah rezeki aku macam tersekat ni?” Dah buat sehabis baik, tapi rezeki kita macam susah je nak masuk? Sebenarnya kita tiada hak pun untuk persoalkan tentang rezeki, sebab rezeki semu…

IMPIAN ATUL HAMID #1

Gambar Hiasan, Sumber: Google Pada usia 80 tahun, masihkah aku perlu bekerja? 😭  sedih rasanya bila mengenangkannya, bila melihatnya tanpa sedar menitis air mata ini. Di usia itu, Atul sendiri pun belum pasti samad…

Koleksi testimoni GLA Complex: Wanita Menopause

Assalamualaikum semua ;) ' Menopause ' dengan wanita memang tidak dapat dipisahkan. Cuma ia akan berlaku selepas berusia 45 tahun dan ke atas. Kadang-kadang ada juga wanita yang mengalami 'menopause' seawal 40…

5 Tanda-tanda menopause dan cara melegakan menopause

Biasanya, menopause berlaku di kalangan wanita berusia 45 tahun – 55 tahun. Menurut data dari The North American Menopause Society , di Amerika Syarikat, usia wanita yang mengalami 'menopause' sekitar 51 tahun dan…

WANITA & MASA: 6 TIPS PENGURUSAN MASA

Kawan-kawan nak masa lebih tak? Memang tak dinafikan, masa kita ada 24jam saja, tidak ada seorang pun dapat masa yang lebih, tapi kadang-kadang kita tetap rasa tak cukup masa kan? Walaupun kadag-kadang cukup pulak.   🤔   …

DHIYAA HUMAYRAA & NYANYIAN

Teringat cerita masa pergi sekolah kakak aritu, dalam 'report card' kakak ada tertulis 3 untuk nyanyian lagu negeri Perlis "wow markah penuh! siap hafal lagu negeri Perlis ni" kata ibu depan cikgu sam…

ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA?

8 Mac , Sempena Hari Wanita Sedunia , pagi-pagi lagi dalam group #Viktoria , mentor mulakan perbincangan tentang topik Wanita . Dan topik paling menarik yang dibincangkan “ ADAKAH SHAKLEE DAPAT MEMBANTU WANITA? ” …

Load More
That is All